Şimdi Ara

SCHNEIDER APC BX1400U-GR 1400VA Line Interactive UPS hakkında farklı bir inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
5.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Schneider APC BX1400U-GR 1400VA Line Interactive UPS (Farklı bir inceleme)

    SCHNEIDER APC BX1400U-GR 1400VA Line Interactive UPS hakkında farklı bir inceleme

    SCHNEIDER APC BX1400U-GR 1400VA Line Interactive UPS hakkında farklı bir inceleme


    Arkadaşlar,

    Bugüne kadar UPS lerden çok çektim ve aradığım özellikleri bir türlü bulamadım. Kimisi çok çabuk bozuluyordu, kimisinin de başka bir sıkıntısı illa ki oluyordu. Fakat yazılım özellikli ups lerin hemen hemen hepsinin ortak bir özelliği vardı, o da yazılımları çok kötüydü, kullanıcı dostu değildi.

    Aradığım ups i bulduktan sonra bir makale yazmaya karar verdim.
    Öncelikle şunu söyleyim, kesinlikle APC' nin reklamını yapmıyorum.
    Bugüne kadar ups lerden çok çektiğim için, benim durumum da olanlar ve aynı sıkıntıları yaşayanlar için böyle ayrıntılı ve tarafsız bir yorum yapma gereğini hissettim.

    Bildiğiniz gibi, bütün ups ler elektrik kesildiğin de alarm çalar ve de az veya çok trafo sesi gelir. Alarm sesi faydalı bir özelliktir, çünkü bilgisayarınızın başındayken elektrik kesildiğin de, yaklaşık 5-10 dakika içerisin de bilgisayarınızı güvenle kapatabilmenizi sağlamak için bir habercidir. Ayrıca, aküler tam bitmeden zamanın da bilgisayarınızı kapatabilmenizi sağladığı için de, akülerin ömrünü de uzatmış olursunuz.

    Fakat Alarm sesi bazı durumlar da rahatsız edici olabiliyor.
    Şöyle ki;

    Zorunlu şartlardan ötürü, masaüstü bilgisayarımı ve UPS' imi evimde yatak odama koymak zorundayım ve bugüne kadar kullandığım bir çok marka UPS lerde gece yattığımda şayet elektrik kesilirse, ups alarm sesinden uykumdan uyanıyor ve rahatsız oluyordum. Hadi diyelim ki, üşenmediniz cihazın içini açıp alarm sesini veren elektronik parçayı (buzzer) söktünüz ve temelli alarm sesinden kurtuldunuz, bu sefer de trafo sesinden rahatsız oluyorsunuz. Mesela en son "Tunçmatik Digitech Pro 1200 VA" ups kullanıyordum ve ve gece elektrik kesildiğin de hem alarm hem de trafo sesinden rahatsız oluyordum. Bu sadece Tunçmatik le ilgili bir sorun değil, bugüne kadar bir çok ups markası kullandım hepsinde aynı problemleri yaşadım.

    Hatırlatırım, işyerinizde ki ofis de bu gürültüler pek dikkatinizi çekmez ve önemli olmayabilir, yani basit ve ucuz bir ups işimi görebilir diyebilirsiniz. Fakat ups yatak odanızdaysa, gece uyurken ya da uykuya dalmadan önce elektrik kesilirse alarm ve trafo sesinden rahatsız oluyorsunuz. Hatta ups i evinizin diğer odalarına koysanız bile, tam sessiz bir ortamda, elektrik kesilirse bu uyarı seslerin den rahatsız olabilenler de var.

    En son, gece uyurken elektrik kesildiğin de, ups uyarı sesi ve trafo sesiyle uykumdan uyandığım da, artık parama kıyıp kaliteli bir ups alma arayışına girdim. ONLINE ups ler benim bütçeme göre çok pahalı olduğu ve bazı forumlar da online olanların line-interactive olanlara göre daha gürültülü (trafo sesi) çalıştığını okuduğum dan dolayı (kullanmadığım için, ne derece doğru bilmiyorum), line-interactive olanları araştırmaya başladım. Ama line-interactive almamın asıl sebebi, online olanların daha pahalı olması.

    Bugüne kadar 4 -5 marka line-interactive ups kullandım, hiçbirinde tam olarak aradığımı bulamadım.
    Tüm bu sıkıntılarımı giderecek, yazılımla UPS' i yönetme özellikleri gelişmiş bir UPS arıyordum. Çok araştırdım. Gerektiği zaman telefon edip detaylı özellikleri öğrendim. En sonunda aradığımı buldum. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Memnun olduğum bu ups "Schneider APC BX1400U-GR 1400VA Line Interactive UPS" dir.

    "Schneider APC" markasının yıllardır kaliteli olduğunu biliyordum, fakat pahalı fiyatları yüzünden uzak duruyordum. Yıllardır diğer UPS lerden aradığımı tam olarak bulamadığım dan ve bu üründe ki fiyat, diğer marka 1400 VA ups lere göre pahalı olmasına rağmen, bu ürün APC nin fiyat geçmişine kıyasla bu sene biraz daha makul olduğundan dolayı, uzun bir araştırmadan sonra en sonunda parama kıyarak APC almaya karar verdim.
    Bu ürünün şu anda Türkiye' de 650VA, 950VA, 1400VA olarak satılan 3 versiyonu var. 650VA ve 950VA olan 1 akü, 1400VA olan 2 akü kullanıyor.
    İndirimdeyken 1400VA olanı 559 TL ye Hepsiburada' dan satın aldım.

    Bir UPS olarak, bir çok ups gibi yapması gereken, "elektrik kesildiğin de hızlı bir şekilde akü gücüne geçme", ve "akü gücünde çalışırken, yükün durumuna göre 10 veya 40 dakika çalıştırma" gibi standart görevlerini çok iyi yapıyor. Bunlar bildiğimiz şeyler. Ben bunlardan bahsetmeyeceğim.

    Ben onu, diğer UPS lerden ayrılan en önemli özelliklerini söyleyim;

    1) Taşıma esnasında güvenlik:
    Cihazı ilk aldığınız da elektriğe takarsanız çalışmıyor.
    Çalıştırmak için özel anahtarını yerine takınız:
    Dikkat, bunu yaparken ups elektrik prizine takılı olmasın.
    Ups in arkasın da sarı renkte 2 uçlu bir konnektör parça var, yukarıda ki resim de görünüyor (bir çeşit anahtar), bu parçayı çevirip altında ki 2 deliğe ittirip takmanız gerekiyor. Bu işlem elektrik devresini açıyor. Taktıktan sonra ups'in fişini elektrik prizine takınız. Bir defalık yapılan bu işlemden sonra UPS elektriğe takılıp çalıştırılabiliyor ve ondan sonra ups emrinize amade. Bunu taşıma esnasında aküler zarar görmesin diye güvenlik amacıyla yapmışlar.

    2) Yazılım özellikleri, bugüne kadar hiçbir UPS de bulamadığım çok özellikli, kullanıcı dostu "APC PowerChute" yazılımı:
    Satın alırken bir çok kimsenin bilmediği ve hatta kullanmadığı yazılım özelliklerin den bahsedeceğim;
    Ürünü satın aldıktan sonra,http://www.apc.com/shop/tr/tr/products/APC-Back-UPS-1400VA-230V-AVR-IEC-Soket/P-BX1400UI?isCurrentSite=true web sitesin deki destek bölümün den en son versiyon yazılımını ve Türkçe kullanım klavuzunu indirebiliyorsunuz. Yazılımı kurabilmeniz için ups i usb kabloyla bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Yazılım kurulurken seri no istemiyor. Kurulduktan sonra cihaz seri no, vb. bilgileri cihazdan alıp ekranda gösteriyor.
    "APC PowerChute" yazılımı bugüne kadar kullandığım yazılım özellikli ups ler içerisin de, en gelişmiş, en kullanıcı dostu, en işe yarar yazılım. Yalnız yazılım ingilizce. İngilizce bilmeyenlerin gözünü korkutmasın, İngilizce olmasına rağmen keşfetmesi zor değil.

    Bu yazılımın özellikleri:

    a) Alarm sürekli açık:
    Bu seçenek yazılım da, "Configuration > Notification > Enable the battery backup alarms at all times" menüsüyle ayarlanmaktadır.

    b) Alarm sürekli kapalı: Elektrik kesildiğin de çalan alarm sesini bilgisayara kurduğunuz yazılımı üzerinden isterseniz sonsuza kadar sürekli kapatabiliyorsunuz.
    (Çok güvenli olmasa da, tamamen sessizlik arayanlar bu özelliği tercih edebilir.)
    Bu seçenek yazılım da, "Configuration > Notification > Disable the battery backup alarms at all times" menüsüyle ayarlanmaktadır.


    c) Elektrik kesildiğinde çalan alarm sesini, günün belli saatleri arasında kapalı, belli saatler arasında da açık olarak ayarlayabiliyorsunuz. (Yazılım ilk kurulduğun da varsayılan seçenek)
    Yazılım da varsayılan olarak "akşam 20:00 ile sabah 08:00 arası alarm ve uyarı sesleri çalmasın" olarak ayarlı.
    (En işime yarayan özellik bu oldu, ben bu özelliği kullanıyorum. İsterseniz varsayılan bu saatleri istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.
    Uzun lafın kısası, "uyarı sesleri" ayarını, gündüz saatlerin de açık, gece saatlerin de kapalı olarak kullanıyorum. )
    Bu seçenek yazılım da, "Configuration > Notification > Disable the battery backup alarms when the pc is in hibernation" menüsüyle ayarlanmaktadır.

    d) En önemlisi, yazılımla yaptığınız bu ayarlar bilgisayarı kapattığınız da kaybolmuyor.
    UPS' in içine ayarları kalıcı olarak kaydeden hafıza çipi koymuşlar.
    (Bugüne kadar denediğim yazılım özellikli diğer ups lerde, "uyarı seslerini kapat" özelliği vardı, fakat onda da bu ayarlar bilgisayar açık olduğu müddetçe işe yarıyordu, bilgisayar kapatıldığında tüm bu ayarlar kaybolduğu için elektrik kesildiğinde alarm uyarı sesi tekrar çalıyordu. Böylece her bilgisayarı tekrar açtığım da uyarı sesleri ayarını tekrar yeniden yapmam gerekiyordu. Bu da bir müddet sonra sıkıcı bir hale geliyordu. Ne kadar saçma bir durum. APC ile bu sıkıntıyı tarihe gömdüm.)

    e) Manuel veya otomatik "Akü ömür testi" yapabiliyoruz.

    Siz bu testi yapmasanız da, Varsayılan olarak 15 günde bir kendi kendine otomatik test yapmaya ayarlı. Yani, yıllar sonra akünün değişim zamanı geldiğin de yazılım bize haber veriyor.(Bekleyip göreceğiz). Ayrıca ups, cihazın önünde ki "replace battery" led ışığının kırmızı renk yanmasıyla, akünün değişim zamanı geldiğini bize haber veriyor. Bu led aynı zaman da, cihaz da arıza olduğu zaman da kırmızı renk yanıyor.

    f) Elektrik kesildikten sonra, bilgisayarın ups tarafından otomatik kapatılmasıyla ilgili senaryolar güzel düşünülmüş:
    Burada 2 seçenek var:
    f1) Akünün ömrünü uzatmak istiyorsanız :
    "Elektrik kesildikten sonra, bilgisayarımı şu kadar zaman sonra kapat" ayarını yapabiliyoruz.
    (Yazılım kurulduğun da, varsayılan olarak bu özellik seçili ve varsayılan olarak 5 dakikaya ayarlı, istiyorsanız değiştirebiliyorsunuz. )
    Bu seçenek yazılım da, "Configuration > Runtime > Preserve battery power" menüsüyle ayarlanmaktadır.

    f2) Elektrik kesildiğin de, bilgisayarınızı en uzun süre akü gücünde çalıştırmak için ise:
    "Elektrik kesildikten sonra, akünün gücünün bitmesine şu kadar zaman kala bilgisayarımı kapat " ayarını yapabiliyoruz.
    APC burada akülerin sıfıra kadar tüketilmesine izin vermemiş. Çünkü aküleri sonuna kadar tüketmek akünün ömrünü azaltıyor. Bu yüzden zaman ayarını 5 ile 8 dakika arasında sınırlamış. İsteseniz de 5 dakikanın altında ayarlayamazsınız.
    Örnek: diyelim ki elektrik kesildiğin de, akünün 30 dakika idare etme gücü var ve siz 5 dakikaya ayarladınız. Ups, 25 dakika çalıştıktan sonra, akünün gücünün bitmesine 5 dakika kala bilgisayarı uyku moduna alıyor ve kapatıyor. Daha sonra ups kendini de kapatıyor. (Elektrik geldiğinde otomatik açılıyor.)

    (Her 2 özellik de bilgisayar başında olmadığınız zaman, ups in bilgisayarımızı güvenle uyku moduna alması için faydalı bir özellik. Ve yaptığınız ayara göre bilgisayarın kapanmasına ne kadar zaman kaldığı da sayaç olarak görünüyor.
    Her 2 kapatma şeklinde de aslında ups bilgisayarı kapatmıyor, uyku moduna alıyor. Böylece bilgisayar da kaydetmediğiniz bilgiler korunuyor. Zaten uyku modundan başka seçenek yok.)

    Bu seçenek yazılım da, "Configuration > Runtime > Keep my computer on as long as possible" menüsüyle ayarlanmaktadır.

    g) Elektrik kesilsin veya kesilmesin, ups e bağlı cihazların, aküye binen watt cinsin den yükünü, grafik olarak görebiliyoruz.
    Bu da sizi "ups e daha ne kadar yük bağlayabilirim" konusunda yönlendiriyor.
    Bu özellik yazılım da, "Monitor system > Current status" menüsün de görünmektedir.

    Benim APC' ye bağladığım cihazların (Bilgisayarın kasası içinde ki donanımların(power supply hariç) güç toplamı + monitör + modem + vb.) etiket üstünde ki değerlerinin toplamı: 512 watt. Bu da 1024 VoltAmper yapıyor. Bu yüzden 1024 ün üstünde ki en yakın değer olan 1400 VA lık bu ürünü satın aldım.
    (512 watt X 2 = 1024 VA yapıyor. APC nin bu cihazı için watt ı voltamper e çevirme oranı çarpı 2 oluyor. Bu oran genel bir kural değil, Ups den ups e değişiyor. Bazı ups lerde 1,5 oluyor. Bu çarpı 2 oranı APC nin 1400 VA lik olanı için geçerli)
    Böylece, ups satın almadan önce, kaç voltamper lik ups e ihtiyacımız olacağının hesaplamasının da nasıl yapılacağını anlatmış oldum.

    Şöyle bir hesaplama da var:
    Yalnızca bilgisayar kasasında ki güç ihtiyacınızı hesap ederken, önemli bir ayrıntıya dikkat etmemiz gerekiyor diyor bazı uzmanlar; Diyelim ki bilgisayar kasası içinde ki donanımların (power supply hariç) toplam gücünün 400 watt olduğunu, bilg. kasası içinde ki donanımlara güç veren power supply gücünün ise 560 watt olduğunu varsayalım. Bu durum da bilgisayar kasasının güç ihtiyacı olarak 560 watt değerini kabul etmemiz gerekiyor. Yani power supply gücü esastır. En sağlıklı seçim budur deniyor.
    Mesela, bu hesaplamaya göre, benim toplam güç hesabım şu şekil de:
    Bilg. kasasında ki power supply gücü (560 watt) + Kasa dışın dan prize bağlanan donanımların toplam gücü (130 watt) = 690 watt = 1380 voltamper yapıyor.
    1400 voltamper lik ups doğru seçim görünüyor.
    Fakat,
    işin uzmanları en sağlıklı seçim bu power supply gücüne göre hesaplama dese de, aşağıda ki yazım daki hesaplamam da izah ettiğim gibi gerçek hayat tüketimin de 512 watt güç etiket toplamı olan donanımlarımın hiç bir zaman 240 watt ı geçtiğini görmedim. Yani yukarda ki 512 watt lık güç ihtiyacına göre yaptığım hesaplama en doğrusu görünüyor.
    Benim anladığım şu; kaliteli bir power supply iniz var ise, üstünde yazan maksimum güç değerini kullanmadığınız müddetçe hiç bir zaman o maksimum değere ulaşmaz. En azın dan bende ki durum bu.
    Ama kalitesiz güç kaynakları (power supply ler) için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
    Özetle,
    power supply' nizin kalitesine güveniyorsanız birinci hesaplamamı, güvenmiyorsanız ikinci hesaplamamı kullanın.


    Tabii benim ihtiyacım olan bu 512 watt lık toplam değer, gerçek kullanım değil, etiket üstünde ki maksimum değerler.

    APC nin bilgisayarım da gösterdiği gerçek tüketilen güç ise:
    Bilgisayarım açık fakat hiçbir şey yapmadan : 112 watt civarı, kalan süre 40 dakika yazıyor.
    Bilgisayarım da Oyun oynarken (Mesela Mafia III oyunu) : 240 watt civarı, kalan süre 20 dakika gösteriyor.
    Not: (Ekran kartımın etiket üstünde ki watt gücü: 150 watt dır.)

    Açıkçası cihazların etiket üstünde ki watt değerleriyle, gerçek kullanım arasın da bu kadar fark olmasına şaşırdım ve de az güç tüketmesine sevindim. Bir tek ekran kartım oyun oynarken gerçek kullanım da etiket üstünde ki maksimum değerlere yakın kullanıyor. Kullandığım ekran kartı ve günümüzde ki ekran kartlarının çoğu oyun oynamadığınız da boştayken 30 watt civarı elektrik tüketiyor. Bu da tabii ki iyi bir şey.

    h) UPS' e bağlı cihazların günlük, haftalık, aylık, yıllık elektrik sarfiyatının ne olduğunu görebiliyorsunuz.
    Elektrik faturanız da yazan Elektriğin kw/saat birim fiyatını yazılıma girerseniz, elektrik sarfiyatınızı öğrenebiliyorsunuz.
    Elektriğin kw/saat birim fiyatını "Monitor system > energy usage > change energy cost" menüsün den girebilirsiniz.


    3) Sessiz olması:

    3a) Trafo sesi rahatsız etmiyor:
    Bildiğiniz gibi bütün ups ler şebekeden çalıştığında, yani elektrik kesilmemişse sessizdir, fakat bütün ups ler elektrik kesildiğinde bazıları çok, bazıları az TRAFO SESİ çıkarır ve çoğu markanın sesi çok rahatsız edicidir. Bu ürün bugüne kadar gördüğüm ups ler içinde en az sessiz olanı (Yatak odama koyabilecek kadar). Elektrik kesildiğin de bilgisayar açıksa, yani yük altındayken, rahatsız edici olmayan hafif bir trafo sesini duyabiliyorsunuz, ama çok hafif. Elektrik kesildiğin de eğer bilgisayar kapalıysa, bu sefer trafo sesini ancak cihaza kulağınızı dayarsanız duyuyorsunuz. Yani sadece modem gibi düşük yüklü cihazlarda, neredeyse tamamen sessiz. Özetle, ups yatağınızın başucunda değilse, sıfır ses. "Gürültülü Trafo sesi normaldir" diyen diğer ups üreticilerine duyurulur.

    3b) Ayarlar da "uyarı sesleri: açık" ise, bilgisayar kapalı iken, sadece modem gibi düşük yüklü cihazlar bağlı ise ve o anda elektrik kesilirse, uyarı sesleri çalıp sizi rahatsız etmiyor;
    (En son kullandığım bir markanın UPS ürünü, ups e sadece modem bağlı olsa bile elektrik kesildiğin de ortalığı velveleye verip uyarı sesleri ile rahatsız ediyordu. Üstelik uyarı sesleri daha şiddetli olup, 30 sn de bir değil, daha sık aralıklarla rahatsız ediyordu. Bu sorunu da tarihe gömdüm.
    Güzel bir özellik, ayarlar da alarm sesi açık olsa bile, bilgisayarım kapalıyken elektrik kesilirse neden ups alarm sesine ihtiyaç duyayım ki.)

    3c) Ayarlar da "uyarı sesleri: açık" ise, elektrik kesildiğin de olan normal uyarı sesi, çok yüksek şiddet de olmayan, ortalığı ayağa kaldıran türden rahatsız edici bir ses değil.
    Bir çok ups in uyarı sesi çok yüksek şiddetli, sık aralıklarla çalan rahatsız edici sesler, gece uyku saatleri dışında normal zamanlarda bile rahatsız olabiliyorsunuz. Oysa APC' ninki kulak tırmalamıyor, üstelik 30 sn de bir çalması da başka bir güzellik.

    4) Elektrik geldiğin de, otomatik açılma özelliği:
    Uzun süreli elektrik kesintilerin de, ups aküleri korumak amacıyla kendini kapatıyor. Elektrik geri geldiğinde ise düğmesine basıp açmaya gerek kalmadan, otomatik açılıyor.

    5) Kaliteli bir görüntüsü var.
    (Fakat içinde ki elektronik parçaların dayanıklılığı, bozulup bozulmayacağını ilerki yıllarda anlayacağız. Benim elektronik parçaların dayanıklılığını test etmeye imkanım yok, ancak APC ups lerini uzun yıllar kullanan diğer kullanıcılar APC malzeme kalitesinin çok iyi olduğunu söylüyorlar.)

    Bu cihaz hakkın da illa ki eksi bir şey söylemek gerekirse, usb kablosu paketten çıkmıyor. Bu kadar pahalı bir üründe bir usb kablosu esirgenmiş. Ben eski ups imin usb kablosunu taktım, sorun yok. Zaten 5- 10 TL lik bir şey, sorun değil.

    Son söz:
    APC yi üretenler, elektrik kesildiğin de kullanıcının rahatsız olmaması için herşeyi düşünmüşler, ellerin den geleni yapmışlar.
    APC nin bu ups i ev kullanıcıları ve sessiz sakin ortam isteyenler için yaratılmış adeta diyebilirim.
    Eğer sizde benim gibi bilgisayarını ve ups ini evinde ki yatak odasına veya evinizde ki sessiz bir çalışma odasına koymak zorunda iseniz, yukarda bahsettiğim aynı rahatsızlıkları yaşıyorsanız, bu ürünü tavsiye ediyorum.

    APC nin 650 ve 950 voltamper olan ürünleri de aynı yazılımı kullanıyor, bilginiz olsun.

    Saygılar…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 31 Ocak 2017; 17:22:32 >



  • Eline sağlık güzel yazı olmuş. Tanıtım yaparken aynı zamanda UPS konusunda genel bir bilgilendirme yazısına da dönüştüğü için UPS almak isteyen birçok kişiye faydası olacaktır.
  • aNeXiEtY kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Teşekkürler.
  • Ürünün uygulamasını bulamadım. Sitelerinde göremedim.
    Mümkünse link atarmısınız.

    Edit: Buldumhttp://www.apc.com/bg/en/tools/download/download.cfm?sw_sku=SFPCPE302&software_id=AKRN-8R2KTH&family=29&part_num=BX1400UI&swfam=&tsk=&swtyp=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogrsh -- 18 Aralık 2016; 0:5:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Hocam ben oturma odasında televizyon, modem ve telefon için APC BX650LI kullanıyorum. Sadece televizyon için test ettiğimde testin sonunu getiremeyip kapatmıştım TV için gayet yeterliydi. Fakat bendekinde elektrik kesilmese bile elektronik ses geliyor. Bugün bu ürünü yatak odamdaki masaüstü bilgisayar için sipariş ettim. Umarım dediğiniz gibi sessizdir.

    *Bu arada modemi ya da kamerası için böyle bir UPS alacakları uyarayım, bendeki BX650LI modeli 15 watt'ın altında çekilen gücü kabul etmeyip kapanıyor. 12 watt'ın altında tüketen modeminiz varsa Tunçmatik'in lityum pilli 12volt adaptör şeklindeki modelini tercih edebilirsiniz.

    Merhaba,

    15 watt ın altında ki cihazlarınız için yüksek hassasiyetli koruma istiyorsanız,
    Zannedersem şu ayarla yapılıyor;
    Yazılım üzerinde ki, Configuration > Sensitivity ayarını High olarak ayarlayınız.
    Bunun anlamı şu:
    UPS akü gücünde çalışıyorsa ve bağlanan ekipmanın 15 dakikadan uzun süre 15W altında güç kullandığını belirlerse enerjiyi korumak için kapanacaktır. UPS, AC gücüne yeniden bağlandığında otomatik olarak açılacaktır.

    Bu özellik fabrika ayarı medium dada etkindir, fakat High da daha hassasiyetli davranır.

    Eğer bu özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız;
    Elektrik kesildiğin de, bu 15 watt altında ki cihazların 15 dakika çalıştıktan sonra ups in kendini kapatma özelliği nasıl devre dışı bırakılıyor diye araştırma yaptım. Fakat Türkçe kullanma kılavuzun dan pek bir şey anlamadım. Benim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığın dan konunun üzerine gitmedim. Fakat siz istiyorsanız, APC Türkiye teknik servis den nasıl devre dışı bırakılıyor öğrenebilirsiniz (Onlar da biliyorsa tabii). Türkçe kullanma kılavuzuna göre devre dışı bırakılıyor, fakat anlatma şeklin den ben bir şey anlamadım.

    Türkçe kullanmak kılavuzunu burdan indirebilirsiniz: http://www.apc.com/shop/tr/tr/products/APC-Back-UPS-1400VA-230V-AVR-IEC-Soket/P-BX1400UI?isCurrentSite=true
    Kılavuz da "Yüksüz kapatma" başlığı altın da anlatılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Ocak 2017; 14:9:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Hocam benim BX1400U-GR geldi. Kutusunda açılmış gibi bir izlenim var. Kablosu bağlanmamış, Kutusu normal bant ile kapatılmış. Schneider'den hepsiburada'ya gönderilme tarihi Temmuz. Ben aldıktan sonra hepsiburada ürünü stoktan kaldırdı. Powerchute yükleyip testlerini yaptım testi geçti. Sizce iade edeyim mi? Daha önce neden iade edilmiş olabilir bilemedim.

    Endişe etme,

    bana da senin anlattığın gibi gelmişti, hatta paketin dış yüzeyi aşınmıştı, fakat paketi açınca ürünü kendisi temizdi. Apc nin orjinal paketlemesi bu şekil de, yapacak bir şey yok. Fakat Kötü paketleme sadece APC den değil, biraz da hepsiburada dan kaynaklanıyor. Artık hepsiburada eskisi gibi paketlemeye pek özen göstermiyor. Hepsiburada, eskiden bu tarz ürünleri, orjinal paket zarar görmesin diye ayrıca ikinci bir paketleme kutusuna koyup gönderirdi, artık yapmıyor.
    Hatta geçenlerde hepsiburada dan mekanik hard disk sipariş vermiştim. Hard disk kutu içinde dans ediyordu. Normal de hard disk gibi ürünler ayrıca köpük içine sarılması lazım, ama ne gezer. Taşıma esnasın da yere düşse kesin bozulur, o şekil de yani. Neyse ki test yaptım sağlam çıktı.

    Ancak hepsiburada nın kolay iade gibi çok fazla olumlu yönleri yüzün den bazı olumsuzluklara katlanıyorum.

    Pakete aldırma, ürün temiz görünüyorsa kullan.
    14 günlük iade süren var, bu süre içerisin de orjinal ambalajını atma sakla ki, zayıf bir olasılık da olsa ürün bozulursa iade edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Ocak 2017; 14:40:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Teşekkürler hocam içimi rahatlattınız. Keşke oturma odasına da BX650CI-GR alsaymışım BX650LI-GR yerine. Bip sesinin kapatılabilmesi çok güzelmiş. BX650LI-GR benim bilgisayarı açmıyordu bile. Bu açıyor ve 89 dakika giderim diyor. 50 ekran TV'yi de açarsam üstüne 47 dakika giderim diyor.

    Senin de benim gibi memnun olmana sevindim. Güle güle kullan.
    Bana göre bu ups, şu anda line-interactive ups ler içinde 1 numara.

    Daha önce de bahsettiğim gibi, APC firması, elektrikler kesildiğin de kullanıcının ups seslerin den rahatsız olmaması için her şeyi düşünmüşler. Müşteriye saygı budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Hocam ben oturma odasında televizyon, modem ve telefon için APC BX650LI kullanıyorum. Sadece televizyon için test ettiğimde testin sonunu getiremeyip kapatmıştım TV için gayet yeterliydi. Fakat bendekinde elektrik kesilmese bile elektronik ses geliyor. Bugün bu ürünü yatak odamdaki masaüstü bilgisayar için sipariş ettim. Umarım dediğiniz gibi sessizdir.

    *Bu arada modemi ya da kamerası için böyle bir UPS alacakları uyarayım, bendeki BX650LI modeli 15 watt'ın altında çekilen gücü kabul etmeyip kapanıyor. 12 watt'ın altında tüketen modeminiz varsa Tunçmatik'in lityum pilli 12volt adaptör şeklindeki modelini tercih edebilirsiniz.

    Merhaba,

    15 watt ın altında ki cihazlarınız için yüksek hassasiyetli koruma istiyorsanız,
    Zannedersem şu ayarla yapılıyor;
    Yazılım üzerinde ki, Configuration > Sensitivity ayarını High olarak ayarlayınız.
    Bunun anlamı şu:
    UPS akü gücünde çalışıyorsa ve bağlanan ekipmanın 15 dakikadan uzun süre 15W altında güç kullandığını belirlerse enerjiyi korumak için kapanacaktır. UPS, AC gücüne yeniden bağlandığında otomatik olarak açılacaktır.

    Bu özellik fabrika ayarı medium dada etkindir, fakat High da daha hassasiyetli davranır.

    Eğer bu özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız;
    Elektrik kesildiğin de, bu 15 watt altında ki cihazların 15 dakika çalıştıktan sonra ups in kendini kapatma özelliği nasıl devre dışı bırakılıyor diye araştırma yaptım. Fakat Türkçe kullanma kılavuzun dan pek bir şey anlamadım. Benim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığın dan konunun üzerine gitmedim. Fakat siz istiyorsanız, APC Türkiye teknik servis den nasıl devre dışı bırakılıyor öğrenebilirsiniz (Onlar da biliyorsa tabii). Türkçe kullanma kılavuzuna göre devre dışı bırakılıyor, fakat anlatma şeklin den ben bir şey anlamadım.

    Türkçe kullanmak kılavuzunu burdan indirebilirsiniz: http://www.apc.com/shop/tr/tr/products/APC-Back-UPS-1400VA-230V-AVR-IEC-Soket/P-BX1400UI?isCurrentSite=true
    Kılavuz da "Yüksüz kapatma" başlığı altın da anlatılıyor.

    Merhaba,
    15W altı yüklerde 15dakika içinde kapanma özelliğini kapatabildiniz mi? Benim de ihtiyacım yok ve kapatmama gerekiyor da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn_dh -- 2 Şubat 2017; 15:18:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Hocam ben oturma odasında televizyon, modem ve telefon için APC BX650LI kullanıyorum. Sadece televizyon için test ettiğimde testin sonunu getiremeyip kapatmıştım TV için gayet yeterliydi. Fakat bendekinde elektrik kesilmese bile elektronik ses geliyor. Bugün bu ürünü yatak odamdaki masaüstü bilgisayar için sipariş ettim. Umarım dediğiniz gibi sessizdir.

    *Bu arada modemi ya da kamerası için böyle bir UPS alacakları uyarayım, bendeki BX650LI modeli 15 watt'ın altında çekilen gücü kabul etmeyip kapanıyor. 12 watt'ın altında tüketen modeminiz varsa Tunçmatik'in lityum pilli 12volt adaptör şeklindeki modelini tercih edebilirsiniz.

    Merhaba,

    15 watt ın altında ki cihazlarınız için yüksek hassasiyetli koruma istiyorsanız,
    Zannedersem şu ayarla yapılıyor;
    Yazılım üzerinde ki, Configuration > Sensitivity ayarını High olarak ayarlayınız.
    Bunun anlamı şu:
    UPS akü gücünde çalışıyorsa ve bağlanan ekipmanın 15 dakikadan uzun süre 15W altında güç kullandığını belirlerse enerjiyi korumak için kapanacaktır. UPS, AC gücüne yeniden bağlandığında otomatik olarak açılacaktır.

    Bu özellik fabrika ayarı medium dada etkindir, fakat High da daha hassasiyetli davranır.

    Eğer bu özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız;
    Elektrik kesildiğin de, bu 15 watt altında ki cihazların 15 dakika çalıştıktan sonra ups in kendini kapatma özelliği nasıl devre dışı bırakılıyor diye araştırma yaptım. Fakat Türkçe kullanma kılavuzun dan pek bir şey anlamadım. Benim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığın dan konunun üzerine gitmedim. Fakat siz istiyorsanız, APC Türkiye teknik servis den nasıl devre dışı bırakılıyor öğrenebilirsiniz (Onlar da biliyorsa tabii). Türkçe kullanma kılavuzuna göre devre dışı bırakılıyor, fakat anlatma şeklin den ben bir şey anlamadım.

    Türkçe kullanmak kılavuzunu burdan indirebilirsiniz: http://www.apc.com/shop/tr/tr/products/APC-Back-UPS-1400VA-230V-AVR-IEC-Soket/P-BX1400UI?isCurrentSite=true
    Kılavuz da "Yüksüz kapatma" başlığı altın da anlatılıyor.

    UPS fişe takılı, kapalı ve başka cihaz bağlı değilken açma tuşuna uzun süre basılı tutun yeşil ışık yanıp sönmeye başlıyor, tuşu bırakın, 5sn içinde tekrar basarak farklı yanıp sönmeye ve biplemeye başlıyor, her bastığınızda farklı bir moda geçiyor. Modlar kullanma kılavuzunda yazıyor.
    Powerchute dan sürekli sessiz e ayarladım, yukarıdaki gibi de 15W da kapanmayı iptal ettim. Çok güzel oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkn_dh


    quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Hocam ben oturma odasında televizyon, modem ve telefon için APC BX650LI kullanıyorum. Sadece televizyon için test ettiğimde testin sonunu getiremeyip kapatmıştım TV için gayet yeterliydi. Fakat bendekinde elektrik kesilmese bile elektronik ses geliyor. Bugün bu ürünü yatak odamdaki masaüstü bilgisayar için sipariş ettim. Umarım dediğiniz gibi sessizdir.

    *Bu arada modemi ya da kamerası için böyle bir UPS alacakları uyarayım, bendeki BX650LI modeli 15 watt'ın altında çekilen gücü kabul etmeyip kapanıyor. 12 watt'ın altında tüketen modeminiz varsa Tunçmatik'in lityum pilli 12volt adaptör şeklindeki modelini tercih edebilirsiniz.

    Merhaba,

    15 watt ın altında ki cihazlarınız için yüksek hassasiyetli koruma istiyorsanız,
    Zannedersem şu ayarla yapılıyor;
    Yazılım üzerinde ki, Configuration > Sensitivity ayarını High olarak ayarlayınız.
    Bunun anlamı şu:
    UPS akü gücünde çalışıyorsa ve bağlanan ekipmanın 15 dakikadan uzun süre 15W altında güç kullandığını belirlerse enerjiyi korumak için kapanacaktır. UPS, AC gücüne yeniden bağlandığında otomatik olarak açılacaktır.

    Bu özellik fabrika ayarı medium dada etkindir, fakat High da daha hassasiyetli davranır.

    Eğer bu özelliği devre dışı bırakmak istiyorsanız;
    Elektrik kesildiğin de, bu 15 watt altında ki cihazların 15 dakika çalıştıktan sonra ups in kendini kapatma özelliği nasıl devre dışı bırakılıyor diye araştırma yaptım. Fakat Türkçe kullanma kılavuzun dan pek bir şey anlamadım. Benim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığın dan konunun üzerine gitmedim. Fakat siz istiyorsanız, APC Türkiye teknik servis den nasıl devre dışı bırakılıyor öğrenebilirsiniz (Onlar da biliyorsa tabii). Türkçe kullanma kılavuzuna göre devre dışı bırakılıyor, fakat anlatma şeklin den ben bir şey anlamadım.

    Türkçe kullanmak kılavuzunu burdan indirebilirsiniz: http://www.apc.com/shop/tr/tr/products/APC-Back-UPS-1400VA-230V-AVR-IEC-Soket/P-BX1400UI?isCurrentSite=true
    Kılavuz da "Yüksüz kapatma" başlığı altın da anlatılıyor.

    UPS fişe takılı, kapalı ve başka cihaz bağlı değilken açma tuşuna uzun süre basılı tutun yeşil ışık yanıp sönmeye başlıyor, tuşu bırakın, 5sn içinde tekrar basarak farklı yanıp sönmeye ve biplemeye başlıyor, her bastığınızda farklı bir moda geçiyor. Modlar kullanma kılavuzunda yazıyor.
    Powerchute dan sürekli sessiz e ayarladım, yukarıdaki gibi de 15W da kapanmayı iptal ettim. Çok güzel oldu.

    Teşekkürler,
    benim bu ayara ihtiyacım olmasa da, ihtiyacı olanlar için,
    söylediğinizi müsait zamanım da ilk sayfada ki makaleme ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Şubat 2017; 13:6:15 >
  • Merhaba hocam üründen memnun musunuz?

    Aynısından almayı düşünüyorum pc için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: görkemöztürk

    Merhaba hocam üründen memnun musunuz?

    Aynısından almayı düşünüyorum pc için.

    Merhaba,

    6 aydır kullanıyorum. Çok çok memnunum.
    Memnun olmasam zaten bu kadar ayrıntılı makaleyi yazmazdım.
    Neden memnunum, niçin satın aldım, ayrıntılı olarak makalem de belirttim.
  • Teşekkürler cevaplar için.

    Hepsiburada'dan siparişi verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: görkemöztürk

    Teşekkürler cevaplar için.

    Hepsiburada'dan siparişi verdim.

    Hayırlı olsun,

    Ayrıca şanslısın, çünkü doların ve euro nun bu kadar yükseldiği bir zaman da, şu anda Hepsiburada' da fiyatının da çok iyi olduğu bir zamana denk gelmişsin.
  • Merhaba hocam,

    UPS'i dün teslim aldım.Paketlemesi güzeldi kutusunda aşınmada yoktu.Fakat cihazı çalıştırırken direk duvardaki prize mi takıp çalıştıracağım?

    Veya uzatmalı kabloya bağlayıp çalıştırsam sorun olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: görkemöztürk

    Merhaba hocam,

    UPS'i dün teslim aldım.Paketlemesi güzeldi kutusunda aşınmada yoktu.Fakat cihazı çalıştırırken direk duvardaki prize mi takıp çalıştıracağım?

    Veya uzatmalı kabloya bağlayıp çalıştırsam sorun olur mu?

    Ups i elektrik prizine takmadan önce ne yapmanız gerektiğini "taşıma esnasın da güvenlik" başlığı altın da anlatmıştım.

    ups in fişini duvarda ki prize mi, yoksa uzatmalı kabloya mı bağlarsanız farkeder mi konusuna gelince,
    Farkedeceğini sanmıyorum.

    Ben şöyle kullanıyorum;
    ups' in elektrik girişi fişini duvarda ki topraklı prize bağladım,
    ups çıkışların dan birine "topraklı 8 li çoklu uzatma prizi" bağladım,
    bilgisayarı, monitörü, modem, hoparlör, harici hard disk vb. olan cihazlarımı da bu 8 li uzatma prizine bağladım.

    Not:
    8 li priz kullanmamın sebebi, ups e bağlanacak 8 tane cihazım olduğu içindir.

    Ayrıca,
    ups çıkışına elektrikli soba gibi yüksek güç çeken cihazları asla bağlamayınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 5 Mart 2017; 10:22:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky


    quote:

    Orijinalden alıntı: görkemöztürk

    Merhaba hocam,

    UPS'i dün teslim aldım.Paketlemesi güzeldi kutusunda aşınmada yoktu.Fakat cihazı çalıştırırken direk duvardaki prize mi takıp çalıştıracağım?

    Veya uzatmalı kabloya bağlayıp çalıştırsam sorun olur mu?

    Ups i elektrik prizine takmadan önce ne yapmanız gerektiğini "taşıma esnasın da güvenlik" başlığı altın da anlatmıştım.

    ups in fişini duvarda ki prize mi, yoksa uzatmalı kabloya mı bağlarsanız farkeder mi konusuna gelince,
    Farkedeceğini sanmıyorum.

    Ben şöyle kullanıyorum;
    ups' in elektrik girişi fişini duvarda ki topraklı prize bağladım,
    ups çıkışların dan birine "topraklı 8 li çoklu uzatma prizi" bağladım,
    bilgisayarı, monitörü, modem, hoparlör, harici hard disk vb. olan cihazlarımı da bu 8 li uzatma prizine bağladım.

    Not:
    8 li priz kullanmamın sebebi, ups e bağlanacak 8 tane cihazım olduğu içindir.

    Ayrıca,
    ups çıkışına elektrikli soba gibi yüksek güç çeken cihazları asla bağlamayınız.


    Sizin yaptığınız gibi bağlantıları yaptım hocam.

    Pc,monitör ve hoparlörü bağladım.Artık rahatça bilgisayarımı kullanabilirim.


    Teşekkürler incelemeniz ve yardımlarınız için.
  • Ben bu urunu 31 Mart 2016 Perşembe tarihinde almıstım bu yazdıklarının hepsini cok cok once bildigimden TC ye gelir gelmez aldım da yedek aku adresi varmı bildigin bulamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armant81

    Ben bu urunu 31 Mart 2016 Perşembe tarihinde almıstım bu yazdıklarının hepsini cok cok once bildigimden TC ye gelir gelmez aldım da yedek aku adresi varmı bildigin bulamıyorum.

    Merhaba,

    Ben bu Akü değişim konusunu merak edip daha önce teknik servislerine sormuştum;
    Aküler bitince değiştirmek için, teknik servislerine gönderip kendi orijinal akülerini taktırabiliyorsun ve taktıktan sonra adresine gönderiyorlarmış.

    Diğer alternatif kendinde bu işi yapabilirsin.
    Piyasa da olan kaliteli aküler de bu ürüne uyumluymuş. Yani herhangi bir kaliteli aküyle kendin de değiştirebilirsin. Sadece ups in kapağını açmak biraz zor olsa da kendimizin de aküyü takabileceğimizi söyledi teknik servis.

    Örneğin:
    VISION veya YUASA marka aküleri bu ürüne takabilirsin.
    aşağı da linkini verdiğim ürünler gibi:http://www.hepsiburada.com/vision-cp-12v-7ah-bakimsiz-kuru-aku-p-BD999461
    veya http://www.hepsiburada.com/yuasa-12v-7a-bakimsiz-kuru-aku-p-BD97468



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Mart 2017; 19:1:35 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.