Şimdi Ara

Müşriklerin Allah ile Savaşması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dusunun arkadaslar karsinizda bir dinin temsilcisi ve yaraticinin yolladigi bir insan.türlü türlü mucizeler yapiyor bazisi savasta bazisi günlük hayatta ve siz sizi yaratana göz göre göre savasiyorsunuz.simdi soruyorum
    Karsiniza baska bir dinden bir adam gelse beni tanri yolladi ben yeni peygamberim asıl yaraticinin temsilcisiyim diyip havadan ayı yarsa güneşi söndürse hangi musluman(karşidaki dinin temsilci peygamberine gore muslimanlar kafir oluyor tabiki)veya o din disindaki bir insan göz göre göre asıl yaratana karşı bir savaş içerisine girer???

    Durust olmak gerekirse ben en baba hacinin bile islami terkedip o dine girecegine kesin gozuyle bakiyorum.
    Asil sorun şu ki hz muhammed zamaninda musrikler Allah ı bile bile neden onunla savaşa girmisler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chevythunder -- 17 Eylül 2016; 1:45:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selamlar. Öncelikle ne tür mucizeler olmuş, Kuran da dönemin içinde gerçekleşen mucize mevcutmu. Benim aklıma isra olayı(miraçta derler) ndan bir kısım bahsedilir. Ki bu olayı yaşayan hz.Muhammed sav dir. Mucize isteyenler için vahyin mucize olduğunu vurgulayan Kurandır. Gelenekselleşmiş hikayelerde geçen gökten inilmenin anlatılması, ellerden pınar fışkırması. Bunları isteyenler zaten müşriklerdi :)

    Hz.Peygamberi desteklemediler insandan elçi mi olur melek olsaydı ya diye serzenişte de bulunurlar.

    Aynı zamanda, müşrikler yaradıcı ile savaşta değiller. Şöyleki inançsız değiller, büyük yaradıcıya inanıyorlar lakin aracılık yani müşrik kelimesi ortak koşan kimsedir. Üst yaradıcılarına yani Allah ile eşit değil ama alt kademede örneğin yaşamış Lat putu gibi hayırsever birinim iyi bir kul olduğu. Ve biz Lata dua etsekte bizim için yaradıcıdan istese bereketlensek gibi nice nice ibadetleri var.

    Müşrikler Allaha değil, hz.Peygambere ve gelenekselleşen atalarının üzerinde bulduğu inanca aykırı gördükleri için Resulallah ile savaştı zulmetti.


    Müşrikleri kısaca ilgili ayetlerden ne olduklarına ve putlarının ne olduğuna iyice dikkat etmek gerekir. Onların putları yaşayıp ölmüş iyi insanlar, melekler ve cinler idi. Kuranda ilgili ayetlerde put için onlar yani canlı zamir "hum" kullanılır. Yani belli bir sayıda insanlar ölmüş olsada "onlar" denir. Günümüzde ise ne latlar menatlar uzzalar varda insanlar yavaş yavaş farkediyor işte.

    Mucize ise Kurandır. Ayın yarılması son saatte mümkündür.

    Dursun Ali Erzincanlı dinlenip gerçekliğine kesin gözüyle bakmamak lazım mesela :) Bazı şeylere mecazi anlam verilebilir, atlı meleklerin gökten inmesi gibi birçok anlatımlar hikayedir. Ne bileyim günümüzde de türlü türlü hikayeler var. Kulağa hoş gelebilir ama çoğu malesef ters durum. Misalen ortak koşanların bir kısmı birşey isyeyince peygamberimizden, ayet iner bende sizin gibi bir insanım diye. Kuran bunu der ama malesef bazı kaynaklar ise cüret edip müşriklerin isteklerine sanki tamam diyip adeta gerçekleştirme çabasında.

    Malesef böyle, temiz bir algı ile bakmak gerekir olaylara ve durumlara.


    Yazlıktayım mobilden girebiliyorum, o yüzden detaylı girip ayette veremiyorum belki siz araştırırsınız.


    Vesselam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 17 Eylül 2016; 2:09:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşriklerin Allah ile savaştığı falan yoktu. Birisi çıkıp artık bunu böyle yapacaksınız, artık şu yasak, bu bilmem ne diyor, zorla düzenlerini değiştirmek, liderleri olmak istiyordu. İşte müşrikler buna karşı savaştı. Doğal olarak kendi konumlarını, var olan düzeni korumak istediler.
  • Simdi ben cikip bir din ilan etsem, yanima bir kac insan toplayip benim istediklerimi yapmayanlara zulm etsem ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rebellion kullanıcısına yanıt
    Anladım o zaman mucize falan olmadığı aşikar diyebilir miyiz?Benim de mantığıma hiç yatmiyordu mucize falan olmus derler hadislerden yola çıkarak, hiçbirine inanasım gelmedi,zaten mucize olsaydı inanmayacak adam kalmazdı diye düşünüyorum.Açıklama için teşekkürler:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslümansın. adamın biri bir mağaraya giriyor. günün büyük bir kısmını orada geçiriyor. sonra çıkıp ben allah'ın elçisiyim, yeni bir din getirdim. siz de buna inanacaksınız diyor. ne yaparsın. ooo harika din, ben bi de bunu deneyeyim der misin geri kalanı tarihte müslümanların müşriklerle savaşması diye anlatılır.

    türkler için tarih kitaplarında talas savaşı'nda müslümanlıkla tanıştılar ve kendi inançlarına en benzeyen inanç sistemi olduğu için müslümanlığı benimsediler şeklinde bir palavra atılır. hadi lise çağına giden gençler neyse, koca koca adamlar güle oynaya, oh ooh harika din islam diyerek müslüman olduğumuzu sanıyorlar. arap tarihini, özellikle muaviye dönemlerini okuyun. adamlar kılıçtan geçirmişler her yeri. islamın en çok yayıldığı dönemler en kanlı dönemleriymiş. osmanlı gibi fethettikten sonra buyur kardeşim sen kilisene git, verginizi verin, 3-4 cami dikeceğiz o kadar, başka şeye karışmıyorum değil. fethettikleri milletlere çatır çatır, seve seve, öpe öpe islam kabul ettirmişler. arap tarihini araştırın
  • otofaresi mahsun kullanıcısına yanıt
    Berrak ve dogmatik degerlerden uzaklaşmış zihnimle cevaplayım bu soruyu;A dinini temsilen birisi gelse gününün çoğunu mağarada geçirse elinde bir kitapla gelse ilk düşüncem kitabı kendisinin yazdığı düşüncesi olurdu.
    Aklı yerinde her insan da böyle düşünür aksini söyleyen yalan söyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chevythunder -- 17 Eylül 2016; 11:01:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle. mesela günümüzde "ben peygamberim, mehdiyim, bana uykumda vahiy geldi" diyen bir sürü insan çıkıyor. bu kişilerin hepsiyle deli, kaçık diye dalga geçiyorlar. özellikle müslümanlar daha çok dalga geçiyor. 1400 sene önce olmasıyla bugün olması arasında fark yok. mağaradan çıkıp bana vahiy geldi diyen kişi, allah'ın kuran'ı insanlığın hayrı için yazdığını söylediği ayetlerden biri aynen şöyle. insanlığa faydasını benim aciz zekam çözemedi:

    Ahzab-50
    Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

    şu anki dini siteler bunlara çeşitli kılıflar bulmaya çalışıyor şu an. ayette aslında şunu demek istedi, o dönemin koşullarında böyle olmuştu vs vs. gibi ilginç açıklamalar. müslümanlar zaten bu ayetleri bilmiyor yahut bilse bile olaylara safiyane ve korumacı baktığı için bu tip sitelerin yaptığı ilginç açıklamalar elbette her türlü mantıklı gelecektir. bazıları da çarpıtma peşinde. başını sonunu makaslayıp, ya işte eşcinseller tecavüz ettiler de ondan helak edildiler gibi yumurtlamalar.. kuran'ın hiçbir yerinde tecavüz geçmezken, eşcinselleri tecavüzle suçlamak, bir anda tecavüz hassasiyeti yaşamak ilginç geliyor bana. bunları söyleyenler ise dinime sövenler diye fişleniyor. eleştiri, yorum bile dine sövmek. mutaassıp kesimde böyle bir korku var nedense.

    sevan nişanyan, muhammed için kendisine vahiy geldiğini söyleyerek bu işten menfaat edinmiş, arap bir tüccara inanmama özgürlüğüm var diyerek hz. muhammed'e hakaret davasından beraat etmiştir mesela.

    bu da trabzonlu bir abimizin ehlisünnetçi kişi ile münazarası. videonun her yeri kesik. ehlisünnetçiler her yerini makaslamış. abimiz lafı gediğe oturtmada yaman zira.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otofaresi mahsun -- 17 Eylül 2016; 11:43:49 >
  • otofaresi mahsun kullanıcısına yanıt
    Video harika makaslanmasina ragmen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otofaresi mahsun kullanıcısına yanıt
    Çok garip koskoca din ve yaratıcı kisiye özel son derece menfaatlere uygun ayet gönderiyor.Dayı da bu işgüzarların altından iyi kalkmış helal olsun lafları son derece kaliteli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi olsa gorseniz sizde sihirbaz dersiniz. Bosuna milleti kandirmayin. Ayrica İslam'in size ihtiyaci yok. Inanmayin yani cokta onemliydi sanki. Kendin ettin kendin buldun olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartismanin geldigi nokta

     Müşriklerin Allah ile Savaşması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.