Şimdi Ara

Genel olarak tavsiye edilen SSD marka/modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Forumda SSD ile ilgili birçok konu var ve çoğunu okudum fakat sorular genelde bireysel ihtiyaçlara yönelik olduğundan ve x markayı alayım mı tavsiye edermisiniz yönünde olduğundan pek cevap bulamadım açıkçası.

    Elimde bir adet AMD işlemcili Toshiba A200-199 model( Sanırım sata2) ve bir adet I5 işlemcili Dell 7537 laptop var.
    Toshiba laptop günlük kullanım için ve internet+ birkaç basit program kullanılıyor, depolama gerekmiyor ve 120 gb. hesaplı bir ssd düşünüyorum. Forumda okuduğum kadarıyla Kingston V300 serisi gibi sorunlu SSD ler mevcut, genelde samsung tavsiye ediliyor ama samsung SSD ve AMD işlemcili bilgisayarlar arasında bir sorun olduğu konusunda yazılar var, Samsung SSD yerine daha hesaplı örneğin Sandisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB olabilir mi, Sandisk kullanım ömrü açısından Kingston V300 serisi gibi sorun olur mu? Hani ucuz olsun derken iki gün sonra sorun çıkarırsa pişman olmayayım.

    Diğer Dell 7537 için daha kaliteli bir SSD düşünüyorum, 120 GB veya 240 GB olabilir, depolama gerekmediği için 120 GB niyetindeyim. Genel olarak tavsiye edilen Samsung 750 EVO veya Crucial gibi markalar var, önemli olan hız ve sorunsuzluk. Crucial

    Yardımcı olursanız çok memnun olurum, iyi geceler diliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 6 Ağustos 2016; 23:36:10 >







  • Samsung 850 EVO hız,dayanıklılık ve ömür konusunda çok iyi
  • Çamurdan bile olsa SSD'de Samsung hocam. Başkasına bakmayacaksın. 750 Evo lar güzeldir. Hız değerleri olarak 850 Evo lara çok yakın. Tek farkları 850 Evo lar daha kaliteli bileşenlerle üretiliyor. 750 evo ucuz olsun diye daha az maliyetli parçalar kullanıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz seçimi 750 Evo'dan,
    Pahalı seçimi 850 Evo'dan yana kullanabilirsiniz. İkisi arasında hata öncesi yazma ömrü dışında fark yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlı cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyeleriniz doğrultusunda Dell laptop için 850 evo modelini alıcam fakat ilk mesajıma yazmayı unutup sonradan eklediğim bir konu var; AMD işlemcili bilgisayarlar ile Samsung SSD arasında bir uyumsuzluk mu desem, sorun mu desem emin değilim, buna benzer yazılar okudum bir kaç yerde. Toshiba laptop amd işlemcili ve acaba sorun ya da bahsedilen uyumsuzluk yaşarmıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 6 Ağustos 2016; 23:43:05 >
  • Sadece fiyat odakli alisveris yapacaksaniz . Akakce sitesinde gördüm . 240gb lik high level ssd ler mevcut. Kargo dahil 200 TL ye geliyor . Kalite odakli iseniz . Samsung 750/850 lere bakabilirsiniz. Sonuc olarak hepsi garantili . Bozulursa yenisini gönderirler.


    Edit : amd 950be ile ssd raid 0 yapmisligim var . Sallama bilgiler bunlar . Elinde prof sitelerin inceleme linki varsa bakalim. Forumda okuduysan salla gitsin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 7 Ağustos 2016; 0:00:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın trumpet, cevabınız için teşekkür ederim. AMD işlemcili cihaz ve Samsung ssd konusu sadece yoruma dayalı okuduklarımdan ibaret. Dell laptopum için fiyat değil kalite odaklı bir ürün istiyorum ve sizinle birlikte cevap veren arkadaşların da tavsiyesi üzerine Samsung 850 Evo alıcam, Toshiba için de öncelik fiyat fakat kullanıcıların tecrübe ettiği ve sorunlu olduğu çoğu kişi tarafından belirtilen bir ürün de almak istemediğim için daha uygun fiyatlı bir tavsiye istedim. Tekrar teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 7 Ağustos 2016; 0:18:06 >
  • Sandisk alabilirsin samsung pahalı dersen bütçene göre sorun yaşamazsın sorunlu bir ürüne denk gelmediğin sürece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlara katılıyorum. Benim sıralamam da şöyledir:

    Samsung 850 EVO > Samsung 750 EVO > SanDisk Ultra II > Kingston UV400

    Testler öyle diyor

    Makûl Fiyatlı 120GB / 240GB SSD Satın Alma Rehberi – 2016
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.