Şimdi Ara

çekme karavan imal etmek ve/veya bunu tescil ettirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar arkadaşlar. yurt dışında başlıkta da yazdığımın bir çok farklı uygulaması var. adam kendi aracı ile aynı markada kazalı veya çürük bir aracı alıyor. önünü kesip arayı güzelce kapatıp çekme karavan yapıyor.

    ama söz konusu ülke Türkiye olunca yasal mevzuatlar ya çok katı oluyor ya da zaman zaman tamamen imkansız hale dönüşüyor. örneğin bizde modifikasyon işlemleri sanayi köşesinde aracın yürür veya fren mekanizmalarını geliştirmeksizin sadece motor üzerine yapıldığından trafikte mal ve can güvenliğini tehlikeye atan kişiler türediğinden, devlet de düzenleme getireceğine bunun önünü tümden kesmiş. (daha doğrusu imkansıza yakın derecede zorlaştırmış.)

    çekme karavan noktasında biliyoruz ki 750 kg sınırı var. bunun üzerindei ağırlıklarda sürücü belgesi değişimi ve karavana ayrı tescil plaka işlemleri gerektiriyor. ama işte kesilmiş bir aracın motor vs tüm ağırlığı 1200-1500 kg. arasındayken bunun yarısı zaten motorla gidiyor.

    peki bu el yapımı karavanlar "ben yaptım. oldu." şeklinde çeki kancasına takılıp sürülebiliyor mu? yoksa var mı bunların da özel bir tescili? veya tescile gerek olmadığına dair bir belge gerekliliği?


    örnek: youtube linki https://www.youtube.com/watch?v=Ut-gNMDTZqQ

     çekme karavan imal etmek ve/veya bunu tescil ettirmek







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.