Şimdi Ara

HUKUKU BIRAKIP EKONOMİ VEYA İŞLETME OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

    Çok uzun bir zamandır beynimi kurcalayan ve beni bu foruma üye yapıp bu başlığı açmama neden olan benim için çok çok önemli bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.

    Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim.Daha üniversiteye başlamadan önce bile hayalim yurtdışında yaşamak ve oraya yerleşmekti.Fakat sizlerinde bildiği gibi burada hukuk okuyup yurtdışında avukatlık yapmak imkansız.BM, Unesco,Unicef vb kurumlarla çalışabilirsiniz ama tahmin edersiniz ki bunlar da oldukça zor.

    Ben de bu yüzden okulu bırakıp İÜHF denginde İTÜ ekonomi veya ODTÜ işletmeye geçiş yapmayı düşünüyorum.Ama 2 yılımı boşa harcamış gibi olmak beni üzüyor, bir yandan da buna kıyasla bir ömür var...

    Aynı zaman da bölümler de gözümü korkutmuyor değil, ekonomi ve işletmede çok geniş bi mezun kitlesi var...

    Uzun lafın kısası bana önerebileceğiniz fikirleriniz var mı?Hukuku bırakmayıp da yurtdışında iş bulma imkanım var mıdır? bilgisi olanlar cevaplarsa gerçekten çok çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hocam ben sorunuzun cevabını bilmiyorum ama başka bir soru sorucam kusura bakmassanız.
    ben de tam tersi siyaset bilimi ve kamu yönetiminden hukuka geçmeyi düşünüyorum ama tam da emin değilim.
    hazırlık geçen sene bitti bu sene 1. sınıfım. puanım eskişehir konya antalya bursa gibi hukuklara yetiyordu ama hukuk okumayı kaldıramayacağımı düşünerek ankara siyasal kamu yazdım ama şimdi de aynı şekilde bu çok fazla sayıda iibf mezunu gözümü korkutuyor. bir de devlette biziim girdiğimizi her kadroya hukukçular girebiliyor artı olarak hakimlik savcılılk noterlik vs de yapabiliyor biliyorsunuz.

    benim size sormak istediğim bölüm benim sandığım gibi zor mu? açıkçası şu yaşıma kadar ders çalışmayı hiç sevmeyen bi insan oldum hep. 4 senede de bitirebilmek zor geliyor üstelik şimdi geçersem de 1 senem yanmış olacak belki 2 senem. yani kısaca konya bursa antalya gibi yerlere geçmemi öneriri misiniz hukuk için dediğim gibi devlette bayağı avantajlı (ha hiç avukatlık hakimlik falan da istemiyorum o da ayrı bi konu) ?
    teşekkürler şimdidien




  • Eger kaybedecegin cok sey yok ise aile ve akraba baskiso hossetmiyorsan ailenle konusup gecmelisin. Yurtdisinda yasamak istiyorsan hukuk bitirmen ilerde sorun olabilir yol yakindan alternatiflerini dusunebilirsin. Ekonomi veya isletme yerine siyasal bilimler de okuyabilirsin boylece ortak dersleri varsa muaf olursun ve okulun daha kisa surede biter ama ders programlarini bilmiyorum. Yurt disinda yapabilecegin ve hukukta aldigin dersleri saydirabilecegin bir bolume bakabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet deli gibi hukuk ister siz napıyorsunuz :) Cok yakın bir zamanda boğaziçi işletme çıkışlı bir arkadaşım ingilizcesi de cok iyi seviyededirözeldeki iş olanaklarını kaldıramadı ve memurluga atandı 90 küsür puanla gerisini sen düşün. İnan göründüğü gibi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hukuk okuyorum ve düşünce bakımından birebir aynı durumdayız. Bende düşünüyodum hukuk tüm yurtdışı ihtimallerini bitirir farklı bölüm mü okusam diye. Ama sonra dan saçma olduğu kanaatine vardım birincisi hukukçu olarak yurtdışına gitmek imkansız değil ama çok çok zor istisna. İkincisi diğer bölümler evrensel gözüksede mesela bizim ülkede çoğu mühendislik öğrencilerinin hayalidir bu özellikle iyi Üniversitelerde okuyanların, aslında onların durumu da bizden farksız çünkü bizim Türkiye de iyi Üniversite olarak tanımladığımız Üniversiteler dünyada ne kadar iyi bunu sormak lazım. İsimleri geçmez bile hiçbirinin. Ve zaten gitmek isteyeceğiniz ülkeler muhtemel bizim çok üzerimizdeki ülkeler olacak oralarda neden buranın eğitim kurumlarından eleman alsınlar. Bunun için de sizin çok üstün vasıflarınız olması gerek sonuç olarak hukuk la aynı noktaya çıkıyor.Bu ülkede eğitim alıp yüksek konumdaki ülkelerde vasıflı iş bulmak çok zor. Bunun içindir tek yol oralarda eğitim almak. Kendinizi oradakilerin yerine koyun refah seviyesi daha düşük bir ülkede adını bilmediğin bi eğitim kurumunda eğitim almış birine neden iş veresin. Size böyle gelseler önyargıyla yaklaşmazmısınız sizin ülkenizde zaten çok iyi eğitim kurumlarından çıkma elemanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenmt -- 11 Aralık 2017; 2:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yurt dışı sevdasından vazgeçip hukuk fakültesini bırakmasan?Birçok kişinin girmek isteyip de giremeyeceği bir bölüm ve üniversite çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.