Şimdi Ara

Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
8
Favori
17.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bir zamanlar Insider dahilinde olup resmi güncellemeyi almamış cihazlara (Örn 1020, 1320) şu an Windows 10 Mobile çalıştırıyorlarsa kolay bir Registy Hack işlemi ile Redstone ve Redstone 2 buildleri kurulabiliyor. Bununla ilgili çok soru geldi ve forumda bir konunun olmadığını gördüm. Ayrıca Lumia 930 ve 1520 gibi modeller için RS3 gelmedi ve gelmeyecek. Bu modellerin kayıt defterini de RS3 almak için değiştirmelisiniz. Bu cihazların son güncellemesi RS2'dir.

    Yüklemeye geçersek burada kritik bir nokta var o da şu ki cihazın kesinlikle Windows 10 Mobile 10586 veya daha üstü bir sürümde olması gerekiyor.

    Uyarı : Cihazınız hali hazırda Windows 8.1 sürümündeyse W10'a nazaran daha zor bir Registry Hack yöntemi ile Windows 10'a geçmek için JUSTMAX arkadaşımızın rehberine göz atabilirsiniz. Konu Linki

    İndirilecek Programlar

    1-> Visual Studio WP SDK İndirme Linki

    2-> Root Tool İndirme Linki

    Yükleme Aşamaları

    1-> Telefonumuzda ayarlara giriyoruz ve arama çubuğuna "Geliştirici" yazıyoruz. Çıkan ayardaki seçeneklerden geliştirici modu'nu işaretleyerek telefonun geliştirici modunu aktif ediyoruz.

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    2-> Telefonu kablo ile bilgisayara bağlıyoruz ardından yukarıdaki SDK'yı kurduktan sonra Windows Arama'ya Application Deployment yazarak çıkan uygulamayı açıyoruz.

    3-> Target - Device seçili olmalı, Browse butonundan indirdiğiniz Root Tool.xap dosyasını gösterelim ve ardından Deploy butonuna basalım.

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    4-> Status : XAP Deployment Complete uyarısının ardından bilgisayarla işimiz kalmıyor. Telefona geçelim ve deploy ettiğimiz Root Tool uygulamasını çalıştıralım. Ayrıca 5.aşamaya atlayalım.

    Eğer program Deploy'a bastıktan sonra Error verdiyse telefonumuz kilitli demektir. Telefonun kilidini açmak için ;

    4A-> Windows arama'ya "Phone Developer Registration" yazıyoruz ve çıkan programı çalıştırıp telefon USB ile bilgisayara bağlıyken Register butonuna basıyoruz. Bu işlemin ardından anlatımın 2.aşamasına geri dönerek tekrar uygulamaya geçiyoruz.

    5-> Uygulamayı açtıktan sonra Yes, I Understand ! düğmesine basarak riskleri kabul ettikten sonra ana menüden For All Windows Device'ı seçip ilerliyoruz.

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    6-> Şimdi önümüze telefonun kayıt defteri değerlerini değiştirebileceğimiz bir ekran gelecek. Bu kısım olayın en kritik aşaması. Bu ekranda bizi ilgilendiren kısımlar Registry Key ve Registry Value. Bu kısım biraz uzun olduğu için numaralandırılmış aşamaları sonlandırarak seri anlatıma geçiyorum.

    Evet arkadaşlar telefonu Lumia 650 gibi göstermek için değiştirmemiz gereken 4 adet Registry Key var. Bunlar ;

    PhoneHardwareVariant : RM-1152
    PhoneManufacturer : MicrosoftMDG
    PhoneManufacturerModelName : RM-1152_15637
    PhoneModelName : Lumia 650


    Bu işlemleri yapmak için önce uygulamadaki Read butonuna basarak girdiğiniz Registry Key'i okutmanız gerekiyor. Örneğin PhoneManufacturer'ı Read yaptınız. Size Value olarak NOKIA verecek. NOKIA'yı siliyoruz ve MicrosoftMDG yazıyoruz. Ardından Write butonuna basarak bu değeri değiştirmiş olduk. Şimdi Registry Key'e PhoneManufacturerModelName yazarak Read diyoruz. Size telefonunuzun RM kodunu verecek. RM-1152_15637 olarak Write yapıyoruz. Bu adımları 4 değer için de tek tek uygulamamız gerekiyor.

    Dikkat ! Telefonun standart değerlerini ekran görüntüsü ile kaydedelim ne olur ne olmaz.

    Lumia 1320 üzerinde değiştirilmiş değerlerin ekran görüntüleri aşağıdadır. Sol taraf Read sağ taraf Write yapılması gereken değerlerdir ;

    PhoneManufacturer

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    PhoneManufacturerModelName

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    PhoneModelName

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    PhoneHardwareVariant

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber) Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)

    Bütün değerleri değiştirdikten sonra ayarlar'dan Windows Insider Programı'na girip Windows'un sonraki sürümü Hızlı seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Yalnızca erken güncelleştirmeleri günder seçeneğinde RS2 bulunmakta. İsteğinize göre seçim yapınız.

    İşlem bu kadar arkadaşlar. Biraz karmaşık görünse de toplamda 1 dakikayı almayacak basit bir hack işlemi. Konuyu bilinen bug'lar ve SSS ile sonlandırıyorum

    Bilinen Bug'lar

    1-) Batarya tükenmesine sebep olduğu için göz atma ekranı çalışmıyor.

    2-) Ekran parlaklığı otomatik mod haricinde ayarlanmıyor.

    3-) Microsoft'un mevcut build için yayınladığı bug listesi aynen geçerlidir.

    SSS

    1-) Telefonu resetlersem ne olur ?

    Telefon normal bir şekilde hangi yapıyı çalıştırıyorsa o yapıda sıfırlanır fakat girdiğiniz kayıt defteri değerleri de telefonunuzun standart değerlerine sıfırlanır ve güncelleme alamaz hale gelir. Yeniden güncelleme alabilmek için bu registry hack işlemini tekrar yapmanız gerekir.

    2-) 512 MB RAM'li cihazlara kurabilir miyim ?

    Evet, kurabilirsiniz. Fakat alacağınız performans ve sorunsuzluk bakımından 512 MB RAM'e sahip cihazlara şüpheli yaklaşılmakta ve sorunsuz bir deneyim vadedilmemektedir. Şahsen ben de tavsiye etmemekteyim.

    3-) Telefonu Lumia 650 haricinde bir model olarak ayarlamak istiyorum.

    RS3 güncellemesi alan diğer cihazların kodları ;

    Lumia 950
    PhoneHardwareVariant : RM-1104
    PhoneManufacturer : MicrosoftMDG
    PhoneManufacturerModelName : RM-1104_15218
    PhoneModelName : Lumia 950

    Lumia 950 XL
    PhoneHardwareVariant : RM-1085
    PhoneManufacturer : MicrosoftMDG
    PhoneManufacturerModelName : RM-1085_15217
    PhoneModelName : Lumia 950 XL

    Arkadaşlar son olarak bu yöntem hiç bir şekilde legal olmamakla beraber oluşacak olası hasarlardan şahsım sorumlu değildir. İyi günler hayırlı Redstonelamalar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMRT -- 13 Eylül 2017; 21:53:35 >







  • Videolu anlatım olsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L735 için hangi sürümü öneriyorsun hocam? Insider olarak bir süre 10 kullandım ama stabilite düşüklüğü yüzünden geri döndüm 8.1'e.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    Bütün telefonlar için 635 yapısını öneriyorum hocam. Kaldı ki 950XL yapısı hariç bütün yapılar aynı bence modeller arasında yapı farkı yok.
  • Cihazın kesinlikle 10586 sürümüzde olması gerekiyor demişsiniz fakat, 8.1 deki bir 1320 cihazı dediğiniz sürüme Nasıl çıkarabiliriz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda Windows 8.1 mağazasından Windows Insider kurup Release Preview kanalını seçerek 10586'yı edinebilirsiniz. Ama unutmayın, Redstone'un resmi dağıtımının ardından 10586 yolu da kapanacak 1320 için. Elbette 8.1'de registry hack yolu da bulunur ama ne olur ne olmaz bu tarihten önce yükleme yapın yapacaksanız hocam...
  • TMRT kullanıcısına yanıt
    Maalesef ki insider artık güncelleme yi bulmuyor.
    O yüzden sordum . Şimdi tekrar denedim durum aynı. 8.1 den yukarı çıkamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvah o zaman. Konuyu düzenleyeyim.
  • Windows 10 desteklemeyen tüm cihazlara artık insider yolu kapandı maalesef, Windows 8.1'de kalanlar şimdilik maalesef yükleyemiyorlar ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serinaga S kullanıcısına yanıt
    Verilen bilgiler için teşekkürler. Konuyu güncelledim. Eminim ki 8.1 için de bir yol bulunacaktır yakın zamanda. Hatta şu an bile yapılabildiği konusunda bilgiler var ama işlemler inanılmaz karmaşık.
  • Yarın net cafeden bunu 925e denicem sonucu yazarım buraya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jumuu J kullanıcısına yanıt
    Merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce telefonu sıfırladım ve yukarıda anlatılan yöntemi harfiyen uyguladım ama deploy aşamasında hata veriyor, neden olabir. Telefon 925 Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)
  • Söylemeyi unutmuşum bilgisayarda win 7 yüklü, 8.1 veya üstümü olması gerekiyor acaba.
  • geronimo19 G kullanıcısına yanıt
    Telefonunuz kilitli hocam. Telefonun kilidini kaldırmak için SDK'yı kurduktan sonra Windows arama'ya "Phone Developer Registration" yazıyoruz. Çıkan ekranda Unlock diyoruz. Daha sonra Deploy işlemine geçebilirsiniz. Bunu konuya da ekleyeceğim bazı telefonlar kilitli geliyor. Bu arada program için Windows 10 gerekmiyor.
  • TMRT kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geri dönüş ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. "Phone Developer Registration" ı denedim fakat ne yaptımsa telefonu görmedi bir türlü, bende bilgisayara sanal win10 yükledim ve kurulumu sorunsuz gerçekleştirdim. Geçmek isteyen arkadaşlar gözünde büyütmesin kurulum çok kolay. İl kizlenim olarak daha hızlı ve akıcı olduğunu söyleyebilirim, pil de iyi gibi bakalım kullandıkça nasıl olacak. Bir de göz atma ekranı çalışmıyor, umarım güncellemeyle tekrar kavuşuruz.
  • geronimo19 G kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu hocam. Göz Atma ekranının çalışmaması evrensel bir sorun evet. Bu yapıya geçen herkeste göz atma ekranı kaybolacak. Onun haricinde bazen görülüp bazen görülmeyen bir parlaklık ayarlayamama sorunu var. Bug'da kalıyor parlaklık ayarı bazı kişilerde. Resetle düzeliyor. Bende olmadı.
  • Bu sorunları bilgisayara kurarken verdi. Win7 bilgisayar. Net cafede yapmaya çalıştım 2 bilgisayarda da aynı hatayı verdi. Çözümü varmı bu sorunların?
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 5 Ağustos 2016; 22:34:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Net cafe de maalesef pcye uygulamayı kuramadım. Hata verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jumuu J kullanıcısına yanıt
    İnternet cafedeki bilgisayarların yönetici yetkisine sahip olmamasından dolayı ortaya çıkmış bir hata gibi gözüküyor. Yönetici yetkisine sahip bir bilgisayarda deneyin. Application Deployment kısayolunu oluşturamamış program.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.