Şimdi Ara

Ethernet Kablosu Telefon Hattına Bağlansa??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni taşındığım evde ev sahibi elektrik teknisyeni. Yukarıdan kendi modeminden ethernet kablosu uzatmış. Önceki kiracılar onun internetini bu şekilde kullanıyormuş. Ev içinde telefon hattı girişi yok. Ben internet aboneliği aldım kendime. Bunun için ev sahibi ethernet kablosundaki mavi ve mavi beyaz kabloyu telefon hattına bağlamış. Bende kablonun diğer ucuna lan girişi taktım onuda modemin dsl kısmına taktım ancak dsl ışığım hiç yanmıyor. Yanıp sönme de yok.

    Sormak istediğim bu ethernet kablosu lan kablosu yerine geçebilir mi? Ev sahibinin bu yaptığı doğruysa sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • mstfozdmr M kullanıcısına yanıt
    öncelikle ethernet kablosu ve lan kablosu ikisi de 8 kablolu olan rj45 uçlu kablolar için kullanılan bir terimdir.
    önce şunu belirteyim ev sahibinin yaptığı kablo bağlantısını yada tam sorduğun şeyi anlamış değilim
    belki yardımcı olabilir

    evine bağlattığın internet fiber değilse rj11 kablosu ile gelir bu kablo ile ne internete erişebilirsin nede telefonla konuşabilirsin. bu kabloya ufak bir aparat takarlar çift rj11 çıkışlı 3 cm lik bir şey çıkışlardan birisi modem için diğeri telefon için iki çıkış soketide rj11 kablo çıkış soketlidir.

    Senin kablo üzerindeki 1-2 kabloyu çıkarman etki etmez, veriyi yollayan kablo kanalının senin istediğin veriyi yollaması gerekir.
    Elinde sadece ethernet kablosu var ise bunun içerisinde bulunan 4 adetini kullanıp diğer 4 adetini boş bırakır ve başlarına rj11 soketi çakarsan rj11 kablo görevi görebilir

    bir ucu rj45 olan bir kablonun diğer ucuna rj11 soketi çakıp telefon bağlantısı elde edemezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comnestarkenjjj -- 26 Ağustos 2016; 16:34:46 >




  • comnestarkenjjj C kullanıcısına yanıt
    Fiber değil. Adsl 16 mbps.

    Malesef terimleri pek anlayamıyorum. Tekrar açıklayayım. Ethernet kablosunda 4 renk ve bunların beyazlı rengi var. Mavi, yeşil, turuncu, kahverengi. Ev sahibi mavi ve mavibeyazı telefon hattına bağlamış.(sanırım ankestre kutusu oluyor) Diğer 6 kablo açıkta bir yere bağlı değil. Bende ethernet kablosunun ucundaki takınca tık eden şeyi çıkarıp dsl girişi için uygun boyuttakinden taktırdım.(daha küçük) Doğal olarak mavi ve mavibeyaz kabloyu taktırdım.

    Kısaca ethernet kablosundaki mavi kablonun bir ucu modeme diğer ucu hatta bağlı. Diğer kablolar boşta.

    Turkcellin verdiği huawei hg658 v2 yi takınca dsl ışığı hiç yanmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfozdmr -- 26 Ağustos 2016; 18:06:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba biraz araştırdım da benim kablom cat5 kablosuymuş ve ankestre kutusundan modeme kadar çekildiği için biraz uzun. Acaba cat6 kablo alsam çalışır mı? adsl 16 mbps

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlattığınıza göre bir sorun yok.Önemli olan o iki kablonun bir ucunun telefon kutusuna bağlı olması diğer ucunun ise sizin evinizde rj11 konnektöründe doğru yere takılı olması.Eğer jackı yanlış çaktılar ise çalışmaz.Onun haricinde cat5 veya cat6 kablo olması hiç fark etmez.İnternet aboneliğinizin başlatıldığına, sizin daireye gelen kablonun telefon kutusunda bina dışarısından adınıza gelen gelen kabloya bağlı olduğuna,RJ11 konnektörünün doğru çakıldığına emin olun.

     Ethernet Kablosu Telefon Hattına Bağlansa??

    Bu arada internet bağlantısında elektrik bağlantısında olduğu gibi +,- var mı acaba ? Yoksa fark etmiyor mu ?




  • Teşekkürler. Bende bilmiyorum + - olayı var mı. Yarın rj11 in renklerini yer değiştirip deneyeceğim birde hattın yerini kontrol ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum binanın girişindeki türk telekom kutusundan çıkan iki kablonun ucuna mavi ve mavi beyaz kabloyu bant ile yada kablo birleştirici soketler var onlar ile bağla.
    daha sonra kablonun diğer ucundan çıkan aynı renkleri al ve bir adet rj 11 jakı al bu jaklar genelde dörtlü olur. bu kabloları ortadaki pinlere gelecek şekilde çak.
    yada bu zor gelirse bir tarafı orjinal çakılmış bir tarafı jaksız telefon kabloları var onlardan al ve bağlantıyı yap.

    bu bağlantının + veya - si yoktur.
    bu şekilde adsl ışığın yanması gerekir tabi hat açıksa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.