Şimdi Ara

SIGMA 873x'den sonra Realtek İşlemci AT/Deve misali mi olur? :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Aynı msj'ı Zidoo konusunda da yazdım ancak daha geniş kitleye ulaşmak için buraya da yazmak istedim.
    Konuya hakim, tarafsız arkadaşlara önemli bir sorum olacak;

    Daha önce Western Digital Live + eGreat (M34) kullanmış biriyim.
    Bu iki cihazda işlemci olarak "Sigma 8733" kullanıyordu yanlış anımsamıyorsam. Birgün fiyatı uygun olduğundan sırf görüntü kalitelerini sırf mukayese etmek için "Realtek" işlemcili "Philips HMP 5000" almış ve resmen hayal kırıklığı yaşamıştım!

    SIGMA'dan sonra Realtek işlemcinin görüntüsü resmen "çamur" gibi geldi! Bir HD görüntü işlemcisinin kalitesi bu kadar mı berbat olur! Özellikle kontrast ve keskinlik neredeyse yok denecek kadar azdı! Ayarlardan en son dibe vursanız bile özellikle kontrast yok denecek kadardı. Renkler mat, cansız ve sönüktü! Kısaca nerde SIGMA, nerede realtek! O günden sonra realtek işlemcili media playerlardan hep uzak durdum.

    Kısaca sigma'nın o renk, kontrast, canlı ve pırıl-pırıl görüntüsünden sonra çamur gibi realtek tam bir hayal kırıklığıydı bende.

    Bu günlerde iyi bir media player arayışındayım. Hatta bir hafta önce yeni çıkan sıfır "PS4 Slim" aldım ama codec konusunda o da biraz kaprisli çıkınca koydum geri kutusunda duruyor!(Bu arada cihazı 1.250TL ye aldım 900TL'ye satacağım ilgilenenlere duyurulur)

    Neyse, şimdi bu cihazı kullanan Zidoo X9/X9s ve de geçmişte sigma işlemcili bir cihazı deneyimlemiş (WD Live, eGreat vs) arkadaşlara soruyorum; Realtek'in bu yeni işlemcisi de eski realtek'ler gibi kontrast özürlü, donuk, mat ve cansız renklere mi sahip? Yoksa realtek, biraz olsun kontrast ve renk canlılığında geliştirme yapmış mı?
    Teşekkürler...







  • Realtek kendini çok geliştirdi, ama yinede sigma ile bir tutmamak lazım. Amlogic s9xx serili cihazlardan tercih edebilirsiniz. Şahsi önerim Mi Box olur.
  • Hiç alakası bile yok. Realtek'in 1195 ve 1295'i o Sigma'lardan çok daha iyi görüntü veriyorlar. Himedia Quad ve ondan dahi iyi olan Pro'lar da aynı şekilde. Eski Realtek'ler gerçekten berbattı, ben de elimde WDTV Gen2 varken denemiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.