Şimdi Ara

İŞTE YENİ OPEL ASTRA! (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.643
Cevap
37
Favori
1.785.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar99

    5.viteste tam 6270 devirde 231 km'yi görür.

    6270 / 0.88 / 3.94 * 60 * 2129.1 / 1000000 = 231 km/s




    abi süpersin
  • http://www.opel.com.tr/microsites/astra_ng_TR/

    ilgili adreste, Sürüş dinamikleri/Motorlardan, Dizel motor seçeneklerinde Otomatik olarak gözükmüyor

    Yeni astra'da DİZEL + OTOMATİK seçeneği olmayacak mı acaba ?
  • belcikada su anda sadece 2.0 dizel ile otomatik mevcut
  • İyice sinirlenmeye başladım.Biz indirim bekledikçe opel zam yapıyor. Euro düşmüşken ortalama 500-600 tl fiyatların düşmesi gerekir fakat opel ne iş se 70-80 TL civarı fiyatları yine artırmış.
  • Sanırım Motorlu Taşıtlar Vergisi ve tescil masraflarındaki artışları yansıtmışlar.



  • jantın rengini biraz koyulaştırınca aynı Insignia'nın 20" jantı
    aynı tasarımı küçük boyutla yapmaları çok iyi olmuş.
  • arkadaslar bnde beyaz dusnuyorum acaba hangı renk daha ıı gosterır warmı fıkrı olan
  • Bu rengin çok az seveni var, ama ben tek geçerim :



    Yılda bir kez boya korumasını, haftada bir kez cilalı şampuanla yıkamasını da ihmal etmeyeceksin, en az 3-4 sene pırıl pırıl gezersin, millet gözünü araçtan alamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 10 Ocak 2010; 13:36:10 >
  • renk çok göreceli bir durum
    beyaz,siyah,kırmızı.. hepsi olabilir.. kişiye göre farklı gelişir uyandırdığı hisler..
    beyaz fena seçim değil ama hazır metalik renk farkı almıyorlarken metalik de tercih edebilirsiniz..
    mazallah uyanırlar duruma onun da farkını isterler yakın zamanda




  • serdar99 un paylastıgı gıbı bı kac renk daha gorebılsem krr verıcem sıtede hepsı gusel gorunuyor kırmızyı gercektede gordum gusel gorunuyor fakat arka farkları koyu oldugu ıcın arkası pek ıı durmuyor dedıgıım gıbı bı kac resım daha gorebılsek warmı ole bı sıte
  • Astra mikrositesindeki resimler zaten bilgisayar desteği ile renklendirilmiş olan imajlar, dediğin gibi hepsi güzel görünüyor.

    Profesyoneller tarafından yapay ışıklandırma ve yüksek performanslı makinalar kullanılarak en doğru açılardan çekilmiş fotoğraflar da yanıltıcı olur,
    zaten çoğu da sonradan üzerinde oynanmıştır. Benim paylaştığım kırmızı da muhtemelen öyledir.

    Showroom ziyaretlerinde çekilmiş fotolar, ya da yeni satın alanların çektiği amatör fotolar ise genelde ışık, açı, makinanın yetersizliği gibi sebeplerle çok kaliteli olmadığı için onlar da aracı çirkin gösterir.

    Özetle en güzeli bol bol bayi gezip araçları bizzat yakından görmek, ya da yollara çıkmasını beklemek.
    Tabii orada da şöyle bir sıkıntı var: Alıcıların neredeyse %90'ı gri ya da siyah tercih ettiği için diğer renklere rastlamak pek mümkün olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 10 Ocak 2010; 14:14:03 >




  • Az önce geliyorum OPEL bayiinden. Aslına bakarsanız önce Volvo'ya uğradım. Boyum 1.98 olduğu için her araba olmuyor bana. S40'ın koltuğuna oturdum ve direksiyon nerdeyse kucağımda kaldı. Onu eledik.

    Sonra Ford bayiine gittim. Focus'a oturdum. Araç güzel ama o cüsseye o beygir gücü az gibi geldi bana.

    Derken yeni Opel Astra'ya oturdum. Aracın içerisinde diz problemi hiç mi hiç yaşamadım. Burası çok önemli. Derken göz gezdirdim içerisine. Tasarım kesinlikle epey şık. Malzeme kalitesi olarak da hoş duruyor. Tamam yani en yüksek kaliteyi beklemiyorum zaten. Aracın içerisi böyle bir kafe gibi yani hani şu loş ışıklı güzel kafeler gibi.

    Sonra aracın dışarısında biraz el gezdirdim. Cüssesine göre sağlam duruyor. 115 beygir o ağırlık için gayet iyi bence. Otomatik versiyonları Mart gibi gelecekmiş. Ek bir bilgi daha: Bisiklet aparatı sürekli lanse ediliyor ama onların gelmesi Mayıs'ı bulacakmış.




  • herkes sıyah alıyor ızmıre gelen tum astralar siyah metalık renklere para ıstemıyorlar sıyah almayanda grı alacak zaten fırmaların turkıye polıtıkalarında artık sıyah renk paralı olacak yapsalarda kurtulsak nedır bu sıyah askı anlamadım kı eskıden hatırlıyorum herkes beyaz alırdı sıyah hc yoktu ozellıkle astraya hc yakısmıyor
  • Benimde yeni opel astrada en çok siyah renk hoşuma gidiyor alırsamda büyük ihtimal bu renk alacağım fakat sitesinde olmayan katolog da olan ilkbaharda gelicek koyu mavi tonunda bir renk var.Sanırım dizellerle birlikte gelicek.Oda oldukça ilgimi çekiyor..
  • Arkadaşlar, dün yeni astra aldım

    1.6 115hp, enjoy plus paket, 17''alloy çelik jant, siyah (safir).

    samsundan aldım ve ankaraya kadar 500km.ye yakın tecrübe etme fırsatım oldu.
    belki ilgisini çeken olur diye bazı gözüme çarpan hususları belirtmek istedim.

    arabadan inanılmaz bir performans beklemeyin. uçmuyor, asfaltı ağlatmıyor. daha önceden kullandığım bazı arabalara göre performansı geri kaldı diyebilirim. ama kesinlikle yeterli. tabi bunda daha yeni olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. ayrıca 1400kg olduğunu da unutmayalım. ama bir karşılaştırma isteyen varsa deneme fırsatı olmayanlar için golf 1.6 102hp'den biraz daha iyi.

    samsun-ankara arasında deponun tam 5/8'ini kullandı. depo 56lt. ama arabayı yüksek devirde kullandım, aslında baya da bi yüklendim. otobanda 190'a kadar çıktım, yol biraz kötüydü açıkcası içim cız etti daha da zorlamadım ama biraz daha hızlanabilirdi.

    araba düşük devirlerde güç konusunda size tam hakimiyeti vermiyor. motorla aranızda daima bir şeyler var: deviri ayarlıyor, vites aralarında müdehale ediyor...vs. agresif kullanışa pek izin vermiyor. bildiğiniz gibi ''çekiş kontrolü'' diye bir güvenlik modu var isteğe bağlı devre dışı bırakabiliyorsunuz onun etkisi olabilir diye düşünüyorum. devre dışıyken sanki biraz daha agresif kullanabiliyormuşum gibi hissettim. daha bilgili arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin lütfen. ama yüksek devirlerde araba ne derseniz yapıyor.

    sürüş süper, titreme yok, konfor yüksek, yaşam alanları geniş, ses yok gibi, yola oturuyor, süspansiyonlar harika, hakimiyet tamamen arabada. frenler sert geldi, sanırım daha tam oturmadı. rodajı tamamlanınca biraz daha yumuşayacağını düşünüyorum.

    arka tarafına daha hakim olamadım arabanın. sanırım biraz benimle alakalı daha tam alışamadım, ama arka camın ufak ve yüksekte olması da neden oldu desem yanlış olmaz.

    motorun altında KARTER KORUMA SACI YOK!!!
    bana çok ilginç geldi. maksat da çarpışma anında 2tondan daha fazla bir güce maruz kalındığında motor kendini aşağı atıyormuş. nascar, formula, wrc arabalarında olduğunu biliryorum. ama o arabaların sağa sola park etme gibi bir derdi yok. ve de türkiye' nin yamalı yollarında gitmiyorlar. avrupa birliği güvenlik gerekçeleri falan felan dediler ama benim aklıma yatmadı. madem öle sac da düşebilir. çok mu zor? koca motoru aşağı atacak sistem var ama onun altındaki sacı atacak teknoloji daha dünyada yok? ben de yedim.
    bir de pişkin pişkin isterseniz takabiliriz yuvaları fabrika çıkışı araba da var, 150TL bayıl diyolar. esefle kınıyorum!

    gösterişli olduğu aşikar, gören birkez daha bakıyor. hatta iki kere polis çevirdi, şöyle bir süzdü arabayı
    fairway varken hiç çevirmeye mevirmeye takılmadan gidiyodum. rengi siyah ama 'abi bu patlıcan moru mu?' , 'bunun rengi ne?' diye bir kaç kere sordular. bilmiyorum hiç siyah araba kullanmadım, belki de siyah güneşte felan böyle gözüküyor olabilir. koyu olduğundan tozu kiri hemen gösteriyor tabii ki de.

    şimdilik aklıma bu kadarı geldi. umarım daha iyileri sizlerin olur.




  • Hocam, oncelikle hayirli olsun. Yeni Astra alip da foruma ilk yazanlardan birisin saniyorum

    Aracin hantal kalmasi senin de dedigin uzere agirliktan kaynakli.

    Okudum testlerin hemen hepsinde, arka goru$un epey kotu oldugu soyleniyordu, kucuk arka camdan dolayi. Aracinda park sensoru var mi bilemiyorum, ancak varsa epey yardimci olacaktir.

    Karter korumaya gelince, epey uzun suredir karter korumasi standart gelen arabalara rastlamiyorum desem yeridir. Ben de kendi aracima sonrada taktirdim. Kesinlikle gerekli bir donanim, ozellikle Turkiye'nin mukemmel yollarinda.

    Karter korumada motorun du$mesi olayi epey tarti$ilmi$ti. Ancak orijinal korumanin ona gore yapildigini ve kaza aninda motorun du$mesini engellemedigi soyleniyordu. Bayii, aracin eksigini senin de dedigin uzere kivirarak kapatmaya cali$mi$.

    Kullaniciyi ilgilendiren teorik degil, pratik bilgiler oldugu icin sana buyuk sorumluluk du$uyor Aracin yakit tuketimiyle ilgili verilerini merakla bekliyorum. Normal kullanimda fabrika verilerine ne kadar yakla$ilabiliyor, bu gercekten cok onemli.

    Son olarak eger sakincasi yoksa, aracin resimlerini de gormek isterim.

    Tekrar hayirli olsun. Kazasiz, belasiz, arizasiz, keyifle kullanirsin umarim...




  • @ JHooN_ReaL
    Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin Aracın iç,dış vs. vs. fotoğraflarını bekliyoruz.
  • @ JHooN_ReaL hayırlı olsun kazasız belasız ınsalah bı tne nazar boncugu al ama :D benı cok heyecanlandırdın buyukıhtımal yrn sıparıs vermeye gıdecegım resımlerınoı beklıyoruz bnm dusundugum motor 1.6 180 testlerde buna bıle hantal dıyorlar hantaldan zıyade motoru flexrıdedekı sport modda cok ıı verım alınıyor dıor obur turlu sankı 130 bg lık motormus gıbı gelıyor denıyor dergıde garıp anlam veremedım fıkrı oaln warmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @uiKSilveR

    Benimde yeni opel astrada en çok siyah renk hoşuma gidiyor alırsamda büyük ihtimal bu renk alacağım fakat sitesinde olmayan katolog da olan ilkbaharda gelicek koyu mavi tonunda bir renk var.Sanırım dizellerle birlikte gelicek.Oda oldukça ilgimi çekiyor..

    al benden de o kadar
    ilk astram kırmızı idi magma kırmızısı.. ondan sonraki 2 astram da siyah dı sunroof lu..
    ben siyahi kendi namıma tek geçerim..
    bu yılın başında aldığım C4 te siyahtı ve şu anki pug 307 im de siyah
    tabi bu kişisel tercih meselesi..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JHooN_ReaL


    1.6 115hp, enjoy plus paket, 17''alloy çelik jant, siyah (safir).

    arabadan inanılmaz bir performans beklemeyin. uçmuyor, asfaltı ağlatmıyor. daha önceden kullandığım bazı arabalara göre performansı geri kaldı diyebilirim. ama kesinlikle yeterli. tabi bunda daha yeni olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. ayrıca 1400kg olduğunu da unutmayalım. ama bir karşılaştırma isteyen varsa deneme fırsatı olmayanlar için golf 1.6 102hp'den biraz daha iyi.

    samsun-ankara arasında deponun tam 5/8'ini kullandı. depo 56lt. ama arabayı yüksek devirde kullandım, aslında baya da bi yüklendim. otobanda 190'a kadar çıktım, yol biraz kötüydü açıkcası içim cız etti daha da zorlamadım ama biraz daha hızlanabilirdi.

    araba düşük devirlerde güç konusunda size tam hakimiyeti vermiyor. motorla aranızda daima bir şeyler var: deviri ayarlıyor, vites aralarında müdehale ediyor...vs. agresif kullanışa pek izin vermiyor. bildiğiniz gibi ''çekiş kontrolü'' diye bir güvenlik modu var isteğe bağlı devre dışı bırakabiliyorsunuz onun etkisi olabilir diye düşünüyorum. devre dışıyken sanki biraz daha agresif kullanabiliyormuşum gibi hissettim. daha bilgili arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin lütfen. ama yüksek devirlerde araba ne derseniz yapıyor.


    [

    tipik 1.6 115 HP motor performansı 1.250 kg lık astra H sedan da da farklı değildi.. açılır umuduyla çok uğraştım ama değişmiyor..
    ancak son hız rahatlıkla 200 ve biraz daha üstü olabiliyor..
    1.400 kg lık yeni astra da benzerini hatta biraz daha aşağısını beklemek anormal olmaz..
    tüketimi de iyidir bu motorum maşallah iştahı açıktır..
    ama ne olursa olsun artık yeni astra sahibisiniz.. hayırlı uğurlu olsun..
    bir müddet daha yollarda polisler tarafından durdurulmaya ve/veya akaryakıt istasyonlarında sorulara ve süzülmelere maruz kalmaya devam edeceksiniz..
    iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..




  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.