Şimdi Ara

Isınmak İçin Klima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kış geliyor ve hazırlık yapıyorum bu sene soba yakılmasını istemiyorum eve tadilat yaptım.
    sorum şu ki burda arkadaşım airfel 24000 btu salon tipi klimasını satacak sorunsuz bir gazı eksik

    ısınacak odam 35 m2 üst kat boş (çatı vs yok) yalıtım yok

    bu odayı bu klima ısıtırmı arkadaş çok övdü
    24000 btu dedi ısıtması 26000 btu oluyormuş markası airfel en güzel yönü trifaze elektrik istemiyor çünkü evde trifaze yok
    2 çocuğum var en küçüğü 4 yaşında

    fikir ve görüşlerinizi bekliyorum

    ısınırmıyız



  • burk86 kullanıcısına yanıt
     Isınmak İçin Klima
  • burk86 kullanıcısına yanıt
    Çatı yok cümlenizden kastınız nedir hocam? Düz beton ve hiç bir izolasyon yok anlamındaysa ok, ama hani şu üçgen çatı gibi olup da 5-6 metre yüksek olan yapılardansa sorun olur.

    İlk şekli gibidir diye düşünerek, makul bir tavan yüksekliğinde her türlü ısıtmayı yapar, ancak izolasyon zaafiyetiniz ne kadar çok ise, ürünün GEREKSİZ çalışma oranı da o derece yüksek olur.

    Söyle değerlendiğrin. Klima ortam ısısını setlediğiniz değere göre yani 24 dereceye getirmek için 3 saat çalıştı, sonra durdu, ama izolasyon o kadar kötü ki içerideki ısı 10 dakika sonra kayboldu, sensör sisteme soğuma bilgisi verdi ve klima yeniden çalışmaya yani enerji tüketmeye başladı. İzolasyon iyi olsaydı 20 dakika ısı kaybı olmazdı (sallıyorum) ama izolasyon kötü diye 10 dakikada içerideki ısıyı kaybettik.
    Bu bize kabaca şunu anlatır. bu klima normalde 3 saat çalışsa yetecek iken, 6 saat çalışmak zorunda kalır. 200Tl elektrik faturası gelecekken, 400TL getirmek zorunda kalır.
    Isıtır mı? ısıtır. ama bunun bedeli biraz ağır olur.

    Benim için daha önemli olan konu ''Gazı neden yok?''

    ayrıca anladığım kadarıyla ürün inverter de değil.

    Bu şartlarda inverter olmayan, ısıtmada kullanacağınız için yüksek enerji tüketip elektrik faturanızı şişirecek olan bu ürün yerine normal inverter 18 lik bir klima almayı neden düşünmezsiniz?




  • Ado kullanıcısına yanıt
    öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim karar vermeme yardımcı oluyorsun
    inverter nedir ne işe yarar
    bu klimada rezistans varmış klimacı öyle dedi.
    evini taşırken kendisi sökmeye kalkmış gazı kaçmış
    arkadaşım olduğu için bir sorun oluşması durumunda geri alabileceğini söyledi.

    18 binlik klima burayı daha pahalıya ısıtmazmı?
  • burk86 kullanıcısına yanıt
    Sırayla Gideyim Kardeşim;
    İnverter Teknolojisi, eski sistem olan ve setlenen ısı derecesine gelince durup, setlenen ısı derecesi kaybedilince (çünkü sistem durdurulmuştu) yeniden çalışmaya başlayan, bunu günde belki 50 belki 100 ve çalışma saatine göre belki 500 kere yaptığı için zaten normal şartlarda yüksek güç tüketirken üzerine bir de bu ''dur kalk'' esnasında çektiği demeraj akımı nedeniyle yüksek elektrik faturaları gelmesine sebep olan, sürekli kompresör arızası yapıp yüksek onarım maliyetleri çıkartan sisteme son veren teknolojidir.

    On/Off dediğimiz eski sistem tüketiciye istenen KONFOR KOŞULLARINI tam anlamıyla sağlayamamakla birlikte, bunun yanısıra yüksek enerji tüketimi ve yüksek arıza oranları nedeniylede belli bir zümreyi canından da bezdirmiştir.

    İnverter teknolojisi ile AC enerji yerine, Kontrol altında tutulan ve frekansı duruma göre değiştirilebilen DC enerji kullanılmaya başlanmıştır. Buna paralel klimalarımıza sanki arabayla giderken belli hıza ulaşınca 5 inci vitese takıp yüksek hızda düşük devirle gitmemizi sağlayan şanzıman teknolojisi gibi bir teknoloji getirilmiştir (Değişken frekans teknolojisi) durum böyle olunca eskiden sabit viteste tüksek devirde gitmek zorundayken, şimdi ortam koşullarına göre vites değiştirme kolaylığı sağlanmıştır.
    Elbette ki söylememe gerek yoktur ancak yine de yazayım burada vites ve şanzıman ifadeleri mecazi anlamda kullanılmıştır.

    Şimdi hal böyle iken, biz burada enerji tasarrufundan bahsederken, daha eski tip kompresörlerin nasıl yüksek elektrik harcadığını anlatmak üzereyken bir de ne göreyim siz bana ''Ama bunda bir de rezistans var'' yazmışsınız
    Hocam ısıtma modunda hava koşuları gereği sistem yetersiz kaldığı durumlarda rezistansı devreye sokup ısıtma performansını arttırmak için kullanılıyor, inverter ile birlikte 410A gaz kullanıldığından belli oranda ısıtmada daha yüksek performans alınabiliyor eski tip 22 gaza nazaran.

    Yani şartlar he ne olursa olsun siz bu klima yerine inverter bir klima alınız

    her şeyi geçtim, klimayı kendisi sökmüş, kim bilir nasıl sökmüş ki gazı kaçırmış, gaz kaçınca ne oldu sisteme hava girdi, (bana göre ölüm kalım meselesi değil ama) teknik olarak sisteme hava girmesi demek kompresör yağına oksijen karışması demek, bu da yağın özelliğinin bozulması demektir vs vs vs




  • Elektrik faturasınıda göze almalısın.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    öncelikle sizden bir güzellik daha isteyeyim mümkünse,
    ev elektriğiyle çalışabilen benim yalıtımsız çatısız ve buz gibi evimi daha makul fiyatlarla daha hızlı ısıtabilecek,
    bu arkadaş klimayı bana 2000 tl ye verecek
    çok pahalı olamayan sizin de kafanıza uyan bir klima markası modeli yada linkini verirmisiniz.
  • burk86 kullanıcısına yanıt
    Hocam gönül ister yardımcı olayım ama gerçekten ben marka model işlerine girmiyorum hiç. Piyasadaki lider markalar zaten belli HAİER-DAIKIN-PANASONİC-MITSIBİSHİ-TOSHIBA gibi markalar üst segment ürünlerdir. Bana hitap etmezler zira bence istedikleri o paraları etmezler. kaliteliler mi evet onu tartışmam ama garantileri kısadır ve ücretleri yüksektir. Alır 15 yıl arkama bakmadan kullanırım diyenler var ise de şikayetvar.com sitesine girip bu ürünlerden kimlerin ne gerekçelerle şikayette bulunduklarını görebilirsiniz. bakın orada en baba markanın bile 5 yılda fire verenlerini göreceksiniz. Alın buyurun sizin araştırmanıza da gerek yok ben markalarla ilgili neler oluyor size 3 er 5 er örnekle topladım BURADAN BAKABİLİRSİNİZ

    Şimdi lütfen siz söyleyin bana, ben size hangi markayı önereyim?


    Israrla yazıyorum, En kaliteli markanın dahi artık eski kalitesi yok. eskidendi o alıp 15-20 yıl sorunsuz kullandığımız televizyon buzdolabı klima vs. Yeni üretimler, yeni dünya ekonomi düzenine göre üretiliyor buna lider markalar da dahil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    http://urun.n11.com/klima/airfel-afs24-0901-fr2-r410a-24000-btuh-salon-tipi-klima-P14510013?cid=700501
    bu ürün nasılsıd sizce
    bu r22 gazmı daha iyi 410 a mı daha iyi bi uzman olarak size sormak istiyorum
    çok markacı değilim en favorim beko marka led tv başka marka falan değil tercihlerim donanım ve servis desteği üzerinedir
  • burk86 kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam öncelikle belirteyim evet iyi bilgim vardır ama asla UZMAN değilim. Sıklıkla da yaptığım yorumların UZMAN görüşü olmadığını ifade etmeye çalışıyorum.

    R22 gazı yasal olarak da yasaklanmış bir gaz olmakla birlikte, çevreci adı altında R417 şeklinde halen sahada aktif haldedir.
    410A gazı klima ustalarımız tarafından DERT veya BELA olarak nitelendirilsede özellikle ısıtma modunda daha iyi performans alındığı, mühendis kanadından bize aktarılan bilgidir. 22 ye nazaran çok az da olsa geç tepki vermekle birlikte, kıvamını bulduğunda 22 ye nazaran daha iyi performans alındığı bilinmektedir.


    verdiğiniz linke baktım, AİRFEL ürünlerle ilgili forumumuzda genel yaklaşım çok da olumlu değildir. Ben kullanıcılarından memnuniyet ifadelerini duysam da, Usta kanadı nedense (Genellikle alm uygulamaları nedeniyle) pek bu markayı önermiyorlar, ancak aynı usta kanadı veya aynı yoğun kitle zaten ME den veya MİDEA dan başka ürün de önermiyor o da ayrı bir enteresan konu. :)

    Hocam buradan fikir alınız ama burada karar almayınız defalarca yazdım bu cümleyi. Zira burada En baba marka MITSUBİSHİ için dahi enerji tüketimindeki etiket oyunlarına dair paylaşımlar yapıldı. Marka severlerin gazabına uğramayınız. Şöyle bir bakınız, genel fikir edininiz ancak daha sonra aklınıza yatan markaların YETKİLİ SERVİSİNİ çağırarak keşif hizmeti isteyiniz, bu hizmeti bir kaç markadan alınız ki aklınızda forumdan aldığınız fikirlerle birlikte iyice pekişen hangi marka ise ona yöneliniz. En makul şekli BENCE budur elbette yine takdir sizindir




  • Ado kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu konuda mütevazilik göstermeniz beni onure etti kimliğini bilmediğim biri özel mesaj gönderip aleyhinizde birşeyler yazmış ve onu şuan farkettim.
    uzman olmanız durumuna gelince benim bilgime göre sizin bilginiz uzman seviyesinde ki sözüm ona klimacı ustalar bile ayrıntılı bilgi veremiyor sizin gibi(şunu al sana yeter diyorlar )

    ben şirket sahibi değilim tek amacım geniş ve soğuk odamı dumansız ısıtmak. ve bunu yaparken çok elektrik parası ödemesi yapmim markasıydı osuydu busuydu çok takmam bana sorarsanız
    tuvalet alırsam bile servisinin sorunsuz olması neyse bu konuda benim çok bildiğim üzerinde kritik yapabileceğim bir konu değil
    fikirler işte benim duymak istediğim şey...
  • Serrasimo S kullanıcısına yanıt
    ben yazdıklarınızı okudum haier marka önerebileceğin bi klimanın linkini ver fiyat performans değerlendirmesiyle alabilirim önemli olan f/p
  • burk86 kullanıcısına yanıt
    Sayın Hocam; düşünceleriniz beni mutlu etti teşekkür ederim her şeyden evvel.
    Diğer değerli üyemiz ile de yazıştığımız gibi aslında zaten buradaki amaç GENEL fikir verebilmek olmalı. Sahada GENEL anlamda hangi ürünlerde hangi sorunlar yaşanıyor, Ama en az hangi markada sorun yaşanıyor (Zira sorun olmayan tek bir marka dahi yoktur) asgari müşterekte ancak en ekonomik koşullarla nasıl bizim için en uygun olanı nereden ve kimden ne şartlarla alırız sorularının cevaplarına sizler bizler fikir alışverişinde bulunarak karar vermeye çalışmalıyız.
    Yani olması gereken bu dur diye düşünüyorum.

    Forum ortamında zannetmiyorum ki herkes her şeyi on numara bilsin, bu bağlamda herkes bildiği kadarını ama tarafsız aktarsa zaten tüm gerçekler ortaya çıkar.

    Özel mesaj konularını biliyorum hocam her üyemize gidiyor o mesajlar, sağ olsun hepsi de durumu iletiyor bana veya diğer yönetici arkadaşlarıma. Biz yönetim olarak mümkün olduğunca hiç bir şeyi kısıtlamama, yasaklamama taraftarı olmaya çalışıyoruz, bu nedenle özel mesaj kanallarına kadar hemen her şeyi serbest bırakmaya çalışıyor ancak bir tek reklam amaçlı, ticari amaçlı veya kasıtlı marka karalama amaçlı paylaşımlara, markası ne olursa olsun bir üretim, bir istihdam kaynağı olan markalara yakışmayan bazı kelimeler tanımlamalar kullanılmasına izin vermiyoruz o kadar.

    Size de elimden gelseydi yardımcı olmak isterdim ama forumumuzdaki bu konuda bilgili olan diğer arkadaşlar mutlaka fikirlerini sizinle paylaşacaktır.

    Saygıyla
    Hoşçakalınız.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    bilmukabil.
    teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.