Şimdi Ara

Kendim aracımın profesyonel temizliğini yapmak istiyorum?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Geçen ay sıfır Audi A3 aldım. Şuana kadar hiç fırçaya sokmadım, yıkamacıya da vermedim. Petrolde köpük+tazikli su yapıyordum kendim. Bugün petrollerdeki köpüğün kalitesiz olduğu ve araca da zarar verdiği hakkındaki konuyu okudum. Kendi aracımı işi biraz da profesyonelliğe döküp temizleyeyim diye bir düşünce oluştu kafamda. Hepsiburadan 100 lira üstü kargo ücretsiz olunca bir sepet oluşturdum. Sepette şunu al veya alma diyeceğiniz ürünler var mı?

     Kendim aracımın profesyonel temizliğini yapmak istiyorum?
     Kendim aracımın profesyonel temizliğini yapmak istiyorum?

    Petrolde önce tazikli su tutup, ardına aldığım ürünleri uygulayıp, tekrar tazikli su tutup, kurulamayı planlıyorum. Fiyat olarak ilk görüşte pahalı geldi ama haftada veya 2 haftada 1 yıkasam 2-3 ayda parasını çıkarır diye düşünüyorum. Güderi ile mikrofiber bezin ömrü ne kadar olur acaba? Eğer ömrü uzunsa üstüne kar bile ettirir, bir şampuan ve iç temizleyici masrafım olur ileride.

    Katkılarınızı, fikirlerinizi bekliyorum?

    Edit: Cevaplar için teşekkür ederim. İç temizlik için nano olan modeli aldım. Aparattan vazgeçtim. Diğerlerini listemdekilerden aldım. Bu alışverişimden dolayı 12 eylülde 100/25 çek yüklenecek, o yüklenince de hızlı cila, lastik ve jant için ürün alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakapaca37 -- 28 Ağustos 2016; 21:28:12 >







  • sepet edngeli duruyor, güderi alınmalı mı bilemedim,

    destek içinse detailing forumları mevcut yerli olarak, oralara bakın derim
  • Etrafı gez, iyi bir yikamacı bul hocam. Bu kadar takma kafayı araba için. Sonuçta standart bir demir yığını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam;
    O araç kurulama aparatı yerine birkaç tane mikrofiber havlu alıp öyle kurulardım.
    Sünger+sonax şamp.+kova yerine; fırçasız yıkama yapmak için şampuan+köpük yapma zımbırtısı alırıdm. Neden dersen daha kolay, daha hesaplı ve bazen süngerde de çizilme olabiliyor.
    En sondaki araç içi temizleyicisinin nano olan modeli var onu alırdım aralarında fazla fiyat farkı yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız ürünlerin bazıları fazla o çekme aparatını araca vurmayın ha fırça ha o aynı şey, koyun yünü yada mikrofiber temizlik havlusu alın, çift kova yıkama ile ilgili videoları izleyip onlarla yılayın, normal bıya koruma ürünleri alın, sonax bsd, gtechniq c2v3 gibi hızlı cilalardan alın, super clean microfaser sitesinden uber veya wooly kurulama havlularından alın. Detail sitelerine girin ordan daha çok şey öğrenebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazik gunah hocam guderi ve mikrofiber bez icin cok para veriyorsunuz. Bimden alin nlcak 5 tanesi 5 tl ben ordan aliyorum bunlarin yerine de sprey hızlı cila ve teker-jant bakim spreyleri alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende başbakan olmak istiyorum ama bildiğim işi yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zamanlar calistigim yerin sahibinin arabasini sadece su ve fircayla temizlerdim. bana oyle yapmam soylenmisti. bir kova su doldururdum fircayla hertarafini guzelce bir dolasirdim. 2 gunde bir araba yikardik. gecen gun yine ugradigimda hala daha ayni sekilde araba yikiyorlardi. titiz mantiga gore arabada boya kalmamasi gerek sonucta camurlu camurlu fircayi suruyorduk arabaya ama araclarda hala daha birsey yoktu. bu kadar masraf yapacaginiza normal yikayin 2-3 senede bir pasta cila yapin hersey eski haline donsun.
  • Bende ılk senın gıbıydım, sunger sampuanla yıkıyordum ama 1-2 seferden sonra bıktım cok yorucu oluyor. Bana yıkamacı demıstı yıka hevesını al sonra sıkılacaksın boş verıceksın demıstı aynen oyle oldu.
  • Yıkama eldiveni olarak linkteki ürünhttp://www.detailingdukkani.com/urun/meguiars-microfiber-wash-mitt---mikrofiber-arac-yikama-eldiveni_3577.aspx

    Kurulama havlusu olarak linkteki ürünhttp://www.detailingdukkani.com/urun/uber-blue-mikrofiber-arac-kurulama-havlusu---90cmx60cm_5782.aspx

    En önemlisi hızlı cila olarak linkteki ürün:http://www.detailingdukkani.com/urun/sonax-xtreme-brilliant-shine-detailer---750ml_8474.aspx

    Yağmur kaydırıcı olarak da mutlaka:http://www.detailingdukkani.com/urun/crystal-concept-glass-guard-yagmur-kaydirici---95ml_3554.aspx

    Haziran ayından beri arabamı kendim yıkıyorum. Öncelikle şunu belirteyim yorucu bir iş. portatif basınçlı yıkama makineleri var, onlardan alırsan bu zaman baya kısalabilir
    Sadece dış yıkama bir saati buluyor. Araba yıkamacıların kullandığı ucuz şampuanlar kostik içeriyor. Boyaya zarar veren zararlı bir madde. Kaliteli şampuanlarda yok.
    Detaylı temizlik ile ilgili forumlar var, bu işe girecekseniz kesinlikle oralarda araştırma yapın. Standart yıkamalara göre asıl farkı yaratan hızlı cila. Hem parlak bir görüntü
    kazandırıyor, hem de su kaydırıyor. Yağmurda araç çok güzel görünüyor. Ayrıca jant ve lastik temizliği için de birkaç ürün alabilirsiniz.




  • 1) güderi tarzı bezler için " rossmann " marketlerde (Avm lerde var) güzel ve uygun fiyatlı bezler gördüm..

    2) köpük için manuel püskürtmeli bir zımbırtı eklenebilir. (şu çiçekleri sulamak için ikea 'da fıs fıs var, hatta berberlerde bile o var. biraz az püskürtüyor ama o bile iş görebilir)

    3) düzgün bir şampuan ve şampuanı yaymak için eldiven.



    not: sonax araç içi temizleyici, uygun fiyatlı güzel ürün onu kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 27 Ağustos 2016; 20:26:26 >
  • Aracınız hayırlı olsun sepetinizdeki bir çok ürünü kullanıyorum gayet güzel tercihler. (Bez ve havlular hariç onlar yerine penye ve atlet kullanıyorum genelde eskimiş ama araç 10 senelik sıfır değil sıfır olsa tercihim farklı olabilirdi )
    Areon Çam sprey parfüm koku bence almayın koku cam vs açıldığı için bir kaç saat yeterli oluyor onun yerine bim - migoros gibi marketlerde satılan 8-9 tl sprey kokular var ondan alıp bol bol sıkabilirsiniz.Ben kullanıyorum araca ilk bindiğimde sıkıyorum koltukların ve paspasın üzerine 4-5 saat götürüyor büyük olduğu için bol bol kullanabiliyorum.

    http://www.hepsiburada.com/schwer-oto-kagit-paspas-50adet--p-OTCTN9473 almanızı öneririm paspaslarınız daha az kirlenir vazgeçilmezim.( aracı başka yerde yıkatmış gibi gözüküyor
    http://www.hepsiburada.com/space-simsiyah-lastik-parlatici-p-OTM090302 alabilirsiniz asfaltta gidiyorsanız genelde ama toprakta gidiyorsanız sık sık o zaman boşuna almayın etkisi kısa sürüyor.
    http://www.hepsiburada.com/sonax-xtreme-nano-arac-ici-temizleyici-p-OTSON221241 araç içi temizleyici olarak 18.41 tl olanı yerine bunu öneririm diğer ürünü kullanmadım ama bu ürün harika uygulama resimlerim :http://forum.donanimhaber.com/m_116995355/tm.htm
    http://www.hepsiburada.com/stac-italy-patlak-lastik-tamir-edici-sisirici-sprey-091153-p-OTM091153 bence alın yoksa nerede ne olacağı belli olmaz.


    Araç yıkamak zevk işi ben zevk aldığım için kendim yıkıyorum yerim de var daha pahalıya gelse bile ben kendim yıkarım bu zamana kadar hiç aracı yıkatmadım.
    Aracınız tekrar hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 27 Ağustos 2016; 20:45:00 >




  • Şehrinizde işinin ehli bir detailing firmasına gidin arabanızı komple boya koruma temizliğini yaptırın. Sonra onların önerdiği şekilde aracınızı temizleyin. Bu şekilde değil profesyonel amatör temizlik bile hayal olur. Üstte yazdığımı bizzat yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkür ederim. İç temizlik için nano olan modeli aldım. Aparattan vazgeçtim. Diğerlerini listemdekilerden aldım. Bu alışverişimden dolayı 12 eylülde 100/25 çek yüklenecek, o yüklenince de hızlı cila, lastik ve jant için ürün alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi ben anlamıyorum bu kadar ıcığını cıcığını kurcalamayı. Eskiden bir kova bir de fırça tertemiz araba

    Basınçlı yıkama tabancam var, Şampuan almıştım Koçtaş'tan. Bimden 5'li mikrofiber bez aldım, iki tane de pis bezim var bir de kova. Evden de süpürge ile si tertemiz. 2-3 ayda bir de hızlı cila geçiyorum tamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbuldaysan eminönüne git, o dandirikten sırf adı sonax diye alacağınız güderi ve mikrofiberden on kat daha iyi ürünleri bulacağınıza garanti ederim hem de 10 liraya tamam. Birçok atolyede kuzu koyun postu vb. artıkları dikiş artığı diye kenara atıyorlar girin 5 lira istemezler en alasını alırsınız. Ben aracımı koyun postu ile yıkıyorum en ala Meguiars mikrofiber eldiveninden daha yumuşak olduğuna garanti ederim. Yüzüme sürttğümde hissedilmiyor.

    Mikrofiber bezle araç kurulayın.5 tanesi 5 tl a101 bim gibi yerlerde. İlla güderi olsun diyorsanız yine eminönünde dericilerde bi dünya envayi çeşit güderi var. 40 liralık bir parça güderi fiyatına, 2 metre güderi satın alırsınız orada. Kes kes kullan. Temizlemeye bile gerek yok. Yolunuz düşerse oradan hepsini 50 liraya alırsınız bu temizlik malzemelerinin.

    Araç yıkama şampuanı olarakta, içerisinde kostik ve yağ çözücü içermemesine dikkat edin yeter. Ph seviyeside mümkünse 10 ve üstü olsun ki, araçta kullanacağınız wax ve boyaya zararı daha az olsun. Marka çok önemli değil ancak ona da marka olsun diye para bayılmak anlamsız. Astonish'in oto şampuanları gayet güzel, zararlı kimyasallar içermiyor. bir kapak atıyorsunuz 5 litre su köpürüyor.

    Araç kokusu için 60 gün etkili kavun kokusu yazın özellikle kokular bayıltır ancak kış aylarında soğuk havada aracın içinde çıkmak istemezsiniz. Doğal olan kokular var, amerikan patentli biraz daha pahalı ancak çok daha güzel kavun kışın 1 numaradır tavsiye edeirm.

    Sentetik kokuları araç içine sıkmayın, kendinizi ailenizi zehirlemeyin. Solunumdan çabuk işliyor insana. Kahve çektirip, ufak bir ağzı açık keseye koyup haftada bir değiştirip, kahve kokusu dolu bir araca da sahip olabilirisniz eğer kahve seviyorsanız.

    Lastik parlatıcısı gibi ürünleri tavsiyem almayın. Lastiğin neyini parlatacaksınız Allah'ınızı severseniz, bende araç temizliğine dibine kadar önem veririm. Az biraz el yeteğini ve tecrübe ile 2-3 hafta detailing sitesinden bilgi edinerek çok şeyi zamanla kendiniz fazlasıyla yapabilirsiniz. Çok da zor olan bir şey yok.

    Üç beş güne illa ki orası burası çizilecek hele ki 0 araçta daha da göze batıyor en küçük çizikler. Bu sebeple bunlara da alışın canınızı sıkmayın.

    Sünger ve fırça ile asla yıkamayın. Çift kova tekniğini yutub da izleyip, takip edin. En güzel yöntem bencede o dur.

    Wax olarakda meguiarsın nxt 2.0 olanını alın derim ve ekstra olarak quick detailer wax ınıda yine meguiarsın alabilirsiniz. yumuşak bir ped ya da mikrofiber beze yedirerek ufak ufak nxt 2.0 ile tüm aracı cilalayın. Fıstık gibi olur. Boyanızda güneşten reçineden korunur. Cilayı kuruduktan sonra bir kat daha vurun. Garanti 3 ay gider.

    Bu işlerin kralıda meguiars ürünleridir. Sonax a o parayı vermeyin derim daha profesyonel ürünler var çünkü. Aynı şekilde çok sık atarım diyorsanız yine içi non-abrasive aşındırı içermeyen istediğiniz zaman koruma amaçlı yapabileceğiniz miktarı daha fazla Farecla firmasının G3 Wax'ını öneririm. 1 lt lik flotip sarı tüplerde satılıyor. Gittigidiyorda orada burada mevcut.

    Bunları el ile kendinizde çok rahat yaparsınız.

    Bagaj içinde yapı marketlerden koçtaş ikea gibi araç bagaj düzenleyicisi bir sepet alın max 10 tl içine yerleştirip bagajda bir köşede durur. Süperde olur. Aracın içi içinde asprin alın temiz bir bezle döşemeyi bir kovaya 10-15 fıs fıs sıkarak su ile karıştırıp temizleyin. Kirlerin büyük çoğunluğunu temizler, uğraştırıcı değilse.

    Genelde bu internet dünyasında araba ve oto ön eki gelince alacağınız ürünlerdeki fiyatlar hemen şişme yapıyor. Ev mutfak mikrofiber bezi sanki oto mikrofiberden farklı üretiliyor. Hepsi aynı doku misal.

    Son olarak migrosta vs. satılan saçma sapan markaların pastalarını ve waxlarını almayın. Wax , aşındırıcı ve polish işin içine girince Meguiars, 3M, Farecla, Autoglym, Menzerna gibi markalardan başka seçenek yok.

    Kalanlara çok aldanmayın der.

    Aracınızı güle güle kullanın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 29 Ağustos 2016; 0:08:14 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.