Şimdi Ara

Meta Olayından İyice Rahatsız Olanlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S3 ve s4 gibi yine bu forumda metada 30 şimpiyon var riot neden belli başlı şampiyonları ön plana çıkarıyor neden lcs veya wcs de daha fazla seçenek arasından pickler yapılmıyor diyorduk.
    Bugün ise bu olay daha vahim bir hal aldı. Yine metada 30 hero var yok. Her sezon 5-7 arası hero çıkıyor. Bugün itibariyle oyundaki mevcut hero sayısı 132. Yine s4 gibi forumda paylaşılan lol wiki dökümanına göre 145 küsür heronun o zamanlarda çıkacağı belirlenmişti. Hero sayısı arttıkça aktif metada bulunan hero yüzdesi düşüyor. s3, s4 gibi metadaki herolar toplam hero mecvudunun %30 u iken bugün %23-25 lere düştü. Mesela Lcs de sion picklenmese doğru düzgün kimse sion almayacak. Profesyonel oyuncuların streamlerde aldığı main heroları ile lcs de aldıkları herolar arasında dağlar kadar fark var. Takımlar safe pick diye çoğu oyuncuyada istediği heroyu oynatmıyor. Ayrıca yeni çıkan bütün heroların daha eski heroların tercih edilme oranlarını ciddi düşürecek şekilde tasarlandığını düşünüyorum. Neredeyse bütün yeni herolar CC ve mobilite sahibi olduğu için Yeni çıkan herolar daha fazla tercih ediliyor. Hakikatten olay artık 6300 hero tavsiyesi olayına gidiyor ciddi ciddi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_DoMiNo -- 29 Ağustos 2016; 13:14:12 >







  • bende çok rahatsızım dünkü tsm, c9 maçında neredeyse hep aynı herolar alındı. sanki mecburlarmış gibi aynı şekilde bizim turnuvadada Allahını seven şu gragası almasın diyorum içimden
  • sivir- ashe - jhin -luci

    gragas- rek sai-elise ( oha döedüncü bir jung görmeyeli o kadar olmuş ki bulamadım yazmaya )

    cassi- taliyah- malz
    bard - trundle

    görmekten kusucaz artık. sırf bunları almak için de saçma sapan banlar atıyor takımlar. cidden 130 şampiyon arasından sadece 16-20 tanesi ( banlar dahil) ile prof arena dönüyor. önceden amerika metası denirdi, kore metası denirdi, çin metası denirdi mesela daha kaotik ve agresf idi .
  • Worldste 1takım aynı şampiyonu en fazla 2 kere alabilir gibi bir şey gelse daha zevkli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten profesyonel oyuncular oynamadığı için oynatmıyorlar.
    Metada ne var?
    Cassi o zaman Cassi metada kalsın Taliyah'ı atalım.
    Vallahi böyle düşünmüyorlarsa neyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kral.

    Worldste 1takım aynı şampiyonu en fazla 2 kere alabilir gibi bir şey gelse daha zevkli olur

    Böyle bişey gelse hakikaten süper olur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kral.

    Worldste 1takım aynı şampiyonu en fazla 2 kere alabilir gibi bir şey gelse daha zevkli olur

    Güzel fikir ama 2 çok az gibi,3 ideal olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PagRyze -- 29 Ağustos 2016; 15:30:10 >
  • srcn13579 S kullanıcısına yanıt
    böyle bişey olamaz gelirsede isyan çıkar zaten final oynayacak takımla grupda elenecek takım bir mi jhin 2 kere oynayabilecek diye finaldeki bo5 e mi saklayacak heroyu ne saçmalık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doubleimp -- 29 Ağustos 2016; 15:37:26 >
  • bunun tek sebebi riot'un sadece para kazanmaya odaklı bir şirket olması. Göreceksiniz yorick mesela OP olarak sürülecek piyasaya sırf skin alsınlar diye. Hep böyle yaptılar Azir mesela hero şuan diamond-challanger aloda en düşük win rate e sahip hero. %40 larda geziniyor. Ayıptır günahtır o kadar etkinlik çıkarttınız o kadar cinematic yaptınız op çıkardınız heroyu. politikalari bu hep bu yüzden meta olayı da çıkıyor. Denge yok. Bir hero lol'de ya op, ya useless. Balanced hero yok.
  • Belirli şampiyonları kullanıp kullanıp atıyorlar.İlk olarak Olafa sonra Syndraya sonra Khazixe yaptılar.Sırada Kalista, Azir ve Ryze var.Bir sonraki çöpe atılacak şampiyonlar Vlad ve Malzahar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 29 Ağustos 2016; 15:57:10 >
  • Mesela önümüzde ki patch lerde duyurusunu da yaptıkları şekilde asassin metasını tamamen değiştiriyorlar. Bütün asassin herolar oynanış tarzı olarak değişecek. Özellikle görünmezliğe sahip herolar. Yine Mid ve adc ler için kahır dolu zamanlar gelecek. Neden bunun bir ayarı yok, tutturamıyorlar veya tutturmak istemiyorlar. Bizim gibi belli başlı herolara gönül bağı ile oynayıp pickleyen insanlar olmasa gerçekten meta harici diğer herolar yok denecek seviyede pick rate i düşecek. Zed e sezon başında gelen bufflardan belliydi cs skinin zed e çıkarılacağı. Victorious skin ise graves ve gragas arasında muallakta. s4 te sürekli çıkan herolar yüzünden 3 ban hakkının yeterli olmayacağı bu gidişle 5 ban hakkına çıkabileceği konuşuluyordu. 20 tane picklenen hero için 3 bile fazla şuan. Ayrıca riotun denge konusunda yeterli alt yapısının olmadığını düşünüyorum. Çünkü yeterli alt yapısı olsaydı win ratelere göre buff veya nerf atmaz bizzat kendileri hangi heronun genel potansiyelini bilerek ve bularak dengelemeye gidebilirler.




  • Sadece 23 şampiyon seçilmemiş ama siz bilirsiniz meta şampiyonları çok kısıtlıyor :))) şampiyonların seçilemeyeceği durumlar olur mesela sen mide taliyah nidalee gnar jhin gibi bi takım varken zed alamazsın alacaksan da kendine güvenin olması gerekir

    Metada 20 şampiyon var diyosunuz ama sezon 6 içerisinde 4 5 kere meta değişmiştir en az örneğin geçen sene meta çok dar sejuani gragas var diyodunuz sejuani yok ortalıkta geçen sene her maç riven vardı şimdi görünce :o yapıyoruz. ama meta çok dar değil mi cassiopeia en dipteydi yarım sezondur bir iki patch oynayınca mı meta çok dar oldu diğer şampiyonlar oynanmıyor oldu? E cassiopeia da oynanmıyordu noldu? Şu counterı olmayan kafası ezilmiyor diye ağlanan azir nerede? Viktor nerde çok op diye ağlanan ? Bilmem farkında mısınız ama bunlar metadan düştü çünkü yeni şampiyonlar onun yaptığı işi yapabiliyor ve bunun üzerine viktoru kesebiliyolar veya roam atabiliyolar.

    Konuda katıldığım noktalar da var özellikle yeni şampiyonların eskilerine göre çok güçlü olması. Mesela bir rek'sai ile nunu bir mi ? Geride kalmış şampiyonlar var birkaç tane ve reworklenmesini umuyorum Evelynn gibi Nunu gibi.

    Oyuncular da sizin istediğiniz gibi bir maç gnar seçip bir maç riven yasuo seçmek istiyor ama bu onların işi, galibiyete hangi kompozisyonla daha kolay ulaşılıyorsa o şampiyonu seçerler.

    Kaç gündür forumda aynı şeyler geveleniyor ben de aynı şeyleri yazıp duruyorum sıkıldım artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRIDGIT MENDLER -- 29 Ağustos 2016; 16:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lcs'i Lck'i falan geçelim sadece final maçları izlenir. Hele riot bu sene salak bir şekilde best of 3 yaptı zaten aynı sampiyonlarda dönüyor bir oyun 40 dakika yan oyunda immortals tsm var diger tarafta clg c9 mesela. 3 oyun yapma tek oyun yap iki maçı da izleyelim. Eskiden lcs vakti 100kyı geçerdi riot şimdi 2 kanal topla final maçı değilse 35-40k çünkü yeni bir şey yok.

    Gragas alınıyor adam e flash yapıp ulti atacak bunu günde 6 kere görmek zorunda mıyım ben maç izlerken. Değilim izlemiyorum o yüzden. Mide vlad almışta neymiş e w yapıyormuş hextech itemı basıp girip e patlatıyormuş. Mide khazix alınan zaman gördük jungle chogath gördük oyun sonu 2 item tamamlayan support gördük adamlar şimdi gelmiş sivirin w su sekiyor da damage atıyor. Gnar flash ulti yaptı.

    Top lane: Gnar, fiora, trundle, ekko bazen irelia
    Jungle: Nidalee, reksai, gragas
    Mid: vladimir, anivia, bir ara swain vardı, viktor, cassiopeia, karma çok nadir lissandra (neyse ki şu an en zengin matchuplarin döndüğü lanelerden biri)
    Adc: ashe, jhin, lucian
    Support: Bard, braum, trundle

    Özellikle jungle ve top lanede bu şampiyonlardan 2 tanesi banlansın ne oynanır bilmiyorum ciddi ciddi.

    Nidalee
    Gragas
    Reksai

    Bir oyun daha görürsem kusacak gibi oluyorum sırf bunlarla karşılaşma ihtimalim azalsın diye ranked girmiyorum normal, aram takılıyorum. Neyse ki gragas ulti nerfü yedi de daha az picklenir.

    Şimdi biri gelip diyecek ki teemo jungle mı yapsın turnuvada. Hayır ama 3 şampiyon arasında da jungle dönmez. Dönmemeli. Oyunda bu kadar baskın bir rolde riot alternatif yaratmalı. Neden hiçbir takım nidalee alınca karşısı diana çekmiyor. Niye vi, lee sin göremiyoruz.

    Meta iyidir zengin meta daha iyidir. Sen bana 3 şampiyon sunarsan jungle oyna diye ben de ranked atmam turnuva izlemem gider skarner da oynarım amumu da oynarım aram da atarım. Sana zerre para kazandırmıyordum rp alan arkadaşlarla da görüştüm hiçbiri rp almıyor bu gibik politikası yüzünden riotun.

    Yorick'e gelince skilleri aşırı dandik ama damagelerini o kadar yüksek verecekler ki herkes oynayacak diye düşünüyorum.

    Edit: üstteki arkadas yazmış reksai ile nunu bir mi diye ona da katılıyorum. O apayrı bir konu. Nunu benim ilk aldığım şampiyon size özelliklerini söylüyorum.

    Pasifi oyunun en etkili pasiflerinden (renektonunki ile kapışır) 5 vuruş yapınca düz vuruş tabi sonraki skillin mana yemiyor.
    Q canavar, minion yer can çekersin.
    W sana ve bir arkadaşına movement ve attack speed verir
    E bir kişiye skilli atarsın adam damage yer slow yer
    Ulti zaten konuşmuyoruz bile

    Bu şampiyon ile rework yemeden önce nidalee jungle ile kapışabilirdin. Şimdi o nidalee jungle seni yaşatmaz.

    Win ratei %44,8 hero 6,5-7 yaşında bugüne kadar (sezon ikiden itibaren konuşuyorum öncesini bilmiyorum pek) sadece q ya pasif ekledin canavar yediğinde ekstra özellik geliyor ve w'yu shiftle kullanınca otomatik rangedeki en yakın arkadaşına da atıyor. Bravo riot.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORANGEandLEMON -- 29 Ağustos 2016; 17:17:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • s4 - Samsung White

    Bu adamlar son meta bükücüydü . Top'a singedlar mide talonlar katarinalar . Özlüyor insan oyunun eski halini .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: katafaz

    s4 - Samsung White

    Bu adamlar son meta bükücüydü . Top'a singedlar mide talonlar katarinalar . Özlüyor insan oyunun eski halini .

    Tank Rengar yapıp picklenmiyor denilen unmeta Rengarı tekrar nerfleten adamlar :)
  • BRIDGIT MENDLER kullanıcısına yanıt
    Azirin metadan düşmesinin nedeni yeni şampiyonlar değil sen çok daha iyi biliyorsun Riotun amansız bir şekilde nerflemesi.Yoksa yeni çıkan hiçbir şampiyon Azirin yerini dolduramaz.Yoksa şuana kadar Azir ve Kalistanın yerini hiçbir şampiyon dolduramadı ve dolduramaz da.İki şampiyon da ağır nerf yediği ve soloqda oynanabilirliği kalmadığı için metadan düştü.

    Bu arada katılmadığım diğer nokta şu sezon içerisinde 6 ya da 7 kere seçilmiş heroya bakıp meta şu kadar şampiyona sahip oldu demek doğru değil.25 seçim/yasaklama sayısı ve üstüne bakmak gerekiyor bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 29 Ağustos 2016; 17:49:45 >
  • Hurricane10 kullanıcısına yanıt
    Azir eski hali değil en eski halinde olsa yine metada olmazdı şu anki seçilen şampiyonların hepsi uzun menzilli mageler sence azir taliyah karşısında ne yapabilir? Taliyah lanei itip roam atıyor azir ise lanei itiyor şu anki meta için item buildi çok pahalı Azir'in. Cassiopeia karşısında yapacakları da sınırlı Malzahar'ın karşısında da. Vladimirin başını bi nebze ezebilir. Şu anki midler Azir'in karşısında zorlandığı uzun menzilli mageler

    Tldr : nerfler yüzünden oynanmıyor katılıyorum ama şu an eski durumunda olsa yine de oynanmaz

    25- seçilen şampiyonların sayısı maksimum 20 25dir bu da sık oynanan şampiyon sayısını 20 yapacak bir değer değil. Yani s6da seçilen şampiyonun çok olduğu iddiasını çürütecek bir sayı değil.

    Kalista için hislerimi Ferdi Tayfur - Ben de Özledim çok iyi anlatıyor haha. Artık Kalista görmek istiyorum e patladığındaki sesi duymak istiyorum 1 canlı supportu çekip aldığında balanced diye bağırmak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    quote:

    Orijinalden alıntı: katafaz

    s4 - Samsung White

    Bu adamlar son meta bükücüydü . Top'a singedlar mide talonlar katarinalar . Özlüyor insan oyunun eski halini .

    Tank Rengar yapıp picklenmiyor denilen unmeta Rengarı tekrar nerfleten adamlar :)

    Simdiki koreliler anca tank ekkoyu evrimleştirip Trinity+tank ekko çıkarıyor

    Ayrıca son meta bükücüler Power of Evil ve Gravity Keane'dir benim gözümde.

    Biri S5'tevarus midi,diğeri urgotu metaya sokan kişiler.S6'da maalesef hiç meta bükücü gelmedi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PagRyze -- 29 Ağustos 2016; 18:02:53 >




  • BRIDGIT MENDLER kullanıcısına yanıt
    Azir Taliyaha göre çok daha iyi bir kite sahipti bir önceki yamada bile Azir olduğunda Taliyahın adı bile geçmiyordu.Taliyah öne çıkmasının nedeni ne aldığı bufflar ne de gelen değişiklikler Azirin metadan düşmesi.Azir olduğunda Taliyah ne bu kadar kolay seçilebilirdi ne de bu kadar dominant olabilirdi çünkü Azirin karşısında hiçbir şansı yoktu.6.11 nerflerinden sonra da aynı şeyi dediler ama 6.14 asker nerfleri gelene kadar yine first pickti.Ama son nerfle birlikte hem waveclearına hem de hasarına vurdular.Yoksa Taliyahın Azirden hiçbir fazla özelliği yok.İlk çıktığı zamanı hatırla yine metaya bile giremedi çünkü Azir...

    S6 da çok şampiyon seçilmiş olabilir ama S5te de hiçbir farkı yoktu S5 Worldsü hatırla.75-80e yakın şampiyon seçildi ve en çok şampiyon seçilen sene olmuştu.Riot kafasına göre bir şampiyonu broken veya op yaparsa tabiki çeşitlilik artar.Bknz:Sona, Jinx.

    Son olarak Azirin son nerfleri tekrar yükseltilsin yine Taliyah göremezsin emin ol.DPS olarak anılan bir şampiyonun auto hasarını 25 damage azaltıyorsan kusura bakma da sen bu şampiyonu mahvetmiş olursun kiti isterse süper olsun o inanılmaz düşük hasarla oynanmaz.Şuan Kogmaw ya da Cassiopeia early veya mid gamede bile Azirden çok daha fazla hasara sahipse niye bir oyuncu Azir oynasın? Çünkü bu şampiyonlar latede Azire oranla çok daha fazla hasar çıkarabiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 29 Ağustos 2016; 18:48:42 >




  • Çoğunuz altın-plat (gümüş bile vardır) bu eloda gezen adamlarsınız neyinize meta?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.