Şimdi Ara

Bu modeme 2 bilgisayar bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim conexant usb modemim var modelini fln ne yazık ki bilmiyorum. Bu modemin arkasında telefon hattı için çıkıştan başka bir usb birde lan bağlantı yeri gözüküyor şimdi ben bu modeme iki bilgisayar birden bağlayabilir miyim ? Bağlayabilirsem nasıl yaparım biraz açıklarsanız iyi olur. Bu konudaki cahilliğimide lütfen maruz görün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The DayDreamer -- 26 Ocak 2007; 2:06:36 >



  • Biri USB porta, diğeri ağ kablosuyla ethernete bağlanır.
  • Nasıl anlatsam bilmiyorum eger elindeki modem de usb den baska bir baglantı yeri yoksa gerci yazmıssın orda lan baglantı diye eger oyleyse usbden keni bilgisayarına baglarsın ardından bir normal baglantı yapılmıs ethernet kablosuyla diger makinaya cıkıs yaparsın bu sekilde iki makina ya interneti dagıtmıs olursun ama bu işin en basit yani eger modeminde usb baglantının haricinde extra ethernet baglantısı yoksa bu sefer bilgisayarına bir ethernet kartı takacaksın sonra diger makinada da olacak bilgisayarda da ethernet kartı ardından yapacagın kabloyu bu sefer cross baglantı yapacaksın ve iki bilgisayarı bir birine baglayacaksın ama bole cok zor dersen o modemi satabilirsen sat bi tane ethernet li modem al ve o modemi ya 4 portlu sec yada bi tane switch al onunla yap kabloları bir bilgisayarcıda hazılatabilirsin
  • Bence de cunku usb den baglanan pc de ılerıde kesın sorun cıkacaktır en ıyısı sen bır tane swıtch al dagıtımı öyle yap ama sen bilirsin kolay gelsin ..
  • Evet en güzeli bir switch hub bisey alıp tek LAN baglantısını coklaman olur, Salla USB yi.
  • Bu switch hub lar ne kadardır fiyatı acaba? Birde benim bilgisayarların birinde ethernet girişi bulunmuyor sanırım onun içinde bir parça almam gerekecek.
  • switch fiyatları yanlıs olmasın 10 lu swich 35 ytl idi simdi ne olmustur bilmiyorum ama birde modem alacaksın ethernetli ve kablosuz bi modem alırsn ona da 100 ytl vereceksin sana toplamda 135 ytl yapacak ama 4 portlu bir modem zaten senin işini gorur onada verecegin ucret 170 ile 200 arası olacaktır hemde uzerinde kablosuz baglantıda olacaktır bu fiyatlarda philps marka modem 170 ytl mi neydi fena degildir ama daha iyi bişey olsun dersen us robotics i tavsiye ederim air tries hakkında yorum yapamıyorum ama oda iyimiş
  • Arkadaşlar naptınız siz yaw. Arkadaşa bir ton masraf çıkardınız. Arkadaş zaten ilk mesajında belirtmiş. Modeminin hem USB hem ethernet çıkışı var, ne switchi ne hub ı şimdi bu, nereden çıkarıyorsunuz.

    İki bilgisayardan fazla bağlama niyeti zaten yok. İkisini de aynı modemdn besler olur biter 0 YTL 0 Ykr. Bu modemlerde sorun olduğunu kim söylemiş. Sorun varsa bu adamlar ne diye hem usb hem ethernet modem üretiyorlar, canavar gibi iki PC bağlanır ve canavar gibi de çalışır.

    Arkadaşım senin yapacağın basit USB'den yakın makine, ethernetten de uzak makine bağlanacak bu kadar basit.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ermanpac

    Biri USB porta, diğeri ağ kablosuyla ethernete bağlanır.
  • @ispirto
    Bende 2. bilgisayar gelince böyle bağlamayı deniycem ama biriside şey dedi böylede modem kitlenebilir filan dediler. Bakalım deneyip görücem. Bir de bir şey daha sormak istiyorum acaba bilgisayarlardan birine hız yada indirmede sınırlama koymak mümkün mü?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.