Şimdi Ara

Bilgisayarın Kendi Kendine Resetlemesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımda kendi kendine reset atma sorunu var ve bir süredir daha da sıklaştı. Aslında tam olarak reset sayılmaz bilgisayar kapanıyor sadece fanlar çalışıyor tekrar açmak için benim reset tuşuna basmam gerekiyor. Bu sorun olduğu zaman ekran genelde kararıyor kapanmış gibi, nadiren de ekran donmuş gibi son görüntüsüyle kalıyor.

    Belli bi ayarı yok bazen bilgisayar açıldıktan 10 dk sonra attığı oluyor bazen 10 saat sonra bazen ise reset atılıp bilgisayar açıldıktan sonra kullanmaya başlıyorum reset atıyor. Doğru düzgün oyun oynamıyorum özellikle son dönemde sadece Chrome Tarayıcı açık. Oyun oynarkende reset atardı ama o da belli bir düzende değildi.

    Kasa temiz, işlemci-ekran kartı soğuklukları gayet uygun düzeyde, hdd bad sector taraması yaptım sağlam çıktı. Win10 kullanıyorum format için Ağustos güncellemesini bekliyim dedim çözüm olacağını sanmadığım için (uzun süredir format atmıyorum ama atmadan öncesinde de bu sorunla karşılaştığım oldu). Sorunu çözme ihtimali yüksek derseniz Ağustos'u beklemem.

    Bu arada kasada neden olduğunu anlayamadığım bir elektrik sızması var (kasanın orjinal usb girişlerinde yokta sonradan taktırdığım parçanın usb girişlerinde oluyor). Bilmiyorum ne kadar alakası olur usb girişine falan elimi değdirmeye gelmiyor hafif çarpıyor. Ancak sürekli resetleme olmadığı için bunun üstünde çok fazla durmadım yukarıda yazdığım gibi bazen 10 saat kullanıyorum bir şey yok bazen 10 dk da reset atıyor.

    Kendim çözmeye çalıştım bi sonuca varamadım, umarım yardımcı olabilirsiniz.

    Bilgisayar Özellikleri

    Anakart: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
    İşlemci: AMD Phenom II X4 965 3.40 GHz
    Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4830 1GB 256 Bit
    Ram: 6 GB (4 GB+2 GB Şeklinde ve 2'side 1333 MHz Kingston Marka. Hatta bellek miktarı haricinde her şeyi aynı diyebiliriz sanırım.)
    Güç Kaynağı: 500 Watt civarı olması lazım tam hatırlayamadım. (Kasa Modeli)

    Bilgisayarın Kendi Kendine Resetlemesi Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPower34 -- 18 Mart 2018; 14:42:21 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.