Şimdi Ara

***Yurtdışı Kaliteli Şarj Cihazı ve Kabloları (MFi, QC, Wireless, Power3S, VoltIQ..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
190
Favori
65.911
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONUDA İDDİAMIZ UCUZ ŞARJ ALETLERİ DEĞİL, KALİTELİ ŞARJ ALETLERİDİR. OLUR DA F/P ÜRÜNÜ ÇIKAR İNDİRİME GİREN OLURSA EKLERİZ(ki var). BUNU DİKKATE ALARAK KONUDA BULUNUN.

    SADECE OFFICIAL STORE LİNKLERİNİ PAYLAŞTIM, SATIŞTAN KALKMA İHTİMALİ AZ OLSUN DİYE. YİNE DE YENİ ÜRÜN EKLENİR VEYA ESKİSİ YAYINDAN KALKARSA GÜNCELLİYORUM.


    İLK MESAJI LÜTFEN KİMSE ALINTILAMASIN, ÇOK UZUN VE GEREKSİZ YER İŞGAL EDER. "CEVAPLA" BUTONUNU KULLANALIM


    Ana konuda insanlar şarj cihazı ve kablosu tartışmalarından bıkmış durumda. Ben de bununla ilgili en ayrıntısına kadar bir konu açmak istedim. Gerekirse konu şarj aletlerinden çıkar bütün telefon aksesuarlarına döner, şimdilik şarj aletleri ve kablolarıyla ilgili açıyorum.

    Öncelikle birkaç terimi açıklamak gerekiyor, unuttuklarımı zamanla eklerim, konuyu hızlı hazırlıyorum şablon şeklinde cümleleri daha sonra iyileştiririm:

    Şarj Cihazı = Şarj Aleti = Şarj Kafası
    Şarj Kablosu = Kablo..


    Amper Akım Nedir? Volt Potansiyel Fark Nedir? Watt Güç Nedir?
    Elektrikte biliyorsunuz V*I=P yani Volt x Amper = Wolt eder. Telefonlarda yıllardır 5V sabittir akım ise giderek artmaktadır. Eski telefonlarda standar 0.5Amper iken geçtiğimiz senelerde akıllı telefonlarla beraber 1Amper ve şimdi çok akıllı(!) telefonlarla beraber 2Amper standar haline gelmiş durumda. Volt değeri ise bu çok akıllı diye isimlendirdiğim telefonlara Quick Charge adı altında arttırılan bir değer. Yeni Telefonlar 9V hatta 12V bile destekliyor.
    Yani durumu toparlamak gerekirse;
    Amper değerinin artması cihazın hızlı şarj olmasına yarar fakat 1 Amper destekli bir cihaza 2 Amper verirseniz cihaz yine 1 Amper ile şarj olacaktır. Lakin bu demek değildir ki kutudan çıkan şarj cihazı max. kapasiteyi belirtir. Özellikle Sony cihazlarda telefon 2A destekli iken yanında verilen şarj aleti 0.75A bile olabiliyor. Keza HTC ise 1 veya 2 değil, alışılmışın dışında olarak max. 1.5A destekli cihazlar çıkartıyor ve şarj aletlerini de HTC Rapid Charger olarak ayrıca satıyor.
    Volt değerinin artması "Akıllı şarj"larla bağdaştırılacak bir durum. İşlemci üzerinden hızlı şarjı destekleyen bu akıllı şarj cihazları ve destekli telefonlarda Amper zaten 2A-2.4A verilirken Volt değeri de 9V-12V seviyelerine çıkartılıyor. Ama şarj esnasında cihazda aşırı ısınma ve oyunlarda donma gibi sorunlar gerçekleşebiliyor çünkü işlemci ve batarya tam performansta kullanılıyor.

    Hızlı Şarj Bataryanın Ömrünü Azaltır Mı? Hızlı Şarj Zararlı Mıdır?
    Bir film sahnesiyle cevap vermek istiyorum: Sizlere zararlı olmadığına dair yüzlerce belge gösterebilirim ve zararlı olduğuna dair ise tek bir belge gösterebilirim(kişi tek belgeyi alır ve nokta koyar)
    Bu konu üzerinde bu hafta çok kafa yoruyorum, yabancı enstitülerin araştırmalarını da okudum yalnız hiçbir size gösterebileceğim ve kendimin de inandığı sonuca erişemedim. Geçmiş yıllarda yapılmış çok güvenilir olduğu iddia edilen bir enstitünün raporunu okuduğumda geriye kalan hiçbir haber sitesine inanmamaya kesin karar verdim. Böylesine ciddi bir oluşumun geçmiş senelerde olsa dahi bu kadar yetersiz sonuçlara ulaşması beni şaşırttı. Türkçe kaynaklarda zaten 2. satırı yazabilen yok, sadece zararlıdır diyip geçiliyor. Yabancı kaynaklarda ise bir şeyler kekeleniyor ama net bir cevap yok. Bir diğer dayanak ise kutudan hızlı şarj aleti çıkan cihazlarda hızlı şarj %70 seviyelerine kadar çalışıyor, kalan sürede yavaş şarj aktif oluyor. Bunu çoğu cihazda da görüyoruz. Telefon üreticileri bir şey biliyor ki cihazı %100'e kadar uzun süreler hızlı şarjda bırakmıyor diyorlar, ama kullanıcıya reklam yapabilmek için de hızlı şarj koymadık da dedirtmiyorlar. Bu da tabi bir noktaya kadar mantıklı bir tez çürütme iddiası.
    Şimdilik söyleyebileceklerim:
    Bataryanın aşırı ısınması bataryanın ömrüne zarar verir, bu fizik ve kimya kuralıdır. Lityum pillerin karakteristik yapısı oda sıcaklığı seviyelerinde en iyi performansı vermek üzerinedir, çok soğuk bataryayı öldürür(iPhone'ların kış günü mermere bırakıldığında kapanması rezilliği), sıcaklık ise belirli dereceye kadar batarya için iyidir(aynı iPhone'un tavada ısıtıldığında geri açılması rezilliği) fakat aşırı ısınma(hızlı şarj ve oyun sırasında yaşanan) bataryanın ömrünü yine çok soğukta olduğu gibi kısaltır. Ama her oyuna girdiğinizde batarya aşırı ısınmadığı gibi her hızlı şarjda da bataryanız ısınmaz. Örnek vermek gerekirse Zenfone 2'lerdeki hızlı şarj ilk 1 ay aşırı sıcaklıklara çıkarken ilerleyen dönemlerde bir daha hiç ısınmadan şarj olmaktadır(tabi ilk ay alacağı zararı almış olur ayrı konu)
    Hızlı şarj aletleri kaliteli değilse cihazı bozabiliyor, patlama haberleri ne kadar gerçektir gidip olay yerinde incelemedim. Sonuçta dalgalanmalar ve sabit akım verilememesi zararlı bir durum.

    "Akıllı Şarj" Yararlı Mıdır?
    Kesinlikle evet. Cihazınızı algılar, bataryanın doluluk oranına göre akım seviyesinde sağlıklı oynamalar yapar. Dalgalanmalar olmaz, sabit çıkış değerleri sağlanır.
    Smart Charging olayını insanların kafasını karıştırmamak için Hızlı Şarj ile iç içe geçirmiş durumdalar. Teknoloji sahiplerinin sitelerindeki açıklamalara bakarsanız "Smart" sözcüğü kullanılmakta fakat ürünü satarken "Quick" veya "Rapid" kelimesini basıp geçiyorlar, sonuçta son kullanıcıya hitap etmek ayrı olay. Bu teknolojiye sahip olan belirli firmalar var ve kullanmak için lisansını almak gerekiyor. Yani piyasada köprü altı akıllı şarj aletleri yoktur, alacağınız herhangi bir akıllı şarj aleti sizi üzmez. Ama ürünün içi ayrı dışı ayrı, kaplamada kalitesiz plastik kullanılırsa malzemeden kaçıp maliyeti düşürmeye çalışırlarsa deformasyon hızlı ve çok olur. Bu konuda sadece bilindik veyahut en azından belirli satış ve feedback'i geçmiş ürünleri paylaşacağız.

    USB Types
    ***Yurtdışı Kaliteli Şarj Cihazı ve Kabloları (MFi, QC, Wireless, Power3S, VoltIQ..)
    Samsung şarj kablosu olarak bildiğimiz yılların Android standartı kablolar Micro-USB 2.0 Type B'dir ama Aliexpress nedense normal bilgisayarlarımızda kullandığımız sadece USB olarak bilinen USB Type A ile karıştırmış durumda. Şarj aletine giren ucu USB Type A olan kabloları sınıflandırırken A to A olarak yazıyorlar. Diğer sınıflandırmalarda kafa karışıklığı olmasın diye, çünkü yeni standart Type C ile beraber bu kategorilendirme oluştu. C to C, A to C, A to A tarzı.
    USB Type C yeni standarttır. Yeni laptop, tablet ve telefonlarda kullanılmaya başlandı. USB 3.1 ve Type C bu son yılların anakartlarında da oldukça popüler, fark etmişsinizdir.

    8pin MFi (Made For iPhone&iPad)
    Apple ürünlerinde orjinallik sıkıntısı var ve orjinal ya da lisanslı ürün kullanılmazsa telefonun ekranında kocaman bir pop-up beliriyor. MFi sertifikası ise bunun için oluşturulmuş. Apple tarafından 3rd Party üreticilere bir lisans veriliyor ve bu ürünler Apple tarafından onaylanmış kalitede oluyor. Hatta Apple'ın ne kadar kalitesiz kablo ürettiğini hepimiz biliyoruz(çabuk aşınsın da 100 liraya yenisini satayım mantığı, yoksa aluminyum kasa telefon üreten adam kabloyu da kaliteli yapabilir) bu üçünvü parti üreticilerinki ise katbekat daha kaliteli oluyor.
    MFi Lisansına sahip markalara ulaşmak için:https://mfi.apple.com/MFiWeb/Authorized%20MFi%20Manufacturing%20Licensees.pdf
    (Çoğu marka başka isimle kayıtlı, Blitzwolf yok iken uGreen kendi ismiyle kayıtlı mesela)
    Aliexpress'de MFi sertifikasına sahip olmayan satıcılar 8pin iPhone ucunu fotoğraflarında gösteremiyorlar, onlarda blurlu-sansürlü oluyor. Buradan da durumu yakalayabilirsiniz.

    Gözünüz kapalı alabileceğiniz en kaliteli kablolara ve MFi lisansına sahip markalar:

    • uGreen (Orjinal kablo gibi beyaz ve ek korumasız versiyonunu kullanıyorum, çok kaliteli, daha pahalı ve ek korumalı olan modelleri ne kadar kalitelidir kim bilir)
    • Blitzwolf
    • Aukey
    • NILLKIN
    • Xiaomi ZMI
    • ROCK

    Qualcomm Quick Charging (QC 1.0 - QC 2.0 - QC 3.0)
    Piyasadaki en kaliteli hızlı ve "Akıllı şarj" teknolojisidir. Snapdragon işlemci barındıran telefonlar için bir tür "Akıllı şarj" teknolojisine verilen isim. Telefonunuzdaki Qualcomm işlemci modeline göre QC 2.0 veya QC 3.0 destekli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Çoğu telefon QC 2.0 destekli oluyor. Bu teknoloji lisansına sahip şarj aletleri ile Snapdragon işlemciye sahip olmayan veyahut Snapdragon işlemciye sahip ama QC desteğine sahip olmayan telefonları şarj ermeye kalkarsanız da yine bir hızlı şarj söz konusu fakat "Akıllı Şarj"dan söz etmek pek mümkün değil. Akıllı şarj ile ilgili uzun uzadıya açıklama yapmak için benim de biraz daha okuyup araştırmam gerekiyor ama özetle; telefonunuzun modelini işlemcisini ve desteklediği amper akım şiddetini algılar, bataryanın doluluk oranını algılar ve her yüzde değerlerinde farklı akım değerleri göndererek en sağlıklı ve en hızlı şarjı size sunar. İşlemci bu noktada büyük rol oynuyor ve de hızlı şarj sırasında çok ısınması bundan kaynaklanıyor.
    QC destekli şarj aletini mutlaka 2 amper veya üzeri destekli kablo ile kullanmalısınız! Yoksa hızlı şarj özelliği kullanılamaz, çünkü hızlı şarj akıllı şarj dediğimiz bu teknoloji volt değerini 5V yerine 9-12V, amper değerlerini ise 1A yerine 2-2.4A seviyelerine çıkartarak çalışmaktadır. Su kaynağı ne kadar güçlü olursa olsun su borularının çapı neyse akan su da o olacağı gibi, hızlı şarj aletlerinde de kablo destekli değil ise prizden telefona ulaşan, kablonun desteklediği değer(0,5A, 1A, 5V vs) olacaktır.
    1 Amper destekli telefona 2 Amper veren hızlı şarj aleti taktığınzıda cihaz yine 1 Amper alacaktır. Cihazın transistör ve işlemcisi bunları kontrol etmektedir. Fazla akım verildiği için patlayan cihaz haberlerinde ya cihaz çok kalitesiz olmalı ya da şarj aleti çok kalitesiz olmalıdır, veya haber yalandır.

    Power3S
    Blitzwolf markasının kendi "Akıllı şarj" teknolojisidir. Blitzwolf bir şarj aletinde hem QC hem Power3S bulunabilir. Çok ayrıntısı yoktur, QC için bahsettiğim çoğu özelliği barındırır.
    Ayrıntı için:https://www.blitzwolf.com/power3S-a-2.html

    VoltIQ
    Tronsmart markasının kendi "Akıllı şarj" teknolojisidir. Yine cihazı algılar ve ona uygun akımı belirli batarya yüzdelerinde gönderir. Şarj aletinin her bir çıkışından aynı Amper değerlerinin kayıpsız verilmesini sağlar.

    Wireless Qi
    Yeni telefonlarda Qi Charging desteği oluyor. Kablosuz şarjın kalitelisi diyebiliriz. Telefonun kendisinde bulunuyor ya da bazı Sony'lerde olduğu gibi özel kılıfla destekli hale geliyor. Hızlı şarjla alakası yok ama normal Wireless şarj cihazları gibi 0.5A ile işkence de çekmiyorsunuz. Çoğu 1 Amper akım sağlıyor. Volt değeri 5V üzeri şimdilik yok.


    Videoları kaldırdım sadece link halinde ekledim, konu daha düzenli olsun.


    İşin yazı kısmı bir kenara, daha sonra tamamlarım. Konuyla alakalı birkaç video bulunmakta:

    Hızlı Şarj Aletleri Hakkında Her Şey - Hangi Hızlı Şarj Aletleri Alınır, Neden?
    https://www.youtube.com/watch?v=TK9GjESzsQE

    Şarj Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    https://www.youtube.com/watch?v=ljqtXtEEwFQ

    Şarj Kablosu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    https://www.youtube.com/watch?v=LkIgUR-15rQ

    Kaliteli Markalar

    • Blitzwolf (Kullandım tavsiye ederim)
    • uGreen (Kullandım tavsiye ederim)
    • Choetech (Ucuz, Kullandım tavsiye ederim)
    • Aukey
    • Tronsmart
    • Xiaomi (Kullandım tavsiye ederim)
    • ROCK
    • NILLKIN
    • Orico



    Linklerin hepsi Official Store'lardan verilmeye çalışılacak. Böylelikle yarın öbür gün linklerin ölme derdi olmaz.


    Tek Çıkışlı Duvar Şarj Aletleri

    QC 2.0 Ugreen USB Charger (Kullanıyorum, memnunum)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-QC-2-0-5V2A-9V2A-12V1-5A-USB-Fast-Wall-Charger-with-Qualcomm-Certificated-Quick/301635_32669473020.html

    İncelemesi:
    https://www.youtube.com/watch?v=BWJ4PBrNBRo

    QC 3.0 Ugreen USB Charger
    https://tr.aliexpress.com/store/product/For-Qualcomm-Quick-Charge-3-0-2-0-Ugreen-USB-Charger-Smart-Fast-Mobile-Phone/301635_32723120029.html

    QC 3.0 Çift Taraflı CHOETECH USB Charger + Kablo (Kabloyu ne taraftan taktığınızın önemi yok, şarj aleti 360 derece destekli)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/QC-3-0-Quick-USB-Charger-CHOETECH-18W-Quick-Charge-3-0-Wall-Travel-Charger/605191_32596577095.html

    5V3A CHOETECH USB Type-C Charger
    https://tr.aliexpress.com/store/product/USB-Type-C-Charger-CHOE-TC0001-18W-Quick-Charge-2-0-Travel-USB-Wall-Charger-Adapter/605191_32547865755.html

    QC 2.0 Aukey USB Charger +Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Qualcomm-Certified-Aukey-Quick-Charge-2-0-18W-USB-Turbo-Wall-Charger-Fast-Charger-Black/1830134_32368279288.html

    QC 3.0 Aukey USB Charger +Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Qualcomm-Certified-Aukey-Quick-Charge-3-0-USB-Turbo-Wall-Charger-19-5W-Fast-Charging/1830134_32599731247.html

    QC 3.0 Blitzwolf USB Charger
    https://tr.aliexpress.com/store/product/BlitzWolf-EU-Qualcomm-Certified-Quick-Charge-3-0-18W-Micro-USB-Charger-USB-Adapter-with-Power3S/1965360_32604474505.html

    quote:

    Orijinalden alıntı: sinan34
    Tavsiye ederim. voxlink hızlı şarj 3.0
    https://tr.aliexpress.c...n=&categoryId=410204



    Çok Çıkışlı Duvar Şarj Aletleri

    2 Port 5V1A - 5V2.4A Ugreen USB Charger
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-17W-Dual-Port-Travel-Wall-EU-Plug-USB-Charger-for-iPhone-4S-5-5S-6/301635_32393767553.html

    3 Port QC 2.0 Aukey USB Charger (1 Adet QC 2.0, 2 Adet 2.4A Çıkış) + 1 Adet Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/AUKEY-Original-Quick-Charge-2-0-USB-Wall-Charger-3-Port-Smart-Fast-Turbo-Mobile-Charger/1830134_32554901210.html

    3 Port QC 3.0 Aukey USB Charger (1 Adet QC 3.0, 2 Adet 2.4A Çıkış) + 1 Adet Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/AUKEY-USB-Charger-Quick-Charge-3-0-3-Port-USB-Wall-Charger-for-LG-G5/1830134_32651109326.html

    2 Port 2.4A-QC 2.0 Blitzwolf USB Charger
    https://tr.aliexpress.com/store/product/BlitzWolf-2-4A-27W-US-Qualcomm-Certified-Dual-Port-Fast-Micro-USB-Charger-USB-Adapter-Quick/1965360_32583340447.html

    2 Port 2.4A-QC 3.0 Blitzwolf USB Charger
    https://tr.aliexpress.com/store/product/BlitzWolf-QC3-0-2-4A-30W-Dual-USB-Fast-Charger-EU-Adapter-With-Power3S-Tech/1965360_32654199991.html


    Masa Üstü Şarj Aletleri

    10 Port 96W Ugreen Masa Üstü Şarjı (Son ikisi 1A, gerisi 2.1A)(Hepsi 5V)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-96W-10-Ports-Desktop-USB-Charger-Station-Dock-Cargador-for-iPhone-6-5s-5c-5/301635_32394719585.html

    2 Port 5V1A - 5V2.4A Ugreen Masa Üstü Şarjı (Stand olarak kullanabiliyor)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-17W-2-Port-USB-Charger-station-dock-Cargador-for-iPhone-4S-5-5S-6-6/301635_32395316764.html

    6 Port QC 3.0 50W CHOETECH Masa Üstü Şarjı (2 Adet QC 3.0, 4 Adet 2.4A Çıkış)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Choetech-EU-Plug-60W-6-Ports-QC-2-0-Power-USB-Rapid-Charger-With-Type-C/605191_32476597573.html

    5 Port QC 2.0 54W Aukey Masa Üstü Şarjı (1 Adet QC 2.0, 4 Adet 2.4A Çıkış)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-54W-5-Ports-USB-Wall-Charger-AIPower-5V-7-2A-Quick-Charge-12V-1-5A/1830134_32395232988.html

    5 Port QC 3.0 54W Aukey Masa Üstü Şarjı (1 Adet QC 3.0, 4 Adet 2.4A Çıkış)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Quick-Charge-QC-3-0-AUKEY-5-Port-USB-Charger-Station-with-Micro-USB-Cable-for/1830134_32652201857.html


    Araba Çakmak Şarj Aletleri

    2 Port QC 2.0 - 5V1A Ugreen Çakmak Şarjı
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Quick-Charge-Dual-USB-Car-Charger-QC-2-0-Fast-Charger-Adapter-for-SamsungS6-S6/301635_32673063571.html

    2 Port 5V1A - 5V2.4A Ugreen Çakmak Şarjı
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-micro-universal-auto-Dual-usb-car-charger-adapter-for-iPhone-6-5-Samsung-mobile-phones/301635_32489277592.html

    2 Port 5V1A - 5V2.4A Çakmak Dönüştürücülü Şarj
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-New-2-4A-1A-Dual-USB-Car-Charger-Support-Car-Recorder-Unviesersal-Mobile-Phone-Tablet/301635_32614132036.html

    3 Port 5V1A - 5V2.4A - 5V2.4A Ugreen Çakmak Şarjı
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Universal-Car-Charger-3-Ports-USB-Car-Charger-Adapter-Socket-2-4A-2-4A-1A/301635_32677466691.html

    2 Port QC 3.0 - 5V2.4A CHOETECH Çakmak Şarjı
    https://tr.aliexpress.com/store/product/CHOETECH-Factory-Direct-High-Quality-30W-Dual-Ports-Fast-Charger-Smart-phone-Charger-USB-Car-Charger/605191_32464126338.html

    2 Port QC 3.0 - 5V3A USB Type-C ve Micro USB CHOETECH Çakmak Şarjı
    https://tr.aliexpress.com/store/product/CHOETECH-30W-cell-phone-battery-charger-car-charger-with-TYPE-C/605191_32476718528.html

    2 Port 2.4A-2.4A Aukey Çakmak Şarjı
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Micro-Auto-Universal-Dual-2-Port-USB-Car-Charger-For-iPhone-iPad-4-8A-Mini-Car/1830134_32615312406.html

    2 Port 3A-QC 3.0 Aukey Çakmak Şarjı + Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/For-Qualcomm-Quick-Charge-3-0-Quick-Charge-2-0-Compatible-AUKEY-34-5W-USB/1830134_32598913633.html

    4 Port QC 3.0 Aukey Çakmak Şarjı (İlki QC 3.0 Gerisi 2.4A) + Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Quick-Charge-3-0-AUKEY-55-5W-USB-Car-Charger-Adapter-for-iPhone-6-Samsung/1830134_32639000515.html

    4 Port 2.4A Aukey Çakmak Şarjı
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-48W-9-6A-DC-12-24V-4-Port-USB-Car-Charger-Adapter-with-AIPower-Tech/1830134_32601095533.html


    Wireless Qi Şarj Aletleri

    5V-1A Ugreen Wireless Qi (Stand olarak kullanabiliyor)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Original-QI-Wireless-Charger-Charging-Pad-with-Dual-USB-Charging-Port-Adapter-for-Samsung-Galaxy/301635_32660841985.html

    10W Ugreen Wireless Qi (Output değerleri yazmıyor, kelime oyunu yapılmış olabilir)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-New-10W-QI-Wireless-Charger-Charging-Pad-Original-for-Samsung-Galaxy-S7-S6-Edge-Lumia/301635_32679283205.html

    NILLKIN Araç Tutacağı ve Wireless Qi Charger (Çok şık ve inovatif, cihazınız destekliyorsa sırf görünüş için bile alınır)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Nillkin-car-QI-Wireless-Charger-Holder-Magnetic-Air-Vent-Mount-pad-for-Samsung-S6-S7-S7/1614012_32729720557.html

    NILLKIN Deri ve Cam Wireless Qi Charger
    https://tr.aliexpress.com/store/product/NILLKIN-Magic-Disk-III-Magic-Cube-qi-wireless-charger-For-samsung-s6-s6-edge-s7-s7/1614012_32621586118.html

    QC 3.0 10W CHOETECH Wireless Qi (QC 3.0 Şarj Aleti gerektirir, harici satılıyor. Farklı şarj aletiyle Mavi Işık yanar bu da max. 7.5W demektir)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/CHOETECK-Qi-Wireless-Charger-for-Samsung-Galaxy-Note-5-S6-Edge-S6-S6-Edge-Nexus-4/605191_32473975464.html

    3 Coil CHOETECH Wireless Qi (Stand olarak kullanabiliyor) (3 Coil olması her açıda telefonunuzu şarj edebilmenizi sağlıyor)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/CHOETECH-High-Quality-Iron-Stand-3-Coils-Charging-Pad-Wireless-Charger-for-SAMSUNG-Galaxy-S6-Edge/605191_32464134910.html


    Android Kablolar

    F/P ÜRÜNÜ 5V2.4A CHOETECH Kablo (Yazın 1 dolardan satılınca forumun kablosu olmuştu, bizzat denedim öneriyorum.)
    11.11 İndirimi bahanesiyle fiyatlar yine artmış 11.11'de eski fiyatına dönecek(pardon indirime girecek..) ondan sonra da yine 1 dolar olarak devam eder. Şu an satıcıda 3 farklı linkte aynı kablo bulunuyor, en ucuzu 1.3 dolar.
    https://tr.aliexpress.com/store/product/New-Arrive-CHOETECH-MB001-Black-1M-USB-Data-Charging-Cable-For-Samsung-Galaxy-Phone-Cable/605191_32513837481.html

    İncelemesi:
    https://www.youtube.com/watch?v=2i0CdMTDrBg

    5V2A Metal Uçlu Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/item/Ugreen-Micro-USB-Cable-1m-2m-3m-Sync-Data-Charger-Cable-for-Samsung-Galaxy-S3-S4/32391749504.html

    5V2A Metal Uçlu Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Micro-USB-Cable-Fast-Charging-Mobile-Phone-Cable-5V2A-1m-2m-3m-Data-Sync-Charger/301635_32635584773.html

    5V2A Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Micro-USB-Cable-Charger-Data-Sync-Cabo-0-5m-1-5m-3m-for-Samsung-Galaxy/301635_32393512255.html

    Çift Taraflı 360 Derece Metal Uçlu Naylon Güçlendirmeli Bükülme Koruyuculu Ugreen Kablo (2A destekli sanırsam satıcıya mesaj atıp sormak gerek, Fast Charge gibi kelimeler kullanılmış ama ayrıntı verilmemiş)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Nylon-Braided-Tangle-Free-Micro-USB-Cable-Charger-Cable-For-Samsung-Android-5V2A-Data-Mobile/301635_32723650227.html

    5V2A NILLKIN Yassı Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Nillkin-digital-cable-Micro-USB-Cable-Fast-Charging-5V2A-Data-Charger-Mobile-Phone-Cable-for-HTC/1614012_32688408165.html

    2Metre Aukey Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-6-6ft-2m-Micro-USB-Cable-Universal-Quick-Charge-Cable-Charging-Adapter-for-Samsung-galaxy/1830134_32570083760.html

    5li Paket Aukey Kablolar
    (Beyaz Renk uzunluğu: 3.3ft/1 m x 3 adet, 1ft/0.3 m x 2 adet
    Siyah Renk uzunluğu: 6.6ft/2 m x 1 adet, 3.3ft/1 m x 2 adet, 1ft/0.3 m x 2 adet)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-5-Pack-Hi-speed-Micro-USB-Cable-USB-2-0-A-Male-to-Micro-B/1830134_32452862988.html
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-5-Pack-Fast-Charger-Micro-USB-Cable-USB-2-0-A-Male-to-Micro-B/1830134_32613483644.html

    3lü Paket 1.2Metre Aukey Kablolar (Bunun daha pahalı olması 5li paketin 2A destekli olmadığını düşündürdü. Mesajla sormakta fayda var)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-3-Pack-3-9ft-Premium-Micro-USB-Cable-Hi-speed-Micro-USB-Cable-USB-2/1830134_32545629836.html
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-3-Pack-3-9ft-Premium-Micro-USB-Cable-Hi-speed-Micro-USB-Cable-USB-2/1830134_32612030868.html

    2.1A Çift Taraflı Metal Uçlu Naylon Örgülü Blitzwolf Kablo (Ne taraftan takarsanız takın telefona giriyor)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/BlitzWolf-2-1A-Reversible-Braided-Micro-USB-Cable-Double-Sided-USB-A-Male-to-Double-Sided/1965360_32604663994.html

    quote:

    Orijinalden alıntı: Küre-i Arz
    Kablo olarak bir kaç ay önce 2 paket almıştım 12 USD den hepsi sapasağlam ve gayet hızlı şarj ile hiç üzmediler beni.
    6 Parça Tronsmart MUPP8 USB 2.0 Altın Kaplama Erkek Mikro USB Kablosu 0.3 M * 1 1 M * 2 1.8 M * 3 Yüksek Kaliteli Kablo

    quote:

    Orijinalden alıntı: White-Night

    Madem konu kaliteli kablo ve şarj cihazları konusu, Anker markasını es geçmemek lazım. Hatta uzun kablo ihtiyacı olan için (iphone) epeydir kullanığım ve yeni iki tane sipariş geçtiğim kablonun linki:https://tr.aliexpress.com/item/Anker-PowerLine-USB-10ft-Durable-and-Fast-Charging-Cable-Kevlar-Fiber-Double-Braided-Nylon-for-iPhone/32714851058.html?spm=2114.13010608.0.0.ZiY7oc&detailNewVersion=&categoryId=440504
    Kablo çok nazara geliyor haberiniz olsun. Gönüllü yada zorunlu bir şekilde "el değiştiriyor" ona göre dikkat etsin alacak olanlar.
    Bunun 90cm olanı da var ve ondan da aldım ama kampanyası bitmiş. Dünkü ile bugünkü fiyat arsında iki kattan fazla fark var.https://tr.aliexpress.com/item/Anker-PowerLine-Cable-3ft-Durable-and-Fast-Charging-Cable-Kevlar-Fiber-Double-Braided-Nylon-for-iPhone/32715621216.html?spm=2114.13010608.0.0.ZiY7oc Ben bunun altında rakama iki tane almıştım. Sabredilirse kampanya yapılıyor ara ara. Hoş çok sık olmuyor bunlarda kampanya ama, sabrın sonu selamettir.



    MFi Kablolar

    2.1A Ugreen Kablo (Beyazını kullanıyorum, yıl oldu hala soyulmadı)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-MFi-certified-8-pin-cable-usb-cable-data-sync-charger-cable-for-iPhone-6-6S/301635_32584331831.html

    Metal Uçlu Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Original-100cm-Lightining-to-USB-Data-Cable-MFi-Certified-8-pin-Charging-Cable-for-iPhone/301635_32643172053.html

    Metal Uçlu ve Naylon Güçlendirmeli Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/For-MFi-iOS-9-1-iPhone-Cable-Ugreen-Metal-Alloy-USB-Cable-for-Lightning-to/301635_32728192211.html

    5V2.4A NILLKIN Metal Uçlu Deri Dikişli MFi Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/NILLKIN-MFI-certification-Gentry-Cable-For-Apple-For-Lightning-Port-Devices-For-Apple-iPhone-ios-8/1614012_32612223971.html

    Metal Uçlu Naylon Güçlendirmeli CHOETECH Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/MFi-Certified-Cable-for-Lightning-to-USB-CHOETECH-Nylon-Braided-Cable-3-3ft-1m-for/605191_32565993186.html

    1Metre Aukey Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Aukey-For-Apple-MFi-Certified-For-Lightning-to-USB-Cable-8-pin-Sync-and-Charging-Cord/1830134_32569132959.html

    Metal Uçlu Naylon Örgülü Blitzwolf Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/BlitzWolf-3-33ft-1m-MFI-Certified-Braided-Charger-USB-Data-Cable-For-iPhone-6-6S-6/1965360_32602890023.html

    Android to iPhone 8pin Ugreen Dönüştürücü (Önermiyorum ama herkeste olması gereken bir ürün, acil durumlarda hayat kurtarır, pantolonun bozuk para cebinde taşıyın)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Micro-USB-Data-Sync-Charger-Adapter-Android-Male-to-8-Pin-Female-to-Micro-USB/301635_32677333059.html

    İncelemesi (25 Cent, Markasız):
    https://www.youtube.com/watch?v=r10w8xchEUA


    USB Type-C Kablolar

    Type-C to Type-C Metal Uçlu USB 3.1 2.4A Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-USB-Type-C-Male-to-USB-Type-C-Male-Data-Sync-Fast-Chargeing-Cable-for/301635_32679851391.html

    USB 2.0 to Type-C Metal Uçlu Naylon Güçlendirmeli 2.4A Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-USB-Type-C-USB-C-Cable-USB-Data-Sync-Charger-Cable-for-Nexus-5X-Nexus/301635_32678087225.html

    USB 2.0 to Type-C Metal Uçlu Ugreen Kablo (2.4 Amper illaki desteklidir ama açıklamada yazmıyor, satıcıya mesaj yoluyla sorabilirsiniz)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-Type-C-Cable-USB-C-3-1-to-USB-3-0-Data-Sync-Charger-Cable/301635_32702628309.html

    USB 3.0 to Type-C Yassı Kablo Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-USB-Type-C-USB-3-0-to-USB-Type-C-Fast-Charging-Sync-Data-Cable/301635_32678001724.html

    USB 2.0 to Type-C 2.4A Ugreen Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-newest-USB-C-type-male-to-USB-2-0-A-male-cable-adapter-for-Macbook/301635_32421088643.html

    USB 2.0 to Type-C Yassı 5V2A NILLKIN Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Nillkin-universal-flat-Type-C-cable-USB-2-0-date-cable-120cm-5V-2A-quick-charge/1614012_32566751949.html

    USB 2.0 to Type-C Metal Uçlu Naylon Dikiş Güçlendirmeli NILLKIN Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Original-NILLKIN-USB-2-0-Data-Sync-Charging-USB-A-to-USB-C-A-to-C/1614012_32675837523.html

    USB 2.0 to Type-C Metal Uçlu Naylon Dikiş Güçlendirmeli 5V2.1A NILLKIN Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/5V-2-1-A-quick-charge-cable-1m-Nillkin-Type-C-cable-USB-2-0-Chic/1614012_32671303535.html

    Type-C to Type-C 1Metre CHOETECH Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/1M-USB-C-to-USB-C-Cable-CHOETECH-USB-Type-C-Cable-for-the-new/605191_32567647873.html

    Type-C to Type-C 2Metre CHOETECH Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/CHOETECH-USB-C-to-USB-C-Cable-6-6ft-2M-USB-Type-C-Cable-for-the/605191_32567352003.html

    Type-C to Type-C 3Metre CHOETECH Kablo
    https://tr.aliexpress.com/store/product/3M-USB-C-to-USB-C-Cable-CHOETECH-USB-Type-C-Cable-for-the-new/605191_32567352411.html

    Micro USB to Type-C Metal Ugreen Dönüştürücü (Önermiyorum ama herkeste olması gereken bir ürün, acil durumlarda hayat kurtarır, pantolonun bozuk para cebinde taşıyın)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-USB-3-1-Type-C-to-Micro-USB-Cable-Adapter-Type-C-Converter-for-Xiaomi/301635_32716141873.html

    Micro USB to Type-C Ugreen Dönüştürücü (Önermiyorum ama herkeste olması gereken bir ürün, acil durumlarda hayat kurtarır, pantolonun bozuk para cebinde taşıyın)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Ugreen-USB-3-1-Type-C-Male-to-Micro-USB-Female-Adapter-Connector-for-Oneplus-Two/301635_32527880044.html

    Micro USB to Type-C Metal NILLKIN Dönüştürücü (Önermiyorum ama herkeste olması gereken bir ürün, acil durumlarda hayat kurtarır, pantolonun bozuk para cebinde taşıyın)
    https://tr.aliexpress.com/store/product/Original-Nillkin-USB-2-0-Type-C-Type-C-to-Micro-USB-Converter-Adapter-for-Xiaomi/1614012_32662060081.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kitmaker -- 20 Mart 2017; 19:52:36 >



  • Konu güncellenmeye devam edecek, saatlerimi aldığı için ara verdim
  • Çok iyi konu hocam gerçekten devamını bekliyoruz destekleriz de indirimleri de takip edip yazalım buraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 dolarlık şarj aletlerini tavsiye konusu diye paylaşanlardan gına gelmişti hocam sonunda temiz bi konu açılmış. Eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rehber çok sağlam olmuş. Elinize sağlık.
  • Güzel bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık.
  • süper konu, emeğine sağlık hocam
  • Takipteyim,tesekkürler verdiğiniz bilgiler için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Yurtdışı Kaliteli Şarj Cihazı ve Kabloları (MFi, QC, Wireless, Power3S, VoltIQ..)
    pumpexpress kıyaslamaları

    ***Yurtdışı Kaliteli Şarj Cihazı ve Kabloları (MFi, QC, Wireless, Power3S, VoltIQ..)
    quick charge kıyaslamaları

    @Kitmaker



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 2 Ekim 2016; 0:05:55 >
  • İlginiz için teşekkürler. Desteğinizle konuyu geliştirebiliriz. Ürün linklerine yarın devam edeceğim. Konuda oynanması gereken veyahut eklenmesi gereken noktaları bildirmeye devam edin
  • İlaç gibi konu, artık kablocular burda takılabilir diğer konular rahatlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitmaker kullanıcısına yanıt
    Son linklerdeki dönüştürücüleri neden önermiyirsunuz hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buda benim ugreen arşivi hızlı şarj cihazı micro usb,usb type-c kablolar dönüştürücü adaptör 3metre mikro usb kablo elimde bulunsun diye fazla fazla aldım her indirimlerinde***Yurtdışı Kaliteli Şarj Cihazı ve Kabloları (MFi, QC, Wireless, Power3S, VoltIQ..)
    ***Yurtdışı Kaliteli Şarj Cihazı ve Kabloları (MFi, QC, Wireless, Power3S, VoltIQ..)
  • Güzel konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aukey marka kablo alan kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aukey de efsane hocam ben kullandım çok iyi en kalitelilerden gözü kapalı alabilirsin ☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adı üstünde adaptör hocam. Hiçbir adaptör orjinalin yerini tutmaz ki. Akımı voltajı her şeyi tutsa telefona bağlı 10cm iç içe geçmiş uçlar olacak, o rahatsız edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitmaker kullanıcısına yanıt
    Anladım, tabiki tutmaz zarar verir anlamında bir durum sözkonusumu diye merak ettim. Bende mecburen kullanıyorum ama geçici çözüm tabiki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emeğinize sağlık hocam,çok faydalı bir konu olmuş.daha çok insanın yararlanması için konuma ekliycem sizin konunuzun linkini
    https://forum.donanimhaber.com/m_120124195/tm.htm
  • Konudaki videolar yer değiştirmiş

    Onları düzenlerken sizden gelenleri de eklemek isterim. Ayrıntılı açıklama veya ciddi inceleme linklerin bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.