Şimdi Ara

2016 model Ford Ranger şanzıman arıza hak.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. İş yerinde görevde kullanmak üzere DÜN SIFIR KM Ford Ranger teslim aldık. Bugün yolda bıraktı bizi, çekici ile Başer (Ankara) bayine geldik. Şanzımanda arıza olduğu tespit edildi.

    Diyeceğim DSG'de olabilirdi bu araç ve bu konuyu DSG olarak açsam;
    "bile bile lades" vs. tarzı yorumlar yapılacaktı EMİNİM.

    Sorun her araçta çıkabilir.

    Not: Hiçbir markayı savunmam.
    Not 2: Araç benim değil, çalıştığım şirketin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bile bile lades


    fabrikasyon hatalar tabiki her sektörde her üründe olabilir. Bunu 0'a indirgemek büyük bir emek ve zahmet işidir. Bu kadar zahmete girmek yerine, hata payını tehlikesiz %5-10 gibi seviyelerde tutup, bu arızaların geri dönüşlerini telafi etmek bence daha mantıklı. Tehlikesizden kastım, aracın sürüş dinamikleri üzerinde yapılacak bir hata insan hayatını tehlikeye atabilir. Ancak bi sanzıman arızasının insan hayatını tehlikeye atma oranı çok çok düşük. En fazla bu olaydaki gibi yolda bırakır. Asıl problem ford veya vw'de bu problemin çıkmış olma olasılığı değil. Bu arızalara karşı firmanın tutumudur. Şuna eminim ki sorun büyük ise Ford o aracın sanzımanını indirir sıfır takar yanında da hediyelik gönül almaçlar verir. Ancak durum vw olsaydı buna Doğuş otunun tutumu ne olurdu. Onu da ben söylemiyim. Patlak dsg kurbanı arkadaşlar yardımcı olurlar.


    Not: [Sistem ve Tercihlerini Göster]
    Bu Kullanıcının Seçimi
    Volkswagen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 21 Temmuz 2016; 14:07:39 >
  • Geçmiş olsun hocam. Fakat DSG'nin aklanacak bir durumu yok, fabrikasyon olarak, yapısal bazda problemli bir şanzıman. Ben şuna kızıyorum adam diyor DSG kusurlu mu? Evet kusurlu bir şanzıman bu kaçınılmaz bir gerçek fakat fanlar "Allah belamı versin sorunsuz, bir şey olmaz ne olacak, vallahi sorunsuz ben üretiyorum." gibisinden cümleler kuruyor.

    Ayrıca bütün yarı otomatikler sıkıntılı ZF hariç. EDC, MMT, DSG, CVT, DCT, X-Tronic... hepsi. Az yaksın, iki sn geç atsın vitesi, 1.viteste sarsıntı olsun fakat sağlam olsun, başımızı ağrıtmasın. Tam otomatik candır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.