Şimdi Ara

3ds dijital oyunlar hesaba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Gg'den new 3ds sattım. Ama eshoptan 80 eur.luk oyun almıştım. Makineyi resetleyip satacağım için, oyunların makineye mi hesaba mı eklendiğini ögrenmek istedim. Eskiden makineye yüklüyormuş. Ileride yeni bir 3ds aldığımda oyunları hesabımdan indirebilir miyim tekrar?
    İnternetten hesabıma girdiğimde, alışveriş tarihcesi kısminda oyunlarımı görüyorum.
    Sabaha kadar acil cevap bekliyorum. Teşekkürler şimdiden
     3ds dijital oyunlar hesaba mı? 3ds dijital oyunlar hesaba mı? 3ds dijital oyunlar hesaba mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle burada söylediklerimin tümünden %100 emin değilim o yüzden sorumluluk kabul etmiyorum, bildiğim kadarıyla bilgilendiriyorum. Oyunları başka bir hesaba transfer etmediğin sürece lisanslar 3DS'te kalır diye biliyorum. Transferde de iki farklı nokta var. 1.si eğer NNID yani Nintendo Network ID hesabı açtıysan (ki resimlerden gördüğüm kadarıyla demo oyunlar indirmişsin ve bildiğim kadarıyla demo indirmek için NNID açman gerekiyor) 3DS'teki oyunların bu NNID hesabına kilitlenmiş demektir bu durumda sen bu 3DS hesabını başka bir 3DS'e transfer edersen transferi alan 3DS'in eski tüm bilgileri silinir o 3DS tıpkı transferi verdiğin eski 3DS gibi olur ve senin açmış olduğun NNID hesabı ile lisanslar erişime açılır diye düşünüyorum, o yüzden NNID açmak bir anlamda dezavantajlı. Ama NNID açmadıysan lisanslar NNID'siz 3DS konsolda kalır bu durumda başka bir 3DS'e sistem transfer yaptığında transferi alan 3DS'te de NNID yoksa ve onda da bazı satın alınmış oyun lisansları varsa bu iki 3DS'in lisansları transferi alan 3DS konsolda birleşir diye düşünüyorum.

    Yukarıda saydıklarım kısaca transferin nasıl işlediğiydi ama senin asıl sormak istediğin şey oyun lisanslarını bu konsoldan transfer gerçekleştirmeden ayırmak sanırım. Bu malesef mümkün değil diye biliyorum yani bu konsoldaki hesabından çıkış yapıp farklı bir konsolda giriş yapıp lisanslarını geri elde etme gibi bir imkan yok diye biliyorum. Yani lisansları kaybetmeden konsoldan ayırmak için mutlaka sistem transfer gerçekleştirmen gerek diye biliyorum.




  • LuN4TiC kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Nintendo hesabımda görünüyor paralı oyunlar internette. Ama ne saçmalıksa yeni cihaza NNID hesabımı girdiğimde indiremeyeceğim öyle mi? Mal mı bu Nintendo....
  • yazar11 kullanıcısına yanıt
    Hocam size ana konusunda demistim, WiiU, 3DS fark etmiyor, her iki cihazda da oyunlar cihaza bagli, ancak sistem transferi ile yeni cihaza alabilirsiniz. Oyunlar hesaba baglanmiyor, ancak yeni gelen konsol NX ile bu degisecek, artik oyunlar hesabınıza baglanacak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım. Zaten satamadım.
  • İnternette araştırdım biraz, 3DS kullanan arkadaşıma da sordum, oyunlar hesaba bağlıymış. Google Play ve App Store mantığı gibi. Tek farklı yanı, bir NNID sadece tek bir cihaza bağlı olabiliyor, yani satacağınız cihazı sıfırlayıp yeni aldığınız cihaza hesabınızı girerseniz dijital satın aldığınız oyunları yeni cihazınıza indirebiliyorsunuz. İnternetin ve arkadaşımın yalancısıyım, sorumluluk kabul etmiyorum fakat doğru gibi duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.