Şimdi Ara

Operatör'den taksitli telefon satışı da yasaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Parası olmadan 36 ay borca girenler için sonunda uygun karar çıkmış. Kredi kartına taksidi kaldırmayı bırakın operatör taksidi bile kalkıyor. parası olan alsın. paran yoksa uygun fiyatlı telefon kullan.



    Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, cep telefonuna taksit yasağını arkadan dolanarak delen uygulamaları yakın markaja aldıklarını, bunların engelleneceğini açıkladı. Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre şimdi gözler, bu yöntemlere çevrildi. İşte cepte taksiti delen yöntemler:

    FATURAYA YANSITMA: Cep telefonu operatörleri, satış mağazaları aracılığı ile sattıkları telefonun bedelini, telefon faturalarına yediriyor. Kontratlı satış olarak bilinen bu yöntemde, telefon bedeli, fatura bedeline ek olarak birlikte tahsil ediliyor. 36 aya varan vadeler uygulanıyor.

    SENETLE SATIŞ: Daha çok çeyiz ve ev eşyası satan ve kendilerini AVM olarak tanıtan mağazalarda senetle cep telefonu satışı yapılıyor. Vatandaşı en çok mağdur öden bu yöntemde mağazalar, telefon bedeline yüzde 30-40’lara varan komisyonlar ekliyor. Taksit sayısı 12-24 ay civarında değişiyor.

    BİREYSEL KREDİ: Cep telefonu satan büyük teknoloji marketlerinin kullandığı bu yöntemde, imzalanan kontratla bankalardan alıcı için bireysel kredi çıkarılıyor. Kredilerle, telefon 6-12 ay ödemeli taksitlerle satılmış oluyor.

    MAĞAZA TAKSİTİ: Satış mağazaları, doğrudan kendileri taksit yapıyor. Müşterilere bir mağaza kartı çıkarılarak, ödemeler takip ediliyor.

    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/cepte-taksit-yasagi-4-modelle-deliniyor/56000/56625/







  • Boş iş zaten bu tarifeye ek falan. Milleti yolacak yer arıyor bütün operatörler 800-1000 lira cihazın üstüne. Alanı da anlamıyorum 2 yeni model çıkıyo alan kişi hala taksit ödüyo. Hiç gerek yok böyle işlere 😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksitin kalkmasını doğru bulan birisiydim. Operatörlerin faiş fiyat ile telefon pazarlamasına gerçekten sinir oluyordum. Çevremde birçok insan 200 tl üstü fatura ödüyor hemde 36 ay. Sonrada sikayetleniyor, çok para diye. Kullanma kardeşim. Paran yoksa az ucuzunu kullanıver. Amaaaa ayponnnn deme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taksit olacaksa her yerde olmalı kredi kartı yalnız yasaklanınca operatörler fena geçiriyordu. kalkması doğru olur bilinçsiz tüketici çok var.
  • Bunların anlamadığı olay şu, yasak türke işlemiyor. türkiyede yasakçı zihniyetler hiçbir zaman hedefine ulaşamadı.

    Böyle bari para sirkülasyonu oluyordu para mümkün olabildiğince dolaşıyodu tamam vatandaş kazıklanıyodu ama aldığı yerler iş yapıyodu istihdam yaratıyordu. Şimdi millet alamayacak mı? Gene alacak. Bu sefer parasını biriktirp yurtdışından getirtecek telefon. Bu şekilde satarken bari vergisini de alıyodun o şekilde vergisini de alamayacaksın. Operatörler avmler satamayınca talep düşecek adamlar mecbur fiyatı düşürecekler, pazardan çıkacaklar. Olan yine sana olacak. Bizim ülkemizde zihniyet bu işte, bunu bırak 20 yaşına gelene kadar bir bireyin sadece ülkeye maliyeti 250 bini geçiyor ilkokullar liseler ücretsiz olduğu için. Ailesinin yaptığı masrafın gene haddi hesabı yok yedir içir dershaneye gönder özel hoca tut cebine harçlığını koy barındır vb. Ama sonra zırhsız araçla operasyona yolluyosun mayına basıyo araç 5 kişi şehit oluyo. Ne oldu araçla beraber 1,5 trilyon paran daha da kötüsü yetişmiş insan kaynağın boşa gitti. Ama olsun zıhrlı araç almadık 500 bin tlye zırhsız aldık 250 bin tlye 250 bin tl kâr yaptık. Burda da aynı mantık, vestelin 500 tllik dandik telefonu satılsın diye 1200 tllik vergiden, bu aletlerin satıldığı yerlerdeki istihdamdan, düşük olan kayıtdışılık oranından vazgeçmek. Ama ne oldu para dışarıya çıkmadı. Bence bizim bu baskıcı yasakçı zihniyetten kurtulmamız 80-90 neslinin başbakan cumhurbaşkanı bakan milletvekili(bu diğerlernden sonra geliyor çünkü şimdi 80 neslinden mvekili olanlar var koyundan farkları yok) gibi vasıflara sahip olmasıyla gerçekleşecek. Deneye yanıla öğrendiğimiz için herşeyi bunu da bu şekilde tecrübe edeceğiz.

    Bu olay yürürlüğe girdikten 2 sene sonra da yurtdışına çıkışı yasaklarlar millet yanında telefon getiriyor diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sanki ülkede çok ucuz telefon satılıyor da bide kendi yaptıkları vergi doğruymuş gibi yok senetli taksiti kaldırıyoruz yok operatörlerde faturaya ek ödemeyi kaldırıyoruz bu neye çare ? Tamam parası olmayan bile pahalı telefonlar alıyor ama faturaya ek 1 sene boyunca düzenli ödeme yapanlara faturaysa ek ödeme yapıyorlar yenilere yapmıyorlar ki .. Önce vergiyi düşürsünler sonda bu işlere kalkışmaya bile gerek kalmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşa uğraşıyorlar. Ne olursa olsun mutlaka çözüm bulunur yine. Türk'e engel yok :)

    Bana kalırsa faturaya ek olmamalı ama kredi kartına taksit geri gelmeli. Kredi kartı taksiti ise en fazla 6 ay olmalı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş Kadıköy ve Doğubanktaki telefonculara yarayacak. Onlar zaten el altından kredi kartına taksit yapıyorlardı . Komisyonu da yüksek alıyorlardı. E artık o komisyonuda arttırırlar şimdi.
  • Bu şekilde ikinci el piyasası da oturur.
    birçok kişi taksitle telefon alıp yan dükkandan telefonu nakite çevirmeye başlamıştı.
    Bunun önüne de geçilmiş oluyor bari.
  • Asıl doğru hamle bu ya. Sömürdüler ulan milleti. Toptan alıp Apple la anlaşıyorlar ucuza alıyorlar. Bize 1500 e kadar fazla paraya satıp birde kendilerine mahkum ediyorlar. Inşallah kalkar. Ülkeye katkısı çok olur vallahi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inşallah kalkar
  • Arada turkcell apple dan ucuza cihaz satabiliyor. Apple watch i 12 ay faturama ek sekilde ,apple store fiyatina gore 200-250 lira ucuza turkcellden aldim ama sonra bunun farkina varip kazik fiyattan satiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar destekliyorum.İnsanları kazıklayan operatör,avm,çeyizci,evmer vs hepsine el atılsın.Ama yılda 1 telefon alma hakkı verilsin,taksitli bi şekilde belli bir yerden alınabilsin.Açıkçası 700tl ye nakit bayılmaktansa 1200 civarı taksitle almak daha mantıklı.Tabi borcu bitmeyene,ödeme yapmayana yine telefon verilmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli malı mevzusuna bu kadar değer verenler neden alman malı mercedes-benz veya bmw marka arabalara biniyorlar?
    maybach'a binmek milliyetçilik midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.