Şimdi Ara

Güneş paneli ve akü tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar


    Saatte 104 w günde 2500w tüketen bir sistemim var. Bu sistem uzak ve birden fazla noktalara kamera görüntüsü göndermek için dağlık bir araziye kurulmuş wifi aktarıcılardan oluşmakta ve 10 adet cihaz bulunmaktadır. Bu cihazların toplamının saatte tükettiği güç 104 w. Özellikle kışın 24 saat kesintisiz şekilde çalışacak bir enerji kaynağı gerekiyor. Bu sistemi dediğim gibi özellikle kışın kesintisiz 24 saat çalıştırabilmem için kaç w güneş paneli kaç ah akü veya hangi bileşenleri kullanmalıyım ?

    Yer : Balıkesir

    Panellerin kurulacağı yerin ekte hangi ayda ne kadar güneş ışığı aldığına dair hesaplama var. Kullanacağım cihazlarlar 8-30v aralığında çalışan cihazlardır. Sistemi adaptör kullanmadan direk solar şarj kontrol panelinden besleyerek 12v ya da 24v olarak düşünüyorum.Hangisi daha sağlıklı olur ?

    Kapalı havalarda max 3 gün beni kesintisiz idare edebilecek bir depolama istiyorum.

     Güneş paneli ve akü tavsiyesi

    Çalıştırılacak cihazların özellikleri
     Güneş paneli ve akü tavsiyesi

    Böyle bir sistem için;
    Kaç adet kaç watt hangi tip güneş paneli ?
    Kaç adet kaç ah hangi tip akü ?
    Hangi solar kontrolü kullanmalıyım ?


    Yardımlarıızı bekliyorum.







  • solar panelin cinsi önemli değil bana göre monokristal polikristal. poli daha ucuz
    kış aylarını baz alarak sistem kurmak mantıklı olur. günün aydınlık olması ile doğrudan güneşli olması çok çok farklı. bunu karıştırmayın. 1 kw panel işinizi ( 4x250 watt) fazlasıyla görecektir. havanın yağmurlu sürekli bulutlu olduğu günleri düşünüp en kötü senaryoya göre hareket edersek günde 2.5 kw tüketimle aşaığı yukarı 4 günlük ihtiyacınızı karşılaması için 10kw enerjiye ihtiyaç var. 12v 200 amper aküden 6 7 adet yeterli olur. akü sayısını fazla yazmış olmamdaki amaç sistem kaybı ve akülerin %100ünün kullanılamamasından dolayı

    burası 10 yıl 20 yıl kalacak bir tesis gibi birşeyse OPzS aküler var 2v luk aküler. bunlardan 12 tane alıp seri bağlıyorsun 24volt oluyor veya 6 tanesini bağla 12volt gibi. kısa süreli ise normal jel aküler daha uygun fiyatlı çözüm olur. o size ve maddi gücünüze kalmış birşey.

    şarj koltrol cihazı mppt olanı tavsiye ederim pwm lerden daha yüksek verimli şarj yapar. bulutlu havalarda vs.

    tavsiyem
    4 x 250 watt panel ortalama 750 tl den 3000 tl
    2400 watt inverter mppt şarjlı hybrid (diyeceksin ki 100 watlık sisteme 2400 watt inverter ne alaka ? büyüğüyle küçüğünde çok fiyat farkı yok 1300 tl
    24 adet OPzS (2v 210 amper) mutlu veya inci akü tanesi 350 tl x 24= 8400 tl veya 8 tane inci jel 150 amper akü o da 8000 tl civarı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_kara -- 17 Ekim 2016; 22:12:00 >




  • Aşağıdaki linkte bu amaca yönelik hazırlanmış güzel bir excel dosyası var.
    Güneş enerjisi için tasarım yapanlar mutlaka göz atması faydalı olacaktır.

    http://www.enerjibes.com/gunes-paneli-aku-inverter-hesaplama-programi/
  • Arkadaşlar merhaba, konu biraz eskimiş galiba ama yatdımcı olursanız çok sevinirim. elimde biri 18v 10w, diğeri 18v15w olmak üzere iki adet güneş paneli, 10A şarj regülatörü ve 12v 20 amper jel akü var. Bu iki paneli regülatöre paralel olarak bağlayabilir miyim? Hücreler zarar görür mü, tehlike yaratır mı? Bağlantıda schottky diyot mu kullanmak gerekiyor? Kaçlık, kaç tane olmalı, tam olarak nasıl ve nereye bağlamalı? Hatta bir tane daha 10w veya 15w eklemek istiyorum, ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __onuronur__

    Arkadaşlar merhaba, konu biraz eskimiş galiba ama yatdımcı olursanız çok sevinirim. elimde biri 18v 10w, diğeri 18v15w olmak üzere iki adet güneş paneli, 10A şarj regülatörü ve 12v 20 amper jel akü var. Bu iki paneli regülatöre paralel olarak bağlayabilir miyim? Hücreler zarar görür mü, tehlike yaratır mı? Bağlantıda schottky diyot mu kullanmak gerekiyor? Kaçlık, kaç tane olmalı, tam olarak nasıl ve nereye bağlamalı? Hatta bir tane daha 10w veya 15w eklemek istiyorum, ne dersiniz?

    Schottky diyota gerek yok. Her panelin çıkışına sıradan birer 1N4007 bağlasanız da olur. (daha güçlü panellerde daha yüksek akımlı diyotlar kullanılmalı)
    Maksat panelden elektrik çıkışı olsun, ama girişi olmasın. Yani akım tek yönlü aksın.

     Güneş paneli ve akü tavsiyesi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamun aleyküm

    Evime güneş paneli sistemi kurmayı düşünüyorum 3 kwa civarında elimde 6 Kva ve 3kva online UPS var bunları kullanarak güneş gittiğinde şebekeye geçmesini nasıl sağlayabilirim yardımcı olabilir misiniz bilgisi olan arkadaşlar sistemde akü olmayacak olursa da geçiş için kullanılabilir

  • gs1991apo G kullanıcısına yanıt

    1- ups'lerin aküleri sağlamsa ve o aküleri kullanmak istiyorsanız,

    solar modülün akü çıkışı upsnin içindeki aküye bağlanacak ve ups'nin düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek.


    2- ups'lerin aküleri sağlam değilse ve akü kullanmak da istemiyorsanız,

    solar modülün 12v çıkışı upsnin içindeki akünün bağlandığı yere bağlanacak ve ups'nin düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.