Şimdi Ara

Kedide mantar hastalığı yardım lütfen... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
145.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla bilmiyorum bende çok sıkıldım hu durumdan artık 1 tane tablete 150 tl para verdim nasıl kullanıcam edicem bilmiyorum bile sadece 1 tane tablete 150 normalmi bu süreç nasıl işler bilmiyorum
  • Merhaba. 40 gunluk yavru scotish kedi aldim. Aldigimda yuzunde ve on patilerinde mantar vardi. Veteriner alir almaz ecosin uyguladi ve kisa surede kurtulacagimizi bildirdi. Bende yorumlardan en dogru cozum oldugunu dusundun. Fakat ecosinden sonra 2 haftalik surecte hic bir iyilesme olmamasi ile birlikte mantar tum vucuta yayildi. Ayaklari ve vucudu bolge tugsuz hale geldi. Ardindan doktorun verdigi olcude terbisil hapa basladik. Ardindan 2 hafta sonra ise hap ile birlikte her hafta ketoral sampuan ile de yikamaya basladik. Sampuandan sonra ozellikle duzelme hizlandi ve yaklasik 4 haftalik surede butun vucudu normale dondu ve butun acikliklar kapandi. Su an butun ilaclari biraktik.
  •  Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...
  • Aydinca60 A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, oncelikle yanitiniz icin tesekkur ederim, veterineri degistirdik, yeni veterinerimiz kulaklardan ornek

    alip istanbul universitesi veterinerlik fakultesine tahlil gonderdi, ve ne cikti dersiniz, mantar yok denildi! Bu islem 700 tl, uzerine 2 kutu daha orydermyl bitiridik, sporanox surubumuz komple bitti zaten piyasada mevcut degil. Yani ben 2 defa agir antibiyotik tedavisi ile kendim agir atlattim bu hastaligi ayri, zavalli cocugum hala bu illetle ugrasiyor istanbul uniden nasil mantar yok deniliyor anlamiyorum. En son Ecosin ile veterinerimiz yikadi, 1 hafta oldu, kulak arkalari hafif kabuk tuttu ama tuy dokmesi azalmadi, vucudunda kepeklenmeler hala var, gozunu kasiyor kanatacak diye korkuyorum gozunu yaralayacak. 9 aylik oldu kedim bu surecte kisirlastirdik, kulak diplerinin kahverengilesmesinden basliyor bu surec. Elimde Nano spreyler, mantar ilaclari, kremleri, crystalinler cesit cesit mevcut, Gimcat vitaminler aldim, vetoskin 90 tablet bitirdim

    bu ise en az 5000 tl harcadim arkadaslar ve bitik haldeyim hem maddi hem manevi, ne yapacagim artik bilemiyorum, caresizim.





  • @Cinscat merhaba herkese yardımcı olmuşsunuz ben de sizden yardım rica ediyorum ???? Görme engelli bir kedi sahiplendik Temmuz gibi kedi bize 4 ev değiştirip geldi haliyle stresli ve ürkek bir kediydi. Vücudunda parça parça döküntüler oldu. Korktuğu için veterinere götürmeyi denesek de asla boxa koyamadık. Fotolarla vete gittiğimizde mantar, alerji yA da stres kaynaklı olabileceğini söyledi. O zamandan beri bizle ve evde 2 kedi daha var birbirlerine alıştılar dolayısıyla stres Etmeni kayboldu diye düşünüyorum. Tavuklu mamadan purina somona geçtik. Uzun zamandır iyiydi Şu an yine döküme başladı. Arada gimcat multivitamin aldım ve ara ara dreamies ödül maması veriyordum. Fotolardaki turuncu dermacun ıslaklık da dr. Animal sprey sebebi ile öyle. Çekince tüyler gelmiyor, herhangi bi akıntı vs de yok. Sadece açıklık ve minik bi kabuk var. Uzun yazdım ama umarım anlatabilmişimdir.

     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...


     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...


     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...


     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...


     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...


     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...


     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...


     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...




  • Melikekaracasimsek M kullanıcısına yanıt

    Bazı sorular sormam lazım yardımcı olabilmem umuduyla özelden yazacağım

  • Bu lanet sey gecmek bilmiyor kulak icerisinden ureyip duruyor vallahi tukendim artik yardim rica ediyorum cok caresizim
  • Hocam mümkün mertebe karışık mama özellikle bonacibo gibi ucuz mamalardan uzak durun mümkünse full pro plan ile devam edin düzelme yaşayacaksınız büyük ihtimal.
  • Zarbo257 kullanıcısına yanıt
    Royal canin 37 kisirlastirilmis veriyorum, bu mama iyi deniliyor baya?
    Bu iste bir is var normal bir doktora sordum mantari tetikleyen mamasinin icerisindeki en kucuk bir bilesen bile olabilir dedi. Yani hic yas mama vermiyorum bilemedim ne ile beslesem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mantarcık2020

    Royal canin 37 kisirlastirilmis veriyorum, bu mama iyi deniliyor baya?
    Bu iste bir is var normal bir doktora sordum mantari tetikleyen mamasinin icerisindeki en kucuk bir bilesen bile olabilir dedi. Yani hic yas mama vermiyorum bilemedim ne ile beslesem

    Kullandığınız mama kaliteli aslında bir sorun olmaması lazım

  • Mantarcık2020 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba,ben de mantarla 2 ay uğraştım.Sonra krem,sprey gibi bölgesel uygulanan topical ilaçların çözüm olmadığının farkına vardım.Çünkü kedi sürekli kendini kaşıyor,kaşırken vücudunun heryerine aktif olmayı bekleyen mantar sporları bulaştırmış olabiliyor.Aşı da karaciğeri yorduğunu bildiğimden onu da kullandırtmadım.Ayrıca veterinerim aşının sadece o anki aktif mantarlara etki ettiğini söylemişti.Aktif olmayı bekleyen mantar sporları daha sonra mantarı takrarlatabilir demişti.


    En sonunda ecosin denedim,yaklaşık 1 haftada sorunu çözdü.Sizin sorununuz kesin mantarsa,belki veterineriniz ecosin uygulamasında bir yanlışlık yapmış olabilir.Siz evde kendiniz deneyin,internetten talimatlara bakıp dikkatlice uygulayın.


    Bir de mantar bağışıklık sistemi zayıflayınca ortaya çıkar,ben kedime son 10 gün kedi vitaminine probien marka probiyotiğin 1 kapsülü içindeki tozun yarısını döküp macun gibi karıştırarak her gün veriyordum.Çoğu marka probiyotikte mantarı tetikleyebilecek probiyotik türleri olduğundan bu markayı seçmiştim.Tabi sadece kendi tecrübemi anlatıyorum,siz veterinerinize danışmadan insan için satılan bir ek besini kedinizde kullanmayın.


    Tavuk,ördek,bıldırcın gibi kanatlıların mamalarını da kullanmamaya çalışın,kedilerde alerji yapabiliyorlar.Belki mantarı tetikleyebilir diye düşünüyorum.Ben nd tahılsız kuzulu mama kullandım o süreçte.


    Kedinizin tırnaklarını da sürekli kısa tutun ki kaşınırken deriyi çok tahriş edemesin


    *Ayrıca ecosini kullanmadan en az 5 gün önce ve sonra kedinizin vücuduna topical ilaç sürmeyi bırakmalısınız.Çünkü ecosin de bir çeşit toprak mantarıdır,kötü mantarları yiyerek beslenir yiyecek birşey kalmayınca yok olurlar.Bu ilaçlar deride aktifken ecosinin bir faydasını göremezsiniz.Ecosini de yok ederler.


    Ecosini kullanacağınız fısfıs temiz olsun,daha önce temizlik malzemesi kullandıgınız fısfısları kullanmayın.Su da içme suyu olsun.Tableti kırmadan,tüm olarak tek seferde kullanın.Çünkü tablet homojen karışım değil.Bir de kedinizin her yerini,özellikle pati aralarını,kuyruk altını,kulak içini(suyu kulağa boşaltmadan,1-2 hafif fısfıs ve elle masaj yaparak)es geçmeyin.Elinize eldiven takıp deriye masaj yaparak uygulayın ecosini.Uygulama bitince de taşıma çantasına koyun 2 3 saat kurusun kendisi.Siz kurutmayın.Kullanacağınız suyun derecesi bile önemli talimatları dikkatlice uygulayın.


    Artan ecosinli suyla da yerleri ve eşyaları fısfıslayın ve kurutmayın,kendi kurusun.Yerleri 2-3gün önceden çamaşır suyuyla silmeyi bırakın ki ecosin yerlere de tesir etsin.Sonrasında 1hafta kadar da yerleri silerken çamaşır suyu kullanmayın ki kediniz yerde yatarken çamaşır suyu kalıntısı etkisiyle vücudundaki ecosinin verimliliği azalmasın.


    Edit: Mantar sporları veterinerlerde kullanılan mavi ışık altında görülebiliyor.Veterineriniz bu ışığı kullanıyor mu,pati aralarını kontrol ediyor mu bir dahakine bunlara dikkat edin.


    Edit 2: Aşağıdaki linkten ecosin kullanım talimatına fotoğrafları kaydırarak bakabilirsiniz.(link görünmüyorsa instagramda ecosin.efer isimli hesabın paylaştığı fotoğraflarda aşağılarda talimat var.)


    Edit 3:Kulak içerisinde kirden de bahsetmişsiniz,bu mantar değil de kulak uyuzu olabilir.Tedavisi farklıdır internetten bir araştırın fotoğraflar sizdeki duruma benziyor mu..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaamoz -- 19 Nisan 2021; 19:58:38 >




  • Merhaba kedilerim 6 aydir mantar mantar aşısı ecosin hersey kullandik simdi zylexis yaptirmayi dusunuyorum gercekten işe yariyormu mantari sokup atiyormu
  • Lutfen benide aydinlatin
  • sera7780 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Zylexisin mantara belkide hiç faydası yok. Zylexis mantarda kedinin düşen bağışıklık sistemini destekler. Şunu da unutmamak gerekir mantar kedinin bağışıklık sistemini düşürünce doğal olarak kedi mantar karşısında zayıf düşecektir. Mesela mantar aşısı yapılmış bu aşının karaciğere olan zararını bilseniz asla yaprırmazsınız. Ekosin doğru uygulanırsa genelde mantarı bitiriyor ama bazan mantar olmayan kediye mantar teşhisi konuyor böyle bi durumda uygulanan tedavi çöp oluyor.

    Birde farklı bi veterinere götürün derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 4 Mayıs 2021; 12:53:59 >
  • 5 veteriner degistirdik bu son veterinerimiz ne asi ne krem ilac vs hic bitsey onermedi tamamen bağışıklık güçlendirmeye basladi probiyotik d3 2 farkli damla ve proplan foltif lora probiyotik veriyoruz yetiskin kedilerimduzeliyor fakat bir yas alti olanlar pek iyi durumda degil sizlerin yazılarını okudum ve veterinerinerimizin tedavisi bana bu hastaligin gercek sebebinin bağışıklık zayıflığı olduğu gibi geldi siz bir yorumunuzda bu iğneden bahsetmistiniz
  • sera7780 S kullanıcısına yanıt

    Hocam benim nacizane tavsiyem Royal canin hair skin mama en az 6 ay kullanın derim. Bunun yanında 10 günde 1 ecosin. 2 tablet ecosin alıp yarım yarım uygulayın ama deriye yada ecosin uygulanan kaba en ufak bi kimyasal bulaşmaması lazım. Kabı yıkadıktan sonra çok iyi durulayın. Suda kesinlikle klor olmasın. Zlexs 1 doz bütçenizi zorlamayacaksa olabilir.

    Birde lezyonların resimlerini paylaşırmısınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Hocam benim nacizane tavsiyem Royal canin hair skin mama en az 6 ay kullanın derim. Bunun yanında 10 günde 1 ecosin. 2 tablet ecosin alıp yarım yarım uygulayın ama deriye yada ecosin uygulanan kaba en ufak bi kimyasal bulaşmaması lazım. Kabı yıkadıktan sonra çok iyi durulayın. Suda kesinlikle klor olmasın. Zlexs 1 doz bütçenizi zorlamayacaksa olabilir.

    Birde lezyonların resimlerini paylaşırmısınız.

    merhabalar hocam, benimde mantarla başım dertte, 2. doz ecosin uyguladım bugün, geçiyor gibi görünüyor şuan, bide bağışıklık destekleyici ilaç önerisi almak istiyorum sizden, ne önerebilirsiniz?
  • Beta-glukan denilen maddenin bağışıklık sistemini güçlendirdiği söyleniyor,fakat aynı zamanda mantarların hücre duvarlarında en çok bulunan madde de beta-glukan.

    Bazı kedi mamalarında,vitamin,malt macun beta-glukan bulunuyor.

    Bununla ilgili bilimsel bir doğruluk var mı bilmiyorum ama beta-glukanın ve maya kökenli probiyotik çeşitlerinin mantarı besleyebileceğini düşünerek içeriğinde beta-glukan ve maya kökenli probiyotik bulunan herşeyi kesmiştim.

    Kedimde 2 ay geçmeyen mantarı Ecosinle beraber tahılsız,beta-glukansız mama,vitamin ve doğru probiyotikle birlikte 7-8 günde tamamen iyileştirmiştim.

    https://www.milliyet.com.tr/amp/pembenar/beta-glukan-nedir-beta-glukan-ihangi-gidalarda-bulunur-ne-icin-gereklidir-6434791

    edit: mamalarda da kıvam için maya var,fakat artık ona yapabilecek bişey yok.kendimce mümkün olduğunca önlemimi almaya çalıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaamoz -- 4 Mayıs 2021; 13:46:37 >




  • THE CERN T kullanıcısına yanıt

    Öncelikle doğru teşhis olması gerekiyor bazan mantar olmayan kedilere mantar tedavisi uygulanıyor. Sonra da tedavi başarısız deniliyor. Son olarak ben bildiklerimin hepsini anlattım artık buradan sonra doğru hekim ile ilerleyerek tedavi uygulanması lazım. Diğer bi arkadaş daha uzun uzun anlatmış onun anlattıklarınada katılıyorum. Dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

  • Merhaba kendimizi daha yeni sokaktan sahiplendim kaşıntı vs yok yemegi gayet keyfi yerinde lakin gözüme burası takildi acaba mantar olma ihtimali varmi kabuk gibi kucucuk ve tüylerinde cikmis ortasindan ben felan sandim ama okudukça yorumlardan korktum dogrusu iki tanede kucuk çocuğum var hep sevdik iki hafta olucak nerdeyse ve veteriner'e haftaya gidicegim bilen varda bilgilendirirse cok sevinirim
     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...
     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...
     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...
     Kedide mantar hastalığı yardım lütfen...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.