Şimdi Ara

Akyaka-Datça-Marmaris gezdim geldim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
5
Favori
11.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 27 temmuz-6 ağustos arası Akyaka-Datça-marmaris tarafındaydım.Arabayla ailecek gezdik. Sorusu olan varsa alabilirim.



  • Dostum öncelikle önceden yer ayarlamayın. Şunun için söylüyorum. İnternette okuduğunla gördüklerin arasında fark olabiliyor. Bir yere bağlı kalmayın kısacası. O anda ordayken gezin bakın,telefon edin,fiyat sorun.

    Tabi gideceğiniz yerleri iyi inceleyin. Ne yenir ne içilir,nerelerde kalınır bunları kağıda bi not edin. Zira panik anlarında bu notlar size yardımcı oluyor. (özellikle kalacak yer açısından)

    Bu tür bir geziye başlıyacaksanız mutlaka bir sırt çantası edinin. Arabada büyük valiz duracak. Sırt çantasında ise günlük kullanılacak (şortunuz,çorabınız,atletiniz,donunuz,diş fırçanız,parfümünüz..vs)eşyalarınız olsun. Pratiklik açısından bu daha iyi.

    Apartlarda kalacaksanız (ki biz öyle kaldık. Sadece marmariste kahvaltı dahil otelde kaldık) yanınıza kahvaltılıklar alın. En azından çayınız,şekeriniz,sıvı yağınız kesin yanınızda olsun. Eğer getirebiliyorsanız zeytin,peynir,kaşar,kuruyemiş..vs getirin. (biz öyle yaptık. Domates,salatalık,biber,peynir,yeşil-siyah zeytin,kaşar,ceviz,fındık,kuruyemiş,çay,zeytin yağı) Bunları bir poşede koyduk. İçlerine de soğuk tutsun diye 4-5 tane buz aküsü (kasedi) koyduk. Her kaldığımız aparta da bu yiyecek poşedini çıkarıp, buz akülerini dondurucuya koyup diğer gün için hazır ettik. Yok ben yanımda taşımam dersen de gittiğiniz yerlerde bulunan şok,migors,bim,a101 gibi marketlerden de bunları kolaylıkla alabilirsiniz. Buralarda küçük suları da depo ettik. Bunları da buzluğa koyup gün içinde soğuk kalmasını sağladık.
    Apartların hepsinde ocak,buzdolabı,bardak,kaşık,çanak,çömlek..vs vardı. O konuda hiç sıkıntı yaşamadık. O yüzden yanınızda mutfak malzemesi getirmenize gerek yok. Ancak bi bulaşık süngeri,küçük sıvı deterjan yanınızda olsun derim.

    Kahvaltı ayağını hiç değilse bu şekilde daha ekonomik sağlayabilirsiniz. Öğlenleri de abur cubur,meyve ile geçiştirilebiliyor. Yine bunları da yukardaki marketlerden sağlayabilirsiniz.

    Akşam yemeklerini de hep dışardan yedik. Fiyat üşç aşağı beş yukarı aynı diyebilirim. Bi akyakada balık rakı oalyına girdik. İki kişi 120 lirayla çıkınca bi daha da yanaşmadım :)


    Bizim ilk durağımız pamukkale travertenleri idi. Yolunuzun üzeriyse mutlaka uğrayın. Traverten girişi 35 di lira. Müze kartınız varsa ücretsiz. Müze kartı 40 lira idi. Kart alıp girmek daha akıllıca. Travertenlere girecekseniz yanınıza su alın,deniz şortunuzu mayonuzu giyin mutlaka.

    İkinci durak Akyaka idi. Akyaka şirin,küçük ve özel bir yer. Burada 1 gün konakladım ancak keşke 2-3 gün kalaydım pişmanlığım da içimdedir. Seviyorum Akyaka'yı. Akyaka'da pansiyonlar denize yakınlar 150, uzaklar ise 100 lira. Biz burada 100 lira oda fiyatlı Gaye apartta kaldık. Yorumum burdadır. Tavsiye ederim.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Gaye+Apart/@37.05564,28.329781,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x66ab237817e0ca92!8m2!3d37.05564!4d28.329781

    Plajı halk plajıdır. Yiyecek içecek serbesttir. 1 jezlong ve şemsiye 7.5 liradır. Burda da Azmak turu vardır. Ona katılabilirsiniz. Balık+ekmek 10 lira. Şok var, migros var.
    Azmak kıyısındaki restoran var. Balık için ideal ancak fiyatlar yüksek. Çarşı içinde ise çok daha uygun yerlerde yemek yemek mümkün. Buradan marmaris 35-40dk.

    Üçüncü durağımız ise Datça tarafı idi. Asıl amacım Datça değildi. Asıl amacım palamutbükü,ovabükü denilen yerlere gitmekti. Çünkü internette o kadar müthiş yorumlar okudum ki gitmemek olmazdı. Ancak navigasyonumla bile buraların yolunu bulamadım. Bu arayışım git gel git gel tam 3 saatime mal oldu. Aynı yolları gittim,döndüm,off off. En son bi vatandaşa denk geldim sordum. Bu bükler nerde dedim. Adam siz nerden geliyorsunuz dedi. Dedim Akyaka'dan geliyorum dedim. "Güzelim Akyaka'dan mı geliyorsunuz?" diyince çok yanlış bir yerde olduğumun farkına vardım. Zaten vatandaş da çok yanlış yoldasın tam tersi git falan diyip yine bulacam bu bükleri inadıyla yola düştüm. Sağolsun oralardaki şantiyedki bi mühendis motosikletiyle bizi döneceğimiz yola götürdü. Araçla takip büklerin yoluna düştük. İğrenç virajlı yolları geçtik. (tabela mabela hiç yok) Saat 20.30 gibi bi büke geldik ama ne geliş. Ovabüküymüş. Ne bakkal ne çakkal ne çarşı hiç bir şey yok. Kıyıya yakın bi taşlı plaj var. Bu kıya bi kaç restaurant var. O kadar. Gerisin geriye lanet okuyarak (o kadar sitres,zaman kaybı,benzin kaybı da cabası) Datça merkeze gittim. Diyeceğim o ki bu ovabüküydü,palamutbüküydü,haybüküydü hayallerine kapılmayın. Çok büyük hayal kırıklığı yaşanabilir.

    Datça merkez iyiydi. Yine burda apartta kaldık. Emre Apart. Oda fiyatı 120 lira idi. Yine içinde mutfak malzemleri..vs vardı Yorumlar burada. Tavsiye ederim.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Emre+Apart/@36.725221,27.6829576,17.75z/data=!4m5!3m4!1s0x14be24fca7d5a359:0x701f74df4a9f823d!8m2!3d36.724204!4d27.6857378

    Kumluk plajı var. Orada denize girebilirsiniz. Plajlar ücretli. Orada balık restaurantları var. Adamlar plajı parselleyip şezlongları yerleştirmişler. Şezlongların tanesi 10 tl. Yiyecek,içecek yasak. Hepsini restauranttan almalısınız. Ancak yine gizli işler yapılabiliyor.

    Buradaki restoranlar içkili balık restoranları. Saat 18-19.00 gibi buraki şezlonfları kaldırıp yerine masa koyuyorlar. Ancak çok çok pahalı oldukları için ve Akyaka'da bunun daha alt kademsei bi yerden 120 lira ile kalkınca ve buradan adam başı en az 100tl ile kurtulamayacağımı anlayınca bu tür bir yerde yemek yemenin pek de akıllıca olmayacağını anlayıp uzaklaştık. Haa paranız varsa deniz kıyısında,plajın üstünde o atmosferde yemek yemenin keyfini de kesin çıkarın derim. Hangi restoranı tercih edelim derseniz,fiyatlara bakıp öyle karar verin derim. Fiyatlar hep geçirmeli zaten. Ha 10 lira ha 30 lira geçmiş pek de önemli değil :)

    Datça'da biz bi akşam yemeğini Zekarya Sofrasında yedik. Ev yemeği tarzında ama hiç beğenmedik. Yorumlar burda.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Zekeriya+Sofras%C4%B1/@36.7237025,27.6848856,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14be24fcc0fce51f:0x278f710a5fdedccd!8m2!3d36.7237!4d27.686187

    Bi akşam yemeğini de Datça merkezde bulunan Kaya Et Mertkan Döner'de eti bol döner yedik. Hakkaten güzeldi. Fiyatı da iyiydi. Şalgamı da 10 numaraydı (normalde şalgamı sevmem)

    Dördüncü durağımız da "Çabucak Orman Kampıydı" Burada 2 gece çadırda kaldık. Burası çok ayrı bir mod. Ancak ormanda çadırda kalmak iyiydi.

    Son durağımız da marmaristi. Aslında Marmaris'ten sonra da gicecektik ama hem yorgunluk hem de Marmaris'te kaldığımız otelin ekonomik olması hem de Hacı'nın yeri lokantası burada çok kalmamıza neden oldu. Burada da 3 gece kaldık.
    Marmaris belediyesinin hemen arkasında Central Hotel Marmaris var. Orada kişi başı kahvaltı dahil 35 liraya kaldık. Akyaka'ya, Datça'ya göre çok çok uygundu. Yorumlarım altta.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Central+Hotel+Marmaris/@36.8506615,28.2616764,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14bfbdd753c67fbd:0xed088fe1b50bbb1a!8m2!3d36.8506572!4d28.2638651

    Hepsi bu kadar. Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Marmaris de nerelere gidilir içilir dolaşılır yazabilir misiniz, koyları filan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biryeregitmiyoruz2

    Marmaris de nerelere gidilir içilir dolaşılır yazabilir misiniz, koyları filan
    Eylül de aynı yerleri gezeceğiz 4 arkadaş. Neler yapmalı neler yapmamalı kısaca bahseder misin?
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Knidos a gittin mi
  • biryeregitmiyoruz2 kullanıcısına yanıt
    Koylara biz tekne turları ile gitmeyi tercih ettik.
    Turlar 35-50 tl arasında. Hemen hemen hepsi aynı koylara götürüyor. Ancak farklı rota izleyenler de var. Koylarda yarım saat falan duruyor. O sırada sen inip yüzebiliyorsun. Karaya çıkılacak yerde de karaya çıkabiliyorsun.
    Turlarda öğle yemeği veriliyor. Ancak yanında içecek götürmek yasak. Çünkü tur esnasında size içirmeleri (?) gerek. Bir küçük su 2 tl. Ordan hesaplayın. Ancak biz gizli de olsa 5-6 saatlik bir gezi için yanımıza su aldık. (hele ki küçük çocuk da var)

    Marmariste 2 tane su parkı var. Biz adam başı 25 tl giriş ücreti olan ve bileti internetten satılan Atlantis su parkına (marmaris su parkı da deniyor) gittik. Kaydırak sayısı öyle aman aman değil ancak eğlenceli idi. Biz güzel vakit geçirdik. İçeri yine içecek sokmak yasak deniyor ancak girişte her hangi bir kontrol falan yok. Yiyecek içecek sokabilirsiniz. İçerde bir buzlu içecek 4 lira. Eğer giderseniz erken gidin, hafta içi gidin. Zira içerde eşyalarınızı falan koyacağınız şezlong bulmak sorun. Ücretsiz kasalar da var. Oraya da cüzdan,telefon..vs koyabilirsiniz. Bu su parkına gitmek için içmelere giden minübüslere binebilirsiniz. Tek kişi fiyatı 3tl. (su parkının ücretsiz servisi de var. Ona da binebilirsiniz.)

    Biz bir de içmelere gittik. İçmeler minibüsü ile marmaris merkezden ulaşabilirsiniz. 15 dk bir yolu var. Fena değildi. Farklı bir plaj görme açısından iyiydi. Şezlong ücreti 1 kişi için 10 lira idi. Buraya da dışardan yiyecek içecek getirmek yasak.

    Marmaris merkezde de plaj var halka açık,ücretsiz. Ancak ne şezlong ne de şemsiye var.

    Geceleri çarşı merkezde gezebilirsiniz. Ancak asıl yeri de barlar sokağıdır. Eğlence gırlar :)

    Yine yat limanı kenarındaki cafelere takılabilirsiniz ancak baya pahalılar. Girişteki fiyat tabelalarına bi göz atsanız iyi olur.

    Ayrıca bu yat limanının sonuna doğru gittiğinizde sol tarafta balık restorantları var. Oralarda da yiyip içebilirsiniz. Ancak paranız varsa girin. Sonra üzmesinler sizi. (Yat limanının en son kısmında Azmak restauran vardı. Onun fiyatları normaldi.)

    Marmariste asıl bomba Hacı'nın Yeri Lokantasıdır. Yorumum burda. 2016 nın benim için bombasıdır :)
    https://www.google.com.tr/maps/place/Yi%C4%9Fit+Lokantas%C4%B1/@36.861404,28.2716759,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x329aee9f18d41801?sa=X&ved=0ahUKEwiX7a7qqLrOAhXBcRQKHYZ8A-AQ_BIIezAO




  • abdomin25 kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle önceden yer ayarlamayın. Şunun için söylüyorum. İnternette okuduğunla gördüklerin arasında fark olabiliyor. Bir yere bağlı kalmayın kısacası. O anda ordayken gezin bakın,telefon edin,fiyat sorun.

    Tabi gideceğiniz yerleri iyi inceleyin. Ne yenir ne içilir,nerelerde kalınır bunları kağıda bi not edin. Zira panik anlarında bu notlar size yardımcı oluyor. (özellikle kalacak yer açısından)

    Bu tür bir geziye başlıyacaksanız mutlaka bir sırt çantası edinin. Arabada büyük valiz duracak. Sırt çantasında ise günlük kullanılacak (şortunuz,çorabınız,atletiniz,donunuz,diş fırçanız,parfümünüz..vs)eşyalarınız olsun. Pratiklik açısından bu daha iyi.

    Apartlarda kalacaksanız (ki biz öyle kaldık. Sadece marmariste kahvaltı dahil otelde kaldık) yanınıza kahvaltılıklar alın. En azından çayınız,şekeriniz,sıvı yağınız kesin yanınızda olsun. Eğer getirebiliyorsanız zeytin,peynir,kaşar,kuruyemiş..vs getirin. (biz öyle yaptık. Domates,salatalık,biber,peynir,yeşil-siyah zeytin,kaşar,ceviz,fındık,kuruyemiş,çay,zeytin yağı) Bunları bir poşede koyduk. İçlerine de soğuk tutsun diye 4-5 tane buz aküsü (kasedi) koyduk. Her kaldığımız aparta da bu yiyecek poşedini çıkarıp, buz akülerini dondurucuya koyup diğer gün için hazır ettik. Yok ben yanımda taşımam dersen de gittiğiniz yerlerde bulunan şok,migors,bim,a101 gibi marketlerden de bunları kolaylıkla alabilirsiniz. Buralarda küçük suları da depo ettik. Bunları da buzluğa koyup gün içinde soğuk kalmasını sağladık.
    Apartların hepsinde ocak,buzdolabı,bardak,kaşık,çanak,çömlek..vs vardı. O konuda hiç sıkıntı yaşamadık. O yüzden yanınızda mutfak malzemesi getirmenize gerek yok. Ancak bi bulaşık süngeri,küçük sıvı deterjan yanınızda olsun derim.

    Kahvaltı ayağını hiç değilse bu şekilde daha ekonomik sağlayabilirsiniz. Öğlenleri de abur cubur,meyve ile geçiştirilebiliyor. Yine bunları da yukardaki marketlerden sağlayabilirsiniz.

    Akşam yemeklerini de hep dışardan yedik. Fiyat üşç aşağı beş yukarı aynı diyebilirim. Bi akyakada balık rakı oalyına girdik. İki kişi 120 lirayla çıkınca bi daha da yanaşmadım :)


    Bizim ilk durağımız pamukkale travertenleri idi. Yolunuzun üzeriyse mutlaka uğrayın. Traverten girişi 35 di lira. Müze kartınız varsa ücretsiz. Müze kartı 40 lira idi. Kart alıp girmek daha akıllıca. Travertenlere girecekseniz yanınıza su alın,deniz şortunuzu mayonuzu giyin mutlaka.

    İkinci durak Akyaka idi. Akyaka şirin,küçük ve özel bir yer. Burada 1 gün konakladım ancak keşke 2-3 gün kalaydım pişmanlığım da içimdedir. Seviyorum Akyaka'yı. Akyaka'da pansiyonlar denize yakınlar 150, uzaklar ise 100 lira. Biz burada 100 lira oda fiyatlı Gaye apartta kaldık. Yorumum burdadır. Tavsiye ederim.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Gaye+Apart/@37.05564,28.329781,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x66ab237817e0ca92!8m2!3d37.05564!4d28.329781

    Plajı halk plajıdır. Yiyecek içecek serbesttir. 1 jezlong ve şemsiye 7.5 liradır. Burda da Azmak turu vardır. Ona katılabilirsiniz. Balık+ekmek 10 lira. Şok var, migros var.
    Azmak kıyısındaki restoran var. Balık için ideal ancak fiyatlar yüksek. Çarşı içinde ise çok daha uygun yerlerde yemek yemek mümkün. Buradan marmaris 35-40dk.

    Üçüncü durağımız ise Datça tarafı idi. Asıl amacım Datça değildi. Asıl amacım palamutbükü,ovabükü denilen yerlere gitmekti. Çünkü internette o kadar müthiş yorumlar okudum ki gitmemek olmazdı. Ancak navigasyonumla bile buraların yolunu bulamadım. Bu arayışım git gel git gel tam 3 saatime mal oldu. Aynı yolları gittim,döndüm,off off. En son bi vatandaşa denk geldim sordum. Bu bükler nerde dedim. Adam siz nerden geliyorsunuz dedi. Dedim Akyaka'dan geliyorum dedim. "Güzelim Akyaka'dan mı geliyorsunuz?" diyince çok yanlış bir yerde olduğumun farkına vardım. Zaten vatandaş da çok yanlış yoldasın tam tersi git falan diyip yine bulacam bu bükleri inadıyla yola düştüm. Sağolsun oralardaki şantiyedki bi mühendis motosikletiyle bizi döneceğimiz yola götürdü. Araçla takip büklerin yoluna düştük. İğrenç virajlı yolları geçtik. (tabela mabela hiç yok) Saat 20.30 gibi bi büke geldik ama ne geliş. Ovabüküymüş. Ne bakkal ne çakkal ne çarşı hiç bir şey yok. Kıyıya yakın bi taşlı plaj var. Bu kıya bi kaç restaurant var. O kadar. Gerisin geriye lanet okuyarak (o kadar sitres,zaman kaybı,benzin kaybı da cabası) Datça merkeze gittim. Diyeceğim o ki bu ovabüküydü,palamutbüküydü,haybüküydü hayallerine kapılmayın. Çok büyük hayal kırıklığı yaşanabilir.

    Datça merkez iyiydi. Yine burda apartta kaldık. Emre Apart. Oda fiyatı 120 lira idi. Yine içinde mutfak malzemleri..vs vardı Yorumlar burada. Tavsiye ederim.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Emre+Apart/@36.725221,27.6829576,17.75z/data=!4m5!3m4!1s0x14be24fca7d5a359:0x701f74df4a9f823d!8m2!3d36.724204!4d27.6857378

    Kumluk plajı var. Orada denize girebilirsiniz. Plajlar ücretli. Orada balık restaurantları var. Adamlar plajı parselleyip şezlongları yerleştirmişler. Şezlongların tanesi 10 tl. Yiyecek,içecek yasak. Hepsini restauranttan almalısınız. Ancak yine gizli işler yapılabiliyor.

    Buradaki restoranlar içkili balık restoranları. Saat 18-19.00 gibi buraki şezlonfları kaldırıp yerine masa koyuyorlar. Ancak çok çok pahalı oldukları için ve Akyaka'da bunun daha alt kademsei bi yerden 120 lira ile kalkınca ve buradan adam başı en az 100tl ile kurtulamayacağımı anlayınca bu tür bir yerde yemek yemenin pek de akıllıca olmayacağını anlayıp uzaklaştık. Haa paranız varsa deniz kıyısında,plajın üstünde o atmosferde yemek yemenin keyfini de kesin çıkarın derim. Hangi restoranı tercih edelim derseniz,fiyatlara bakıp öyle karar verin derim. Fiyatlar hep geçirmeli zaten. Ha 10 lira ha 30 lira geçmiş pek de önemli değil :)

    Datça'da biz bi akşam yemeğini Zekarya Sofrasında yedik. Ev yemeği tarzında ama hiç beğenmedik. Yorumlar burda.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Zekeriya+Sofras%C4%B1/@36.7237025,27.6848856,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14be24fcc0fce51f:0x278f710a5fdedccd!8m2!3d36.7237!4d27.686187

    Bi akşam yemeğini de Datça merkezde bulunan Kaya Et Mertkan Döner'de eti bol döner yedik. Hakkaten güzeldi. Fiyatı da iyiydi. Şalgamı da 10 numaraydı (normalde şalgamı sevmem)

    Dördüncü durağımız da "Çabucak Orman Kampıydı" Burada 2 gece çadırda kaldık. Burası çok ayrı bir mod. Ancak ormanda çadırda kalmak iyiydi.

    Son durağımız da marmaristi. Aslında Marmaris'ten sonra da gicecektik ama hem yorgunluk hem de Marmaris'te kaldığımız otelin ekonomik olması hem de Hacı'nın yeri lokantası burada çok kalmamıza neden oldu. Burada da 3 gece kaldık.
    Marmaris belediyesinin hemen arkasında Central Hotel Marmaris var. Orada kişi başı kahvaltı dahil 35 liraya kaldık. Akyaka'ya, Datça'ya göre çok çok uygundu. Yorumlarım altta.
    https://www.google.com.tr/maps/place/Central+Hotel+Marmaris/@36.8506615,28.2616764,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14bfbdd753c67fbd:0xed088fe1b50bbb1a!8m2!3d36.8506572!4d28.2638651

    Hepsi bu kadar. Umarım yardımcı olmuşumdur.




  • Gitmedim.
  • Datça mı akyaka mı kararsızım?



    Datçada minibüslerle kargı-ovabük-palamutbükü koylarına ulaşım mümkünmüş ama yorucu olur mu?
  • Tatile diye gidip benim günlük hayattaki harcamamdan daha az parayla çıkmışsınız, tebrikler.
  • bölümde tatil fotosu paylaşmak yasak mı
    hayır anlamadığım şu b
    birçok konu gittim gördüm gezdim ettim diyor ama nedense hiç foto konulmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    bölümde tatil fotosu paylaşmak yasak mı
    hayır anlamadığım şu b
    birçok konu gittim gördüm gezdim ettim diyor ama nedense hiç foto konulmuyor

    datça hakkındaki bilgiler de pek doğru değil:

    datça'ya biz de gittik. arkadaş sahildeki balık lokantalarından bahsetmiş, oralar pahalı doğru. ancak bir arka caddeye geçince ki 20-30 mt'den bahsediyorum. gayet ucuz lokantalar da var. bükleri bilmem ama datça merkeze yakın güzel denize girilecek yerler var. sahilleri bir side-antalya sahilleri gibi geniş değil ancak yine de suyu falan iyi. biz bir yer bulmuştuk. şezlong 10 tl diyordu ancak günlük kişi başı 20 tl harcayana şezlong ücretsizdi. biz o kadar harcamasak ta sorun olmuyordu. datça iyi güzel de en iyisi HD. HD ilk bakışta sanki pahalı gibi dursa da daha ucuza geliyor. zaten diğer yerlerde sudan bile yeterince geçiriyorlar ki o havada insan durmadan susuyor yani.

    biz de arkaşın kaldığı emre pansiyonda kaldık. fena değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 29 Mayıs 2017; 11:21:44 >




  • Antalya
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Datça Palamutbükü'nde Tuna Bungalow ve Çuhadar Ahsap evleri'nde kalan var mı? Bu ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz?

    Bu ikisini sormamin sebebi; her ikisinin de ahşap bungalov olması ve her ikisinin de denizin dibinde olması.

    Teşekkür ederim.

    Gökçe Deniz
  • Datça nin denizi nasıldır taşlı mi suyu sıcak mi havası nasildir
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Ege bölgesinin denizi soğuktur. Bi akdeniz gibi sıcak değildir. Datça sahili kumdu. Denizi güzeldi. Özellikle akşamları havası oldukça iyi. Biz klimaya pek gereksinim duymadık. Antalyadaki gibi dr fosur fosur terlemedik.
  • Datça'da rüzgardan zevk alamazsınız arkadaşlar Marmarise yönelin
  • abdomin25 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, öncelikle bir Muğlalı olarak söyleyeyim Akyakaya eylül ayında ancak gezmeye gitmiş olursunuz. Denizi soğuk olacaktır. Eğer alışık değilseniz girebileceğinize pek ihtimal vermiyorum.
    Ayrıca Akyakada asıl olay merkezinden ziyada yapılaşmanın olmadığı bakir plajlarda bence. Muhtemelen Gökova körfezinde deniz olarak en kötü yerlerden biri Akyakanın plajıdır. Ayrıca gittiğinizde denizin tadını çıkartmak için mutlaka tekne turuna katılmak gerek. Marmariste de muhtemelen eylülde sezon bitmiş olur, gece hayatı adına birşey kalmaz. Sakin bir zamanında gezmiş olursunuz.
  • @zvzv mahlaslı arkadaş marmaris deneyimini yazmış. Buraya alıntılıyorum. Faydası olur.

    Temmuz sonunda 5 günlük her şey dahil tesiste bodrum tatilimizden sonra; bir kaç günde farklı bir konsepte 2-3 günlük tatil&gezi yapalım istedik ve bodrumdan sonra marmaris içmelere gittik.

    Burada amaç; 1. gün full tekne turu, ikinci gün ise araçla marmaris yarımadasını gezmek (datça-selimiye-bozburun) olup, otel sadece gece yatma amaçlı kullanılacağından; oteli ekonomik olandan oda kahvaltı şeklinde tercih ettim.

    içmeler Halit Narin turizm uygulama otelinde 2 kişi oda+kahvaltı günlük 110 tl ücretle 3 gece kaldık. Otel eski, fakat çam ormanlarının içinde mis gibi çam kokusu mevcut, odalar 90 lı yıllardan kalma düzen ve malzemede, sabah kahvaltısı standart tipte, karın doyurmalık diyebilirim.

    Kalanların hemen hemen tamamı oteli bizim gibi sadece gece yatma ve sabah kahvaltı şeklinde kullanıyor, gün içerisinde kendi programları dogrultusunda otel dışında oluyor.
    Zaten otel denize uzak konumda havuzu vs yok, dolayısıyla otelde kalıp uyumak dışında bir faaliyet mümkün gözükmüyor.

    1. gün için Hisarönünden kalkan tekne turu aldım. Servis sizi kaldığınız otelden alıp hisarönü denen mevkiye kadar yani teknenin kalkacagı koya (aynı zamanda martı grubuna ait küçük bir marinada mevcut) götürüyor, dönüştede aynı şekilde otele kadar bırakıyor.
    Servis saat saba 9:30 sularında otelden alıyor, tekne 10:30 gibi hareket ediyor, kızkumu, keçi adası, akvaryum koyu, selimiye vb birçok noktaya ugruyor ve yüzme molaları veriyor. Bira meşrubat (cola fanta vs) çay ve neskahve sınırsız, öglen tavuk ızgara+salata oluşan bir menü var, tur 10:30 dan akşam 16:30-17:00 ye kadar sürüyor, turu kişibaşı 60 tl.den aldım. Yüzme molası verilen koylar çok güzel ve tekne olmadan ulaşmanız (karayolundan) pek mümkün değil. Yemek içmek tahmin edeceğiniz gibi uyduruk, anca atıştırmalık niyetine, biz meşrubattan yada biradansa hiç olmazsa bilindiktir diye çay kahve içmeyi tercih ettik. O muhteşem koyları görmek ve bizzat içinde yüzmek, bir günü bu şekilde güzel geçirmek için kişi başı uygun fiyatyla bence hisarönü tekne turu güzel bir tercih.
    2. gün ise aracımızla kaldığımız içmelerden hareket ettik, ilk önce Datçaya gittik, yolu virajlı, bol inişli çıkışlı fakat manzara olarak doyumsuz. Datçayı şöyle bir dolandık, pek bir numara yok, eski datça denen köyün içi ise güzel, tarihi taş evler (can yücelin evi vs) köyün meydandaki kahvesi vs. Kısaca datçaya gelecekseniz gezmeniz gereken yer Datça değil , eski datça denen köydür. Fakat mesafe marmarise uzak ve yolun virajlı yapısı nedeni ile oldukça vakit alıyor, benim fikrim; Datçaya gitmesekde olurmuş şeklinde oldu. Daha sonra aynı yolda geri dönüp selimiyeye ulaştık, tabi yol uzun ve arada bir çok muhteşem koy, şelale vs. tabiat güzelliğinden geçiyorsunuz. Selimiye gerçekten çok güzel bir yer, marmarise gidenlere mutlaka gidip görmelerini tavsiye ediyorum (marmaristen dolmuş mevcut) butik tarzı oda+kahvaltı tipi buyuk kısmı denizin dibinde olan otel & motellerden oluşmakta... otellerin önüne denizin üstüne iskelevari uzantılar yapmışlar ve üzerinde masalar mevcut akşamları balık&rakı menüsü agırlıklı yemek yiyebileceginiz çok şık ve çok hoş mekanlar. Fiyatlar otel ve restorantları için oldukça tuzlu (gerçek lüks 5 yıldızlı otel fiyatı çekiyorlar, bazılarında yer bile yok...paranın kum misali oldugu istanbul sosyetesinin bir kısmı buranın müdavimi olunca haliyle burasıda böyle olmuş) Deniz çok güzel duruyor, fakat bütün deniz kenarını bahsettiğim oteller ve şezlongları ile kaplamış oldugundan, haricen denize girilebilecek kısım çok sınırlı. Selimiye çok keyifli bir yer, biz çok beğendik, fakat konaklama fiyatları sezonda gerçekten çok tuzlu, ayrıca sadece kahvaltı dahil konsept, öğle akşam yeme içme ve diğer harcamalarınızıda katarsanız gümlük kişi başı maliyetiniz min. 500-600 tl yi çok rahatlıkla geçebilir ki benim bütçem için mantıksız vede gereksiz olur.

    Selimiye sonrası hemen oranın 10 dk (5-6 km ilerisindeki) bozburuna geçtik, burası selimiyenin patlama yapmazdan önceki hali, ama yavaştan burasınında bakirliği kaybolmaya başlamış, tabi fiyatlar selimiyeye göre daha uygun, genelede kiralık apartlar mevcut. Selimiye buraya göre bence daha keyifli bir yer. Bozburun sakin kafa dinlemelik bir yer, bir aksiyon yok 1 gün kalsam 2. güne burada sıkılırım.

    İçmelerde kaldığımız sürede Akşamları; bir akşam marmaris merkezi gezdik, yat limanı, oldukça buyuk kapalı çarşısı ve halk plajının oldugu bulvar, diğer akşam ise içmeler merkezde takıldık, burasınında sahil yuruyuş kısmı keyifli, birçok yeme içme alternatifi var, sonrasında sahil kısmındaki yürüyüş yolunda keyifli bir yürüyüş yapılabilir.

    Marmariste dolu dolu geçirdiğimiz 2 gün 3 gece bu şekilde noktalandı. Herşey dahil otele gitmeyip çevreyi gezmek isteyen forum üyelerine bir fikir olsun diye yazdım. Ayrıca hisarönü dışında alternatif farklı rotalara giden tekne turları mevcut (gökova körfezi, dalyan vb.), marmarise yakın sayılacak akyakaya da gezmeye gidilebilir. (daha önceden gittiğimiz için tekrardan gitmedik)




  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Aynı güzergahları gezdim. Geçen cuma döndük.

    Selimiye konusuna bire bir katılıyorum. Çok güzel bir sahil kasabası. Gerçekten gezerken kendinizi tatilde hissediyorsunuz. Ancak çok pahalı bir yer. Parası olana hayat burda güzel gerçekten.

    Datça konusunda da kısmen katılıyorum. Datça merkezde hiç bir numara yok. Gitmesenizde olur.

    Ancak eski Datça gerçekten o yolu aştığınıza değer bence. her sokağını ayrı ayrı gezmek istedim valla. Ayrıca öyle insan yoğunluğuda pek olmadığından her köşesini hissederek geziyorsunuz. Eşim nerdeyse burda satılık ev yokmu demeye başlıyordu. O derece yani.

    Biz orhaniye köyünde kaldık. Kızkumu nun olduğu yer. Sessiz sakin bir köy. Yani yam anlamıyla köy. Bir çay bahçesi bile bulamazsınız o derece yani. Ama ben sakinliği sevdiğim için memnun kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 3 Ağustos 2017; 16:25:28 >




  • akyakayı öyle bir övmüşsünki gitmesem inanıcaktım az daha ben bir gün gibi uzun bir süre kalma gafletinde bulundum egede gördüğüm en kötü deniz burada merkezdeki plaj bildiğiniz rezil bir halk plajı çöpten pislikten geçilmiyor kumda yemek yiyenmi dersin donla denize girenmi dersin bildiğiniz 5 kalite halk plajı hem dalgalı hem pis.neyse sorduk soruşturduk çınar koyundaki çınar beach tavsiye ettiler saat akşam 6.5 olmasına rağmen taksi tutup gittik güzeldir diye girişe 30 tl verdik adam başı buranın denizi merkezdekine göre kısmen iyi ama yine bulanık taşlık bir plaj kötünün iyisiydi yani neyse 2 saat takıldık orda yiyeceklerde berbattı bu arada meyva tabağı söyledik bir geldi meyve komple bozulmuş et kokuyor 5 gün önceden hazırlandığı belliydi otele geldik akşam çıkalım dedik eğlence falan olur diye burası köy olduğu için saat 12 den sonra müzik yasakmış zaten 2-3 tane pub tarzı bar var onlarda saat 12 de sustu bildiğiniz ruh gibi yer oldu yemek yiyelim dedik akhisar köftecisinden başka adam gibi yemek yenecek bir yer bile yok oda sağolsun 1 porsiyon köfteyi 25 tl kitledi ayran su hariç sonra dondurmacı aradım 2 tane tırt hazır dondurma satan yerden başka dondurmacı yok. neyi beğendin diye sorarsanız konak tarzı mimarili evleri güzel birde havası onun dışında fiyasko bir yer buraya geliceğinize avşaya falan gidin daha iyi
    buraya gelmeden 3 gün datçada kaldım datçada eğlence yok ama huzurlu ve denizi temiz bir yer sahilde çok şık restaurantlar var akşam özellikle festival gibi ortam sahilde




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.