Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51.277
Cevap
244
Favori
4.011.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22272228222922302231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Fiber kullanmaya baksana neden Vdsl ile uğraşıyorsun binasında vdsl sinyali hizmet alan kişi fiber balansa havalara uçar 100-200 lira fazla verip fiber kablo çektireceksiniz nedir bu Vdsl zorlamanız onu çözemedim.

    Daha önceki mesajlarımı herhalde göz ucu ile okudunuz. Binamız eski bir bina ve diyelim bodrum katında bir elektrik dairesi de yok... Telekom'un taktığı fiber dağıtım kutusu (siyah kutu) apartman girişinde ama bir dolabın içine gizlenmiş durumda. Oradan çok az görünür kanallar içinde hemzemin dairelere kanal içinde gidiyor. Apartman komşularım (ki herkes kat maliki...), titiz ve estetiğe önem veren insanlar. Şimdi ben bodrum katındaki yerime fiber kablo götürmeye kalksan, ortada yeni birtakım kanallar vs. çıkacak, görüntü kirliliği oluşacak. Zaten 50 Mbps tarifesindeyim, T. Telekom Hız Testinde 46-47 Mbps DL ve 7.5/7.6 ms ping alıyorum VDSL ile (Saha Dolabı yaklaşık 200 mt. mesafede). On-line oyun falan hiç oynamam. Sadece film, müzik DL yapıyorum artı surf. Bodrumdaki yerimde ha VDSL olmuş, ha fiber olmuş benim için ne kadar fark edecek ki? TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (Elimde yeterince fiber kablo zaten var; sağolsun Telekom'cular bıraktı. Geriye diyelim 200 lira verip kanal almak ve elektrikçiye vermek kalıyor ama fiber çekilecek/kanal döşenecek mesafe de 40-45 mt. arası. Derdim 200 lira verip vermemek de değil acaba, insanlara lâf ettirtmemek... Ve dediğim gibi, fiberin bana getireceği büyük bir avantaj da yok. Zaten üstteki esas dairemde de fiber olmuş olacak!)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 5 Haziran 2021; 9:10:12 >




  • Apartmanda 100mbit fiber var. Evin dışından kablo çektirebilir miyiz elektrikçiye, sorun olur mu dıştan? Bizim bina da eski ve kablo kanalları sonuna kadar dolu. İlk önce kablo kablo çektirip ondan sonra mı başvurmak gerekir internet için?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, geçenlerde üst cadde de bir binanın önüne saha dolabı için yer açtılar. Sonrasında ise hemen aşağısında ibb fiber yazan rögar kapağından fiber kablo çektiler. Ben de kendi kendime dedim, site yeni herhalde fiber getiriyorlar diye çünkü cadde üstünde bazı noktalarda fiber vardı. Cadde dediğim de Bağcılar Mahmutbey caddesinin devamı olan İnönü caddesi. Bugün eve dönerken gördüm ki bizim saha dolabının yanına da yer hazırlanmış. Bizim sokakta 200 metre aşağısı gibi bir şey. Saha dolabı için açılan yerin fotoğrafını ekliyorum. Geçen sene türktelekoma şikayet edince Bağcılar müdürlüğünden aramışlardı, 2021 için fiber gelecek bölgenize diye hatta gpon olacağını söylemişlerdi. Fakat binamız eski ben şimdilik vdsl'e de razıyım. Fakat Bağcılar için Demirkapı mahallesinde bir dönüşüm başladı diyebilirim.


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • T. Telekom size en yakın Sahra Dolabından bina girişine kadar fiber kablo çekebiliyorsa çekecek (ama bunu yapmaları için de bağlı olduğunuz Telekom Md.'lüğü ile görüşüp yakınca vadede planlama içinde olup olmadığınızı öğrenmek, hiç yoksanız da belki bir şekilde "torpil yaptırmanız" gerekecektir...), binan girişine siyah renkli bir fiber dağıtıcı kutu takacak.


    Ama siz, "apartmanda fiber var" dediğinize göre sanki bu aşama bitmiş gibi anlıyorum...


    Sonra siz (daire sakinleri) bu kutudan dairelerin içine (yani modemin) duracağı yere kadar fiber kablo çektireceksiniz. T. Telekom, göz kararı dahili tesisat için fiber kablo bırakıyor ve ücret talep etmiyor. Bu kablo ince ve kırılgan olabilecek bir kablodur. (Bize verilen 2 x 3 mm kesitliydi...) Kullanım öncesi tercihan top halinde muhafazası tavsiye edilir. Kabloya hiçbir şekilde uzatma, ekleme yapılamaz. Yani daireye gelen kablonuz o dağıtım kutusu ile arada bir nedenle kırılırsa, o kablonun tamamı çöptür. Kablonun içten kırılmaması açısından kesinlikle 45 dereceden fazla da bükülmemesi gerekir... Evde kalacak kısmında da şöyle 1-2 mt. fazlalık olması tavsiye edilir.


    Çekilecek dahili tesisatın binanın içinden mi, dışından mı çekileceğine T. Telekom karışmaz; sizin tercih ve sorumluluğunuzda. Ancak güvenli korunması için mutlaka kanal içinden geçirilmelidir. Deneyimli (fiber çekmede) bir elektrikçiyle çalışınız...


    Bu iş bittikten sonra T. Telekom veya Telekom altyapısını kullanabilen alternatif bir ISS'ne (Turk.Net, Netspeed, Milenicom, Oris Telekom, vb.) bireysel ya da topluca müracaat edip fiber internete geçiş talebinizi yapabilirsiniz.TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 


    Dairelerde sabit telefon hatları varsa her dairede 2 hatta kadar sabit telefon kablo ile modeme bağlanabilir.


    Almakta olduğunuz ADSL/VDSL hizmeti de kesileceğinden, sabit telefonlar da fiber modem üzerinden çalışacağından binadaki bakır kabloların geldiği Telekom kutusu da artık tarih olacaktır...


    Ancak dikkat: bir duyumuma göre T. Telekom fiber bağlanmış bir binaya artık yeni bakır kablolu (ADSL/VDSL hatta bakır kablolu) hat müracaatı kabul etmemekte!TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim binadaki tam fiber değil sanırım, cam kablo ile değil yine bakır Cat6 kablo ile bağlantı sağlanıyor, sanırım bakır kabloya karışmıyorlar. 1.katta olduğum için dıştan daha pratik geldi, kutu dışta. Elektrikçiye kablo çektirip altyapıyı arayıp port tahsis ettirip öyle mi basvurayım Türk Telekom'a sizce? Evde telefon hattı var ama hiç kullanılmıyor bu arada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Binanızda şaft boşluğu yok mu ? Yok ise doğalgaz borusunun yanından

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    böyle bir kablo kanalı ile bina duvar rengine boyansa sırıtmaz fiber varken vdsl kullanmak mantıksız zaten.Ankastre'ye kablolarınız nasıl iniyor onun resmini çekip atabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 5 Haziran 2021; 15:41:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charlie Puth

    Hocam bizim binadaki tam fiber değil sanırım, cam kablo ile değil yine bakır Cat6 kablo ile bağlantı sağlanıyor, sanırım bakır kabloya karışmıyorlar. 1.katta olduğum için dıştan daha pratik geldi, kutu dışta. Elektrikçiye kablo çektirip altyapıyı arayıp port tahsis ettirip öyle mi basvurayım Türk Telekom'a sizce? Evde telefon hattı var ama hiç kullanılmıyor bu arada.

    Benim yukarıda anlattığım düzen FTTH, yani eve/daireye kadar fiber hat.


    Bir de, daha ilkel olan FTTB var. Bu ikincisinde eve kadar Fiber kablo geliyor; daha değişik bir dağıtım kutusuna giriyor. Oradan dairelere Cat. 5/6 (Ethernet) kablosu le dağılıyor ve bu kablo doğrudan "Fiber Modem"in WAN portuna bağlanıyor. (Bizde şu anki FTTH uygulamalarında fiber kablo eve kadar geliyor, evde ONT denilen küçük bir kutuda sonlandırılıyor ve ONT'den kısa bir Ethernet kabloyla "Fiber Modem"in WAN portuna giriliyor...)


    Sizde Telekom'un getirdiği Fiber kablonun içine girdiği bir kutu olması lazım.. Sizin "binanın dışında takılı" dediğiniz "kutu"nun o olması lazım... O kutunun içine girecek ana ucunda şöyle 30-40 cm. de pay kalacak şekilde bir ethernet kablosunu yine korumalı şekilde binanın dışından dairenizin içine çektirin ve o işlem biter bitmez Türk Telekom'a başvurunuzu yapın. Önceden port ayırma işini yapmazlar.


    Evde halen ADSL / VDSL ne kullanıyorsunuz?


    Ama yine bir kablo çekimi yapmadan, o kutunun üzerindeki numara ile Türk Telekom'a sözlü müracaat edin ve kablo çektireceğinizi söyleyin. Bilmediğiniz bir problem varsa haberiniz olmuş olsun...


    Evdeki sabit telefon hattını isterseniz fiber internet hattınıza entegre ettirebilirsiniz ama T. Telekom'cular evinize girdiklerinde o sabit hatlı telefonu fark ederlerse, metazori fibere aktarmasını yapabiliyor. Tabi evde ADSL / VDSL çalışıyorsa, sabit telefon hattı da olduğunu saklayamıyorsunuz. Zira Telekom'un derdi, olabildiğince her yeri fibere çevirip orta/uzun vadede bakır kablo üzerinden verilen tüm ADSL/VDSL/PSTN (=sabit telefon) hizmetlerini kapatmak.; sahra dolaplarından binalara gelen bakır kabloları da söküp almak. (bakır her zaman bakırdır ve hurdası da para eder...) TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Binanızda şaft boşluğu yok mu ? Yok ise doğalgaz borusunun yanından

    böyle bir kablo kanalı ile bina duvar rengine boyansa sırıtmaz fiber varken vdsl kullanmak mantıksız zaten.Ankastre'ye kablolarınız nasıl iniyor onun resmini çekip atabilir misiniz?

    Bina içinde bildiğiniz şaft boşluğu YOK!... Keza bina içinde dolaşan, dairelere giren doğalgaz boruları da yok (merkezi mini ısıtma sistemi var; bodrum katında...). Yani bahsettiğim bodrum dairesine, binanın girişinden aşağıya (bodrum dairesine) 40-45 mt. kanal döşeyip içinden fiberi geçirmekten başka çare yok. Tüm binada, önceden çekilmiş TürkSat'ın KabloTV kanalları var; fiber kablolar o kanallar içinden (hem giriş, hem de üst katlara) çekildi; temiz iş oldu. Ama var olan ve az göze batan bu kanalların yanına sadece bodruma inecek ayrı bir kanal çektirmek istemiyorum. TürkSat'ın BDK'su ve Telekom "Fiber Dağıtıcı Siyah Kutusu" hep saklı konumlarda!...


    Telekom'un zamanındaki PSTN (bakır) hattı kablo demeti binaya yer altından giriyor o bodrumda sonlanıyor (yani yeni çekilen fiber kablonun sonlandırıldığı yer ile hiç bağlantılı değil..) ve dairelere bildiğimiz eski tip kutudan dağılıyor. Tabi o kanallar zaten dar ve halen dolu... Ben de o kutudan bodrumdaki yerime zamanında 4 çift hatlı HJ-11 kablo çekmiştim ki bunun şu anda 3 çift hattı boşta. VDSL'i zaten alternatif bir ISS'ten yalın VDSL olarak (yalın VDSL'e de aylık ödeme yapmadan) alacağım.


    Dediğim gibi, bu 2. hatta kullanım ihtiyacım olarak fiber'ın herhangi bir nimetine ihtiyacım yok. Üst katta esas yaşadığım daireye fiber almak bile gereksiz lükstü ama çağa/modaya uyalım dedik de aldık...TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 5 Haziran 2021; 16:5:26 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim hocam. İçeride fiber kutusu var dediğiniz gibi ordan dışarıdaki küçük dağıtım kutusuna gidiyor. Evde telefon hattı var ama hiç kullanılmıyor, abonelik yok yani hiç. Dediğiniz gibi kablo çektirip başvuru yapacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charlie Puth

    Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim hocam. İçeride fiber kutusu var dediğiniz gibi ordan dışarıdaki küçük dağıtım kutusuna gidiyor. Evde telefon hattı var ama hiç kullanılmıyor, abonelik yok yani hiç. Dediğiniz gibi kablo çektirip başvuru yapacağım.

    Az önce Turk.net başlığında gördüm; uyarayım. Çektireceğiniz Ethernet kablosu mutlaka Cat. 6 olsun.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Hocam bende cat5 kablo var ile kutudan modeme geliyor. internet'de kopma ve herhangi bir sorun yok. hız 75 mbps cat6 ile değiştirirsem faydası olur mu?

  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Ben de Cat 6 düşünüyordum hocam, uyarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0611284CA

    Hocam bende cat5 kablo var ile kutudan modeme geliyor. internet'de kopma ve herhangi bir sorun yok. hız 75 mbps cat6 ile değiştirirsem faydası olur mu?

    Kolayca değiştirebilirseniz, değiştirin diye öneririm... 100 Mbps'ye kadar rahat alabilirsiniz ama bu aynı zamanda T. Telekom tarafındaki port ayarlarıyla da ilgili. Onlar portlarda hız sınırlaması yapıyorsa, insaf ve cömertliklerine kalmışsınız (yaptıklarını iddia etmiyorum; sadece tahmindir!).

  • 150 metrede vdsl den kaç mbps alabilirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bina ve santral arası herhangi bir sorun yoksa piyasada bulunan en yüksek vdsl paketlerini alabilirsin 100/8Mbps

  • Bina içi tesisat biraz eski ama 70-75i görsem yeter bana

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben VDSL ile yaklaşık 200 mt. mesafe ve 50 Mbps'lik tarifeyle 45-46 Mbps Download ve 6 ms ping alabiliyorum (T. Telekom Hız Testini kullanarak). Upload da 7.5 Mbps ortalamada...

  • Arkadaşlar sitede Superonline fiber altyapı var. Dairelere kadar fiber kablo geliyor. Bugün Telekom ekipleri de sitenin önüne kadar boş kanal boru döşeyip beton baca yerleştirdiler. Fiber kablo döşüyorlar ama bir binada Superonline altyapısı varken Telekom fiber bağlantı da yapılabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralarında kısıtlayıcı bir anlaşma olduğunu zannetmiyorum; belki de fiber konusunda hiç anlaşma yok... Sadece Superonline (Turkcell) kendi fiber altyapılarının olmadığı yerlerde T. Telekom bakır altyapısı üzerinden ADSL/VDSL2 hizmeti de verebiliyor.

  • Tarikbaran42 T kullanıcısına yanıt
    Eski ise aynı kaderi yaşarız, upload 7-7,5 arası olur ama down 57-60 sabit kalıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 22272228222922302231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.