Şimdi Ara

Nikon SB-700 flaş aldım kablosuz ayarlar il ilgili sorum var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Nİkon D750 makinem için dün SB-700 flaş aldım. Makinanın dahili flaşını kullanmadan sb-700 ü kablosuz olarak tek başına çalıştıramadım. Makinanın dahili flaşını açtığımda ikisi birden çalışıyor. Tek başına kablosuz olarak kullanmam bir aparat mı gerekli?



  • sorun yok hocam :) herşey olması gerektiği gibi.

    SB700, kablosuz olarak çalışabildiği nikon makineler ile, makine flaşı üzerinden haberleşirler. makinenin üzerindeki flaş, tetikleme görevi görecek kadar patlar, bunu algılayan SB700 de ayarlandığı güçte patlar.

    makine flaşı patlamasın, sadece SB700 patlasın dersen, radyo frekansı kullanan tetikleyici kullanman gerekir. en popüler ve biraz da fiyatlı olan marka, pocket wizard yanlış hatırlamıyorsam. makine üzerindeki hot shoe denilen, flaş takılan minik kızağa, tetikleyicinin göndericisini (transmitter), flaşın hot shoe kısmına ise tetikleyicinin alıcısını (receiver) takıyorsun. bu yöntemi kullanırsan, flaş bulunduğu noktada makineyi görmese bile patlar.

    ilk yöntemde ise, makineden gelen tetikleme amaçlı patlamayı SB700 görmezse patlamayabilir. (bundan yüzde yüz emin değilim ama böyle olsa gerek.)
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam :) Vallaha kafayı yedirdi bana, girmediğim menü kalmadı bulamamıştım tek başına nasıl çalıştırırım diye. Flaş tetikleyici almak gerekiyormuş, reciver tek başına yetiyor mu acaba? Alıcı-verici kit olarak satılanlarda var, onlardan mı almak gerekiyor?
  • ilk defa alacaksan, alıcı-verici alman gerekir. vericin olsaydı elinde, o zaman seti genişletmek için sadece alıcı alman yeterli olurdu. madem alacaksın, en az 3-4 kanal destekleyen bir model olsun. böylece aynı anda farklı yerlere koyduğun flaşların patlamasını sağlayabilirsin. diğer taraftan 2den fazla sb700 almamanı öneririm. çünkü yaptıkları işe göre pahalı cihazlar. güçleri kısıtlı ve (şarjlı bile olsa) pil kullanarak çevreyi kirletiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.