Şimdi Ara

itü fizik mühendisliği hakkında bilgi alma konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bölüm hakkında veya genel olarak itü ve kampüsleri hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarla bu başlık altında soru cevap şeklinde gidebiliriz



  • Sence tercih etmeli miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BattleBunnyRiven kullanıcısına yanıt
    bu soruya cevabı ben vermeyeceğim. çünkü yapacağın seçimde mümkün olan en doğru sonuca ulaşmak için önce doğru sorular belirlemelisin. mesela derslerdeki genel dağılım ve zorluk, fizik derslerinin yanında bölümün adında geçen mühendislik ifadesi hakkıyla yerine getirip getiremediği ya da her öğrencinin kafasındaki iş imkanları gibi konularda soracağın daha ayrıntılı soruların olmalı. daha sonra alacağın cevapları yine kendin muhakeme ettiğinde sorduğun sorunun cevabını kendin bulacaksın.

    hem benim hem de okuyanın canını sıkacak uzun uzun paragraflar yerine ayrıntılı sorulara verilecek kısa cevaplar doğruya giden yolda daha faydalı olacaktır.
  • Haklisin kusura bakma. Is olanakları nasıl bölümün araştırmaya başladım ama pek bir seyler bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BattleBunnyRiven kullanıcısına yanıt
    bölümdeki ikinci yılından sonra diğer bölümlerle olan ortak derslerinin neredeyse bitişiyle son iki yılında ders programında birçok seçmeli dersin olacak. bu seçmeli dersleri seçerken resmi olmasa da tavsiye niteliğinde açılan paket programlar üzerinden anlatabilirim bu konuyu. beş paketimiz var, bunlar teorik fizik, deneysel fizik, hesaplamalı fizik, medikal fizik ve endüstriyel fizik paketleri.

    teorik ve deneysel fizik paketlerini seçerek ilerleyen öğrenciler anlayacağın gibi daha çok akademisyen-araştırmacı oluyor. hesaplamalı fizik bilim ve yazılım geliştirme sektörlerine hitap ediyor, mezunlarımızın çoğu burada. medikal fizik adından belli olduğu üzere nükleer ve sağlık fiziği dersleri nedeniyle sağlık sektöründe fizikçilere gerek olan alanlarda çalışabiliyorsun. son olarak endüstriyel fizik paketi diğerlerinden daha geniş bir alana hitap ediyor. kalite kontrol, malzeme bilimi gibi alanlar genel olarak çalışma alanların.

    önceki paragrafta farkettiysen en çok mezunun olduğu alanın daha çok yazılım geliştirme ile ilgili olduğunu söyledim peki neden böyle? bölümümüzde gerçekten bilgisayar eğitimi alacaksın. yani fortran, c++, matlab ve java'yı tamamen öğreneceksin. bazı bölüm derslerini bile kopya ile geçebilmen mümkün ama bu dersleri ortalama anlamak bile geçemeye yetmiyor maalesef deneme fırsatı buldum. bilgisayar için de seçmeli dersler var, web programlama ve tasarım gibi. son olarak da her mühendisin bilmesi gereken autocad ve solidworks eğitimi de veriliyor. asıl sorumu cevaplamaya devam edersem, kariyer sitelerinde ve sektörde direkt olarak fizik mühendisi şeklinde pozisyonlar son yıllara kadar neredeyse olmadığı için mezunların birçoğu bu bilgisayar bilgisini değerlendirmek durumunda kalmış. fakat son yıllarda bazı firmaların ar-ge bölümlerinde çalışmak için direkt fizik mühendisi olarak işe alımlar yapılmakta. ayrıca yine seçmeli derslerinden aldığın enerji ve elektronik sektörlerine hitap eden bilgileri sayesinde bu alanlarda şansını denemen lazım. tabi bir asıl uzmanlık alanı enerji veya elektronik olan birine göre geri planda kalman normal.

    ayrıca şuradan ders planımıza bakabilirsin,http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/FIZ/201410.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.