Şimdi Ara

Sınava Tekrar Hazırlanmayı Düşünenler içeri | Mezun Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Sınava Tekrar Hazırlanmayı Düşünenler içeri | Mezun Rehberi

    İyi kötü bir yılınızı geçirdiniz ve sınava tekrar hazırlanmayı düşünüyorsunuz. Bu durumda olanlar için mezuna kalmak ile ilgili birkaç yazım olmuştu (Mezuna Kalmanın İyi ve Kötü Yanları, 12. Sınıf vs. Mezun, Mezunlar için Dershane Seçimi). Bu yazıda ise sınava tekrar hazırlanmaya karar verenlerin yani mezunların sınava nasıl çalışacağını konuşacağız. Neyi ilk hazırlanışınızdan farklı yapmalısınız?

    Sıralamanız kaç olursa olsun artık bir sınav tecrübeniz var. Sınavın denemelerden ne kadar farklı olduğunu (ya da olmadığını), sınav ortamında birebir deneyimlediniz. Sınav rutini oluşturduysanız (Sınav Psikolojisi Yöntemi) eğer, bu konuda avantajlıydınız. Diğer önemli avantajınız ise her konu hakkında bir şeyler, bazı konularda pek çok şey biliyorsunuz. Bu da sizin sınav çalışmanızı, yeni başlayan birinden daha farklı yapacağınız anlamına geliyor.
    Size sağlam bir sınav reçetesi hazırlayalım.

    YGS mi LYS mi?
    Sınava yeni başlayanlar için önce YGS'ye çalışmayı, okulda görülenleri sağlam bir şekilde anlamayı ve sağlam LYS konularını bitirmeye çalışmalarını önermiştim. Siz sınavdan yeni çıktığınız için amacınız öğrendiklerinizi taze tutmak ve eksiklerinizi kapatmak olacak. Bu yüzden hem YGS hem LYS çalışmalısınız.

    Tekrar Yapmak
    İkisini birarada götürmek çok daha fazla yük demek biliyorum ama bunu ne kadar başarırsanız sınavınız o kadar rahat geçecek; hem bu sefer artık kazanmak zorundasınız. Öncelik tekrar yapmakta olacağı için ve "tekrar" kelimesi hepimiz için sıkıcı olduğu için tekrarı nasıl yapacağınızı anlattığımı hatırlayın. Önce konuyu 5-10 dakikada tarıyorsunuz, özet çıkarmışsanız ona bakıyorsunuz, sonra 20 soru çözüyorsunuz. Eğer yanlış sayınız 3'ten azsa sorun yok ama daha fazlaysa yakın bir zamanda bir tekrar testi daha çözün. Yanlışlarınızı hemen konudaki ilgili kısma bakarak düzeltin.

    Deneme Çözmeli mi?
    Sınava ilk kez hazırlanıyorsanız deneme çözecek seviyeye gelene kadar pek çok konuyu bitirmiş olmanız gerekiyor. Ama siz her konudan bir tutam biliyorsunuz ve denemeler genel tekrar için idealdir. Haftalık olarak her dersten 1 bölüm denemesi ya da haftalık 1 deneme çözebilirsiniz. Şimdiden süre tutmanızı önermem.

    Mezun Senem Nasıl Geçecek? - Mezun Psikolojisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow` -- 4 Ağustos 2016; 10:43:19 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.