Şimdi Ara

10 yıllık mezundan tavsiyeler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bize kimse üniversiteye girerkende okurkende tavsiye vermedi yaşayarak öğrendik ama benden işinize yarar yaramaz tecrübelerden size abi tavsiyesi;
    1- Lise bitti üniversite ortamına gireyimde free olayım puana ne denk gelirse gelsin kafasıyla üniversiteye girmeyin, 4 yıl free takılıyım sevdasına bir ömür cefa çekebilirsin kafanı duvarlara vurabilirsin. İstediğin puan gelmediyse hemen atlama 1 sene daha bekle puanını arttır tekrar dene. O beklediğin 1 sene 1 ömür seni rahatlatabilir.
    2 - Bölümleri iyi irdele her önüne gelenebatlama iş imkanı olmayan bölümlere girip cefa çekme
    3 - Girebiliyorsan Türkiyenin ilk 10 -15 üniversitesine girmeye çalış. Devlet için ve bazı bölümler için( eczacılık,doktorluk vs.)farketmez ancak özel sektörde iş veren nezlinde örneğin aynı bölüm için YTÜ ve karaelmas üni. Bir tutulmaz.
    4 - Üniversiteye girince maddi imkansızlık durumu yok ise 3 buçuk yılda bitireyimde biran önce işe gireyim diye b.k varmış gibi kendini parçalama, üniversitenin tadını çıkar uzarsa 1-2 sene uzasın zaten iş hayatına girince bir ömür çalışacaksın
    5 - İyi bir üniversite ve iyi bir bölümü başarı ile tamamlamış olman iş hayatında başarılı olacaksın anlamına gelmez. İş hayatındaki başarı karakter, sabır, kafanın çalışması ,isteklilik ve iş ahlakıyla sağlanır. Daha düşük seviyede bir üniversite mezunu kişi daha iyi ümiversite mezunu kişiden çok daha iyi yerlere gelebilir.
    6 - Üniversite sadece bir vizyon katar becerebilene at gözlüğünün arkasını görme imkanı sağlar bölümlere göre farklı yetiler kazandırır özel sektördeki çoğu işte üniversitede öğrendiklerini bire bir kullanamazsın. İşe başladıktan sonra iş tecrübelerin seni iş hayatında ileriye taşır.
    7- Çok spesifik bir iş olmadığı sürece 2. Dil için uğraşmayın ancak ingilizceyi sular seller gibi öğrenin.
    8- Çok spesifik bir iş olmadığı sürece mastır yapıp iş aramaya çıkmayın. Özel sektörde aynı üniversiteden mezun 2 kişi iş görüşmesine gittiğinde 1 tanesi 2 yıldır çalışıyor olsun ve madtır yapmamış olsun diğeride çalışmamış ama mastır yapmış olsun direk mastır yapmamış ve tecrübeli olan tercih edilir. Mastırı yapacaksan iş hayatına girdikten sonra çalışırken yapmaya çalışın.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dikkat edin önünüzde Allah ömür verirse en az 50-60 yıl var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddack -- 29 Temmuz 2016; 22:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.