Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (354. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #32
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Onu google ayarlıyor. Anycast kullanıyorlar.



    Benim merak ettiğim bir konu var.

    Msan araştırdığımda xdsl modüllerinin kullanıldığı yer deniyor. Multi service access node diyor. Yani telefon internet ve fiber hattın olduğu yer. Bu da bildiğin tip 7 saha dolabının üst kısmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1 hafta sonra telefon sözleşmem bitiyor. Internet 1 yıl daha devam ediyor. Şimdi ben telefonu iptal ettirip yalın olarak devam edebilir miyim bilgisi olan var mı. Fiyat, performans olarak etki yapar mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Hocam network konusunda bilgim sokaktaki kediler kadar ama bir fikrim var acaba şimdi abonenin hizmet aldığı İnternet, PSTN, IPTV, VoIP gibi hizmetler farklı sunucular tarafından karşılandığı için MSAN da aboneyi ayrı ayrı tek tek hat olmakdan gerekli sunucuya yönelndirdiği için böyle deniyor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Öylryse zaten dükkanı kapatıp gitsinler hocam Ben mevcut kapasitenşn üzerinde 200Mbps çıkıldı diye düşündüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bir aralar üniversite ağlarımıza bile Frankfurt üstünden ulaşırdık TT'de, ondan demiştim.

    Bizim network olayımız eskiden beri komedi zaten. Bir BGP ayarı çekti TT, Avrupa'nın netini kesti. NetInternet, veri merkezi iki ayrı fiber hat ile Denizli'den İstanbul'a bağlıyız diyordu. SOL İstanbul'da birleştiriyormuş hatları, birleştiği yerden sonra sıkıntı oldu, koskoca veri merkezi İnternet'ten düştü. :D SOL sıkıntı çıkardı diye TT'ye geçtiler, günlerce yine veri merkezine düzgün ulaşılamadı; TT elemanları acemiliğinden dediler, öğrendikçe stabilleşti hatlar. :D

    Ama şuna çok sevinmiştim; Denizli'deki sunucudan İstanbul'daki sunucuya 1.2 GB veri yedeklemiştim ve işlem 10 saniye sürmüştü. O zaman bir vuu çekmiştim. Dosyayı silip birkaç kez daha aktarmıştım o şekilde. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom'un BGP protokollerini düzeltmeyi becerebilirlerse bu çalışmada bulunan personellere Üstün Hizmet Madalya'sı verilse abes olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Dolabın içerisindeki msan ünitesinde pstn çevir sesi kartları vardır. Örneğin msan devresi 00-00-00 olan çevir sesi reglet tid devresi 01 dir. 00-00-00/01 olarak yazılır. Dolabın içerinde bu devrenin karşılığında bir çift krone dizisi vardır. İstenilen numara, reglet karşığı olan krone dizisine verilebilir.

    Dolabın içerinde internet için birde dslam vardır ve kontrol kartı, adsl ve vdsl kartlar dslam shelfine takılır, oradan port sinyali çıkışı alınır. Yine çevir sesi gibi portların da krone dizisinde karşılığı hem giriş hem çıkış olarak vardır. Örneğin 99-1-2-3 gibi. Bu sayıların açılımı
    99: DSLAM
    1: Shelf (genelde 1 shelf olur)
    2: Kart
    3: Port

    Portların giriş ve çıkış olarak olmasının nedeni telefon numarası olacak kişinin çevir sesini port girişine verilerek splitter ile birleşmesini sağlamak ve port çıkışında si nyal birleşmiş olarak elde edilir. Evde tekrar splitter kullanarak çevir sesi ve xDSL sinyali ayrılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 4 Ocak 2018; 1:33:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıklama için teşekkür ederim.
    Tip 7 gibi fttc de galiba bu sistem artık yok galiba
    Direk önde panel var. Bu panelin bir kısmı xDSL (galiba dslam da User diye yazıyordu) bir kısmı ptsn idi.
    Benim kablomu bağlarken Telefon için ptsn kısmına vdsl içinde xDSL kısmına bağlamışlardı.
    Arkada 2 tane ZTE 9806h vardı . bu modelin içinde bulunan kartları tam hatırlamıyorum onlarında modeli oluyordu astec astgc diye ama benim bağlı olduğumun türünü hatırlamıyorum.
    Tek bildiğim iki tane scart a benzer bir giriş var bu scart dan daha ince ve geniş. bu öndeki kablo bağlantı paneline bağlıydı gri kabloyla.
    bunların toplamına msan deniyor demeki.

    shelf dediğiniz o iki beyaz kısmın birleşimi herhalde

    192 POTS 120 VDSL


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    1 gigabitten biraz fazlaymış erişimin. TR şartlarına göre oldukça güzel. Yurtdışında arada CDN olmasına rağmen 3 gigabiti geçebiliyor hız. yanlış hatırlamıyorsam 10GE+10GE şeklinde sunucu bağlantıları Digitaloceanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 4 Ocak 2018; 2:29:55 >
  • http://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/1779045-katarli-sirketin-turk-telekom-pazarligi-tikandi



    Suudi ler katar lilarla anlaşmak istemiyor. Alt yapının komple devri de söz konusuymus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    2011 - 2012 yıllarıydı işte. Ama şuanda da veri merkezlerimizdeki çoğu VDS, VPS sunucusunun kullandığı paketler 1 Gbps herhalde.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    MSAN dediğimiz şey o Tip7 kabinin üzerindeki gibi yüzlerce kartın toplandığı ünite. Yani ekstra tek şey daha fazla fiber kablo girişi.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Onlar 1 Gbps görünümlü birkaç yüz Mbps olabiliyor. Paylaşımsız denmesine rağmen paylaşımlı veren DC'ler var. Tabii işini düzgün yapanlarda var. Ama bu konuda onlarında çok suçu yok. Ülkemizde 1 Gbps hatların fiyatları ortada, dedicated kiraladığınızda o sunucunun gideri var üstüne 1 Gbps hat fiyatı var.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Bence böyle gide gide bu çıkmazda devlet bir bakarız özerk statü vermek zorunda kalabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Ocak 2018; 18:44:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum öyle olsa devlet talep toplamazdı. Birde bürokrasi aşırı yavaş işliyor bunun örneğini 3. havalimanında yaşıyoruz. Özel firma 1 Gbps metro ethernet başvurusunu yaptı bütün belgeleri herşeyi hazırladı 4 aydır ulaştırma bakanlığı bütçeyi karşılayacak. BTK, projeleri onaylayana kadar aylar geçiyor.

    Özerk hale getirmek bu sorunları çözmez. Hizmet ve işçiler olarak belki biz daha iyi durumda oluruz.

    Zaten Ooredo ile anlaşılması mümkün değildi. Zaten Suudi Arabistan ve Katar'ın durumu ortada birde verdikleri düşük teklif ve uyanıklıkları var. Diğer talipliler ile görüşülüyor birde Saudi Telecom ile görüşüyorlar. Yani ne olacak tamamen belirsiz.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de belki de devletin elinde patlayacak bir ihtimal diye düşünüyorum. Yani belki de devlet istese de istemese de özerk statü vermek durumunda kalabilir belki de. Tabi sorunları çözmez ama diğer durumlardan iyidir herhalde.



    Yani ben bir yatırımcı olsam Telekom'a bakmazdım bile çok daha rahat para kazanabilecekleri sektörler vardır muhtemelen. Zaten devlet kendi yaptığı borçları bir silmesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 4 Ocak 2018; 18:43:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Türkiye gibi bir konumda türk teleko. Sadece bir isp değil backbone provider de olduğunu düşürsek bildiğin altın yumurtlayan tavuk yani. Devletin yerinde olsam kimseye vermem eski ptt gibi yönetirim ayrıca üniversiteler ile alktif olarak ilişkili bir kurama dönüştürürüm. Böylece yeni projelere finansman destek sağlanır ve ünilerin kendi geliştirecekleri sistemler ile yurdışına olan bağımlılık azalır ve farklı kategorideki projeler ile marka değeri artar gelirde fazla olur. Uluslar arası büyük firma olması için kendi kablosunu kendi ekipmanını kendi üretmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Orası öyle. Veri merkezinin çıkışı 20 Gbit, yüzlerce kullanıcıya 1 Gbit hat veriyoruz size diyorlar. Nasılsa 1 Gbit hattı kullanacak sunucu yok, olan olursa da kullanmayanlardan geri kalan boş hat yeter de artar diyorlar. Ki harbiden video vs. hizmeti verenler hariç de sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. :D Zamanında bloguma uygulamamdaki reklama karşılık ücretsiz hosting sponsoru bulmuştum. Uygulamamı güncellediğimde 1 Mbit hat full dolu çalışıyordu günlerce. :D
  • Arkadaslar Kadikoy'deki sokagimizda fiber var ama ttnet gelip binaya baglantisini yapmiyor uzun suredir. Dolasiyla da altyapi gozukmuyor diyorlar fiber baglatmak istedigimde. Surekli telekom mudurlugune gidip geliyoruz ama bir sonuc yok.. Kablonet var sadece binada. Ne yapsam bilemedim. 2 sene kablonet'e taahhut vermeye de korkuyorum :)
  • Birkaç ay önce cadde üzerindeki telefon kabinler değişti. Tip7 konuldu fiber kablo da çekildiğini gördüm. Modemim VDSL uyumluydu, alabileceği en yüksek hızın yeni yükseldiğini gördüm. Adsl tarifem 8 mbps, en yüksek 12 civarı görünüyordu daha önce. Kabine uzaklığım 100 metreden az. Daha yüksek hıza ulaşması gerekmiyor muydu?

    Kabin ve modemde yazanlar:

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.