Şimdi Ara

Çalınan Kartlarla İlgili - Yardımlaşma & Önlemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, neredeyse hangi konuya girsem birileri kart bilgilerinin çalındığını söylüyor. Konu altında aldığınız önlemleri, eğer kartınızın bilgileri çalındıysa, harcama yapılan miktarı ne kadar sürede ve nasıl kurtardığınızı yazarsanız mağdur arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz. Her banka için önemli olan bilgileri derleyip ilk mesajda yazarım bende.

    Bana göre alabileceğimiz bazı önlemler şu şekilde:

    1 - Kartınızı internet alışverişine kapatın. Sadece alışveriş yapacağınız zaman açın. Enpara'da bu işlem tek bir tuşla oluyor.(cep şube giriş > ayarlar) Aynı şekilde internetten aylık alışveriş limitinizi 100 tl yaparak da büyük harcamalar yapılmasını önleyebilirsiniz.

    2 - Sanal kart kullanın veya ürünü alacağınız site kurumsal ise havale/eft seçeneğiyle alışverişinizi yapın.

    3- Kartınızı hiçbir şekilde bir siteye kaydetmeyin.

    4 - Her gün hesabınızı kontrol edin.

    5 - Özellikle Android işletim sistemli telefonlarda yüklediğiniz uygulamalara dikkat edin. Çoluğun çocuğun oyunlar oynadığı tabletten, bilgisayardan online alışveriş yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 5 Ekim 2016; 8:28:20 >







  • Geçen ay benim enpara.com hesabımdan sabah saat 6 da 2 farklı işlem yapılmaya çalışıldı. Tüm param birikim hesabımda olduğundan ödeme gerçekleşmedi. Müşteri hizmetlerini aradım ve chipsale ve poker isimli bir siteden alışveriş yapılmaya çalışıldığını vadesiz hesabımda para olmadığından işlemin gerçekleşmediğini öğrendim. Kartımı kapattırdım ve yeni kart talep ettim. Yeni kartım 1 hafta sonra bana teslim edildi. Yine aynı şekilde babamın yapı kredi world cardına oldu. Kart bilgilerini çalan kişi kimse 189 liralık digitürk faturasını ve 90 liralık ttnet faturasını ödemiş. Alışveriş yapınca 189 liralık ödemeye size özel sıfır faizle 3 taksit yapabiliriz diye bankadan sms gelince durumu anladık. Sabah kalktığımızda bekleyen previzyon işlemlerinde gördük. Akabinde bankayı aradık ve kartı iptal ettiler. Ödeme itirazı için en yakın bankaya gitmemiz gerektiğini söylediler. Bizde bankaya gittik. Bayramdan önceydi ve ilgili alışverişler için dilekçe yazdık. Bu dilekçe anında fakslandı. Aslında paniğe kapılıp acele etmesek o anda mobil şubeden ödemeler kısmına gelip fatura ödeme iptalinde o anda yaptığımız o 2 ödemeyi iptal edebilirmişiz. Fakat biz Mobil bankacılığı aradığımızda kartı anında kapatıp yenisini talep ettiğimiz için kartla ilgili ne yazık ki bu işlemi yapamadık. Eğer sizinde başınıza gelirse, yani kartınızdan herhangi birinin faturası ödenmişse kartı kapatmadan önce mobil şubeden giriş yapıp ödemeler kısmında fatura ödeme iptaline gelip yapılan o ödemeyi iptal edebilir ve sonrasında kartı arayıp kullanıma kapatabilirsiniz. Biz bunu yapmadığımız için mecburen dilekçe verdik. Sonrasında araya bayram girdi ve işlem tabiiki doğal olarak yapılamadı. Bayramdan sonrada hesap kesim tarihiydi ve bekleyen provizsyondan kart geldiğinde farkettik ki bize borç olarak işlenmiş 279 tl. Mecburen bu parayı ödedik. Banka ile tekrar iletişime geçip durumu hatırlattık. Sonrasında bize bu 279 + artı olarak hesabımıza eklendi. Yani geri iade oldu. Parayı bir şekilde kurtarıyoruz ele geçirselerde fakat işte o süreçte içinizde hep bir kuşku, stress ve can sıkıntısı oluyor. Uğraşıyorsunuz. Bankaya gidiyorsunuz ve paranın peşinde düşüyorsunuz. Bu başımıza geldiğinde 3 kredi kartınında online alışverişlerine internet bankacılığı üzerinden ödemeyi kapattım. Artık bir ürün alacaksak onu açıp öyle alıyoruz. Babamın kartında ise artık sanal kart kullanıyorum. Bu mesajı okuyan arkadaşların başına geldiyse şimdiden geçmiş olsun diyorum. Meraklanmayın paranız er ya da geç size iade olacaktır. Sadece biraz sabır.




  • Havale/eft ile alışverişi önermiyorum. Parayı geri almak kredi kartından zor. Çünkü direk nakit para girişi sağlanıyor. İşini elbette düzgün yapan yerler vardır tabi.

    Sanal kart dışında internet üzerinden alışveriş yapmayın. Tüm plastikler internet alışverişine ve mail order'a her daim kapalı olsun.

    Sanal karta limit aktarma işlemini alışveriş sepetini oluşturup son aşamaya gelince yapın.
  • garanti ve denizbank ta mobil uygulama da kartı online alışveriş e aç kapa özelliği var



    diğer bankalarda da bu özellik gelmeli bence ve 3 d şifresiz alışveriş kesinlikle yasaklanmalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında her banka özelinde kullanan arkadaşlar

    hangi menüden internet harcama aç kapama yapabilirsiniz gibi tecrübelerini de yazsalar güzel olur

    her banka da yok sanırım bu menü.. Halkbank güvenlik adımlarında bulamadım

    World de var ayarlarda
  • Beyler odemeyi onaylamak icin cebime onay msji geliyor ben de.Sizde yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.