Şimdi Ara

İçinden çıkamadığım sorunum : Ani FPS düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar üstadlar merhaba. Bir süredir oyunlarda fps düşmesi sorunundan müzdaribim. Oyun oynarken (Örn. Overwatch) 70 fps değerinde seyrederken bir anda 15-20 kareye düşüyor. Sonrasında acaba işlemci mi çok ısınıyor diye düşünürken (AMD FX8320) sıvı soğutma sistemine geçtim. Yükte 45 dereceyi görüyor fakat sorun hala devam etmekte. Tuttum ekran kartının (Ati HD7870 2GB 256 Bit Ekran Kartı) termal macununu yeniledim. Oda yükte 73 dereceyi görüyor. Ama sorunum hala devam etmekteydi.Gittim sonrasında yeni bir kasa aldım Zalman z11 oda fayda etmedi. Tüm driverler ve bios güncel. Sizin bir fikriniz var mıdır? Aynı dertten başından geçenler bana da yardımcı olabilir mi? Çok teşekkür ediyorum okuduğunuz için.



  • Sadece overwatch mı o oyunda sorun var turkow.com/forum/ burda bakabilirsin.
  • hayır hocam, her oyunda yapıyor. Rocket League de de aynı problem mevcut.
  • Basit şeyler ama yinede yazayım ekran kartı güç pinini takmşndır umarım..ve fps düşmeleri olduğu an görev yöneticsinden hangi uygulamaların yüzde kaç cpu kullandığına bak arka planda çalışan program çok etkiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletim sistemin stabil bir şey mi? Virüs olmadığına emin misin? ve Son olarak Hdd'nde bad sector yok değil mi?
  • Murt82 kullanıcısına yanıt
    Taktım üstad pinleri, kontrol ederim tekrar. ayrıca windows 10 kullanıyorum gayet stabil. Ve 128gb ssd,500gb hdd takılı sistemde herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum ama kontrol ederim. Virüs yazılımı kullanmıyorum fakat; virüsten şüphelendirecek başka bir durum olmadı, akşam bir adw cleaner ile taratırım. ama bana daha çok donanımsal gibi geldi, ekran kartı gpu kullanımı hep %100 acaba ekran kartım anlık olarak fazla ısınıp, sonrasında kendisini korumaya almak amacıyla hz düşürüyor olabilir mi?
  • 8320 ile kullandığın anakart nedir ?
  • GPU %100 de iken işlemci kaçta
  • Sorun amd işlemci, tek çekirdek performansı yerlerde olduğu için oyunun anı fps düşmesi yapıyor, senınle aynı işlemciyi kullanan bi başkasında yapmıyor olabilir ama o onun ekran kartının daha alt seviye olmasından kaynaklanıyor,yanı iyi bir ekran kartın varsa amd işlemci kullanman cok yanlis
    Bende Fx 6300 den 4790k ya geçtim acayip rahatladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Sistem özelliklerini yazayım tam olarak.
    Anakart : Gigabyte 970a-ds3p rev 1
    İşlemci : AMD FX8320
    Ram : 8GB
    Ekran kartı : Powercolor ati 7870 2gb 256 bit ghz edition

    İşlemci yükte maksimum gördüğüm 50 derece.

    Aslında ekran kartım çok iyi bir kart değil 2-3 senedir idare etti beni, işlemciden de memnun(d)um fakat bu olaylar oldukça can sıkıcı olmaya başladı. bir türlü çözememiş olmam da çabası.
  • Imkanın var ise Intel e geç 2. El bile alsan olur,ıslemcıye overclock yap dicem ama anakart yetersiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ekran kartına 8320 rahat yeter Daha çok throttling çekiyorsun gibi Biosdan turbo core yi kapatip dene

    C1E kapat cool &and quiet tarzı bir ayar varsa kapat Epu power saving kapat. test et.
  • İşlemci % ' de kaçta hocam GPU %100 de iken ?
  • Sanırsam imkanları zorlayıp geçebilirim ama bir yandan da ekran kartı almam gerek. En iyisi yeni bir sistem toplamak olacak galiba.. Ama sadece fps sıkıntısı gidersek bir süre daha idare eder, malum tr şartlarında yeni bir sistem toplamak..

    Nerd Miner hocam tamamdır, işten çıkar çıkmaz gidip deneyeceğim bu ayarları yapıp. Test eder tekrar rahatsız ederim buradan.

    Xanax70 üstad açıkcası dikkat etmedim ikisine birden, ekran kartına daha çok odaklandım sadece oyunlarda fps sıkıntısı olduğundan dolayı. İş çıkışı kontrol eder, resmini atarım buraya.

    İlginize teşekkür ederim, yardımcı olan insanları gördükçe gözlerim dolmuyor değil.
  • Darboğaz olduğunu sanmıyorum ama sen resim at yinede.
    Bu FPS düşüşü eskiden yapmıyor ve şimdi yeni yapmaya başladıysa sorun ya driver ile ilgilidir ya da arka planda çalışan virüs program bir şeyler vardır. Eğer virüs olmadığına eminsen bilgisayarın arka planında çalışan programları kontrol et. Bilgisayar güncelleştirme yapıyorsa buda kasılmasına sebep olur. Güncellemelerin oyun esnasında kapalı olduğuna emin ol.
    ProcessXP programını indir kur arka planda çalışan herşeyi detaylı görürsün. Gözüne çarpan birşey varsa temiz format at. Sonra tekrar dene oyunları. Yine aynı sorun olursa donanım üzerine kafa yorarız.
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    tamamdır üstad atayım akşama doğru. Bi güzel format iyi gelir sanırsam, onu da denerim resimi buraya attıktan sonra, test ederim o şekilde de. çözülsün yeter ki şu problem.

    teşekkür ederim.
  • belki de sorun güç kaynağındadır. ömrünü tüketmiştir o işlemci ve ekran kartına artık yetemiyordur.
  • Üstadlar selamlar bahsettiğiniz testleri tekrar yaparak bir sonuca ulaştım. Sorun : Ekran kartıymış. Daha önce fark etmememin sebebi oyun anında sıcaklık değerlerine bakamamam.
    Bilgisayara ilk başlattığımda ekran kartı maks. değer olarak 45 derece gösteriyor, sonrasında GTA V oyununu açıyorum ve max değerleri gösterecek şekilde ayarlıyorum. Gta V'i maks. 5 dakika oynadıktan sonra ani fps düşüşü başlıyor.
    Sonrasında bakıyorum ki maks. ısı değeri 101 dereceye vurmuş. Sanırsam sonrasında kart önlem için hızını kesiyor. Ekran kartı soğutucusuna tekrardan bir bakmam gerecek. Sizin fikriniz nedir? Olay gayet açık sanırsam...

     İçinden çıkamadığım sorunum : Ani FPS düşmesi  İçinden çıkamadığım sorunum : Ani FPS düşmesi




  • Sorunu bulmuşsunuz.
  • Bence Sorunu bulmuşun karti tekrar gozden gecirmek lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.