Şimdi Ara

çekme karavan imal etmek ve/veya bunu tescil ettirmek konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar arkadaşlar. yurt dışında başlıkta da yazdığımın bir çok farklı uygulaması var. adam kendi aracı ile aynı markada kazalı veya çürük bir aracı alıyor. önünü kesip arayı güzelce kapatıp çekme karavan yapıyor.

    ama söz konusu ülke Türkiye olunca yasal mevzuatlar ya çok katı oluyor ya da zaman zaman tamamen imkansız hale dönüşüyor. örneğin bizde modifikasyon işlemleri sanayi köşesinde aracın yürür veya fren mekanizmalarını geliştirmeksizin sadece motor üzerine yapıldığından trafikte mal ve can güvenliğini tehlikeye atan kişiler türediğinden, devlet de düzenleme getireceğine bunun önünü tümden kesmiş. (daha doğrusu imkansıza yakın derecede zorlaştırmış.)

    çekme karavan noktasında biliyoruz ki 750 kg sınırı var. bunun üzerindei ağırlıklarda sürücü belgesi değişimi ve karavana ayrı tescil plaka işlemleri gerektiriyor. ama işte kesilmiş bir aracın motor vs tüm ağırlığı 1200-1500 kg arasındayken bunun yarısı zaten motorla gidiyor.

    peki bu el yapımı karavanlar "ben yaptım. oldu." şeklinde çeki kancasına takılıp sürülebiliyor mu? yoksa var mı bunların da özel bir tescili? veya tescile gerek olmadığına dair bir belge gerekliliği?


    örnek: youtube linkihttps://www.youtube.com/watch?v=Ut-gNMDTZqQ

     çekme karavan imal etmek ve/veya bunu tescil ettirmek konusunda yardım








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezenbilir.com , bu işin meraklı ve tecrübelilerinin olduğu sitedir .

    Tüm yapım aşamaları ve yasal prosedür ile ilgili fotoğraflı konu başlıkları vardı .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 8 Ekim 2016; 21:46:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • persembe gunu 7. caddede dolasiyodu adam boyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Gezenbilir.com , bu işin meraklı ve tecrübelilerinin olduğu sitedir .

    Tüm yapım aşamaları ve yasal prosedür ile ilgili fotoğraflı konu başlıkları vardı .



    bunun fantezi olduğunun farkındayım ama parası olan için çok büyük bir keyif olacağı kesin. malum. kimisi otomobilleri taşıt olarak görür. kimisi içinse hastalık.

    çok teşekkür ederim.
  • Projesini çizdirip tip onayı trafiğe uygunluk belgesi vs şeyleri alman gerekiyor. 750 kg'dan küçük karavanlar sadece vergi ve ruhsattan muaf trafiğe çıkmak için onay almaları şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde aklıma takılan konu yeni ehliyetlerde nasıl olacak net cevap bulamadım. Eski prosedüre göre 750 kg kadar sıkıntı yok üstü için ruhsat işlemi gerekiyordu. Şimdi ise yeni ehliyette B sınıfı araç kullanan birisi römorklu ehliyet olan BE almak zorunda bu durumda römork ile sınava girmek gerekecek diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750 altına bir şey gerekmez sadece romorkunun O1 tip onay belgesi olması gerekir. Yani römorku römork üretimi yapan bir firmadan alırsanız size tip onay belgeli ve faturalı satıyorlar zaten gerisini karavanı üstüne inşaa edebilirsiniz. Romorku kendi yapanlarda var nihayetinde zor bir şey değil ama sağlıklı olmaz.. Onun dışında 750 altında bir şeye ihtiyacınız yok..

    Tip onay belgesinin önemi nedir derseniz. Birincisi yurtdışına çıkarsanız karavanınızla green sigorta yaptırmak zorundasınız be tip onay belgesi olmıyan karavana green sigorta yapmazlar..

    İkincisi şu anda polis sormasada çevirmede sizden fatura ve tip onay belgesi sorabilir sizinde elinizde bir resmi belge yoksa can sıkıcı olabilir.. Yani karşı taraf bu karavanın yola çıkma tip onay belgesi varmı yada bu karavanın senin olduğunu bana ispat et bir sahiplik belgesi göster derse elinde faturan tip onay belgen falan bir şeyin yoksa can sıkıcı olabilir.. Adam diyebilir ben bunu çalmadığını nerden biliyim..

    Resmi bir firmadan alınan romork un üstünde şasi nosu olur bu hem faturada yazar hem onay belgesinde yani her şekil karavanın sizin olduğunu ispat edersiniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.