Şimdi Ara

Ankastrede Kablolar Bağlı Değil Ama Telefon Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birkaç hafta önce hattımı TürkTelekom'dan Türknet'e geçirdim. Önceden evde sadece sabit telefon vardı, internet yoktu. Türknet'e geçince internet de bağlattım. Kablolar apartmandaki telefon ankastre kutusuna kadar gelmiş ama uçları açık. Bu kabloları kendim bağlatmam gerektiğini zaten biliyordum ama anlayamadığım ev telefonu nasıl çalışıyor? Telefon ve internet aynı kablo üzerinden gelmiyor mu?

     Ankastrede Kablolar Bağlı Değil Ama Telefon Çalışıyor







  • hayır
  • Fakat ankastrede her daire için bir çift kablo girişi var. Telefon ve internet farklı kablo çiftleri üzerinden geliyorsa nasıl bağlayabilirim?
  • acmtncy A kullanıcısına yanıt
    kablo üzerinden isim yazıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acmtncy

    Fakat ankastrede her daire için bir çift kablo girişi var. Telefon ve internet farklı kablo çiftleri üzerinden geliyorsa nasıl bağlayabilirim?

    Hocam zaten santralden size tek kablo geliyor bina içerisinde ayrılıyor. 2 ayrı kabloyu birleştirip tek kablo yapabilirsiniz. Fakat reglet e çakmayıp el ile bağlarsanız hat kalitesi düşebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim anlamadığım yeni bağlanan turuncu-beyaz kablolar bağlı değil ama telefon çalışıyor. Telefon hattının geldiği eski mavi-beyaz kablolar hala bağlı. Şimdi ben mavi-beyaz kabloyu söküp turuncu-beyaz kabloyu mu takacağım? Yoksa telefon zaten çalıştığı için mavi-beyaz olanı sökmeden turuncu-beyazı mı başlayacağım?
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acmtncy

    Hocam benim anlamadığım yeni bağlanan turuncu-beyaz kablolar bağlı değil ama telefon çalışıyor. Telefon hattının geldiği eski mavi-beyaz kablolar hala bağlı. Şimdi ben mavi-beyaz kabloyu söküp turuncu-beyaz kabloyu mu takacağım? Yoksa telefon zaten çalıştığı için mavi-beyaz olanı sökmeden turuncu-beyazı mı başlayacağım?
    Teşekkürler.

    Turuncu beyaz dediğin modeme giden kabloysa (tam anlayamadım kusura bakma) eski kabloyu sök yerine turuncu beyazı tak daha sonra o kablonun ev içindeki ucuna splitter denilen parçayı tak modeme ve telefona giden hatları o şekilde ayır.

    Edit: Kusura bakma resmi detaylı inceleyince gördüm turuncu beyaz dışardan binaya gelen kabloymuş. Senin evinde telefon çalıştığı için böyle bir kablo neden çekildi anlayamadım normalde telefonun arkasındaki kabloyu direk modeme taktığında çalışması lazım öyle bir dene eğer çalışmazsan o zaman dediğim işlemleri yap bir sebepten ötürü sinyali yeni karşıdan vermiş olabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 16 Ekim 2016; 21:50:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap için sağolun. Hocam türknet'te arıza kaydı oluşturdum DSL sinyali gelmiyor diye. 3 gün sonra "sorun apartmandaki ya da evdeki cihaz veya kablolarda" diye dönüş yaptılar. Sinyali VDSL'den ADSL'e geçirdim yine sinyal yok. Yani telefon sinyalini eski türktelekom sabit hattının kablosundan veriyorlar şu an fakat aynı kablodan DSL gelmiyor. Yeni turuncu-beyaz kablo döşenmiş onu bağlatacağım ama elektrikçiler uğraşmak istemiyor. Siz biliyor musunuz şu anda telefon hizmeti aldığım kablodan DSL veremezler mi? İlla yeni kabloyu apartman kutusuna taktırmam mı gerek?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acmtncy

    Cevap için sağolun. Hocam türknet'te arıza kaydı oluşturdum DSL sinyali gelmiyor diye. 3 gün sonra "sorun apartmandaki ya da evdeki cihaz veya kablolarda" diye dönüş yaptılar. Sinyali VDSL'den ADSL'e geçirdim yine sinyal yok. Yani telefon sinyalini eski türktelekom sabit hattının kablosundan veriyorlar şu an fakat aynı kablodan DSL gelmiyor. Yeni turuncu-beyaz kablo döşenmiş onu bağlatacağım ama elektrikçiler uğraşmak istemiyor. Siz biliyor musunuz şu anda telefon hizmeti aldığım kablodan DSL veremezler mi? İlla yeni kabloyu apartman kutusuna taktırmam mı gerek?

    Teşekkürler.

    Hocam normalde telefon sinyalini verdikleri hattan vermeleri gerekiyor zaten neden böyle bir şey yapıyorlar anlamış değilim. Ama artık onu değiştiremezsiniz. Apartmandaki kutudan sizin daireye giden kablo ile turuncu beyazı birleştirin. Eğer elinizde reglete sokmak için aparat yoksa geçici olarak uçlarını burkarak bağlayın. İlerde elektrikçi falan gelince reglete taktırırsınız.




  • Telefon numaranız Türk Telekom üzerinde ve Türknet e taşıma yapmadınız veya Türknet taşıma için başvuru girişi yapmamış. Telekom ekipleri de gelip yalın xDSL için ayrı bir hat bırakmışlar. Internet şu anda ucu boş olan kabloda telefonda ayrı geliyor. Durum anlattığınıza göre bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bi durum var bende de telefon hattı çalışıyor intrrnti Vodafone yalın bağlattim Ttnet ten gelip Ankastre kutudsn bağladılar gittiler eve gelen telefon kablosundan splitter ile modeme bağladım eskiden yaptığım gibi ama dls sinyal gelmiyor. Eve gelen kablo zaten iki uclu biri telefon diğeri internet olması lazım yani ankarsstre deki bağlantı mi hatalı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben sorunu çözdüm. Apartmanın telefon ankastresinde her daireye 1 çift hat çıkıyordu. Duvardan toplam 5 kablo çıkıyor yani (sanırım 1'i boşta). Türknet de interneti telefon hattından vermek yerine yeni hat döşemiş. Onu daireye çıkan diğer hatta çaktırdım. Splitter olmadan duvardan gelen kabloların 1 çifti telefona, 1 çifti modeme gidiyor şu anda.
  • acmtncy A kullanıcısına yanıt
    bos portunuz oldugundan sansliymissiniz ki yeni dosemis .5 kablo da zaten iki hat cikar biri telefon digeri de yalin internet . guzel olmus sizin icin.
  • Bende de apartmandaki kutudan cikan 2 kablo var turuncu beyaz bu kabloyu telefona mi baglayacagim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.