Şimdi Ara

Buzdolabı soğutucu ısı farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç gün önce ısı göstergeli profilo marka buzdolabı aldım. 2 gündür kullanıyoruz. Mutfak sıcaklığı 29-30 derece. Servis soğutucu bölmeyi +4, derin dondurucuyu -18 e ayarladı. 2 gündür Soğutucu kısım +4 e ayarlı olmasına rağmen termometre ile ölçtüğümde +8 veya +9 civarında geziyor. buzdolabının fişini çekip 1 saat beklettim +2 ye ayarladığımda minimum +5 +6 derecelere düştü. Servisi çağırdım. soğutmanın yeterli olduğunu problem olmadığını söyledi. Kapakta yazan derece ile sağutucu bölümün derecesinin aynı olmayacağını. +4 e ayarlandığında soğutucunun +8 civarı olmasının normal olduğnu söyledi. ama kafama pek yatmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 16 Temmuz 2016; 4:05:45 >



  • Yanlış bilgi. +4 e ayarlandı ise +4 olur zaten soğutucu bölümde +8 max üst sınırdır öyle saçmalık mı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Yanlış bilgi. +4 e ayarlandı ise +4 olur zaten soğutucu bölümde +8 max üst sınırdır öyle saçmalık mı olur.

    Hocam bugün tekrar servisi çağırdım. soğutucuyu +3 e ayarladı. Mutfak +33 derece. Soğutucu bölümü kontrol etti. Yiyecek ve içeceklerin soğukluğuna baktı. Normal dedi. Sıcak olsa buzdolabı aşırı ısı alarmı verir dedi. Buzdolabının çalışma sıcaklığı ile termometrenin sıcaklığını anlayamadım. Elini yiyeceğe veya soğutucunun içine vurunca soğukluk iyi geliyor ama dereceler arasındaki 3-4 derece farkı görünce kafam karışıyor.
  • Hocam o işler dokunmayla veya kıytırık derecelerle olmaz.
    Çok basit bir şekilde TESTO makinesi koyacak 24 saatlik soğutma verilerine bakacaklar bu kadar basit aslında ama uğraşmak istemediler demek.
    +4 yaparsan soğukluk da +4 olur hocam bu kadar basit.
  • dolap loftrostmu lofrostlarda bu sorun var statik olduğu için soguk hava aşağıya çöker alt raf 4 ken en üst raf 10 derece üstü olabiliyor ben servisle çok uğraştım 2 sefer derece koydurdum son seferde evvel kurbana geldi evde 3,4 gün olmayınca dolap kapısı açılıp kapanmayinca değerler normal cikiyor aslında sorun var biliyorlar ama kabul etmiyorlar neyseki gidalarda bozulma yapmadığı için 3 senedir sorunsuz kullaniyorum buzlugu ise mukemmel derecede bir dolap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andan44

    Bir kaç gün önce ısı göstergeli profilo marka buzdolabı aldım. 2 gündür kullanıyoruz. Mutfak sıcaklığı 29-30 derece. Servis soğutucu bölmeyi +4, derin dondurucuyu -18 e ayarladı. 2 gündür Soğutucu kısım +4 e ayarlı olmasına rağmen termometre ile ölçtüğümde +8 veya +9 civarında geziyor. buzdolabının fişini çekip 1 saat beklettim +2 ye ayarladığımda minimum +5 +6 derecelere düştü. Servisi çağırdım. soğutmanın yeterli olduğunu problem olmadığını söyledi. Kapakta yazan derece ile sağutucu bölümün derecesinin aynı olmayacağını. +4 e ayarlandığında soğutucunun +8 civarı olmasının normal olduğnu söyledi. ama kafama pek yatmadı.

    Geçmiş olsun öncelikle, buzdolabının ekranında görünen değer ne ise içinin de o sıcaklıkta olması gerekir. Hadi 1-2 derece raflar arası fark olsun diyelim ama 4-5 derece büyük bir fark. Servise karşı kararlı davranın hatta iade isteyin çünkü bsh grubu klasik sorunudur bu. İzmir'deki teyzemin evinde de bosch var 2 dereceye ayarlı olduğu halde soğutması verimli değil. Etrafımda bsh grubu buzdolabı kullanan bir çok kişide de durum aynı.




  • Sanırım zaman geçtikçe buzdolabı iyi sogutuyor. Soğukluk yerleşiyor.Havalar bir iki gündur acayip ısındı. Öğleden sonraları mutfak 33 dereceye kadar çıkıyor. Buzdolabı sogutucuyu son gelen servis +3'e ayarladı.Dünden itibaren termometre ile ölçtüğümde sogutucu bölüm sicaklik düşerek +4'de sabit kaldı.Bazen +3'e kadar düştü.Sanırım durum normal ve ilk kurulumda tam soğutma için 4 gün gecebiliyormuş.+4'de fazla soğuk gibi geldi.Karpuz gibi bazı meyveler üşüyor.Bu arada buzdolabı profilo bd3076I3an nofrost.İnox. 2600 e 9 taksit aldım. İç kullanımı çok kullanışlı.Özellikle sebzelik tüm ihtiyaca uygun.Birtek kapak raflarının bir kısmı birbirine yakın.Buda sanırım kombi model olduğu için.Onuda birkaç duzenleme ve alışkanlığı değiştirerek çözdük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 18 Temmuz 2016; 10:15:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerlerin normale dönmesine sevindim dış ortamın sıcaklığı ne kadar artarsa artsın bu buzdolapları SN-T iklim sınıfında olduğundan dolayı +10 derece ve +43 derece aralığında verimli çalışması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.