Şimdi Ara

Bkm yada n11 kart bilgilerini çaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
5
Favori
2.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15 gündür kullanmadığım kredi kartımı bugün öğlen bkm aracılığıyla n11 sitesinde kullandım. Yarım saat önce Ziraat Bankasından mesaj geldi. Manyetik alan hatası nedeniyle kart iptal edilmiştir diye. Müşteri iletişim merkezini aradım. Kart bilgilerinin çalındığından şüphelenilmiş ve kart iptal edilmiş. Bildiğim kadarıyla bkm bilgileri n11'e göndermez. Büyük ihtimal sıkıntı bkmde.



  • Zarfından çıkarmadığım iş bank kredi kartımla yurdışından alışveriş yapıldı .. Provizyondaydayken iptal ettirdim..
  • Manyetik şerit ile internet alışverişinin ne alakası var? Benim anladığım kart fiziksel olarak kopyalanmıs ve atm'de denenmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Fiziki olarak A101 ve Bimde kullanırım kredi kartını. En son 9 eylülde kullanmışım onuda. Bugün yapılan bir işlemden sonra olması bkmyi aklıma getirdi.
  • Arbalet kullanıcısına yanıt
    Az önce aylardır kullanmadığım ziraat bankası kredi kartım manyetik alan hatası ile iptal edildi şimdi mesaj geldi. Neler oluyor?
  • benim kartımlada uberden 18 dolarlık harcama yapılmış? Ubere üye bile değilim halbuki. şimdi nasıl bir yol izlemek lazım tecrübeliler anlatırsa iyi olur. kartı iptal edip harcama itiraz formu doldurdum.
  • Bu kart çalınma vakaları epey artmaya başladı. Her böyle konu gördüğümde kart hareketlerime bakmaktan sıkıldım. Birşeyler yapmak lazım!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beocan

    Bu kart çalınma vakaları epey artmaya başladı. Her böyle konu gördüğümde kart hareketlerime bakmaktan sıkıldım. Birşeyler yapmak lazım!

    merhaba,

    Benim de başıma geldi. Kartımdan TürkTelekom ödemesi yapıldı. Bankaya itiraz dilekçesi verdim, sonucu bekleyeceğim. Bu olaydan sonra tüm kartlarımı İnternet alışverişlerine ve telefon bankacılığına kapattım. Artık İnternet için sanal kart kullanıyorum. Bir de güvenlik eksiği olan sitelerden alışveriş yapmıyorum ve ödeme yapmıyorum. Benim şimdilik bulduğum çözüm bu. İnşallah işe yarar.


    sağlıcakla
  • ben sürekli n11 den alırım sonunda patladı kartımı boşalttılar ama banka halletti.
    geçen gün mesai arkadaşım n11 den alışveriş yaptı 50 tl sonra 10 dk geçmeden para çekilemeye başlandı
    kesin bir şey var artık güvenmiyorum sadece sanal kart kullanıyorum
  • 18 Eylül'de n11.com üzerinden(BKM olmadan) sipariş vermiştim.22Eylül'de kart manyetik alan hatası nedeniyle iptal edildi.(Ziraat Bankası)
  • n11'de kesin bişeyler var, benimde daha önce hiçbi yerde kullanmadığım sadece n11'de kullandığım sanal kredi kartımla, aliexpress.com'dan 80 dolarlık alışveriş yapılmaya çalışıldı 3d secure şifresi geldi telefona 1 saat önce, bankayı arayıp durumu öğrendim parayı çekemediler tabii sanalkartta sadece 2 liram vardı, ama bu kart çalınma durumları iyice can sıkmaya başladı.

    türk telekom online işlemlerden faturasını ödeyen arkadaşımın kartıyla da geçen aylarda yurt dışı alışverişi yapılmaya çalışılmıştı. asıl kartınızı internet işlemlerine kapattırıp sanalkartla alışveriş yapın hiçbir siteye kesinlikle güvenmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık bir-iki ay önce aynı sorunu kartı online kullanmadığım halde yaşadım, normalde de çok nadir kullandığım bir kart ...

    aynı iş yerinde çalıştığım 3 arkadaşın başına da benzer durumlar gelmiş ... Allahtan limitleri kısarak kullanıyorum ihtiyaç olduğunda açıp tekrar kapatıyorum...

    bence banka sistemlerinden yada entegrasyon firmalarından bilgiler toplu şekilde çalınıyor...

    teknosa ile ilgili alışverişlerde de benzer şikayetler olmuştu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capacitor -- 3 Ekim 2016; 1:15:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzkar

    Zarfından çıkarmadığım iş bank kredi kartımla yurdışından alışveriş yapıldı .. Provizyondaydayken iptal ettirdim..

    bu ne demek?

    banka çalışanları işin içinde demek bence veya kuryeler.

    genelde geçici şifre verirler, ilk kullanımda onu değiştirirsin.

    veya şifreyi kart teslimatından daha sonra posta ile yollarlar.

    garip durummuş.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    +1 Ben de daha çok banka çalışanlarından şüpheleniyorum.
  • BKM'den kaynaklanacak bir sorun olsa burada açılmış/açılacak olan şikayet konularının haddi hesabı olmazdı. Bunu hesaba katmadan konu açmaman gerekirdi.
  • 10 yıldır bende online alışveriş yapıyorum ilk defa geçen hafta benimde bilgilerim çalındı bankaya başvurduk sonuç bekliyoruz.
  • Avanta A kullanıcısına yanıt
    Kesin bkm demedim. Bilgilerim n11'e gitmesin diye bkm'yi aracı yaparsam ve bilgilerim çalınırsa kimden şüpheleneyim? BKM'nin aşılamaz bir güvenliği olduğunu düşünüyorsunuz sanırım.
    Konununda amacı şikayet değil. Bkm'yi şikayet edeceğim kadar yetkili biriyseniz belirtinde şikayette bulunayım. Yada forumda öyle birisi varsa onu söyleyin.
  • arkadaşlar alışverişinizi yapacağınız zaman kartınızı internet alışverişine açın işiniz biter bitmez hemen kapatın.Ben öyle yapıyorum ve şu ana kadar çok şükür başıma böyle birşey gelmedi
  • enesshn18 kullanıcısına yanıt
    Hocam sıcak fırsatlarda takılan adam bunu yapamaz Dakikası dolmadan tükenen ürünlere şansımız kalmaz
  • son zamanlarda aşırı derecede çinden direkt ithal, elden getirilen tlf.ların kullanılmaya başlanması bu sorunların ortaya çıkmasına sebeb oluyor, içlerinde onlarca işe yaramaz programlar, hatta sisteme entegre ettikleri casus yazılımlar olabiliyor, ve bu tlf.lar kişisel cihazlar olduklarından bir çoğumuz bilinen firmaların antivirüs programlarını kullanma gereği duymuyoruz, tlf.lar Allaha emanet çalışıyor ...

    ben netten alışveriş den önce ip değiştirip tüm tarama verilerini silip alışverişi yapar, sonra alışverişten sonra aynı işlemleri tekrarlarım, nacizane tavsiye ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.