Şimdi Ara

Kıbrıs Hakkında Bilgisi Olanlar Lütfen Bi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene benim 3.senemdi 16 bin civarı bir sıralama ile Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümüne tam burslu yerleştim aslında yazmayacaktım ama van , kars , adıyaman gibi leş şehirlerin bile tıpını yazıp Kıbrısı yazmasam ayıp olurdu dedim sonuçta kıbrıstaki yaşam kalitesi çoğu doğu ilinden daha iyidir diye düşünüyorum sorularım şunlar
    1-İngilizcem orta seviyenin üstünde sayılır ama konuşma dilim çok iyi bu sene dil sınavına da girdim derece yapmışım mesela hazırlık zor mudur okulun konsepti biraz odtüyü andırıyor umarım hazırlık sınavı da andırmaz kaybedecek senem kalmadı çünkü 21 yaşıma geldim.
    2-Ulaşıma çok sıkıntılı diyorlar araba almak mantıklı olur mu sizce araba fiyatları çok da ucuz değil denildiği gibi 3-5 bin tl daha ucuz orda bolca Suzuki Swift veya Mazda Demio var yüksek modelli iyi fiyata veya 1.18 felan almak ne derece mantıklı yoksa bi bisiklet felan da idare eder mi sonuçta hinterlandı küçük bir şehir lefkoşa?
    3-Yurtlar çok kötü ve pahalı deniyor ayrıca vücut geliştirme yapıyorum 5 yıldır felan 3 senedir kahvaltıda 6 yumurta öğle akşam yemeğinde tavuk pilav yerim yurtta çok sıkıntı çekicem gibi yemek konusunda ev sanki daha ucuza geliyor ama tek çıkmak istemiyorum açıkcası adam bulmak sıkıntı sizce ne yapmak mantıklı ? Babam ev almayı da düşünüyordu 200-250 bin tl civarında ama yatay yapabilme şansım var diye düşünüyorum o yüzden pek sıcak bakmadım.
    4-Telefonumu babama verdim de kıbrısta sanki telefonlar ucuz gibi bi 400-700 tl arası pasaporta da işletirim zaten ordan almak mantıklı gibi sizce nerden almak mantıklıdır ?
    5-Kışı fena diyorlar ama doğruluk payı nedir orda alışverişte biraz sıkıntılıymış sanırım Gayseriliyim ben kış bana pek koymaz ama bilmiyorum şimdi nedir ne değildir kıyafetleri ona göre getiricem burdan.Kayseride öyle bershka , zara felan zaten yok onları aramam ama bi mavi bi koton bi lufian da vardır demi türk firması bunlar sonuçta.
    6-Bu protein tozu spor salonu piyasalarını bilen var mı fiyatlar nasıldır veya marketlerde tavuk göğsünün kilosu kaç tldir gibi meyve pahalı diyolar zaten basit şeker glisemik indeksi yüksek ben yemem açıkcası carpe diem mi denir Polyannacılık mı denir bilmiyorum ama tüm pozitif düşüncelerimi toplayım geliyorum sana kıbrıs , beni üzemessin demeyi çok isterdim ama bende Hydrofobia var (Su , deniz korkusu) umarım korkudan gebermeyiz orda. Teşekkürler İyi Günler.







  • Up
  • Uppp
  • Kardeş kuzenim kıbrıs tıp okuo ve onun yanına gitmiştim. Bilgi olarak ne istiosun ki not yazının 2 cümlesini okudum çok uzun ya.. Saten dersten geldim eve

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deadlyspiralxx kullanıcısına yanıt
    özetle
    1-araba almak mantıklı mı
    2-ev mi yurt mu
    3-telefon alıcam da orda ucuz mu
    4-kıyafet felan çok alıcak yer yok sanırım mavi , koton felan vardır sanırım yoksa hepsini burdan mı götüreyim ?
  • Abi kuzenime sordum yurda para ödersen iyi ödemezsen hapishane koğuşu gibiymiş. Telefonlar ucuzmu bilmiom ama araştırdım pek fark yokmuş. Bide orada araba alıp napcan. Dahamı ucuz buradan. Örnek olarak; burada 50 bin olan arabayı kıbrıstan 20 bine aldın ve türkiyeye girerken gümrükte hoppala derler. Buradakiler safmı ki gidip ucuza araba almıolar çakal derler. GGümrükte ödemen olan vergisini şuyu buyyu 50 bini bulur. Hatta daha fazla bile bulur. Kısacası yurt dışından araba almanın hiç bi mantığı yok. Et çok ucuzmuş. Kuzen hep et yiyornuş. Kuzen büyümeyi düşünmüyorsa kıyafetleri oradan getirsin dedi.

    Bide oralar çöl gibi biryermiş. Saçma sapan yerlermiş. "Çöl" dedi adam işte. Bim bile yokmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deadlyspiralxx kullanıcısına yanıt
    Vücut geliştirme yapıyorum 6 senedir zaten L giyiyorum daha da büyümem alırım o zaman burdan da arabayı trye getirmekten öte ulaşım çok sıkıntılı taksiler de pahalı dedikleri için düşündüm yurt olayında heralde apart yurt dedikleri şey hastahanede hasta odası veriyorlarmış onlar baya güzel geldi bana ocak felan da var kendi yemeğimi yapmak istiyorum ben spor nedeniyle et ucuzsa çok iyi ben telefona boravin diye biyerden baktım modelden modele 300-700 tl arası daha ucuz gibi teşekkürler bu arada
  • Abi kuzen tek kişlik odada kalıo halinden menun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam o degilde 2. maddedeki hinterland kelimesini yanlis anlamda kullanmissin gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hinterland biliyorum daha çok ekonomik dağılım şemasındaki tüm toprak alanı gibi bir anlamı var ama halk arasında en azından yakınlarım tarafından yüz ölçümü anlamında kullanılıyor da ne biliyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.