Şimdi Ara

Lastik seçim Petlas ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, Petlas Veloxsport pt741 225/40/18 - 255/35/18 lastik almayı düşünüyorum, kullananlar var mı ?

    Gidip bridgestone sottozero, continental sp5 almaya gerek var mıdır ?

    Şuan ise kumho ecsta la sport kullanıyorum, petlas alırsam da yazacağım durumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanarch -- 28 Ağustos 2016; 19:53:21 >



  • 195/55/R15 ebatındaki Velox Sport pt741 lastikleri yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Yaklaşık 30 bin kilometre yol yaptım üstlerinde.
    18'' için olanını bilemiyorum ancak 15'' olanları hakkında kısaca bahsetmem gerekirse:
    Yol tutuş özellikleri çok üst düzey değil. Ha çok kötü de değil, daha önce Kumho Solus vardı KH 21 mi KT 21 mi neydi, en ufak fren denememde ABS giriyordu devreye, hele lastikler ıslandığı anda yol tutuşu diye bir şey kalmıyordu. Petlas'larda böyle bir sorun yaşamadım. Sadece bir dönem bir kaç günlüğüne aşırı güvensizlik verdi ama sebebini bilemiyorum. Bir daha da yapmadı. Yine de çok üst düzey muhteşem bir tutunması yok.
    Hamur yapısı sert. Özellikle benim gibi küçük jant kalın sayılabilecek yanakla kullanıyorsanız gerekli bir özellik. Yumuşak lastiklerdeki gibi virajlarda yanaklara binme huyu yok. Aracın altına kış lastiği takınca alışana kadar bir kaç defa yanaklara bindirebiliyorum.
    Ha siz 18'' için bakıyorsunuz yanak ezme şikayetiniz pek olmayabilir ama bahsettiğim sert yapı lastiği çok dayanıklı kılıyor. Bir kaç defa kaldırıma sürtmeme ve defalarca sert çukur v.b tecrübeler yaşamama rağmen (Lastik yanakları ciddi zorlandı) en ufak bir deformasyon ya da balon yok. Gerçekten "Taş gibi" lastikler. Ömür konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamazsınız (Lastik dişleri hala derin).
    Uğultu konusuna gelince, kıyaslayabileceğim tarihi eski kış lastiğim dışında (Ve üzerinden 2 seneden fazla zaman geçen bir kaç ay kullanabildiğim Kumho'lar dışında) bir lastik yok. Ancak uğultu olarak çok rahatsız edici değil. Bozuk yollardan geçerken biraz paldır küldür geçiyor araç ama (Taşlı yollardan, şeritlerden v.b) bu lastiğin sert yapısından da olabilir aracın 16 yaşındaki amortisörlerinden de olabilir.
    Unutmadan, Aquaplanning konusunda hiç şikayetim olmadı ama araba Kumho'lar takılıyken de pek sorun çıkartmıyordu. Yanal tutunma konusunda bugüne kadar hiç sorun yaşamasam da bunu sadece lastiğe bağlayamıyorum.

    Onun dışında eğer Bridgestone ya da Continental ile arasında hatırı sayılır bir fiyat farkı yoksa ya da bu lastikleri alabilecek bütçeniz varsa tabii ki de bu lastikler daha iyidir.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    yazınız için saolun oldukça bilgilendirici olmuş,

    Kumho için abs ve ıslak zemin konularına bende katılıyorum, şuanki kumho da balon var ki insanı tedirgin ediyor umarım petlas da yaşamayız bizde. hani balon oluyor tak diye, tutup 4 lastik daha almak maliyet, balon olanı sadece değiştirmek maliyet vs.

    Bridgestone vs ise hakkaten pahalı 2 kat fiyata yakın, Petlas ı alınca bende geri bildirim yapacağım
  • daha önce kumho conti eco3 lassa pirelli bir çok marka ekonomik lastik kullandım ,şuan petlas pt 515 kullanıyorum hepsinden çok daha iyi yol tutuyor ıslak yol performansı çok iyi adamlar işi biliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petlas bence güzel lastik . Kullanıyorum kışlık lastikleri başarılı fiyatına göre.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Aynı lastiği kullandım. Ucuz diye alınır. Çin mallarından iyi fakat avrupali rakipleri ile malaesef yarışamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petlas iyi bir lastiktir hocam bende kullanıyorum lastiklerime bir şey olsa yine gidip Petlas alacağım. Yol tutuşu iyi ve güven veriyor. Neden kendi markamız varken başkasını alayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.