Şimdi Ara

W10 yıldönümü güncellemesi sonrası %100 disk kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Dün windows 10 bilgisayarıma yeni gelen yıldönümü güncellemesini yükledim. C: (120GB SSD) ve D: (750GB HDD) olmak üzere iki diskim var. Bilgisayar açıldıktan 15-20 dakika sonra D: diski %100 çalışmaya geçip kilitleniyor, görev yöneticisinden baktığımda bu kaynağı hiçbir program kullanmıyor. Ayrıca kasada bulunan harddisk çalışma ışığı da bu esnada hiç yanmıyor.

    Güncellemeyi geri almak bir çözüm yöntemi gibi geldi fakat yıldönümü güncellemesini program ekle/kaldır'da göremedim. Geri yükleme noktası da yok. Bu problemi nasıl düzeltebilirim?

    %100 çalışma halinde ekran görüntüsü bile kaydedilemediği için, telefonla çekilmiş görsel ekledim:
     W10 yıldönümü güncellemesi sonrası %100 disk kullanımı







  • Disk kullanimi bir bugtur çözmek için

    Calistira services.msc yaz windows search ve hızlı getirme hizmetlerini önce durdur sonra üzerlerine sağ tıkla özelliklerden başlangıç turunu devre dışı birak her ikisini de. Sonra duzelecektir hocam. Sistem bostayken %0 olması lazım. Arka planda yordukca tekrar yükselir iner duruma göre. Bir de ilk açtığında bi 2-3dk %100lerde gezer o da yeni açıldığı için..


    Eger klasik disk sorunu ise yukarıdaki çözüm düzeltir. Ama şayet güncelleme ile oluyorsa bu sorun şunu dene:
    Update ekranına gir ve solda yüklü güncelleştirmeler olur o son zamanlarda hatalı oldu dediklerini tarihe bakarak sil. Ardından sistem dosyalarını onarmak için:

    cmd.exeyi yönetici olarak açın ve sfc/scannow yazın %100e kadar dolmasını bekleyin ardından chkdsk /c /r /f yazın ve çıkan soruya yes no yazıyorsa y, evet hayır yazıyorsa e yazın enterlayin ve sistemi yeniden başlatin(sistem hata doğrulaması yapacak uzun sürebilir yarıda kesmeyin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 6 Ağustos 2016; 22:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam önerileriniz için teşekkür ederim, HDD Regenerator ile aldığım hata:
    0x02 S.M.A.R.T Error
    sonrasında RPM hızında değiştiğini ve HDD sıcaklığının yükseldiğini söylüyor

    Windows search ve hızlı getirme hizmetlerini durdurdum, son updateleri kaldırdım,chkdsk komutunu da uyguladım fakat sorunum maalesef çözülmedi :/
    Yazılım kaynaklı olabileceğini düşündüm ve windows 10 bilgisayarı sıfırla ile sıfırladım. Bu da sorunumu çözmedi.
    Son çare olarak harddiski laptoptan çıkarttım ve masaüstü bilgisayara taktım, şu an gayet düzgün çalışıyor hiçbir hata yok.

    Artık sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Laptop içinde resimdeki gibi bir hdd kızağı var, hdd kızağı laptopun eskiden dvdrom bağlandığı yere bağlanıyor (dvdrom'u disk takmak için çıkarmıştım)

     W10 yıldönümü güncellemesi sonrası %100 disk kullanımı

    Bu adımdan sonra ne yapmalıyım, hdd kızağının çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim veya sorunun nerede olduğunu nasıl anlayabilirim? Teşekkürler




  • Hocam donanımsal gibi haklisiniz.Donanimsal arizalari en iyi tespit etmenin yolu baska cihazlarda denemen. Hdd kizagini masaüstüne baglayabiliyor musun? Yada o araçları farklı bir laptopta deneme imkanın yok mu? Ya da uygun bir ücret karşılığı bilgisayar tamircilerinde denetmen de olabilir. Belki ücret bile almazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP. Arkadaşlar sorunum çözüldü, harddisk aparatında problem varmış değiştirdim ve şu an hiçbir sıkıntı yok. İleride aynı sorun ile karşılaşabilecek arkadaşlar için bu mesaj burada dursun :)
  • Arginine kullanıcısına yanıt
    aparatı derken hocam kabloyu mu değiştirdiniz
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    2.mesajımda attığım resimdeki aparat hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.