Şimdi Ara

Sigarayı Bıraktım, Taktikleri Alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 27 yaşındayım. 6 senedir sigara içiyorum. İlk iki sene sadece tütün sardım içtim günde 4-5 adet olmak üzere. Sonra öğrencilik bitince iş yerinde sarma sigara olayına çeşitli sebeplerden devam edemedim. Sonraki iki sene günde bir paket Winston Grey (Halk arasında super light) , kesmemeye başlayınca da Winston Blue (Halk arasında Light) olan sigarayı içtim. Son bir senedir günde 1 buçuk paket sigara içiyorum ortalama.

    16-19 yaş arasında yaz kış fitness / yüzme sporu yapıyordum. Zamanla bunlardan da caydım ve sigara buna paralel olarak arttı zaten. Alkol çok nadir kullanıyorum. Ancak sigaranın yanında illa ki bir şeyler içmem gerek. Bu yüzden günde 8-10 bardak çay, 2 Türk kahvesi, 1 LT kola içiyorum ortalama olarak. Bu da midemi yordu sanırım ufaktan reflü başlangıcı oluştu.

    3 gün önce ofiste muhabbet arasında uçtan uca tam 5 sigara yaktığımı fark edip kendime sinirlendim. "Severim" böyle işi lan diyip paketi komple kırıp çöpe attım. Arkadaşlar tedirgin oldu epey bi celallendim çünkü

    Neyse, o andan itibaren henüz sigara içmedim. Şu anda tam üç gün oldu. İlk gün çok zor geçti, son sigarayı öğlen içtiğimden akşam yemeğinden sonra resmen çıldırdım. Yanımda sürekli su taşıyorum. Aklıma geldikçe bir yudum su içiyorum. Bir de derin bir diyafram nefesi almak çok çok iyi geliyor. O sigara isteğini yok ediyor o anlık. Ertesi gün kahvaltıdan sonra çok zorlandım. Çünkü her gün daha yüzümü yıkamadan aç karına bi sigara içerdim ve kahvaltıdan sonra yine 2-3 tane üst üste yakardım. O krizi de suyla atlattım.

    Şimdi son iki gündür sigara isteği çok azaldı. Hatta dün gece alkollü bir muhabbete gittim ve dumandan rahatsız oldum. O masada bile içmedim, sanırım kafada çözdüm artık işi. Bu gün de canım hiç istemiyor artık, arada istekgeliyor 30 saniye sonra geçiyor. Sıkıntı yok gibi.

    Verebileceğiniz taktikler varsa önerilere açığım. İlaç, bant, sakız vb. kullanmayacağım. Sadece güçlü bir irade ile çözebileceğimi düşünüyorum. Sonuçta bu benim vücudum ve kimse zorla ağzıma sigara koyup yakmayacak. Eğer ben o sigarayı ateşlemezsem içmeyeceğim de. Her şey kişide bitiyor.

    Bir de benim gibi yoğun içen arkadaşlara tavsiye. Bu sigarayı bırakmanın zorluğu bir gün arkadaşlar, sadece ilk gün. Yemin ediyorum ilk günü atlatın gerisi çok kolay. Sonuçta uyuşturucu değil, kafanızı duvarlara vurduracak bir yoksunluk yaşatmıyor. O yüzden ilk gün sağlam bir irade koyup bu işi bitirin.

    3 gün oldu ve şimdiden daha sağlıklı hissediyorum. Evimiz 4. katta, ilk defa dün merdicenleri çıkıp yorulmadım, sabahları rahat nefes alarak uyanıyorum. Sakal - bıyık kokmuyor, eliniz saçınız kokmuyor, gömleğin manşetleri kokmuyor. Hayatım 3 günde daha konforlu hale geldi. Eski günlerdeki gibi enerjik bi insan oldum Herkese tavsiyemdir kurtulun şundan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 11 Ağustos 2016; 13:24:21 >







  • bana çok benziyorsun arkadaşım.30 yaşındayım,9 sene sigara içtim.2 buçuk ay önce sigarayı bıraktım ve bıraktığım günden itibaren bir kerecik olsun aramadım.son 4 yıldır falan sigarayı sürekli bırakıyor 3-5-7 gün içinde tekrar başlıyordum.aynı senin gibi.millet kafada bitirmek lazım diyince çok anlamsız geliyordu.bitirdim işte lan daha ne kafası diyordum.işin aslı başkaymış arkadaşım.
    ben aziz Sancar'ın röportajını okuduktan sonra bırakmaya tam ikna oldum.yani kafada bitirdim.9 senedir bana bir tek dalı bile faydalı olmadı.gerçekçi ol.sakinleştirdiği falan yok.vücudundaki zaten salgılanan nikotinin sigara içtikçe azalması ve nikotin için sigaraya muhtaç kalmaktır bütün olayı bu pis şeyin.Aziz Sancar dedi ki;"Kanser DNA kodunun bozulmasıyla oluşur.DNA kodunu bozan en büyük etken de sigara içmek.Vücudumuz sigaranın DNA kod bozumuyla savaşır ama bir yere kadar.Benim formülüm şuan için tam olarak etki gösteremesede daha iyisini yapacağım ve çare bulacağım." dedi.Dedimki ben hem para veriyorum hemde kanser ediyorum kendi kendimi.Kanserin ne pis bi ölüm şekli olduğunu amcandan biliyorum.Paran varsa 2 sene yaşıyorsun makinalarla.Paran olsa da ailene çektirdiğin ızdırap mahvediyor insanı.Yoksada ölüp gidiyorsun zaten acılar içinde.Böyle b.ku b.kuna ölmek neden?Ne gerek var?Uyanınca ağzımdaki iğrenç tat ve koku,insanların yanına gelince biraz mesafe bırakaları(şu anda anlıyorum,.sigarayı bırakınca ne kadar iğrenç koktuğunu anladım.birileri sigaradan sonra yanıma gelince bazen sigara içen bir arkadaşa bırakıyorum işimi çekiliyorum.okadar iğrenç bir kokuymuş zamanında benimde salgıladığım.) falan.Öksürük,tıkanma.Neden kendime bunları yapıyorum ki? diye bu bütün soruları sordum kendime arkadaşım.
    benimde sigarayı bıraksammı deyipte , bi sigara içsemmi acaba diye niyetimi bozduğum çok oldu.herkesin bırakma olayı farklı olabilir.benim ki kendimi sorgulayıp b.ku b.kuna acılar içinde ölmek istememem ve bu pis leş kokudan tıkanmadam öksürükten tattan dolayı oldu.
    umarım sende sigaranın nekadar gereksiz birşey olduğunu anlamaktan ziyade kabul edersin.çünkü hepimiz akıllı insanlarız.biliyoruz zararlarını şunu bunu.bunu kabul etmekte neden zorlanıyoruz bilinmez.
    bol şans..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.