Şimdi Ara

Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX

    Forumu gazlamak gibi olacak ama..

    230€ (biraz tuzlu) ARALIK 2016 ta gönderimler başlıyor!!


    https://www.dan-cases.com/dana4.php

    KICKSTARTER PROJESİNİ BURADAN TAKİP EDEBİLRSİNİZ:
    https://www.kickstarter.com/projects/33753221/dan-cases-a4-sfx-the-worlds-smallest-gaming-tower/description

    FORUMLAR:
    http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=278212
    https://hardforum.com/threads/dan-a4-sfx-the-smallest-gaming-case-in-the-world.1799326/


     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX  Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX
     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX  Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX





    GTX 1080Ti ile de süper olacak.. daha ne istiyorsunuz.. Allah tan belanızı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 22 Eylül 2016; 22:15:29 >







  • Forum gaza gelmeye dünden razı da, hem Kickstarter projesi olduğu için akıbeti sıkıntılı, hem de 230 Euro ödemek gerekiyor gönderi tarihine dair hiçbir şey bilmeden. Yoksa geceleri rüyamda bu kasayı görüyorum kaç haftadır :) Kasa Lian-Li'ye yaptırılıyor ve onlarda da üründe diğerlerinden bir tık daha kaliteli malzeme kullanıp ürünü fahiş fiyatlarla satmak gibi bir hastalık var. Corsair ya da Cooler Master şu kasanın aynısından üretip(aynısından olmasa da olur, zira kasaya 3,5" disk takacak yer yok, bir iki santim daha yüksek olabilir tabana mekanik harddisk yerleştirmek için. bir de ön panele 2-3 tane usb, kulaklık ve mikrofon girişi falan koyar insan, ayıptır. cık cık cık...) 50-60 dolardan satsın, peynir ekmek gibi gitmezse taksim'de sallandırın beni.

    Çağın getirisi bu mobilleşme denilen zıkkım. Hepimizin aklını ççeliyor, hepimizi cezbediyor. UPS büyüklüğünde kasada high-end sistem toplama şansı yakalamışken kimse "ay buna üç slotluk ekran kartı takamıyorum ama" ya da "e buna low profile soğutucu takıcaz şimdi, işlemci sıcaklığı nereden baksan 3 derece yüksek olucak" diye şikayetlenmez muhtemelen.

    Düşünsene, arkadaş ortamına gidiyorsun ve telefonda "kasanı da at çantaya, getir. NBA 2K falan çeviririz" diyorlar batak destesi ister gibi. Rüyaalaaarr geerçeek oolsaaa ♪♫



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre sönmez -- 30 Ağustos 2016; 17:37:17 >




  • emre sönmez kullanıcısına yanıt
    Linus'un kanalında gördüğümde bir an internetten çizimlerini bulup kendim yapamaz mıyım diye düşünmüştüm. Yerli üretilse baya para kazandırır bu kasa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeewbl

    Linus'un kanalında gördüğümde bir an internetten çizimlerini bulup kendim yapamaz mıyım diye düşünmüştüm. Yerli üretilse baya para kazandırır bu kasa.

    ben aliexpress'ten malzeme fiyatı baktım, astarı yüzünden pahalıya geldi :)) aslında dark'ı falan dürtsek bu işe girebilirler bence. toplu mail organizasyonu mu yapsak?
  • emre sönmez kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yerinde bir düşünce nasıl organize olacağız?
  • Başlığı insanların gözüne sokmalı önce :) Yayınlardan birinde bu konuya değinse Mesut abi aslında, epey insan haberdar olur. Akabinde change.org kampanyasına kadar gider iş. Baksanıza, kasalarını tanıtmak içöin crowd funding olayına başvurur olmuş insanlar :) Zaten aynı anda 100 kişi mail atsak aynı konuya dair, istediğimiz üreticinin dikkatini çekeriz diye düşünüyorum. En azından derdimizi anlatmak için... Yalnızca kasa değil, SFX Power Supply konusunda da farkındalık yaratmış oluruz. Silverstone'un tek modeline mahkumuz ülkece. Corsair'ın 600W'lık "80+ Gold" sertifikalı ürünü var daha ucuza ama marketlerde bulma şansımız yok. Öte yandan low profile soğutucu meselesi... Çeşitliliğin artması gerekiyor bir an önce. Mobil GPU'ların masaüstü isimdaşlarıyla aynı performansı verebildiği günlerdeyiz, "büyük performans arzulayan büyük kasa alır" algısı kırılmaya yüz tutmuş durumda.

    Bu konuyla ilgili ulusal hareket bu forumdan çıkmayacaksa hiçbir yerden çıkmasın artık.

    "ARISE RIDERS OF THEODEN!" diye speech atasım geldi yahu, ben gidip şu gazı tahliye etmenin yollarını arayayım :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre sönmez -- 30 Ağustos 2016; 21:58:05 >




  • hatta biz 6 cm daha yüksek yaparız içine h100i bile sıgdırırız.
  • O kasa 6 santim yükselirse pek cazibesi kalmaz gibime geliyor ama... :) En azından benim için makul değil. Zaten işin teknik tarafı da sıkıntılı olur. Öyle ki; kasada işlevsiz diyebileceğimiz bir litre bile yer yok. Radyatörleri soğutup sıcak havayı kasa dışına itmek için aşağıdan hava çekecek bir koridora ihtiyacı var fanların. Böyle bir koridor olmadığına göre bu dizayn çuvallıyor su soğutma konusunda. Ben de 1-2 derece daha sıcak olsun ama daha kompakt olsun derim açııkçası.
  • Merhaba arkadaşlar

    3,5 HDD koyabilecek biraz daha hacmi büyük kasa var zaten. DAN Cases A4-SFX i özel kılan zaten çok daha minimize edilmiş boyutları. Yeni sistem kuracağım zaman alternatifsiz tercihimdir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 31 Ağustos 2016; 10:29:06 >




  • İki farklı yan kapak tasarımı

     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX
     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    Merhaba arkadaşlar

    3,5 HDD koyabilecek biraz daha hacmi büyük kasa var zaten. DAN Cases A4-SFX i özel kılan zaten çok daha minimize edilmiş boyutları. Yeni sistem kuracağım zaman alternatifsiz tercihimdir.




    M1 5 litre daha büyük A4-SFX'ten. Ayrıca M1'e harddisk koyduğunuz anda blower soğutucudan başka bir seçenek kalmıyor ekran kartında, ki onun bile verimli çalışabileceğini sanmıyorum. Kart yere bakıyor ve önünde 2 santimetre falan boşluk var yalnızca. Tasarım olarak A4-SFX ile kapışabilecek kasa tanımıyorum ben :P Her bileşen diğerlerinden bağımsız olarak görüyor kendi soğutma işini. Tek zayıf halka anakart, onun için de ısınan havanın tavandan kasayı terk etmesine imkan verilmiş.

    A4-SFX, çocuklarımın annesi olup pembe panjurlu evimizde benimle bir ömür mutlu mesut yaşar mısın? :(




  • pci-x16 hattı 30cm lik uzatma kablosuyla üstten alta alınmış.
    hat sinyallerinde sıkıntı yaratır mı bilemem.

    kullanılan kablo : 8gbps hıza kadar diye bir ibare var,
    http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Interconnect/Home/Products/ProductCat/?N=8705059+3293441518&rt=rud
    PCIe 2.0, PCIe 3.0
    Using 3M™ Twin Axial Cable technology
    High-bandwidth
    Flexible
    Data rates up to 8 Gbps
    8 Channel PCIe
    85 ohms

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla PCI-Express 3.0'ın veri transfer kapasitesi 8 gb/s zaten. Silverstone'un riser kullandığı modellere sahip tanıdıklarım var ve kötü geri dönüş olmadı sanırım hiçbirinden. Evet, anakarta direkt bağlama alternatifi kadar stabil olamayabileceğinden ben de endişe ediyorum ama öyle bir şey olsa bu meret hiç kullanılmazdı değil mi :)

    Öte yandan, "8 channel PCIe" ibaresi kafamı karıştırdı biraz, bu bahsedilen hat sayısı mı acaba? Hani şu işlemcinin destek verdiği maksimum hat sayısı 16'dır, SLI yapınca 8 - 8 kullanmak zorunda kalırız falan... X8'e düşerse benim bütün tadım tuzum kaçar açıkçası. Bir bilen aydınlatsa keşke :))

    Bu arada... Akortek'in satış sitesine mail attım ve alabildiğine nezaketsiz bir tavırla karşılaştım. Ne mailimi sonuna kadar okuma nezaketi göstermişler, ne de linklere tıklayıp "yahu bu kasa nasıl bir şey acaba?" diye kurcalamışlar. Saygısızlığın dik âlâsı...
     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre sönmez -- 31 Ağustos 2016; 14:50:42 >




  • Pcie-x16'nın bant genişliği çok daha yüksek;
    bildiğim, pcie-x1 Gen 1=2.5Gbps Gen 2=5Gbps

    x16 nın hızlarına aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz:
     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX


    silverstonenun kullandığı riser, direk baskı devre kartı ,
     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX



    biz konuşuyoruz tabi ama, bu kasayı tasarlayanlar bunları düşünüp ,tartmışlardır muhtemelen..




  • Yalnız bant genişliği değil, data transfer rate olarak 8 gbps verilmiş orada yanılmıyorsam.

     Dünyanın EN küçük Oyun Kasası - DAN Cases A4-SFX


    Buradaki tabloyu dikkate aldığımızda muhtemelen bu riser x8 ayarında bir bant veriyor bize. Bilmiyorum performansa etkisi ne olur. "Sinek küçüktür ama mide bulandırır" misali keyfim kaçtı şu anda :)) Neredeyse her şeyiyle kusursuzdu bu kasa gözümde :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre sönmez -- 31 Ağustos 2016; 17:50:36 >
  • emre sönmez kullanıcısına yanıt
    titan x ve gtx 1080 kullanıyorsanız etkiler güçlü kartlarda performans düşüşü fazla olur kullanmıyorsanızda dikkate almaya bile gerek yok
  • Yalnızca bugünü düşünmüyorum ben. Muhtemelen 2 yıl sonra Titan X(Pascal) ile kapışacak, belki de onu geçecek kartlar alınabilir fiyatlarla orta-üst seviyede yer alacak. Bu kartlar da tam randımanla çalışabilmek için hatırı sayılır banda ihtiyaç duyacak elbette. Ha, belki daha yüksek bant genişliği sunan riser da bulunur bir yerlerden o gün geldiğinde ama kafa rahatlığı denilen meret; satın almanın bir yolu varsa şayet, hiç tereddüt etmeden para harcanması gereken bir şey. :) Kasayı topladıktan sonra en az bir upgrade garantisi olmalı sistemimin. Ki bu kasa yahut muadili bizim açımızdan erişilebilir olduğunda muhtemelen Volta konuşuluyor olur.
  • Bu boyutlardan daha küçük bir kasa yapıp kendimiz içerisine çoğu oyunlarda 2k'da 40 fps üstü son ayarlarda performans sorunu yaşatmayacak donanımlarla donatıp satışa sunsak satılır mı? Uzunluğu ve kalınlığı en az %20 küçük olacak şekilde tercih sebebi olur mu? Hemde bu sistem işlemci ve ekran kartı dahil olmak üzere su soğutmalı olsa beğenilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Ekim 2016; 17:49:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Bu boyutlardan daha küçük bir kasa yapıp kendimiz içerisine çoğu oyunlarda 2k'da 40 fps üstü son ayarlarda performans sorunu yaşatmayacak donanımlarla donatıp satışa sunsak satılır mı? Uzunluğu ve kalınlığı en az %20 küçük olacak şekilde tercih sebebi olur mu? Hemde bu sistem işlemci ve ekran kartı dahil olmak üzere su soğutmalı olsa beğenilir mi?

    Bence evet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alioreh -- 22 Ekim 2016; 18:48:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.