Şimdi Ara

Elon Musk: Mars'a gidecek ilk insanlar ölmeye hazır olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk: Mars'a gidecek ilk insanlar ölmeye hazır olmalı

    SpaceX CEO'su Elon Musk'ın 27 Eylül'de düzenlendiği tarihi etkinlik; devasa uzay gemileri, roketler ve geleceğe damga vuracak Mars planlarına sahne oldu. Sadece 50 ila 100 yıl arasında tam 1 milyon insanı Kızıl Gezegen'e taşımayı hedeflediklerini açıklayan Elon Musk, ilk insanlı Mars seferi içinse 2024 gibi çok yakın bir tarihi gösterdi.



    Adeta bir bilim kurgu filminden kopup gelmiş gibi görünen dev uzay gemileriyle tek seferde 100 hatta belki de 200 insanı Mars'a taşımayı planladıklarını belirten Musk, aynı zamanda gezegenlerarası bir yolculuğun tehlikelerinden de bahsedip ve her şeyin çok da güllük gülistanlık olmayabileceğinin de altını çizdi. Zira Mars'a gitmek ne Uluslararası Uzay İstasyonu'na ne de Ay'a gitmeye benziyor.

    "Ölmeye hazır mısınız?"


    Kızıl Gezegen'e düzenlenen ilk yolculukların inanılmaz tehlikeli olacağını belirten Musk, "Bir felaketin gerçekleşme olasılığı yüksek, bunu önlemenin bir yolu yok. Bu durum aslında 'ölmeye hazır mısınız?' sorusunu sormak gibi. Astronotlar ancak ölmeye hazır oldukları takdirde Mars'a gitmek için iyi bir aday olabilecekler." ifadelerini kullandı.



    Mars'a gitmek için uzay gemilerine binecek olan ilk astronotlar; uzay radyasyonlarının, güneş patlamalarının, düşük yer çekiminin ve dondurucu soğukların hedefleri haline gelecekler. Tabi böylesine tehlikeli bir yolculukta bir ilk olmanın verdiği tecrübesizlik de hem SpaceX'in hem de astronotların aleyhlerine olacak; ancak Musk gezegenlerarası bir tür olma yolunda alınacak olan tüm bu risklere değeceğini düşünüyor.

    "Hayat, her gün problem çözmekten fazlası olmalı"


    Musk ayrıca bu uzun Mars yolculuklarının inanılmaz bir macera olacağını düşünüyor, Bugüne kadarki en ilham verici şey olacağını belirten Musk, son olarak,"Hayat, her gün problem çözmekten fazlası olmalı. Sabahları kalkmalı ve gelecek hakkında heyecanlı olmalısınız." ifadelerini kullandı.
     







  • gönderdiği 10 roketin 9 unun patladığını göz önünne alırsak doğru :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölüm dediğin nedir ki biz Türkiye'de yaşamayı göze almışız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920

    gönderdiği 10 roketin 9 unun patladığını göz önünne alırsak doğru :))

    Sen de anca burada insanların icatlarına ve başarılarına komik olduğunu veya laf soktuğunu sanarak tatava yap. Klasik insanımız, klasik vatandaş.
  • Kanserli insanlar gidebilirler.

  • Kendi gitsin bi zahmet.

  • Doğru söylüyor.

  • Marsa koloni kurmak yakın zamanda imkansız. Marsı yaşanacak bir gezegen yapmak için gereken eforun milyonda birini dünya için yapsak, dünya zaten 7 milyar değil 70 milyar insan yaşayabilir. Ortalama bir Amerikalı normal bir insanın harcaması gerekenden 5 kat daha fazla enerji harcıyor, dünyayı kirletiyor ve israf ediyor. Afrikada milyarlarca insan su bulamıyor, bir sonraki öğünde yemek bulma garantisi yok. Tüm fauna ve floraları etkiliyoruz dünyanın içine ediyoruz. Sonra vay efendim biz mars'ta koloni kurucaz.

  • bizim kefenli goygoycuları denek olarak kullanabiliriz ne de olsan insan hayatı sudan ucuz Türkiye'de...

  • Daha doğru dürüst insansız uzay aracı bile yollayamadık marsa. Orada yaşam kurmak çok çok uzak şimdilik..

  • Burda yaşadığımız yok zaten,ben giderim uçuş masrafımı karşılasın yeter

    Orda algı-vergiyle uğraşmıyacam ne güzel,sadece yaşam koşullarının zorluğuyla,yaşamak için ne yapmak gerek onlarla uğraşıcaz,en azından sonraki nesillere bir fayda sağlıyacağız ne güzel.
  • Yolcu bulma sıkıntısı çekmeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet çok masraflı ve bu masrafla Dünya çok daha iyi bir yer haline gelebilirdi ancak elinde sonunda bu Dünya'ya sığmayacağız. Özellikle de maden v.b. bakımından Dünya rezervlerinin kat ve kat fazlası boş bir şekilde bizim kullanmamızı beklerken oturalım Dünya'da ne uğraşacağız demek maalesef olmuyor.

    Benim onaylamadığım nokta ise deneme yapmadan buna kalkışmaları. Mars'a nazaran dibimizde duran Ay'da taşınacak malzemeleri bir götürsen, insanları göndersen ilk önce Ay kolonisi kurup durumu gözlemlesen daha mantıklı olmaz mı? Yürümeden koşmaya çalışıyormuşuz gibi geliyor bana. O bakımdan Elon Musk arkasına aldığı rüzgarla şuan hayal satmaya çalışıyor galiba.

    Bu arada tartışma yaşatmak istemiyorum ama kafama takılan bir konuda bu uzay kolonileri kurulunca "Kıble", "Oruç" gibi tamamıyla Dünya coğrafyasına bağlı Dini terimler Mars kolonisinde yaşayan bir insan için ne anlama gelecek çok merak ediyorum...




  • annem hep kızdığında 'gidişin ola gelişin olmaya' derdi, tam bu olaya uygun beddua etmiş.

  • Biz kendi ülkemizde tatile gidemiyoruz, bir şehirden bir şehire gittikmi marsa gitmiş gibi oluyoruz zaten Keşke ilk kafile bizim siyasetçiler olsaydı toptan kurtulurduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sefer için kobay arıyor elon musk bi zahmet önce kendi gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidenler Müslüman ise bunlar önemli

    Diğer türlü ise hiç bir değişiklik olmayacak, çünkü şuanda herşey idda,

    AY ' a test amaçlı gidilip , oradan ara bir üs / belki madenlerin kullanımı ile birşeyler de yapılabilir mi ? yapılamaz mı ? araştırmak gerekli.

    Şuanda TEKE TEK - Habertürk seyrediyorum ve anlatılanlar yanında MARS yolculuğu köy de eşeğe binmek kadar basit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölümü gösterip, sıtmaya razı mı göstereceksin insanları?!

  • Ilk yolculugun da slogani boylece belli olmus oldu

    ' Mars: Prepare to die edition '

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Marsa koloni kurmak yakın zamanda imkansız. Marsı yaşanacak bir gezegen yapmak için gereken eforun milyonda birini dünya için yapsak, dünya zaten 7 milyar değil 70 milyar insan yaşayabilir. Ortalama bir Amerikalı normal bir insanın harcaması gerekenden 5 kat daha fazla enerji harcıyor, dünyayı kirletiyor ve israf ediyor. Afrikada milyarlarca insan su bulamıyor, bir sonraki öğünde yemek bulma garantisi yok. Tüm fauna ve floraları etkiliyoruz dünyanın içine ediyoruz. Sonra vay efendim biz mars'ta koloni kurucaz.

    Amerika dediğin sapık faşist haydut nazi ülkesinden başka birşey değil. Tesla motors a lâfım yok ama bu sapkınlıktan başka birşey değil. Enerji, güç, hakimiyet sapkınlığı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.