Şimdi Ara

Hyundai Accentin içine su girdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet başlıkta da belirttiğim gibi . 2004 model 1.3 Accent admire arabam ,Aşırı yağmur yağdığında, Kar yağdığında . Torpido gözünün arkasından damlacıklar halinde paspasın üzerine su damlatıyor. Geçen senede aynısını yapmıştı. Servis garanti kapsamında sorunu giderdi. Bu sene yine başladı. Anladığım kadarıyla , Motor kapagının üst tarafından aşağı giden yağmur kanalları tıkanıyor. Torpido gözünün arkasında da klimanın yoğunlaşan suyunu dışarı atabilmek için bu yağmur kanalına bir bağlantı yapmışlar. Tıkanınca bu bağlantıdan içeri su damlıyor. Serviste söylemişti. Arabanızı ağaç altına parketmeyin , ağaçlardan dökülen parçalar yağmur giderini tıkar demişti. Demişti de. Böyle şey olurmu. Ona göre yap arabayı. Her sene servisemi getirecez.
    Bu arada geçen yıl serviste aynı sorundan bekleyen dört araba daha vardı.
    Accent bakınanlara duyurulur.
    Bu sene kendim açacam , yağmur kanalını şişle telle açmaya çalışıcam. Lada samara larda da vardı aynı gıcık durum. onlarda 2 yılda bir tıkanırdı.



  • Arkadaşım ben ilk defa senden duydum bu şikayeti. Bende 2000 model 1.5 var ve 7 yıldır kullanıyorum bu zamana kadar hiç böyle şikayetim olmadı. Daha önce Broodway vardı onda bir sefer oldu, oda cam fitilleri eskidiği için su girmişti. Yinede sen o zaman Ağaç altına koyma.
  • Renault 19 arabam vardı onda yaşamıştım bu sorunu.

    Suyu alttan alıyor sanmıştım oysaki ön camın bitiminde motorun arkasında yağmur sularını yere veren su gierleri var galiba sağda ve solda birer tane tam hatırlamıyorum.

    Servise gittim adam eliyle oradayı tıkayan yaprakları çıkarttı araba normale döndü.

    Sizdede durum aynı sanırım.

    Saygılarla...
  • Ben de 1997 Passat aracımda yaşadım aynı sorunu. Özellikle dökülen çam yaprakları Akünün altındaki tahliye borusunu tıkıyor ve sorun yaratıyordu. Üstelik kullananlar bilir akünün altına erişmek te son derece zor oluyordu. Park ederken çam ağacı olmamasına dikkat eder olmuştum.
  • sayın arkadaşım bendede crdi 1.5 2004 modeli vardı ne büyük şans benimkide aynı yerden su aldı farklı zamanlarada ancak YETKİLİ VE ÇOOOK DENEYİMLİ servisleri ..çünkü teknik uzman tuğrul meşhur böyle söylüyor..3 seferde ancak suyu engelleyebildiler.nasılmı tüm su kanalını kapatarak siyah silikonla üstelik dışarıdan panjur aralıklarından bakınca dahi görülüyor.tabii bu benim aracımın ilk arızası değil ilk arızasını 863.km de 18 günü yaptı.fab beyin arızası.değiştirilmesini talep ettim şirket ilgilenmedi cevap dahi vermedi ve mahkemeye verdim davayı kazandım yargıtayda onadı ve 3 gün önce aracımı yargıtay ilamına dayanarak iade ettim.ve kultuldum.size tavsiyem aracınız klimali ise derhal klima motoruna baktırın ve eğer küflenmiş ise garantiden değiştirilmesini sağlayın sebebi su almasıdır.sahi mahkemeye falan verirsenizde davayı kazandığınızıda servislerinden kovuyorlar bilginiz olsun
    .sahi sizden ricam aracınızın bagaj puntalarını özelliklede bagaj açıkken sağ taraftaki kanal içi puntalarını kontrol edin bakalım oralardada küflenme varmı benim ve benimki gibi birçok aracınki küflüde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilegun -- 5 Şubat 2007; 21:03:08 >
  • ODA BİRŞEY Mİ ......
    TRANSPORTER T5 İN YAN CAMLARINDAN İÇERİ SU ALIYORDU....HEMDE YAĞIŞI BIRAKIN
    ARABAYI YIKADIĞIMDA BİLE ALIYORDU...DÖŞEMELER MU AF OLDU....
    T5 İ NASIL BİLİRSİNİZ KALİTELİ VE SÜPER DEMİ....
    HİÇTE ÖYLE DEĞİL...........
  • Sayın dilegün ;
    Bende problemi aşmak için bu panjurları alttan tıkamayı düşündüm. Ama böyle bir iş yaparsam , camdan gelen sular , ızgaradan geçip yağmur kanalından aşağıya süzülemez. Birikir, ve belkide motor bölümüne su girer. Diye düşündüm. Bu da Aküyü , soketleri , sigorta kutusunu ıslatır. Öyle değilmi.
    Sizin bu ızgaralar kapatılınca ,yağmur yağdığında nasıl bir durum oluşuyordu ? Su nereye gidiyor. Ayrıca bu ızgaraların altında Kaloriferin hava aldığı boğazlar var. Izgaralar tıkanınca Havalandırma motoru havayı nereden çekiyor?
    Cevab verebilirseniz memnun olurum.
    İyi günler. Teşekkürler.


    quote:

    Orjinalden alıntı: dilegun

    sayın arkadaşım bendede crdi 1.5 2004 modeli vardı ne büyük şans benimkide aynı yerden su aldı farklı zamanlarada ancak YETKİLİ VE ÇOOOK DENEYİMLİ servisleri ..çünkü teknik uzman tuğrul meşhur böyle söylüyor..3 seferde ancak suyu engelleyebildiler.nasılmı tüm su kanalını kapatarak siyah silikonla üstelik dışarıdan panjur aralıklarından bakınca dahi görülüyor.tabii bu benim aracımın ilk arızası değil ilk arızasını 863.km de 18 günü yaptı.fab beyin arızası.değiştirilmesini talep ettim şirket ilgilenmedi cevap dahi vermedi ve mahkemeye verdim davayı kazandım yargıtayda onadı ve 3 gün önce aracımı yargıtay ilamına dayanarak iade ettim.ve kultuldum.size tavsiyem aracınız klimali ise derhal klima motoruna baktırın ve eğer küflenmiş ise garantiden değiştirilmesini sağlayın sebebi su almasıdır.sahi mahkemeye falan verirsenizde davayı kazandığınızıda servislerinden kovuyorlar bilginiz olsun
    .sahi sizden ricam aracınızın bagaj puntalarını özelliklede bagaj açıkken sağ taraftaki kanal içi puntalarını kontrol edin bakalım oralardada küflenme varmı benim ve benimki gibi birçok aracınki küflüde..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.