Şimdi Ara

Hemşirelik mühendisten daha fazla para kazandırıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hemşire olursanız ömür boyu hemşire olarak kalırsınız ve hayvan gibi sağlıkçı mezun oluyor devlettede özeldede şuanki kadar güzel paralar kazanamyabilirsiniz.

    ben özel sektörde 10 senesini tamamlayıpta hemşire kadar maaş alan mühendis tanımıyorum hepsi güzel paralara çalışıyor tabi büyük şehirlerden bahsediyorum.
  • nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Öyle bir yazmışsın ki.. Sanki mühendislik kontenjanlarının 10 katı kadar sağlık kontenjanı varmış gibi...

    İlerde mühendisler mühendislik yapmak istese bile yapamayacak. Onbinlerce mühendislik mezunu var. Satış, satın alma, insan kaynakları, üretim v.b birimlerde çalışmak için mühendis olmaya gerek yok bence. Ticaret ile daha çok kazanılır. Arge marge yok bu ülkede. Heralde farkında değilsin.

    Mesela sen 10 yıl sonunda işten çıkması her an olası bir 5k maaşlı mühendis mi olmak istersin. (bunca emeğinin sonucu olarak anca 5-6k alan, mezun olduğu zamanlarda binlerce mezun mühendis arasında bir özel şirkette iş bulmuş ve işsiz kaldığı dönemleri illa olmuş, ilk senelerde 2k maaş almaya devam etmiş ve üretimi olmayan bir ülkede neden mühendis olduğunu anlamlandıramamış)

    Ya da 10 yıl tecrübe sonunda başhemşire olmuş yine 5k maaş olan devlette işi emekliliğe kadar garanti işi olan bir çalışan mı? (mezun oldugundan beri en az 2.5k-3k maaşını mezun oldugundan beri tıkır tıkır almış)


    Bu bahsettiğim mühendis kariyeri anadoludaki mühendisliklerden mezun olmuş (bingöl, hakkari, zonguldak v.b) için verilmiş bir örnek değildir, onların çok küçük bir kısmı yüksek maaş alabiliyor evet (ama her yıl bu kadar mühendis mezun olurken ilerde de alabilirler mi meçhul)... Geri kalanları da ömür boyu düşük maaş almakta olanlardan veya mühendislik harici mesleklerde kendi yolunu bulanlardan oluşuyor


    Hemşireler için okulun önemi yok. Adıyamandan da mezun olmuş olsan hemşirelikte önemli olan kendi başarındır. Başhemşire, hastane kısım direktörü olabilmek için mezun oldugun üniversitenin önemi aşırı keskin değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgben -- 3 Kasım 2016; 22:37:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağlıkçı insanı seven yardım etmeyi seven insanlar olmalı. Mühendisliği seçtim çünkü insanlarla ilgilenmeyi hiç sevmem özellikle de hasta insanlarla uğraşmayı.
  • Benim tanıdık bi hemşire var 15k alıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu acamiyoryum burdan sorayim. Twitter kullanan var mi bir sey soracam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nelazim -- 4 Kasım 2016; 0:18:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hgben H kullanıcısına yanıt
    10 yıllık mühendisler asla işsiz kalmıyor dostum merak etme bir şirketten çıkıp başkasına geçiyorlar veya 10 senelik bir mühendise hiçkimse sen dicleden mezunsun senin yerine 10 yıllık hacettepeliyi alıcam demiyor iş hayatına bakıyor. bundan 2 sene önce komşunun oğlu dicle makineden mezun olup hacettepede yüksek lisansa başladı hala bitiremedi 2 tane dersi kalmış ama bitirdiğinde hacettepeli yüksek mühendis olarak iş hayatına başlayacak dicle mezunu olarak değil.

    sonuç olarak mühendislik azimli çalışan biriysen uzun vadede her türlü hem kazançlı hem kariyerli bir meslek haline gelicektir. ben işini hakkıyla yapan hemşireye doktora mühendise herkese saygı duyarım. benim rahatsız olduğum nokta vizyonsuz bir gençlik yetişmesin kolay yoldan devlet memuru olmak gibi hayallere kapılmasın insanlar sevdiği işte başarılı olsun istiyorum. evet ülkemizde çok seçenek yok orta halli veya çok başarılı bir sayısal öğrencisinin 2 seçeneği var ya mühendislik ya hemşirelik tıp başka çare bırakmıyor sistem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çipetpet.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Evil Chuck

    800k yasuo




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.