Şimdi Ara

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sararmış Dişler İçin Doğal Beyazlatma


    Sararmış dişler, sosyal hayatı olumsuz etkileyen unsurların başında gelir. Diş hekimlerince geliştirilen yöntemler, sararmış dişlerle mücadelede etkili olmaktadır. Ancak bazen, diş hekimine gitmek yerine çözümü mutfağımızda arayabiliriz. Öncelikli olarak bir diş hekimine gitmek gerekse de, belki yaşanılan konum, belki maddi imkanlar, belki de fobi düzeyine gelen bir diş hekimi korkusu, bizi bundan alıkoyabilir. Böyle durumlarda faydalanabileceğiniz bazı bitki ve ürünleri sizler için bir araya getirdik.

    Fesleğen ile Diş Beyazlatma

    Fesleğen, diş beyazlatmanın yanı sıra, ağız ve diş sağlığını korumaya yardımcı ve ağız içi hijyeni sağlayan çok kıymetli bitkilerden biridir. Fesleğeni güneşte kuruttuktan sonra toz haline getirmelisiniz. Hemen her marketten ve eczaneden elde edebileceğiniz bir diş macununun içerisine fesleğen tozu karıştırarak, dişlerinizi bu karışımla fırçaladığınızda, zaman içerisinde farkı göreceksiniz.

    Portakal Kabuğu ile Diş Beyazlatma

    Portakal kabuğu içeriğindeki C vitamini sayesinde ağız içi hijyeni sağlamaya yardımcı olur. Günde bir kez dişler portakal kabuğu ile ovulabilir. Bu sayede hem sararmanın önüne geçilir hem de nefesin tazelenmesine yardımcı olur. Ayrıca tıpkı Fesleğen gibi portakal kabuğunu da kurutup toz haline getirerek, diş macunuyla karıştırabilirsiniz.

    Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma

    Muz kabuğu, dişlere sürtülür. İyice dişlerde gezdirildikten sonra 15 dakika kadar beklenir. Daha sonra dişler ve ağız çalkalanır. Diş beyazlatmak için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri olan muz kabuğu, oldukça iyi bir diş beyazlatıcı olmakla birlikte, düzenli kullanıldığında kalıcı olarak da beyazlık sağlamak için birebirdir.

    Elma Sirkesi ile Diş Beyazlatma

    Bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir kase elma suyu ve bir kaşık sızma zeytinyağını karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra diş fırçanızı bu karışıma daldırın. Dişlerinizi bu şekilde fırçalamayı deneyin. Ev temizliğinde dahi güvenle kullanılabilen, mikrop öldürücü etkisi uzmanlarca da kabul edilen elma sirkesi, dişlerinizin beyazlamasına ve ağız içi mikroplarının ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

    Karbonat ile Diş Beyazlatma

    Karbonat, sarı ve lekeli dişlerin beyazlatılması için kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Ağız boşluğunda bulunan asitleri de nötralize ederek, dişlerinizin aşınmasının önüne geçer. Diş fırçanızı hafif ıslatarak, karbonata batırın. Fırçaya aldığınız bu karbonatla dişlerinizi fırçalayın. Çok fazla bastırmadan, nazik ve yavaş hareketlerle dişlerinizi fırçaladığınızda, dişlerinizdeki renk değişimi kısa sürede kendisini gösterecektir. Sert hareketler ve bastırarak fırçalama ise ne yazık ki dişlerinizin mine tabakasına zarar vererek, daha büyük sorunlarla uğraşmanıza yol açabilir. Bu nedenle karbonat dikkatli kullanılması gereken bir üründür. Ayrıca, beyaz ve parlak dişler için karbonatı diş macunu ile karıştırabilirsiniz. Sadece karbonat ve tuz karıştırılarak da kullanılabilir.

    Limon ile Diş Beyazlatma

    Limon içeriğindeki sitrik asit ve C vitamini sayesinde, ağız ve diş hijyeni konusunda en büyük yardımcınız olmaya adaydır. Ancak limon ve limon kabuğu, dişlere doğrudan temas ettirilmese daha iyi olur. Onun yerine, biraz limon suyu ve normal suyu eşit ölçüde karıştırın. Bu karışımı yemeklerden sonra gargara olarak kullanın. Kısa sürede dişlerinizin renginin birkaç ton açıldığını, nefesinizin güzel kokular yaydığını ve pek çok diş sorunundan kurtulduğunuzu kendiniz göreceksiniz.
    Yukarıda saydığımız yöntemlerin tümü, atalarımızdan bize aktarılan ve işlevsel yöntemlerdir. Ancak bazen diş sorunları, bitkilerle çözülemeyecek kadar ciddi olabilir. Uzun süre denediğiniz halde sonuç alamadığınız yöntemlerden vazgeçmeli ve doktora başvurmalısınız. Bitkisel yöntemleri de destekleyici olarak kullanabilirsiniz.

    Kaynak : http://www.distedavisi.org/dis-beyazlatma
    Kaynak: http://www.distedavisi.org/implant-tedavisi



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.