Şimdi Ara

Eğitim ve Askerlik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Benim askerlik tecil hakkım 31.12.2016'da bitiyor. Askerlik şubesine gittiğimde uzatmayacaklarını söylediler. Sınavı kazanamadığım için bir yıl daha hazırlanacağım. 2 yıllığa kayıt olmadım puan düşecek diye. Askerlik şubesinde bana söylenilen şuydu:

    "Aralık ayında tecilin dolmadan gel, 2017 Kasım ayında askere gitmek istediğini söyle. Zaten 2017 Kasımına kadar üniversite işlemleri hallolacak ve askere gitmeyeceksin."

    Yalnız zihnim hâlâ rahat değil. Ben Aralık ayında gidip 2017 Kasımında askere gitmek istediğimi söylediğimde, bu iş resmiyete dökülecek ve işlemler yapılacak. Daha sonra sınavı kazandığımda ve kayıt olmaya gittiğimde, kayıt yapacak kişiler bakıp da bu adamın askere gitmesine 2-3 ay var, zaten asker olmak üzere deyip de kayıt etmezlerse ya da kayıt edip dondururlarsa ve askere gitmek zorunda kalırsam diye endişeleniyorum. Yani benim askere gitmek istiyorum deyip, işi resmiyete dökmem üniversiteye kayıta bir engel olacak diye korkuyorum.

    Bu konuda bilgili olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.







  • Niye acikogretime kayit olmuyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaudiR kullanıcısına yanıt
    askerligin var diye seni kimse kayt etmemezlik yapmaz merak etme

    senin kaydini yaparlar , ondan sonra milli savunma ve universite senin islerini hal eder, senin haberin bile olmaz

    bu adma ogrenci okuyor, askere gidemez diye yazi yolluyolar , sende otomatikmen mezuniyete kadar tecilli oluyor , ama sen genede kesin bilen birilerine zor , isi resmiyete dok ne olacak, zaten kazanamazssan askere git ne yapacan
  • Askerliği sallama bile sen git sınava kazan. Kazandıktan sonra zaten erteleniyor askerlik kendiliğinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar askerlik normal şartlarda engelleniyor evet fakat benim tecil hakkım bitmiş oluyor bu yıl sonu. Yani ben Kasım 2017'de askere gideceğimi söyleyip erteleteceğim, tecille erteletme değil bu. O yüzden bir sorun olabileceğini düşündüm.

    Eğer durum düşündüğüm gibi çıkarsa açık öğretim yazacağım 4 yıllık uzaktan eğitim. Puan düşmüyormuş zaten, yazılır dondururum ya da hiç uğraşmam sınavlarla filan. 1 yıl lazım zaten bana, 1 yıl idare etsin yeterli.
  • askerliği hiç yapma. boşuna geçen aylar.salak salak tiplerle muhattap olacaksın boklu donunu çalarlar falan öyle bir ortam işte askerlik
  • Up cevap beni de ilgilendiriyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.