Şimdi Ara

Oyundayken monitör kapanıp açılıyor ve masaüstüne atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı forumlar,

    Oyundayken arada bir sanki monitörün fişi çekilmiş ve takılmış gibi siyah oluyor 1 saniyeliğine. Ardından masaüstüne atıyor ve birden müzik uygulaması bazen hesap makinesi açılmış oluyor. Oyun tabi kapanmıyor hemen kendim tıklayıp, başlat menüsünden, giriyorum. Bunu sürekli yapmıyor, arada bir yapıyor. Sorunu ne olabilir ?

    Temiz kurulum yeni yaptım, orjinal windows. Antivirüs de yüklü, virüs değil bu başka bir şey. Ya monitörün hdmi kablosu yetmiyor ya da ekran kartı çok ısındığında yapıyor. Yeni 17 liralık hdmi kablo aldım high speed yazıyor 4k destekliymiş philips marka, aynı şeyi yine yaptı ama az yaptı günde 1 defa mesela. Ekran kartı bozuk desem, masaüstüne atınca hesap makinesi ya da müzik uygulaması ne iş ? Bir keresinde de bilgisayar kapatılıyor dedi kapandı pc oyundayken, bildiğin başlat-bilgisayarımı kapat yapılmış gibi.

    Yardım edin lütfen ne olabilir bu sorun, sürekli yapmıyor yapsa anlayacağım ama yapmıyor, fitil etti oyundayken. Belli bir süre oynayınca oluyor







  • virüstür yüksek ihtimal... ekrandan kaynaklı olsaydı mavi ekran alırdın...

    combofix + malwarebytesla virüsleri tarat... farkı gör
  • Öncelikle sağolun arkadaşlar, yardım için. Benim kafa yetmedi belki birkaç kafa daha olursa çözeriz diye yazdım zaten

    Hocam sistemi yeni haziranda kurdum, toz o kadar yok. Tekrar söküp taktım ekran kartını falan ama stok soğutucuyu sökmedim tabi. İşlemciden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama kesin öyledir diyorsanız sökerim. Driverları msi update programı otomatik kendisi kurdu zaten. Aygıt yöneticisinde eksik bir şey yok.

    Neo Nesil;
    3 defa temiz kurulum yaparak kurdum, esed yüklü ama bir şey bulduğu yok. Dediğiniz ile taratayım da virüs olduğunu hiç sanmıyorum. Temiz kullanırım ben.

    Overwatch ve heroes of the storm oyunlarını oynarken oldu. Overwatch oynarken oluyor bu kapanma olayı zaten, hots oynarken pc kapanıyor dedi kapattı bir kere aynen şöyle oldum . Bu virüs işi gibi geldi ama monitör kapanıp açılması bana kablo kaynaklı gibi görünmüştü. 17 liralık hdmi kablo aldım high speed yazıyor 4k destekliymiş. Önceki de highspeed ama azaldı gibi geldi kapanma bilemedim. 1.4 olanları varmış kablonun sizce farkı olur mu ?
    Güç kaynağı vs650 yetmeme gibi durumu yok, sorun olsa komple sistem kapanırdı. Anakartta bir sorun olabilir mi diye düşündüm ? Ekran kartı olsa o da direk sinyal yok falan yazardı.




  • WaapS kullanıcısına yanıt
    öncelikle merhaba
    sorum su olacak sadece bu oyundamı bu sıkıntıyı yasıyorsun yoksa genel anlamda her actıgın oyunda mı eger sadece bu oyuda ise oyununu crack lı ise crak bozuk tur baska bir setup tan oyunu tekrar kur derım muhtemelen duzelır.
    birde eger monitorun eski ise cozunurluğu desteklemiyorda olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAdde -- 2 Ağustos 2016; 13:38:38 >
  • mAdde M kullanıcısına yanıt
    Oyun orjinal, sildim baştan indirdim dün 1 defa yine yaptı. Şuan ağırlıklı bu 2 oyunu oynadığım için bunlarda yaşadım. Tomb raider oynamıştım steam üzerinden baya onda hiç yapmamıştı eski hdmi kablo takılı iken. Bugün yeni windows10 sürümü geliyormuş bir daha format atacağım zaten, ama dediğim gibi bu donanımsal bir sorun gibi geliyor bana.
    Monitör aoc e2270swh , 1080p 60hz.
    Msi b150 bazooka , i5-6500 - gtx 960 asus strix hocam.
    Ama oyunda bir bölümde yazının üstüne gelince mouse ile bulanık oluyor yazı, oyunda bir sorun yok. Çözünürlüğü 2K yapıyorum nvidia dsr ile o bulanık olan yazı düzeliyor.

    Neo Nesil;
    combofix, windows 10 da çalışmıyor eskiymiş baya. Ben böyle direk yüklenip tarama yapan programlara pek güvenemiyorum ya :) Spyhunter diye yenisi çıkmış herhalde onun onu yükledim 9 tane cookie içinde porno sitesine ait bir şeyler buldu sileyim mi dedi sil dedim satın al diyor Esed bundan daha iyi ya, neyse virüs yok sistemde :) herhangi yabancı program da kullanmıyorum zaten oyun ve photoshop yüklü. Bir yerden bulaşacağını sanmıyorum, sitelerden gelen virüs öyle kolay sızamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaapS -- 2 Ağustos 2016; 13:47:32 >




  • klavyeni değiştirip bi dene derim birinden odunc al belki farkında omadan sıvı teması olmu olabılır
  • PSU'da olabilir, Ekran kartı olabilir.
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    kendiliğinden hesap makinesi, müzik falan açılıyor demişsiniz...

    bunun driverla, psu ile falan ilgisi yok... tamamen virüs işi bu... ayrıca sitelerden gelen virüs her türlü pcye sızar, sizin haberiniz olmaz. misal görev yöneticisindeki 7-8 tane çalışan svchost.exe var, bunlar sistemi oluşturan önemli parçalardır... bunlardan 1 tanesi yüksek mb yer bu normal... amma velakin 1den fazla svchost dosyaları yüksek mb yiyorsa, virüsler oraya kendiliğinden program yükleyip, çalıştırıp, sistemi zorlar... görev yöneticisine bakmanız şart... svchosttan 2 si veya daha fazlası yüksek mb yiyorsa virüstür...
  • mAdde M kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir şey olmuştu, monitör gidip geldiğinde klavyenin led aydınlatması sönmüştü. Makrolu klavye olduğu için belki bir tuş kombinasyonu yapıp dediğiniz gibi kendisi basıyor olabilir hocam. Ve hoparlörden cızırtı duydum. Msi charge programını sildim, hızlı şarj için belki klavyeyi görüyordur fazla elektrik veriyor olabilir diye düşündüm. Kabloyu da yenileyince sorun dünden bu yana pek yok gibi.
    Klavyeyi 3.0 a mı takmalıyım ? Dünden bu yana 2.0 taktım hem mouse hem klavye.

    Bakalım bugün total war warhammer oynayacağım, yaparsa yine bildiririm. Sürekli yapsa işte, farkedeceğim nerede olduğunu da yapmıyor fitil etti. Monitörden yana hiç yüzüm gülmedi ya, laptopta da flex kablosundan sıkıntım vardı :)

    Ekran kartını furmark ile test ettim, max 71 derece. 1400mhz olarak çalışıyor. Bekledim baya kapanma olayı olmadı. Psu için test edebileceğim bir program var mı ?




  • Neo Nesil N kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, birden hesap makinesi hatta pc kapatılıyor bile gördüm. Haklısınız virüs gibi ama virüs yok sistemde adım gibi eminim. svchost diyorsunuz ama windows 10 kullanıyorum ben görev yöneticisinden baktığımda svchost görünmüyor artık. Önerdiğiniz program da windows10 da çalışmıyor
    Görev yöneticisinden baktığımda 130mb chrome, 127 mb eset yiyor belleği kastediyor iseniz. Aşağılarda da ahım şahım bir şey yok, yabancı bilmediğim program yok. Zaten yabancı program bile yüklü değil.

    SSD ve laptoptan kalma hdd takılı 500mb. Bu hdd yi bios görmüyor. Yani sata1 ssd ama sata2-3--6 boş. Ama bilgisayarıma girdiğimde D olarak görünüyor. Nasıl bir test yapabilirim arkadaşlar bunun için program yok mudur bilen.
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    görev yöneticisinin altındakı tüm programları görüntüle etkin değil sanırım... onu tik yapıp tekrar bakın... oralarda svchostları göreceksiniz...

    svchost kısmı olmazsa pc çalışmaz...
  • Neo Nesil N kullanıcısına yanıt
    Buyrum hocam ben göremedim svchost, eskiden windows7 veya xp kullanırken vardı biliyorum. Onun yerine yine bellek yada cpu yiyen bir şey olsa üste çıkardı değil mi diye düşündüm ? ama yok ?

    http://oi63.tinypic.com/292bhvp.jpg
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    bunlar listenin tamamı değil, atladığın noktalar var...

    bana listenin tamamını tekrardan cp yapabilir misin?
  • Neo Nesil N kullanıcısına yanıt
    http://oi66.tinypic.com/dvg9w8.jpg
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    hizmet ana bilgisayarı: svchost. exe olarak geçiyor. bu kadar üst üste olduğuna göre.... ve bunlarda problem yok..

    diğerlerinde de problem yok... ama anlattığınız hesap makinesi, müzik çalar vs.kendiliğinden açılması oyundan atması vs. bunlar donanımal kaynaklı değil... aksine virüs kaynaklı... donanımsallar ve driverlar size mavi ekran verir, anakart yanana kadar resetler, pcyi açmaz vs.

    siz combofixin windows 10 da çalıştırmadığını söylemiştiniz, o verdiğim diğer malwarebytesı denemeniz gerek... üstelik tam taramadan yapmalısınız, hızlıdan değil...
  • Neo Nesil N kullanıcısına yanıt
    http://oi68.tinypic.com/16atcw1.jpg
    Buyur dostum, 1 tehdit buldu. O da aida64 programının keygeni yada crack muhtemelen. Bilgisayarımda virüs yok hocam, buna seni nasıl inandırabilirim bilmiyorum ama yok

    Dediğim gibi hesap makinesi açıldı, müzik uygulaması açıldı muhtemelen klavyeden bir tuşa basıldı kendiliğinden durduk yere. Çünkü monitör gittiğinde klavyenin aydınlatması da sönüyordu. Monitör pcye statik elektrik gibi bir şey veriyor olabilir, prizi değiştirdim. HDMI kabloyu değiştirdim, msi charge programını sildim ve usb 2.0'a taktım klavye ve mouse'u. Şuanlık bir sorun görünmüyor hocam, tekrar yaparsa bildiririm. Video kaydetme şansım olursa da kaydedeceğim. Teşekkürler yardımınız için arkadaşlar.




  • Arkadaşlar bugün yine, facebookta gezinirken cızırt diye bir ses geldi saliselik açılıp kapandı monitör ve "bilgisayar kapatılıyor" dedi (aynı başlat-bilgisayarımı kapat yapılmış gibi) ve kapandı.

    Deli ediyor bu sorun beni, windows 10 mu hatalı monitörde bir sorun var gibi geliyor bana. Oyundayken cızırt diye ses geliyor bazen ve ekranda kırmızı ince bi çizgi görüyorum.
  • Arkadaşlar sorun monitörde, çünkü ekrana kırmızı yatay çizgi geliyor. Hoparlörden cızırtı duyuyorum saniyelik. Bazen de kapanıp açılıyor yine saniyelik.

    Oyundayken donma falan olmuyor bu olay olduğunda, müziği de hala devam ediyor zaten. Aynı şekilde nette gezinirken de öyle donam falan yok pcde.

    Not: Anlamadığım tek olay bazen bu olay olduğunda hesap makinesi neden açıldı Bazen başlat menüsü açık buluyorum, bazen başka bir şey. Ama nadir bu.

    Monitör aoc marka garantisi devam ediyor. Ekran kartı için cpu tweak programını kullanmıştım asusun, orada game mode ve oc mode var oradaki oc mode'a basmıştım. Oc mı yaptı da ekranda kırmızı çizgi gördüm acaba ? Ama donma falan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.