Şimdi Ara

Bilgisayar Güvenliği için yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar internette program ararken yanlıslıkla yabancı sıteden indirdigim program ile birlikte çince birşeyler kurmaya başladı ne kadar kaldırsamda her birine müdahale edemedim bu dosyalar C içine yerleşti sanırım buldugumu sildim ancak yeterli olmadıgını düşünüyorum bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum lütfen.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guaddro

    Selamlar internette program ararken yanlıslıkla yabancı sıteden indirdigim program ile birlikte çince birşeyler kurmaya başladı ne kadar kaldırsamda her birine müdahale edemedim bu dosyalar C içine yerleşti sanırım buldugumu sildim ancak yeterli olmadıgını düşünüyorum bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum lütfen.

    Pcyi güvenli modda aç. Sırasıyla combofix, adware cleaner ve malwarebytes-antimalware programlarıyla tara ve çıkan herşeyi temizle. Daha sonra appdata-local-temp klasörünü boşalt. Ayrıca appdata nın alt klasörlerinde bilmediğin ne kadar dosya ve klasör varsa sil. Ayrıca c-program data içindeki bilmediğin program veri klasörlerini de sil. C-windows-prefecth içini boşalt. C-windows-temp içini de boşalt. İobit Uninstaller programını bilgisayarına indir ve kur. Programı aç. Bilmediğin yani senin yüklemediğin ne kadar program varsa kaldır ve derin tarama yap ve çıkan herşeyi sil. Son olarak CCleaner programının full sürümünü indirip kur. Sol menüdeki "boş alanı temizle" hariç tüm tikleri işaretle. Uygulamalar sekmesine geç, orada da kayıtlı şifreler hariç tüm tikleri işaretle ve ardından temizliğe başla. Dosya temizliği bitince sol menüde kayıt defteri sekmesine gel. Tarama yap ve çıkan herşeyi sil. Sonra pcyi yeniden başlat bakalım. Bunun haricinde iyi bir virüs programı kur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de CCleaner programında araçlar sekmesinde başlangıçta diye bi sekme var. Orada pc başlarken çalışacak programlar var. Oradan da istediğin programları ya pasif yap ya da sil. Bilmediklerini de sil. Sonra tarayıcı isimleri yazar üstte. Oradan da tarayıcı uzantılarını temizlersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyeceğim teşekkürler ilginiz için tekrardan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guaddro

    Deneyeceğim teşekkürler ilginiz için tekrardan

    Önemli değil.. Birinin bilgisayarını bu yolla bu virüsten kurtarmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.