Şimdi Ara

OVERCLOCKLU LAPTOP ISINMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, ne oldu nasıl olduysa bilgisayar buharlaşma aşamasına geldi, Asus K56CB modelli notebooku kullanıyorum üzerinde intel i5 3317u ve nvidia 740m var. Bilgisayara geçen aylarda su döküldü ve hemen fişi çekip birkaç gün açmıyıp sonra saç kurutma makinesiyle kalan suyu buharlaştırıp, selülozik tinerle sildikten sonra termal macunu yenileyip msata ssd takıp sıfırdan Win10 kurduktan sonra bilgisayar daha performanslı çalışsın diye her ayarı köklerken biraz fazla kaçırmışım çünkü idle halde bile 85 derece oluyor işlemci (evet fahrenheit değil celcius ) işlemcinin tech specsleri 1.7 ghz turbolu 2.6 ghz olmasına rağmen işlemci sürekli 2.6 ghzde çalışıyor. Tamam belki daha hızlı ama bilgisayar geçen gün ve bugün açılırken ekranda siyah çizgiler oldu. İnternetten araştırdığımda ekran kartının fazla ısınıp yanması yada ekranla ilgili bir sorun olabilir gibi birşey okudum. geçen gün olduğunda bilgisayarı açıp ekrandan gelen kabloyu düzelttim biraz ve düzeldi ama onunla mı ilgili ekran kartıyla mı ilgili bilmiyorum. Bugün ise sadece kapattım açtım düzeldi. Fotoğraftan görebileceğiniz üzere bilgisayarın ısı borusu çok ilkel ve hiçbirşeyi soğutmaya yaramıyor, tamam belki fan sıcak havayı atıyor cidden ama oyunlarda işlemci 95 derece ekran kartı 90 derece oluyor. Böyle giderse bu bilgisayar gidici olduğundan yöntem düşünme vaktim geldi. Bilgisayarın altında soğutucu oluyor genelde, buz aküsü yönteminide denedim pek verim alamadım, çözümlerinizi bekliyorum. Tekrar bir bilgisayar alacak durumum olmadığından underclock yapacak gibiyim ama başka çözümü olan varsa bekliyorum.

    Buda heat pipe

     OVERCLOCKLU LAPTOP ISINMASI




    Edit 1 : Bilgisayarın alt kapağının küçük olanını açtım (hızlı bir şekilde hdd ve ramlere ulaşılması için yapılmış) fanı tam o boşluğa koydum işlemciyi 1197 mhz'e düşürdüm hala çok sıcak, Aydında yaşıyorum ve bulunduğum ortam 30 derece falan. Biraz önce oyuna girdim bu işlemci hızında 25-30 fps aralığında çalışan oyunlar 15 fps hızında çalışıyor.


    [simage]
     OVERCLOCKLU LAPTOP ISINMASI
    [/simage]




    Edit 2 : Arkadaşlar sıcaklık değerlerinin yanlış olma olasılığı var mı? bilgisayarı oda sıcaklığındayken 30 dereceyken açıyorum 10-15 saniyede açılıyor hemen sıcaklığına bakıyorum yine 60 derece. bu imkansız değil mi? o sıdada ssd hdd falan hep 35 derece civarı oluyor.


    Edit 3 : Overwatch oynadım oyun normalde en düşük ayarlarda bile 15 kare saniye çalışırdı yine o civarda geziyor fakat ekran kartı oyun sırasında 90 derecelere ulaşırdı şimdi 85 derece oldu en fazla. Genelde 83 civarıydı. İşlemci ise yine 95 dereceleri bulmuş bu hızlarda bile ama genel olarak oda 88 derece civarıydı. Aynı heatpipe'ı kullanmaları çok saçma olmuş resmen işlemci yüzünden ekran kartı bu kadar ısınıyor. Mantıklı çözümlere ihtiyacım var.


    Edit 4 : Ben güç seçeneklerindeki profilleri sadece içindeki ayarlar farklı olduğu için var sanıyordum. Profiller baya önemliymiş, dengeli profiline aldım (eskiden yüksek performanstı) artık intel turbo boost kafasına göre çalışıyor ihtiyaç anında köklüyor gücü diğer türlü kısıyor vs. İdle halde 1.7 ghz, 2.3 ghz arası gidip geliyor oyun oynarken 2.4 falan yapıyor. Ama ısınma sorunun önüne geçemedim çünkü hala 15 W güç çekiyor, işlemcinin TDP değeri 17 W ama bu bilgisayar soğutmada berbat olduğu için o kadar güç bile vermiyor kendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 9 Ağustos 2016; 18:28:51 >







  • allah yardım etsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.