Şimdi Ara

Darbe girişimi nedeniyle devlet memurlarının iptal edilen paket turlarının durumu (TATİL SEPETİ ayıbı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ocak ayından rezervasyon yaptığım 25.07-01.08.2016 tarihleri arasında TatilSepeti'nden aldığım İtalya turuna darbe girişimi nedeniyle devlet memurlarının izinlerinin iptal olması nedeniyle rezervasyon iptalimi turun başlamasına 4 gün kala iptal ettirmek durumunda kaldım. Mücbir nedenlerden dolayı oluşan bu iptal işlemi için memuriyetimi gösteren gerekli evrakları kendilerine ve benim muhattabım Tatilsepeti olmasına karşın anlaştıkları acenta ilede muhattap edip Kappa Tur'a da gönderdim. 2 hafta geçtikten sonra tatilsepetini aradım iade edilecek meblağ yok dediler. Neden dediğimde tur şirketinden gelen cevap bu denildi! Kappa turu aradım onlarda şuan ödeme yapılacak tutar olmadığını,havayollarından ve otellerden geri ödeme beklediklerini,ödeme olursa ödeme yapabileceklerini söylediler.
    Sanırım durum tüketici hakem heyetine intikal edecek gibi duruyor. Ben muhattap olarak tatilsepetini mi yoksa Kappa turumu karşıma almalıyım?
    Acentanın ödeme yapması için,ödeme almalarını beklemek zorunda mıyım?
    Haberlerde memurun Hakkının korunduğu ve ödemelerin 2 hafta içinde yapılması gerekiyor diye geçiyordu ama bunu kaale alan yok.
    Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım.?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • http://www.tursab.org.tr/tr/tursabdan-haberler/genel-duyurular/kamu-personellerinin-yillik-izinlerinin-iptali-nedeniyle-iade-taleplerine-iliskin-onemli-duyuru_14888.html
    burdan bakabilirsin.Yani tur firması vergiler vb ile otel,yeme içme vb paralarını size maalesef vermeye bilir ,diyor.KANUN.
    Ben de yarın çıkacaktım.Çok güzel bir arkadaş grubumuz vardı.Ama eşim de izin sıkıntısı çıkınca gidemedim.Paramın hepsini bugün aldım.En iyi ve güvenilir tur acentası.evinize en yakın olandır.ve tanıdık olandır.Sizin yaşadıklarınızı inanın en iyi ben yaşıyorum.Ama İzmir bölgesine yakınsanız seneye Balkan turunu bekleyin.Biz öyle yaptık.
  • 502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayalı düzenlenen Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği’nin Sözleşmenin Feshi” başlıklı 16. Maddesi ile katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedelin kendisine iade edileceği düzenlenmiştir.
  • teacher22 T kullanıcısına yanıt
    Hocam bizde manisadayız. Tura eşim baldız bacanak gidecektik. Baldızdık gitti özelde çalıştıklarından, biz kaldık. Zaten vize ücreti olan kişi başı 130 Euro dan 260 Euro gitti. Oradan bi beklentim yokta. 2 kişi 800 Euro tatile verdik. En azından %70-75'ini alabilsem razı olucam da adamlar Nasıl hiç vermeden kurtuluruzun hesabını yapıyor gibi görünüyor.
    Hem sigortalı tur hende mücbir sebep var ortada ama düştüğümüz duruma bakın
    1-2 hafta daha mı gidişatı izlesem yoksa hemen hakem heyetine gitsem mi bilemedim.
    İlk defa yurtdışına gideyim dedim durum hüsranla sonuçlanırsa Balkan'a filan gidecek motivasyon olmaz hocam bende

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.