Şimdi Ara

Amerika'dan arkadaşımın göndereceği laptop için toplam gümrük masrafı ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.588
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Diyelim ki Amerika'dan bir arkadaşım eBay üzerinden bir laptop alıp bana kargo ile gönderecek. Laptop'ın eBay'den alış fiyatı $550. Bildiğim kadarı ile gümrükte ödeyeceğim vergi ürün tutarının %20'si. Bu tutar nasıl belirleniyor? Ürünün eBay'den alınma faturasını mı göstereceğiz? Bu vergi haricinde masraflar olur mu (depolama, kargo şirketi ek masraflar vb. sonradan sürpriz olabilecek şeyler)?

    Amerika'dan kargo ile laptop vb. ürünler almış olanlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

    Teşekkürler.



  • Dostum arkadaşın laptopu aldıktan sonra bir hediye paketi yapsın üzerinede "iyiki doğdun" yazsın. Herhangi bir fiyat ibaresi barkodu vs olmasın paket üzerinde. Gümrükten çok rahat geçecektir.

    Sormuş olduğun sorunun cevabıda sadece ödemiş olduğun ürün bedelidir. Yani 550 dolardan %20 dir.
    Kargo ücreti üzerinden vergi alınmaz.
    Ürünü gümrük muhasebesinden almakta çok gecikirsen 12 gün ve üzeri bir süreydi sanırım. Ürün boyutuna göre depolama vergisi alınır. Ama tam hatırlamıyorum bu işlemin nasıl yapıldığını. Araştırmanda fayda var iyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük ücreti tek cihaz için olmayacaktır. Amazondan aldığım laptopun bile vergisi iade oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furgazy F kullanıcısına yanıt
    Haklısınız 75 dolar üzerindeki ürünler için vergi ödeyen bizlerin hiç aklına gelmemişti, devlet vergimizi alsın da gelişsin diye vergi ödüyorduk çok iyi oldu bu bilgi. Sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • howdeepisyourweb H kullanıcısına yanıt
    %18 KDV + %20 gümrük vergisi adilmi sizce ? Gümrükten hediye paketi yaptırarak PS4 geçiren arkadaşları gördükten sonra (2 hafta önce 132 dolar vergi ödemiştim aynı Ps4 için) neden kalemine uyduran insanlar vergi vermezken ben vereyim ? Madem denetim olsun herkes eşit şartlarda ödesin ?
    Kusura bakmayın enayi değilim. Ortada kural ihlali varsa ve ihlal etmeyenler hiçbir şey kazanmadıkları gibi ceplerindeki paralardan (defalarca olduğum gibi) oluyorsa ben bu işi samimi bulmuyorum durum bu. Bu hinlik sinsilik falan değil.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furgazy F kullanıcısına yanıt
    Mesajımı dikkatli okursanız ironi yaptığımı anlarsınız Şunu söylemek istiyorum. Gümrükten "çok rahat" geçer demeniz yanlış. Ben de zaman zaman yurtdışı alışverişlerimde düşük ücret yazdırıyorum hediye yazdırıyorum happy birthday yazdırıyorum ancak yine de takılabiliyor. Tamamen şans işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: howdeepisyourweb

    Mesajımı dikkatli okursanız ironi yaptığımı anlarsınız Şunu söylemek istiyorum. Gümrükten "çok rahat" geçer demeniz yanlış. Ben de zaman zaman yurtdışı alışverişlerimde düşük ücret yazdırıyorum hediye yazdırıyorum happy birthday yazdırıyorum ancak yine de takılabiliyor. Tamamen şans işi.

    Valla doğum günü paketi yaptıran kimi görsem geçirmiş bende ona bakarak yorum yaptım
    Bu arada bir kere bende öyle yaptım ve geçti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar katkılarınız için çok teşekkürler, yalnız henüz tam net anlamış değilim. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sorduğumda %20 vergi ödemem gerekeceğini ifade etmişlerdi, benim öğrenmek istediğim bu fiyatın nasıl hesaplandığı ve bundan başka sürpriz masrafların çıkıp çıkmayacağı. Amacım usulünce alışveriş yapmak, ama olası tüm masrafları öğrendikten sonra.

    quote:

    Dostum arkadaşın laptopu aldıktan sonra bir hediye paketi yapsın üzerinede "iyiki doğdun" yazsın. Herhangi bir fiyat ibaresi barkodu vs olmasın paket üzerinde. Gümrükten çok rahat geçecektir.


    Hediye paketi yapıldığında vergi verilmediği anlamına mı geliyor, yoksa vergi verilip gümrükten geçişi rahat mı oluyor? Yani hediye paketi olması ile olmaması arasındaki fark nedir? Diyelim ki vergi çıkardılar, hangi fiyata göre hesaplanacak?

    Diğer mesajınızda %18 KDV + %20 vergi dediniz. Yani $550 üründe $209 vergi mi ödenecek? Bazı yerlerden duyduğuma göre ürün fiyatı hesaplanırken Türkiye'deki muadillerine bakıldığı. O zaman Amerika'dan aldırmanın hiçbir anlamı kalmıyor çünkü buradaki fiyatı iki katından fazla.

    quote:

    Gümrük ücreti tek cihaz için olmayacaktır. Amazondan aldığım laptopun bile vergisi iade oldu.


    Bakanlıktan aldığım ve internette hemen her yerde paylaşılan bilgiyle çelişen bir ifade bu. Vergi iadesi nasıl oldu sorabilir miyim? Bir de ödediğiniz vergi nasıl hesaplandı? Amazon'dan yaptığınız alışverişin fatura çıktısını mı gösterdiniz, yoksa ürünün üzerinde fatura mı vardı?




  • Amazon vergiyi kendisi iade etti. Amazon senden gümrük ücretini alır, gümrük ücreti çıkarsa o parayı kullanır. Eğer gümrük ücreti ödemezse parayı satın aldığın karta 2-3 ay içinde iade eder.

    Satın aldığım cihaz:https://www.amazon.com/gp/product/B01578ZK9A/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    500 tl civarında gümrük iadesi aldım.
  • Detaylı bilgi için çok teşekkürler.
  • Selamlar, ürünü Amazon üzerinden Nasıl gönderttiniz? Türkiye'ye yollanmıyor yazıyor çünkü. Direkt Amazon satıcısı yerine Amazon üzerinden satan başka birinden mi satın aldınız acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: norkun

    Selamlar, ürünü Amazon üzerinden Nasıl gönderttiniz? Türkiye'ye yollanmıyor yazıyor çünkü. Direkt Amazon satıcısı yerine Amazon üzerinden satan başka birinden mi satın aldınız acaba?

    Ürün türkiyeye yollanıyor yazıyor, dikkatli bakın.
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Yurtdışından ürün alırken 70 EURO ya kadar Gümrük Vergisi Ödemezsiniz ancak ticari amaçlı olmayacak yani bir üründen 100 tane alamazsınz.
    İkincisi AB ülkelerinden gelen ürünlerde %18 Diğer ülkelerde %20 Gümrük Vergisi Ödersiniz. Bunun Hesaplanma Tarzı İse gelen ürünün TL olarak ne kadar yapar ise onun üzerinden vergi alınır.
    Artık GİFT muhabbeti diye birşey yok.
  • arkadaşlar ups kargoda çalıştım yurt dışına çok şey gönderdim içerik kısmına ingilizce ve türkçe hediye mali değeri yoktur yazılması durumunda çoğu zaman geçiyor hiç takılmadı. birde ingilizce ve türkçe amerikada unuttuğu eşya mali değeri yokturda yazılabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.