Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2714. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Turcopolo , Turcopolo , ggreyhame , sprungheader Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 29 Misafir (2 Mobil) - 30 Masaüstü3 Mobil
5 sn
235.427
Cevap
1.165
Favori
11.783.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 27122713271427152716
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    Şuan Tr açısından görünüm pozitif. Ama kafire asla güven olmaz. Trump şuan gülücükler saçıyor Türkiyeye ama şu ara seçimleri güzel atlatırsa bize de İrana da duman attıracağa benziyor.

    Doların adil değeri 5.5 - 6 arası. 2019 içinse; asgari ücretin 230 - 330 dolar seviyesinde olacaktır. Daha iyisini veya daha kötüsünü beklemiyorum.

    Alıntıları Göster
    TinyAngel siz dolar konusunda 3.90tl'den geri 3.50tl'ye geldiğinde dolar 3tl'nin altına düşecek " Dolar alanların elinde patladı" vs. gibi efsane bir konunuz vardı değil mi?

    Ne zaman 5.5-6 arası adil değer oldu? Dolar 4.90tl olacak dediğimde bana demediğinizi bırakmıyordunuz bu forumda bundan 1-2 yıl önce.

    Size imkansız görünen ve REİS'in asla oralara çıkmasına izin vermeyeceği doların 5.5 - 6.00tl değeri ne zamandan beri ADİL oldu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Pazardaki enflasyon bu değerin min 2 katı. Hatta fazlası..

    İstatistik karın doyurmuyor malesef doğru bile olsa!



    Mevsim sebze meyvalari bile ateş pahasi..



    Kredi faizleri BDDK limiti ile düştü fakat halen %32..

    Bu oranlar ile kredi kullanmak bir sanayici için ne kadar doğru karar.

    Hadi kullanmadı, ne kadar dayanacak..



    Hala konuyu trumpa, papaza bağlayıp hayat çok güzelmiş gibi algılamak büyük başarı

    %10 topyekun kampanyasını ise hiç anlamadım.. Fiyatlara once bindirim sonra %10 indirim gelmiş gibi. Restoran menüleru ciddi zamlanmis bile.. Nerde bu indirim ben niye göremiyorum


    Faiz düşmediği sürece durum ciddi..
    Pazardaki enflasyona gelirsek orası ayrı hikaye.Adamların tek derdi yıl sonuna kadar ötv sıfırlamalar indirmeler aflar şunlar bunlar ile ne kadar enflasyonu düşük gösterirsek kardır modundalar.Seçime kadar göz boyamaya devam.Doların şu anda olması gereken rakam en kötü 6-6.10 arası olması lazım.İyice dip yaptırıp gene roket moduna bağlayacaklar gibi.Dip görmeyen hiçbir durum zirve yapmaz.Bu sefer zaten 7.5 ları geçeceğiz ve sonra gene 6.5 lara düşüp oralarda takılacak..Bu 2019 da olacak.Bu arada ciddi bir miktarda dolar yakımı devam edecek..Toplam 4.5 trilyon dolardı sanırım.4 yıl içinde bu rakamı yakacaklar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    TinyAngel siz dolar konusunda 3.90tl'den geri 3.50tl'ye geldiğinde dolar 3tl'nin altına düşecek " Dolar alanların elinde patladı" vs. gibi efsane bir konunuz vardı değil mi?

    Ne zaman 5.5-6 arası adil değer oldu? Dolar 4.90tl olacak dediğimde bana demediğinizi bırakmıyordunuz bu forumda bundan 1-2 yıl önce.

    Size imkansız görünen ve REİS'in asla oralara çıkmasına izin vermeyeceği doların 5.5 - 6.00tl değeri ne zamandan beri ADİL oldu?


    Alıntıları Göster
    Hafızanız pek iyi olmasa gerek. Dolar 6.5-7 liraya geldiğinde forumda ekonomi çökecek doların 10 liraya kadar yolu var dediklerinde doların 5.5 üstü hadi taş çatlasın 6 lira üstünün köpük olduğunu yazdım. Hatta sizin konunuza da buna benzer ifadeler kullandım bu birincisi.



    İkincisi doları elinde tutanın elinde patladı konum 2016 yılına ait bir konuydu. Ozaman da aynı bugün ki gibi benzer şeyler olmuştu. Şimdi aynı konuyu açsam doları elinde tutanın elinde patladı diye siz eminim yine bana saldırırsınız. 7 liralardan 6.5 lardan terste kalan pek çok insan var. Şimdi bu seviyelerden doları alanın dolar elinde patladı mı patlamadı mı? Şimdi ben böyle bir konu açsam 2020 yılında dolar 8 lirayı görse nolduu TinyAngel hani dolar patlamıştı diyeceksiniz.



    Komik olan şu ki ben dolar hep bu değerlerde kalacak demedim. Dolar yaşayan bir canlıdır ve Tr şartlarında sürekli artacaktır. Başa kim gelirse gelsin bu dolar artacak. Atatürk bile gelse bunu önleyemez bu kadar açık konuşuyorum.



    Şimdi çıkmış siz daha önce böyle böyle dediniz diyorsunuz evet dedim ve dediklerim Tr nin reel gerçekliği ile birebir uyumlu. Tr ekonomisini üzerinden doları değerlendirirken teknik analiz pek işe yaramaz. Temel analiz yapmak lazım gelir. Sizin gibi kişiler enflasyon şu kadar arttı o zaman dolarda şu kadar artması lazım der. Burası Türkiye. Türkiyede teknik analiz pek çalışmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 5 Kasım 2018; 18:2:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 8,50 dan dönmüş dolar yaw

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    FAİZlerin düşme ihtimali var mı kimse kredi çekemiyor

    Enflasyon yükselirken sizce faizlerin düşme ihtimali var mı?

    Alıntıları Göster
    DAHA da mı yükselir




  • Hala aktrolleri muhattap alıp yazı yazan var

    Sizin yaptığınızı ısrarla düz dünyayı savunan yapmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    DAHA da mı yükselir

    Sadece Erdoğan bilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Bu düşüşü değerlendirmek adına kredi çekip mevcut dolarımın üzerine dolar almak istedim, kredi faizi ile çektiğim paraya 2 katından biraz fazla geri ödeme çıkıyor bankalardan.

    Ben de bari elimdeki dükkanımı satıp dolara yatırayım dedim, gittim dükkanı 12 tane emlakçıya verdim, bana emlakçıların dönüşü hep şu;

    "Müşteriyi götürüyorum görüyor bakıyor, karar veriyor, bankadan kredi çekme aşamasında faizi görünce vazgeçiyor.
    Ki zaten 4-5 aydır bu kredi faizleri yüzünden işlerimiz tamamen durdu, mülk satamıyorum, insanlarda da kredisiz alım gücü yok, nakit sıkıntısı var"

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Football Always kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ne zamandır ne anlatmaya çalışıyorum burada? Reel sektörün r sini bilmeyen bazıları şakkadanak 300 bplik faiz artışlarıyla şakkadanak kuru düşürürüm diyor. Emlak ya da otomobil alımını geçtim ihtiyacını bir miktar ertelersin. Sanayici hammadde almıyor bu faizlerle. Otururum iş yapmam daha iyi kafasında. Ya özsermayesi kadar iş yapıyor, ya da onu da yapmıyor parasını faize yatırıyor

    İhtiyacı olan mecburen kredi kullanıyor. Ya kapısına icra gelecek ya da bir süre daha zaman kazanacak.
  • Türkiye nin ekonomisi bozulsun, dolar yükselsin. Bunu isteyenler kuduruyor. Daha da düşücek İNŞALLAH.

    TCMB beklentisi diye naralar atıp dolar yıl sonu 8 olacak diyenler hala pusuda :D bekleyin bekleyin belki yükselir.



    Devlet ekonomiyi düzelticek çalışmalarına bu şekilde devam etsin ona buna rest çekmesin daha da düşer. Ha tabi ekonomi gündemden düşer, saçma işlere dalarsak işte bu yükselmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürer.Ama ben akıllandık diye düşünüyorum.


    Yatırım tavsiyesi değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExcessiveScreen -- 5 Kasım 2018; 17:51:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptırım kararlarının etkisiyle Dolar 5.37, Euro 6.12 lere indi. Şakkadanak faiz arttıralım diyenler kış uykusunda. Kur nereye gider bilinmez. Ancak yarın öbür gün yeni bir aşırı dalgalanma olursa elinde boş yere atmadığın 300 bp lik faiz kurşunu var.

    Sarmaldayız. Ne aşağı ne de yukarı sert hareketlere izin vermemek lazım. Hem kur hem faizler aşağı gidiyorsa para politikası görevini yapmıştır. Şakkadanak türü aşırı hareketler yapmak kurun 3.70 lerden 7.20 lere gitmesinde yapılan hataların simetriği olur.

    Bir süre acı çekeceğiz bunun başka bir çaresi yok.
  • İran yaptırımlarından muaf olmak için neyi verdik acaba idlib mi yoksa.ABD karşılıksız günahını vermez.Birşeyler feda edildi.

    Sadece petrol noktasında muaflık tanınmış.ABD'nin muaflık tanımasıda ne derece güvenilir belli olmaz bir sıkıntıda aniden çat diye gene bumerang etkisi yaratır her şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 5 Kasım 2018; 18:11:37 >
  • Su iki ay da ne degisti de dolar euro tl karsisin da deger kaybediyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25.5 enflasyona rağmen düşürmeye devam. Arkada ne işler dönüyor haberimiz yok tabii her zamanki gibi... Ne sattılar gene ne tavizler verildi kokusu çıkar mı göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 5 Kasım 2018; 18:58:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyon tepe noktada. Artık Doları olan beklentiyi sattı. Enflasyon düşüş trendine girmesini bekleyebiliriz o halde doların değer kaybedeceğini beklemek hayal değil .
  • Türkiye 10 Yillik Tahvili %7.5 düşmüş %15 seviyesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Circassian81 kullanıcısına yanıt
    Bunu açıklaması nedir hocam? Pek bilgim yok ama çoğu yerde görüyorum bu tarz bilgiyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soros: En iyi ihraç malınız, askeriniz!Ünlü ABD’li derbe finansörü spekülatör George Soros, Türkiye’nin en iyi ihraç ürünün ordusu olduğunu söyleyerek, emperyalist ülkelerin ülkemizden beklentisinin ne olduğunu ortaya koymuştu. Soros, 2003’te kendisinden Türkiye ile Arjantin’i karşılaştırmasını isteyenlere şu yanıtı vermişti: “Türkiye’nin Arjantin’den tek farkı stratejik pozisyonudur. Bu stratejik pozisyonuna bağlı olarak, Türkiye nin en iyi ihracat ürünü de ordudur.” Kore’ye Türk askeri gönderildiği dönemde, zamanın ABD Dışişleri Bakanı Dulles, Türk askerinin kendilerine maliyetinin “23 sent” olduğunu söylemişti.

    İran'a karşı olası bir harekatta ABD ve İsrail hava kuvvetleri havadan İran'ı bombalarken,Türkiyenin başını çektiği Suudi Arabistan,Körfez Emirlikleri,Ürdün,Mısırdan oluşan İslam Ordusu kara gücü olarak kullanılacak.Eğer bu gerçekleşirse Dolar\Tl.'yi kimse tutamaz,derhal 4.00'ın altına iner!Elhamdülillah! Allahu Akbar! YTD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hadi yılanoğlu düş daha da düş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 5.29 u zorluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 27122713271427152716
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.