Şimdi Ara

Yokuşta Yarım Debriyajda Kavrama Noktası Hissedilmeme Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.

    Benim sorunum yokuşta aracı yarım debriyajla kaldıramamak. Araç 2016 SEAt ibiza 1.2tsi 90bg.


    Normalde rampada önce debriyaj ve frene basılır. Sonra debriyaj kavrama noktasına çekilir. Sonra fren bırakılıp gaz verilir diye
    biliyorum ben ama benim arabada o olmuyor. Daha kavramaya gelir gelmez gaz vermeye kalmadan stop ediyor.

    Şu an yapabildiğim rampadaki tek kalkış türü 2 saniyelik yokuş kalkış desteğine güvenip düz yoldaki gibi kalkmak. Onda da gaza abanmak zorunda kalıyorum. 1500 - 2000 devir kadar.

    Geri geri giderken yarım debriyajda sorun yok ama ileri giderken düz yolda bile gaz vermeden yarım debriyaj yaparsam araç anında stop ediyor.

    Sizce normal mi bu? Yokuş kalkış desteği olmasaydı el freni çekmek zorunda kalacaktım. 2016 model bir aracın yarım debriyajla yokuşta kalkmaması bana saçma geldi. Araç yarım debriyajdayken kendiliğinden hiç gaz vermiyor. Debriyaj ya da vites kolu titremiyor ve aracın sesinde de değişim olmuyor.
    Rolantisi mi çok düşük acaba. Sorun mu var normal mi anlamadım. Yoksa ben mi beceremiyorum.







  • Tam kavrama noktasında tutsan stop etmeyi geçtim araç yürüyor bile, iki tane 1.2 TSI motorlu araç var gaza basmadan debriyajla yürütebiliyorsun sen kavrama noktasından daha da yukarı çekiyorsun demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal kavrama noktasından yukarıda tutuyorsunuz debriyajı o yüzden stop ediyor aracınız. Ya da daha önceden dizel araca sahipseniz stop etmez diye düşünüp biraz daha yukarıda duruyor olabilirsiniz. Yukarıda ki üyenin de dediği gibi tam kavrama noktasında tutsanız ayağınızı araç tork dan dolayı küçük bir hızla yürüyor bile. Bene boş bir yer bulup orada alıştırma yapın.
  • Kavrama noktası keskin sınırları olan bir yer değil tam olarak. Siz o son noktada tutuyorsanız araç yokuş yukarı gidecek gücü sağlayamıyordur. Ondan stop ediyordur. Tam kavrama noktası değil de bir tık aşağısında tutun gaza basın. Araç çok azda olsa geri kaçabilir o kadar da olur artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El freni ile kalkmak mi yoksa yarim debriyajla kalkmak mi acemilik diye sorsalar, yarim debriyaj derim. Yokuş kalkış desteğin de var. Boşver yarim debriyaj.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafif gaz vererek kalk sorun cozulsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayağını frene koy ayagini yavas yavas cek devir hafif dusunce freni birak gaza otur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu acan arkadasa katiliyorum, 1.2tsi leonum var ve kavramasindan memnun degilim.. oysa ki punto saha kalkiyor yarim debriyajla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.